Dodaj do ulubionych

Po 3 miesiącach

07.12.05, 22:49
Stosuje SBD od 3 miesięcy. Nie potrzebuje żadnych przewodników ani porad,
wiem już doskonale co mi wolno a co nie. Nie załamuję się jak zejdę z dobrej
drogi i zjem coś niedozowlonego tylko wracam grzecznie na dietę.
Schudłam 12 kg, minęło wiele dolegliwości. Jeszcze sporo zostało do
zrzucenia, ale jestem niezwykle szczęśliwa że znalazłam tą dietę, znajomi
komplementują, kolejne osoby z nadwagą przechodzą na SBD smile
Wszystkie dziewczyny, które zaczynają. Polecam tę dietkę i gwarantuję że na
niej poprostu nie da sie nie schudnąć. To niemożliwe. Grunt to nie oczekiwać
cudów. Nie martwić się jak waga stanie na miesiąc (u mnie tak bywało) i
spokojnie "robić swoje".
Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • anafit Re: Po 3 miesiącach 08.12.05, 11:10
      Hej smile
      Gratuluje Ci sukcesu i domyślam sie ze nie było łatwo. Ja przeczytałam ksiażke
      na temat tej diety i jestem nia zafascynowana, od dzisiaj postanowiłam przejść
      na ta diete. Przede mna jeszcze bardzo wiele, ale wierze ze mi tez sie uda...wink
      Pozdrawiam.
      • ragaca Re: Po 3 miesiącach 08.12.05, 23:58
        Jestem przekonana, że Ci sie uda, bo jak na dietę jest wyjątkowo łatwa.
        Najgorszy jest pierszy tydzień, pierwszych kilka dni, kiedy to organizm jest
        bardzo słaby i ogólnie czujesz się fatalnie. Potem jest już tylko łatwiej, a po
        2 tygodniach wskazóweczka na wadze przyjemnie spada, do tego spodnie robią się
        luźnawe i idzie łatwo. Po około miesiącu, dwóch wogóle nie czujesz że jesteś na
        diecie, tym bardziej ze druga faza jest mniej restrykcyjna.
        POWODZENIA!
        • martula100 Re: Po 3 miesiącach 09.12.05, 00:32
          ragaca powiedz mi jak to bylo u ciebie po przjsciu na 2 faze. ja jestem na
          diecie od 8 miesiecy i jak dodalam owoce to przestalam chudnac. wiec bujam sie
          tak w sumie na 1 fazie tylko czasem zjadam owoca lub kromke chleba ciemnego.
          ostatnio dalam sobie sporo luzu i 4 kilo wrocily jak burza, teraz od 3 tyg.
          jestem na scislej 1 fazie ale kilogramy nie chca juz tak spadac jak na
          poczatku sad czasem przesadzam z orzechami bo nie umiem sie zatrzymac...
          a co z keczupem jesz go? ja niektorych rzeczy nie umiem bez niego zjesc choc
          wiem ze ma cukier.
          • ragaca Re: Po 3 miesiącach 11.12.05, 01:14
            Przepraszam, że tak późno odpisuję. Nie było mnie kilka dni w domu.
            Oczywiscie na drugiej fazie idzie znacznie wolniej. Tak naprawdę moja druga
            faza to prawie pierwsza, nadal wogóle nie jem żadnego pieczywa, owoce z 3 w
            tygodniu, pozwalam sobie raz na dwa tygodnie na ziemniaki, no i czerwone winko
            z raz w tygodniu. Chudnę nadal, ale powoli, zdarza sie że przytyję 2 kg, a
            potem za parę dni znów je zgubię. Chudne około 2-3 kg na miesiąc. Pod żadnym
            pozorem nie dotykam keczupu. Orzechy juz mi sie znudziły, ale jak mam ochotę to
            jem i jem. Teraz byłam chora i długo nie mogłam wyzdrowiec wiec wprowadziłam
            ciut ciemnego pieczywa i parę owoców i od razu przytyłam kilogram. Wracam wiec
            do mojej dosyć restrykcyjnej dietki, aczkolwiek jabłka, czy mandarynki w
            niewielkich ilościach jadam. Acha czasem też otręby owsiane z mlekiem. I piję
            kawęsmile
    • justyna_22 Re: Po 3 miesiącach 09.12.05, 04:31
      czesc jestem nowa ale czy moglabys dac mi jakies radyt co do tej diety..??
      zaczynam 2 tydzien I fazy ale nic nie czuje zeby cos mi zeszlo z brzucha czy
      ud...;/fakt czuje sie lepiej nie mam zgagi i nic ale nie widze poprawy jesli
      mierze sie centymetrem niestety nie mam wagi...wiec nie moge sie
      zwarzyc...mozesz mi powiedziec jak stosowalas ta diete i dac jakies
      wskazowki...wczesniej nigdy nie jadlam kolacji czy tu jest ona naprawde
      potrzebna...??i wczesniej nie jadlam orzeszkow nio od czasu do czasu...tu jak
      zaczynam jesc jako przekaske to nie potrafie sie powstrzymac...i zjadam troszke
      wiecej...prosze daj mi wskazowki bo tez chcialabym byc zadowowlona tak jak
      ty...czy przedlozalas faze I...??prosze doradz mi jak mam ja
      stosowac...czekam...Dzieki
      • ragaca Re: Po 3 miesiącach 11.12.05, 01:16
        Pierwsze dwa tygodnie niby sie chudnie, ale nie widać tego tak bardzo. Jak ja
        to mówię: pozbywamy sie wówczas "śmieci" i toksyn które w nas zalegają. A potem
        po miesiacu spodnie robią się luźne. Po dwóch trzeba kupić nowe smile Nie mierz
        się, nie ma po co. Wkrótce zobaczysz że chudniesz, ale napewno nie po tygodniu.
