juurek-ogorek 19.09.08, 18:17 Mam pecha dopadlo mnie to jakies 4 miesiace temu . Strasznie sie z tym mecze. Ma ktos z Was jaka rad. Bylem juz u psychologa :( . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spinline Re: chorobliwa zazdrosc 19.09.08, 18:20 Jedna czy kilka wizyt u psychologa nie pomaga. Meczysz sie moze to paranoja, a to stan bardziej psychotyczny niz normalna zadrosc, ktora czasami wystepuje w prawie kazdym zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
juurek-ogorek Re: chorobliwa zazdrosc 19.09.08, 18:27 cholera wie moze i paranoja. Najgorsze jest to ,ze ja wiem ze cos ze mna jest nie tak. Tylko nie moge sie opanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: chorobliwa zazdrosc 19.09.08, 18:31 Od kiedy to masz? jakie wydarzenie wywolalo taka reakcje? czy kiedys byles oszukany,ponizony, zdradzony? Albo ktos z twojego otoczenia, blizszego, albo dalszego? Odpowiedz Link Zgłoś
juurek-ogorek Re: chorobliwa zazdrosc 19.09.08, 18:41 Ja nie chce wiedziec skad to mam , tylko jak sie tego pozbyc. Mi to przeszkadza (nawt bardzo):(. Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: chorobliwa zazdrosc 19.09.08, 19:16 Wiele osob ma cos takiego co im zawadza w zyciu. Ale rzeczy zawsze wynikaja z czegos tam. Problemy maja to do siebie ze bywaja "zarazliwe". generalnie zazdrosc wynika z poczucia niskiej wartosci. I wynika najczesciej z tego jak sie bylo wychowywanym jako dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ela282 Re: chorobliwa zazdrosc 19.09.08, 19:44 Myślę, ze chodzi tu o uczucie do drugiej osoby. Jurek, Tobie tylko to przeszkadza? Ważne, co ta druga osoba czuje. Dobrze, ze zdajesz sobie z tego sprawę, to juz plus dla Ciebie. Na pewno pozbyć tego uczucia jest bardzo trudno, ale musisz sobie zdawać sprawę z tego, ze ta druga osoba długo z Tobą nie wytrzyma. Masz powody aby jej nie ufać? Czasami tak niedużo trzeba, aby związek był szczęśliwy. Pomyśl trochę i nie zatruwaj sobie życia i innym. To tylko od Ciebie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: chorobliwa zazdrosc 20.09.08, 07:33 Zazdrosc to strach przed utrata innej osoby. Probuj cwiczyc fizycznie to pomaga zmiejszyc emocjonalnosc i latwiej zapanowac nad zazdroscia ale przede wszystkim musisz sie nauczyc wierzyc. Zwykle zazdrosc bierze sie z ukladania scenariuszy o zdradzie drugiej osobie. Nie rob tego bo nie poradzisz sobie z zazdroscia. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
malawinka Re: chorobliwa zazdrosc 20.09.08, 09:15 oj,kiedyś leczyłem to w godzinę.... ale mi się już nie chce,łeee Odpowiedz Link Zgłoś
meg-gy Re: chorobliwa zazdrosc 20.09.08, 11:43 Jest to najgorsza przypadłość, a jeszcze jeżeli nieuzasadniona?! Potrafi zabić, zniszczyć uczucia. Nieuleczalna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malawinka Re: chorobliwa zazdrosc 20.09.08, 12:07 eeee tam,chcieć to móc,no i trzeba jeszcze umieć i to wszystko miłego dnia i pitu pitu na forum,la,la,laaa Odpowiedz Link Zgłoś