margit.b 28.07.06, 21:38 w 3 miesiace ubyło mi 14 kg mniej bez wyrzeczen mało tego jest mi tak dobrze ze nie chce wracac do normalnego jedzenia zostałszcze 3 kg a co potem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikinda B.R.A.W.O 28.07.06, 21:50 gratuluje, ja po 1f 4,5 wczoraj zaczelam 2. Mam pytanie zatem ile owocow mozna zjesc dziennie i czy jest jakas okreslona pora dnia? Odpowiedz Link
margit.b Re: B.R.A.W.O 28.07.06, 21:53 ja dosc pozno wprowadziłam owoce tak naprawde wtedy kiedy waga staneła stwierdziłam ze musze wprowadzic troche wegli bo organizm potrzebuje czegos z czego sciagnie kilogramy i faktycznie 2 miesiac garsc truskawek i waga w dol Odpowiedz Link
margit.b Re: B.R.A.W.O 28.07.06, 21:54 ja jak jadłam owoce to gora 1 raz lub 2 razy na tydzien -pora dnia bez znaczenia napewno nie na noc-dziekuje za gratulacje Odpowiedz Link
moncherri Re: B.R.A.W.O 29.07.06, 15:49 Witaj Margit.Przeczytałam Twoje posty na forum i widze, że przechodziłas przez to samo co ja teraz. Sprawa wyglada tak: muszę zgubić 30kg, po 2 tygodniach 1 fazy stracilam 9kg wiec postanowilam sobie przedłużyc 1 fazę. Ale to chyba nie jest najlepszy pomysł bo juz 1i1/2 tygodnia jak jestem na przedłużeniu 1 fazy a waga stanęła w miejscu. Jestem bliska załamania ! Wyczytałam,że ty pokonałaś takim impas zjadając truskawki. Mam rozumieć ze przeszłaś na 2 faze?? Czy raczej zjadasz tylko trochę owoców i nie wprowadzasz pozostałych potraw z 2 fazy?? Jak często zjadasz owoce?? Nie wiem co mam robic i jak spowodowac,żeby waga znowu ruszyła. Depseracko prosze o pomoc Odpowiedz Link
margit.b do moncherri 30.07.06, 18:08 prawda jest taka ze wprowadziłam tylko serki naturalne 1-2 razy w tygodniu oraz owoce tez mniej wiecej tyle i dalej chudne-mysle ze nie ma co przeciagac 1 fazy jak waga stoi to znak ze w zywieniu cos trzeba zmienic dalej nie jadam ryzu brazowego tak jak w drugiej fazie -napewno sie uda i zycze powodzenia Odpowiedz Link
moncherri Re: do moncherri 30.07.06, 19:51 Dziękuje Margit za rady ) To miło, że znalazłaś czas, żeby napisac do mnie kilka słów.Wiesz to okropnie deprymujące kiedy robi się wszystko a waga nie spada.Jeśli możesz to napisz mi jeszcze jakie serki wprowadziłać bo ja w 1 fazie regularnie zjadałam 1 serek Piątnica light (ten 3%) ale chyba nie ten miałaś na myśli. Zas w kwestii owoców to jakie zjadasz i w jakich ilościach?? Ja zjadłam dziś 1/2 gruszki, myślisz, że to wystarczy? A czy jadasz jakieś pieczywo?? Bo ja nie zamierzam wprowadzać ani chleba ani ryżu brązowego. I zobaczę co się będzie działo ze mną. Odpowiedz Link
moncherri do margit.b 30.07.06, 19:53 W temacie powinno być "do margit.b". Zatem poprawiam się moncherri napisała: > Dziękuje Margit za rady ) To miło, że znalazłaś czas, żeby napisac do mnie > kilka słów.Wiesz to okropnie deprymujące kiedy robi się wszystko a waga nie > spada.Jeśli możesz to napisz mi jeszcze jakie serki wprowadziłać bo ja w 1 > fazie regularnie zjadałam 1 serek Piątnica light (ten 3%) ale chyba nie ten > miałaś na myśli. > Zas w kwestii owoców to jakie zjadasz i w jakich ilościach?? Ja zjadłam dziś > 1/2 gruszki, myślisz, że to wystarczy? A czy jadasz jakieś pieczywo?? Bo ja nie > > zamierzam wprowadzać ani chleba ani ryżu brązowego. I zobaczę co się będzie > działo ze mną. Odpowiedz Link
margit.b Re: do margit.b 30.07.06, 20:46 z serków głownie jadłam naturalny bieluch tez piatnicy oraz ostrowii 0% natomiast z owoców dosłownie garstke truskawki,czeresniea ostatnio czarna porzeczka.Napewno nie wprowadze rzadnego pieczywa ryżu czy makaronu.Dużo jem za to warzyw cukinia bakłażan kalarepka papryka to codziennie zazwyczaj z kurczakiem lub rybka wszystko na oleju rzepakowymPozdrawiam wszystkie plażowiczki i aby dalej do przodu Odpowiedz Link
lacostka Re: do margit.b 30.07.06, 21:45 no wlasnie, rybka czy kurczak moze byc w I fazie smazony? czy tylko gotowane tudziez duszone? prosze o pomoc. Odpowiedz Link
margit.b Re: do margit.b 31.07.06, 14:58 może być smażony ale na oleju rzepakowym lub z grilla Odpowiedz Link
kot9930 Re: 14 kilo mniej! 03.08.06, 21:49 Droga margit.b !!Jestem pierwszy raz na forum i od razu trafiłam na rewelacje, o których piszesz tzn.,że straciłaś 14 kilo. Jak to zrobiłaś proszę o łatwe przepisy do diety, takie które mogłabym jeść też w pracy.Ogólny zarys diety znam dzięki książce i forum.Jednak mam obawy co do przepisów co jeść, jak??? Ile, czy trzeba trzymać się dokładnie przepisów z książki???No i czy dobrze jest nie odczówać głodu jak to jest w innych dietach???Obawiam się, że nie schudnę czując stale sytość.Obawiam się spontanicznie rozpocząć dietę ponieważ inne diety przyzwyczaiły mnie do rygoru ich stosowania tzn. małe porcje i żadko. Jeśli znajdziesz czas proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link
margit.b do kot 04.08.06, 11:04 ja do diety podeszłam spontanicznie nigdy sie nie odchudzałam nie stosowałam żadnych diet zrobiłam to dla zdrowia gdyz bardzo zle sie czułam.Moja dieta nie jest bardzo urozmaicona staram sie jesc to co sprawdziłam i to co zawiera mało weglowodanow -nigdy nie uzywałam zadnych słodzikow czy zastepstw cukruBardzo czesto jem kalarepke gulasz zcukini zpapryka i pomidorami oraz pyszna fasolke zpiersia zkurczaka rybka panga czy kotlety zpiersi w migdałąch z nabiału tylko serki naturalne duzo jajek serek wiejski warzywa jako przekoaski no i duzo kawy Odpowiedz Link
lucusia3 Re: do kot 04.08.06, 11:19 Popieram margit. Ten sposób jedzenia tez stosuje, nie głoduje i chudnę. dawniej sie odchudzałam, byłam ciągle głodna, źle się czułam i zaraz wszystko wracało. w końcu stwierdziłam, że mam dość i będę nosic oponki. Przez przypadek jakoś doszłam do diety i okaząło sie, że nie dość, że sie czuje o niebo lepiej, to jeszcze spodnie sie sie stają coraz luźniejsze. Kot pytał co jeśc w pracy - to rzeczywiście był na poczatku problem, teraz im dalej tym łatwiej. Rewelacja to zwykłe serki twarogowe (w PLUSie, a pewnie też i gdzie indziej) sa twarożki po 0% tłuszczu w półkilowym pudełeczku. Nie dasz rady całego zjeśc w pracy, a składa sie on prawie wyłącznie z wody i białka. Mozna brac ogórki (ja lubie małosolne), pomidory, paprykę,rzodkiewki, rzepę, kalarepkę, chude sery pleśniowe. Chętnie biorę też kefir z koperkiem i ogórkami w takich poręcznych buteleczkach, tzatziki - ale to z jogurtem. Soki warzywne też dobrze sycą. Mozna sobie kupic suche kiełbaski, czy nawet szynke czy polędwice w plasterkach, choc ja wole w kawałku, bo mam wrażenie, że cos konkretnego zjadłam, nawet jak kawałek był mały. Odpowiedz Link