    • kanoninka Re: Po 3 miesiącach 09.12.05, 15:52
      gratuluję, rewe;acyjny wynik. ja jestem na sb od miesiąca.... wprowadziłam w
      drugiej fazie ciemny chleb i raz na kilka dni owoc, na poczatku blam bardzo
      zadowolona, ne bylo latwo ale efekty byly, teraz kiedy się już przywyczailam i
      jest mi latwiej z posilkami, to za to waga stoi, a nawet zekla bym ze od kilku
      dni wraca do poprzedniego stanu, boje sie ze to przez ten ciemny chleb... no
      ale przxeciez jest dozwolony... wiec skad ten powrot kilogramow??? nie
      wyobrazam sobie byc w pierwszej fazie przez bardzo dlugi czas, bo organizm tez
      sie przeciez swojego domaga... nie wiem juz co robic... poradzcie...
      • kanoninka Re: Po 3 miesiącach 09.12.05, 15:53
        przepraszam za błędy, pisałam to "na szybkosa" wink
      • ragaca Re: Po 3 miesiącach 11.12.05, 01:20
        Po miesiacu waga m iteż stanęła, i stała prawie miesiąc. Ja konsekwentnie
        robiłąm swoje. Przez pierwszy miesiaci pozbywasz sie toksyn i tego co w tobie
        zalega, tracisz trochę wody. Potem waga staje i nas irytuje. A potem rusza znów
        (po jakimś miesiacu tkwienia w miesjcu lub nawet nieznacznym przytyciu) i
        tracimy czysty tłuszczyk. Potem każde 3 kg to widoczna poprawa i znaczne straty
        w obowodach. Kupiłam spodnie a po miesiącu już są za luźne. Spokojnie rób swoje.
        Tylko uważaj z chlebem. Możesz go zjeść raz w tygodniu, czy dwa razy, ale nie
        więcej. Żaden chleb jedzony codzień nie zagwarantuje chudniecia.
        Pozdrawiam i daj znać za miesiac, jak znów waga ruszy (a ruszysmile ).
    • marynatka5 Re: Po 3 miesiącach 16.12.05, 15:44
      Ja też stosuję ten sposób jedzenia od września i jestem bardzo zadowolona. Nie
      wiem ile schudłam, bo nie mam wagi. Ale ciuszki są mniejsze o jakieś dwa
      rozmiary. Nasłuchałam się wielu miłych uwag, szczególnie od ludzi którzy widują
      mnie rzadziej. Czuję się super, aktywnie uprawiam sport i nie narzekam na stan
      zdrowia. I kupuję obcisłe sweterki , nowe spodnie i w ogole .... Jem to lubię -
      czyli ryby , warzywa, nabiał,jajka i ciemne pieczywo . Kupuje czekoladę dla
      cukrzyków i owsiane ciastka na napady łasuchowania. Polecam tę dietę
      każdemu.Jest jeszcze jeden plus dla tych , ktorzy lubią gotować. Można
      poeksperymentować!
    • juditka86 Re: Po 3 miesiącach 03.01.06, 14:20
      Witam. Szukam od ponad miesiaca odpowiedniej diety dla siebie, chce schudnac 10
      kg, zastanawialam sie nad dieta marchewkowa, ale pewnie po jakims czasi by mi
      zbrzydla marchew. Czy dieta SBD jest skuteczna, i czy wystarczy mi kupienie
      ksiazki Arthura Agatstona pt:"Dieta South Beach", bo wiem ze jest jeszcze
      ksiazka kucharska. Prosze o szybką odpowiedz smile
      Pozdrawiam
      • q0202.x1972q6906.q03 Re: Po 3 miesiącach 06.01.06, 09:34
        witam ja równiwż szukałm diety dla siebie i znalazłam DSB.Jestem na niej 2
        dzień i na razie dobrze jest.Zbieram wiadomości o tej diecie w sieci.Nigdzie
        nie znalazłam odpowiedzi jak długo można być w 1 etapie.Mam do zrzucenia ok.
        20kg.Nie wiem też czy zupę jarzynową można zabielić śmietaną .
        • tolazopola Re: Po 3 miesiącach 06.01.06, 12:23
          I fazę możesz przedłużyć do czterech tygodni. O śmietanie zapomnij.
    • marta.op Re: Po 3 miesiącach 08.01.06, 20:16
      Witam!
      najpierw gratuluję zrzuconych kg. , chciałabym zapytać co jadłaś żeby schudnąć.
      Pytam dlatego ,iż wolę rady sprawdzone niz te z książki. W książkach są
      strasznie dziwnie wytłumaczone zasady. Ile teraz ważysz???????
      pozdrawiam i prosze o odp. na marta.op@wp.pl
    • marzenalep Re: Po 3 miesiącach 17.01.06, 14:21
      Witam i gratuluję sukcesu, ja również chciałabym schudnąc dosyć duzo bo ok 15
      kg, odpowiedz mi tylko na pytanie czy w tym czasie ćwiczyłaś? jeśli tak to co?
      Ja zamierzam wrócić do diety od przyszłego poniedziałku, wcześniej stosowałam
      ją ok 4 tygodni i schudłam 3-4 kg.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka