ewka-1974 28.06.10, 19:12 Czy wszystkie dziecki dkp to niejadki, dzieci mało jedzące? Ewa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_i_dzieci Re: Kp a dieta dziecka 28.06.10, 19:38 Nie wszystkie Zależy jeszcze od tego kog uznajemy za niejadka- może dla tego konkretnego dziecka to wystarczająca ilość?, a może na tyle najada się maminym mlekiem,że nie potrzebuje dużo jeść? Odpowiedz Link
fizula Re: Kp a dieta dziecka 28.06.10, 20:46 Nie wszystkie. Każde z moich brykających brzdąców miało inny nieco apetyt. Jednak wszystkie miały ten apetyt w kształcie sinusoidy: czyli zmieniał się on w zależności od stanu zdrowia, samopoczucia, wzrostu itd. Raz bywał większy, innym razem mniejszy. Odpowiedz Link
mrs.t Re: Kp a dieta dziecka 28.06.10, 21:56 mowia ze niejadek to stan umyslu mamy skad przyszla ci do glowy taka obserwacja? Odpowiedz Link
verenne Re: Kp a dieta dziecka 28.06.10, 21:59 Dobre I chyba bardzo prawdziwe Moja Młoda też ma różne dni - raz je bardzo dużo, a raz malutko. Widać tyle potrzebuje Odpowiedz Link
oda100 Re: Kp a dieta dziecka 28.06.10, 22:37 moj starszak jadl normalnie, moja dwuletnia corka apetyt ma bardzo dobry, je prawie wszystko ze smakiem, przed posilkiem daje jej possac bo i tak wiem ze zje po posilku tez chce... z tym ze malo pije, wiec moze mleko to picie glownie Odpowiedz Link
ewka-1974 Re: Kp a dieta dziecka 29.06.10, 11:00 z forum rówieśniczego i z doświadczenia własnego, starsza córka zaczeła normalnie jeść jak ją odstawiłam w wieku 2,5 roku wcześniej tylko skubała jedzenie, młodszy też je własciwie teraz nic poza cyckiem. Ewa Odpowiedz Link
szczur.w.sosie Re: Kp a dieta dziecka 29.06.10, 11:04 Jedna sprawa ile je, a inna czy lubi jeść. Mój bardzo lubi, zwłaszcza próbować nowe rzeczy. I kiedy ma jedzenie na talerzu jedynie na tym się skupia, nic go nie rozprasza. Odpowiedz Link
basiak36 Re: Kp a dieta dziecka 28.06.10, 23:37 ewka-1974 napisała: > Czy wszystkie dziecki dkp to niejadki, dzieci mało jedzące? Dziecko ktore malo je nie jest niejadkiem, jest to calkiem normalne ze je malo Wazy malo, po 12 mcu mocno zwalnia przyrosty wagowe, czemu ma jesc duzo? Duzo nie jest zdrowo Odpowiedz Link
katriel Re: Kp a dieta dziecka 28.06.10, 23:41 Mój jeszcze-nie-tak-długo (13,5 miesiąca) karmiony piersią absolutnie nie jest niejadkiem. Zjada z dużym zapałem wszystko co mu dają. Oczywiście zdarza mu się czasami gorszy apetyt, ale to jest kwestia niezjedzenia jednego posiłku na tydzień, albo jedzenia 1/2-2/3 porcji przez dzień czy dwa. Dietę rozszerzałam jak schemat przykazał: po ukończeniu 6 miesięcy. Natychmiast po ukończeniu 6 miesięcy, bo mały był chętny. Odpowiedz Link
kasiale73 Re: Kp a dieta dziecka 29.06.10, 23:29 na pewno nie. i to widac już w okresie rozszerzania diety. starsza dkp, nigdy nie lubiła nowości. młodszej do dkp z tytułu forum brakuje 2 miesięcy. je chętnie prawie wszystko. Odpowiedz Link
kantoniewicz Re: Kp a dieta dziecka 30.06.10, 13:30 Nie wszystkie. Mam wrażenie że moja 1,5 roczna córka nie ma dna) Potrafi zjeść naprawdę sporo a mimo tego jest szczupła bo wszystko zaraz wybiega. Czasami zdarzają się dni że ma mniejszy apetyt. Od początku lubiła nowości i bez bólu rezygnowała z posiłków piersiowych na rzecz stałych. Oczywiście ma swoje ulubione dania jak też te do których nie mogę ją żadnym sposobem namówić jak pomidory i ogórki a surową kalarepę, kalafiora i marchew wcina jak królik) Moje mleko je teraz raz dziennie do drzemki w dzień. Odpowiedz Link
kamilactk Re: Kp a dieta dziecka 30.06.10, 14:24 Karmię córę 2 lata i 4 miesiace, jest drobniutka, szuplutka i niezbyt wysoka, za to porcje jakie pochłania wprawiają z zdumienie Od poczatku chętnie próbowała nowości, to prawdziwy odkurzacz który dodatkowo lubi mieszać np po wielkim talerzu pomidowórki łazi i gryzie cytrynę bo akurat gdzieś ją dorwała, albo do kanapki z serem dokłada garść surowej cebuli którą tata miał zjeść w jajecznicy Szczerze mówiąc w moim otoczeniu jest wyjątkiem i to koleżanki które mają dzieci butlowe skarżą sie dzieci niejadki. Odpowiedz Link