justynagar Re: ratunku sernika mi się chceeee:-(((( 10.01.08, 16:23 ech wydaje Ci się co Ci po jednym kawałku...nawet nie poczujesz i szybko bedzie po .... wydaje mi sie ze bardziej chcesz byc szczuplejsza niz ten kawałek sernika!! Prawda?? Odpowiedz Link
basia-bma Re: do justynagar 10.01.08, 16:56 he he kurczę, justyna jak to się stało, że przytyłaś z takim nastawieniem ? ) żeby to tak zawsze sobie tłumaczyć i nie jeść ... Odpowiedz Link
justynagar Re: do basi-bma 10.01.08, 18:55 haha...dobre pytanie ale takie nastawienie to trzeba wypracować Ja generalnie nie potrafie tak tylko tyci tyci...jak jadłam to jadłam.... Kurcze musiałabym moją historie życia opisać, aby sie wszystko poskładało...Ale pomimo tego że ja przytyłam przez te ostatnie cztery miesiace pobytu za granicą...to tego nie załuje...i bardzo dobrze mi to wyszło na zdrowie. Dlaczego?? W skrócie...bo jakies 3-4 wcześniejsze lata (mniej wiecej czasy studiowania) byly pasmem ciągłych diet, głupich diet...głódówek...potem tycia...łapania dołów i tak w kółeczko... Te cztery miesiące to okres w którym zyłam chwilą...jadłam tyle ile potrzebowałam..ale nie do przesady...nie ograniczałam sie...dziwnie to zabrzmi ale nauczyłam sie jeść. W poprzednich kilku latach, kiedy nadchodziły Świąta objadałam sie w podczas nich jak szalona...bo wcześniej dieta, organizm wygłodzony...i jak popuszczałam to na całego...Teraz natomiast było super. Jadłam wszystko...ale w normalnych światecznych ilościach. Dlatego też moje menu wyglada teraz jak wyglada. Dlatego poki co nie przechodze na I fazę To tyle! Mam nadzieje ze nie zanudziłam i ma to jakas skladnie Pozdr Odpowiedz Link
justynagar Re: do agus! 10.01.08, 18:56 hej! no i jak?? Wygrałaś walkę z pokusą ?? Czy może zjadłaś dobre chociaż było?? Odpowiedz Link
agus122 Re: ratunku sernika mi się chceeee:-(((( 10.01.08, 20:09 jeny dziewczyny nawet nie wiecie jaką siłę dajecie..justyś..przetrwałam dzieki Twoim słowom...ze to tylko kawałek ze bedzie szybko po...ufff nie zjadłam ..za to na kolacyjke galarcik z drobiem, jajeczkim i groszkiem własnej roboty..dziekuję bardzooooooo dzięki wam bedziemy silne i piekne Odpowiedz Link
justynagar Re: ratunku sernika mi się chceeee:-(((( 10.01.08, 21:53 Proszę!! Pewnie każda z nas bedzie potrzebowała któregoś dnia tego samego...och różnie to bywa!!! Ale walczymy! Odpowiedz Link
mamahuhu serowe racuszki zamiast sernika 11.01.08, 09:32 przepis znalazłam na innym forum SB, ale jeszcze go nie stosowałam: - dwa jajka - kostka twarogu 0% (250g) - słodzik (ja dałam 3 tabletki) - aromat waniliowy - cynamon - oliwa z oliwek do smażenia wszystkie składniki rozetrzeć ze sobą na gładka masę i smażyć na niewielkiej ilości oliwy. Jak robię naleśniki to dodaje trochę oliwy do ciasta, żeby nie lać juz na patelnię, może i w tym przypadku by to poskutkowało?? Odpowiedz Link