14.07.07, 11:03
Czy mięso musi być tylko chude, może być średnio?
Obserwuj wątek
    • mama_marunia Re: Mięso. 14.07.07, 11:09
      Co to znaczy średnio? Nie przesadzajmy z tą chudościąsmile Ja wychodzę z założenia,
      że lepiej ciut tłuszczu niż cukrusmile
      • eveline09 Re: Mięso. 14.07.07, 11:24
        Takie nie chude a zarazem nie tłuste. Chyba masz rację. A tak w ogóle to mi
        głupio mówić na tysmileMAm koleżankę, która wcina każde mięso, nie je tylko węgli
        i jest chudziutka.
        • mama_marunia Re: Mięso. 14.07.07, 11:52
          Możesz mi spokojnie mówić na TY - aż taka stara nie jestemsmile))
          • 1dycha Re: Mięso. 14.07.07, 12:25
            ja też wychodziłam zawsze z takiego założenia - i oprócz kurczaków wcinałam też karkówkę i mięso z
            kebaba (oczywiście bez sosu i bułysmile w zeszłym roku na tym zestawie chudłam, ale w tym jakoś
            przestałam.
            dopiero niedawno dokonałam odkrycia, że np. wieprzowina jest tłustsza od wołowiny smile))
            teraz staram się wcinać więcej ryb i niecierpliwie czekam na efekty tej zmianysmile
            • balbina_alexandra Re: Mięso. 14.07.07, 16:00
              Lepiej chude. Tłuszcz w mięsie to przecież tłuszcz zły, nasycony = niezdrowy. Ja
              jem tylko piersi z kury/indyka no i ryby, ale to troche dlatego że w ogóle nie
              lubię mięsa... do kury się zmuszę (nie lubię ptaków), ssaków nie jadam - byłam
              kiedyś wege i tak mi jakoś... choć nie ukrywam, że cielęcina jest pyszna no i
              schab upieczony przez moją mamę bardzo mi smakuje. Jadam b. rzadko.

Jak masz ochotę na karkówkę czy schab to nic się nie stanie jak zjesz raz na
              jakiś czas. Natomiast unikałabym np. parówek, nie jestem też zwolenniczką wędlin
              - sama piekę pierś przyprawami.
              • 1dycha Re: Mięso. 16.07.07, 22:36
                balbina, ja już nie mogę patrzeć na drób.
                czuję się jakbym miała już od tej diety ptasi móżdżek i kaczy kuper.
                a mięso jeść muszę, bo się mi później robią "dni jokera";/
                • madziuus Re: Mięso. 25.07.07, 09:12
                  ja z miesa jadlam piersi, skrzydełka i udka z kurczaka i indyka smile niby mozna
                  tylko filety ale reszta nie przeszkadzala mi chudnactongue_out smile poza tym ryby smile
                  wszelkie ryby wink pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka