eveline09 28.06.07, 14:22 A co z wędlina? Można jeść tylko chudą szynkę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1dycha Re: Wędlina. 28.06.07, 15:27 indyk i polędwica sopocka. a w wędlinie to tak w ogóle jest więcej kazeiny niż mięsa, bez sensu jest wcinanie wędlin . Lepszy stek. Odpowiedz Link
gaapa Re: Wędlina. 28.06.07, 15:40 mysle tez ze tylko piers indyka i poledwica sopocka,ewentualnie moze taka surowa czy cos.generalnie jestem przeciwniczka wedlin sklepowych,sa niezbyt smaczne i nafaszerowane mnostwem konserwantow...najlepiej samemu upiec cos np schab czy piers indyka i potem jesc jak wedline( lub jako cos innego) Odpowiedz Link
madziuus Re: Wędlina. 25.07.07, 09:42 nie lepiej zamiast wędliny jakis ser? tam jest mnostwo chemii Odpowiedz Link
1dycha Re: Wędlina. 25.07.07, 16:16 a w serze mniej białka i dużo węgli oczywiście biały ser trzeba, ze względu na kości, ale z umiarem chude mięsko lepsze Odpowiedz Link
laurka22 Re: Wędlina. 27.07.07, 18:12 Ze względu na kości to lepszy żółty, 4 plasterki dostarczą tyle wapnia co mniej więcej kilogram sera białego Co do wędlin to się zgadzam, ja praktycznie nie jadam Odpowiedz Link
bikenbok Re: Wędlina. 27.07.07, 13:11 ja nawet jadłam parówki, powiem Ci... drobiowe etc. natomiast polecam zamiast wedlin - dużo białka w pastach z fasol, soczewic etc. Odpowiedz Link