Dodaj do ulubionych

gumy do żucia

21.01.07, 21:52
Można te bezcukrowe? Mam nadzieję, że tak, bo to jedyna słodycz dnia. Nie
mogłabym bez nich wytrwać na tej diecie, i pewnie bym grzeszyła. Kocham
słodycze i cały czas żyję myślą czego to sobie nie zjem jak skończę I fazę. A
może znacie jakieś sposoby na słodyczomanię?
Obserwuj wątek
    • maginek Re: gumy do żucia 22.01.07, 11:55
      Ja żuję gumę, ale orbit- miętową.Mam ten sam problem co TY:uwielbiam słodycze.
      Dziś mija mi już ostatni dzień I fazy, nie tknęłam słodyczy!Można, naprawdę,
      tylko trzeba samozaparcia. Tak naprawdę to chęć na słodycze chyba siedzi mi w
      psychice.I z tym trzeba walczyć. Gdy napada mnie nagła ochota na coś słodkiego
      to jem zastępnik: serek homogenizowany bez cukru (kupuje naturalny w carrefurze)
      mieszam z odrobinką rozpuszczonego w ciepłej wodzie kakao i dodaję posiekane
      migdały- rewelacyjna przekąska, spróbuj.Pozdr.
      • elmeka Re: gumy do żucia 22.01.07, 13:45
        Mozna gumy bezcukrowesmile ja ciagle je jadlamsmile) A co do slodyczy... ja jestem
        slodka dziurka i normalnie to nie ma dnia abym czego s slodkiego nie wszamalasmile
        ale na tej diecie z czasem sie odechciewa slodyczysmile a jesli masz straszna
        ochote na cos to na tym forum mozesz znalezc duzo ciekawych przepisow na cos
        slodkiego. np mozesz zjesc 3 kostki czekolady bez cukru albo zrobic sobie serek
        homo ze slodzikiem i jakims olejkiem zapachowym np pomaranczowymwink
        • madziuus Re: gumy do żucia 22.01.07, 16:49
          serio Wam sie odechce slodyczytongue_out na 2 owoce calkowicie je zastapia i o wafelkach
          nei bedziecie myslalytongue_out najwyzej czasem..;]
          • asia77771 Re: gumy do żucia 22.01.07, 22:20
            Mi tam się chyba nigdy nie odechce słodyczy, zwłaszcza że normalnie stanowiły
            główną część mojego jadłospisu.
            Ale co do gum to ja regularnie żuję Orbit dla dzieci (słodziutkie, bez cukru).
            No i przecież dozwolone są nawet w 1. fazie twarde cukierki bez cukru (do 75
            kcal dziennie), a więc np.: Orbit drops sugarfree - cytrynowe, pomarańczowe,
            wiśniowe, do wyboru, do koloru - 2 dziennie na pewno nie zaszkodzą.
            • madziuus Re: gumy do żucia 23.01.07, 08:55
              oj tych cukierkow bez cukru jest teraz mnostwo do wyboru..wink
    • kika261 Re: gumy do żucia 24.01.07, 17:02
      ja gumy żuję na okrągło!!czasami podjadam jakieś cukierki bez cukru alpen liebe
      i czasem czekolade gorzkąwink
      • madziuus Re: gumy do żucia 24.01.07, 20:32
        ja od jakiegos czasu kupuje juz zwykle landrynki, swiat sie nie zawali..tongue_out na te
        bez cukru mi szkoda pieneidzy ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka