Dodaj do ulubionych

ser pleśniowy

01.03.07, 21:26
powiedzcie dzieczyny co sądzicie o jedzeniu sera plesniowego w diecie sb?
oczywiście mam nauwadze sery light, jeżeli to ma w ogóle znaczenie...jak nie
orzeszki to ser pleśniowy....ajjj
Obserwuj wątek
    • sihaja82 Re: ser pleśniowy 02.03.07, 07:42
      ser plesniowy mozna, tylko sprawdz zeby nie mial wiecej niz 6gr wegli w 100gr.
      smacznego smile aha, mozesz tez kupic ten mniej tlusty. czasami jest tak, ze sery
      plesniowe maja malo weglo w 100gr, a potem sie okazuje, ze sa dosc tluste.
      musisz poszperac smile powodzenia! i smacznego smile
      • grosssek menu diety sb:) 02.03.07, 10:30
        dzieki wielkie, oczywiście, ze zwracam uwage na węgle...smilesmileobecnie kupuję w
        biedronce za 2,50 taki camembert ehh pycha sa az mi ulzylo, że moge je jeść..
        w sumeit o w ciągu dnia jadam: brokuły, paprykę czerwoną,rzodkiewkę, kapuste
        pekińska, troche oliwy z oliwek lub olej lniany, dzuo przypraw , ziół bez
        soli , kawke,herbatki czerwona i zielona jogurty naturalne lub z kakao,
        fistaszki light, ser plesniowy light, ser biały 0% tłuszcu, czasami zcekolada
        bez cukru, jajka, chuda szynka drobiowa lub filety gotowane drobiowe...i tak
        sobie z tego komponuje jedzonko..czy takie produkty można wcinac w diecie sb?
        jestem chyba juz w 3 faziesmile ..jem tylko produkty które wymieniłam..w róznych
        ilosciach raz wiecej raz mniej..no ale waga stoi w miejscusadsad hmm chyba
        popełniam jakis bład, może coś powinnam wykluczyc z tego repertuaru?
    • gosiula9 Hej Sihaja :-) 02.03.07, 12:06
      Hej Sihaja co tam słychać? Dalej Sb? No ja niestety z pokorą wracam na plażę.
      Troszkę przesadziłam w tą zimę (mało ruchu, sporo słodyczy), no i parę kilo
      znowu do przodu. Fajnie spotkać "starą znajomą" smile)))))))))
      • sihaja82 Re: Hej Sihaja :-) 02.03.07, 12:17
        hej Gosia!!! Kope lat! Ano ano! Ja nadal na SB, albo znowu. Kurczaki, we
        wrzesniu bylo juz 65,9kg, ale zima i brak ruchu zrobil swoje i doszlam do 72kg.
        teraz laze znow na silke, jem I fazowo, wiec luzik, bedzie dobrze, SB mnie
        jeszcze nie zawiodla. Tylko teraz wlaczam troche z diety montiego (montignaca)
        czyli wegle rano, potem warzywka i wegl z low IG i wieczorem juz tylko malo
        tluste bialko. No i nie lacze wegli z tluszczami... na razie jest ok, chcoiaz
        waze sie raz na tydzien to juz czuje luzik w spodniach (maly, ale jest).
        No a co tam u Ciebie?

zesmy sie wtrynily w watek grossika, hehe

A co do autorki watku to pokombinuj z montim troche, jedz wiecej straczkowych,
        wprowadz soje, moze troche mniej nabialu a wiecej warzyw? o ktorej ostatni
        posilek?
        aha, jak jesz tylko to co piszesz, to to jest jak dla mnie I faza, a nie III big_grin

buzka i pozdrawiam
        sihaja
        • gosiula9 Re: Hej Sihaja :-) 02.03.07, 12:30
          No może troszkę się wtryniłam w ten wątek, ale jak zobaczyłam "znajomą twarz"
          to się nie mogłam powstrzymać. Cieszę się ,że tu jesteś, zawsze to raźniej, jak
          ktoś znajomy jest. Szkoda, że Sonkaka i Raszelika gdzies zaginęły. No cóż może
          przed latem skoczą na plażę wink
          p.s a Ty teraz na jedynce czy na dwójce?
          • gosiula9 Re: Hej Sihaja :-) 02.03.07, 12:31
            Aha jak masz na imię, bo jakoś tak głupio mówić na Ciebie Sihaja. Chyba , ze
            tak lubisz smile))))))))))
            • kasia.grubasia Re: Hej Sihaja :-) 02.03.07, 12:37
              kochana, ja w necie juz jestem od tylu lat sihaja, ze nie podaje swojego
              imienia, hehe. ale w realu wolaja na mnie Kaska smile
          • kasia.grubasia Re: Hej Sihaja :-) 02.03.07, 12:36
            Gosia, sonkaka to sie niezla szprycha zrobila, to przestala do nas, grubasow,
            zagladac, hehehe smile a z raszelika to nie mam pojecia co sie stalo.
            nie wtrynilas sie, tylko razem sie wtrynilysmy smile
            ja teraz jestem na jedynce, wczesniej troche pofolgowalam, ale teraz juz 4
            dzien jest bezgrzesznie + zero zarcia po 18. zobaczymy jak dlugo.
            mam tylko jedna zasade, nie moge byc glodna, wiec jem raczej duzo.
            to co, zaczynamy znowu? ile masz do zrzucenia tym razem? tongue_out
            aha, jeszcze jedno, chce schudnac racjonalnie, bez pospiechu. do lata powinno
            sie udac smile
            • gosiula9 Miło mi Kasiu :-) 02.03.07, 12:44
              No więc mam do zrzucenia jakieś 4-5 kg. Też jestem na jedynce czwarty dzień.
              Może załozymy sobie nowy watek i bedziemy wpisywać swoje jadłospisy. Wtedy
              bardzo mi to pomogło.Przyznam się szczerze, że na razie plazuje całkiem
              nieźle,najgorzej było zacząć,a teraz jakoś idzie.

p.s. ze starej gwardii chyba jest jeszcze Spragnienie i gdzieś tu mi kiedyś
              mignęła Dyszka rzucająca palenie
              • sihaja82 Re: Miło mi Kasiu :-) 02.03.07, 12:50
                dawaj Gosia na nowy watek!
    • venusgirl Re: ser pleśniowy 02.03.07, 18:22
      polecam odtłuszczony "pleśniowy" president light - niebieskie, okrągłe
      opakowanie, 12 % tł. Naprawdę smaczny smile
      • zawsze_do_przodu Re: ser pleśniowy 06.03.07, 09:55
        Ja też lubię ten serek, tylko ostatnio miałam pecha i dwa razy kupiłam niby z
        dobrą datą, ale był nieświeży....
        A ja mam pytanie o plesniowe typu rokpol, lazur....czy tego typu serka trochę
        można np do szpinaku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka