Dodaj do ulubionych

Mała biała dla niemowlaka

03.05.12, 19:00
I co i już w tej nocy obudzone mamy nawet proszku odmierzać nie będą musiały ino przycisk nacisną i gotowe. O.
www.industryleadersmagazine.com/the-controversy-about-nestle’s-new-luxury-baby-formula-babynes/
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: Mała biała dla niemowlaka 03.05.12, 20:52
      No nie tak szybko, bo najpierw będą musiały pozbyć się nadmiaru prawie 300 funtów z portfela i kupić zapas kapsułek na 3 lata big_grin Mały kredycik i po sprawie smile
      • mad_die Re: Mała biała dla niemowlaka 03.05.12, 20:55
        A sorki, prawie 300 dolarów - to w sumie nie tak drogo big_grin

Ja tam jednak wolę prawdziwe espresso pić, więc moje dzieci piją/piły również prawdziwe mleko wink
    • mrs.t Re: Mała biała dla niemowlaka 03.05.12, 22:34
      Pamietam jak to wyszlo,zeszlego lata
      Ciekawe jak sie sprawy maja po prawie roku,

ps, 'less than a minute'-to pewnie znaczy 59sekund, to naprawde tak niewiele?
      Swoja droga mamy butelkowe mowia zawsze ze przygotowanie mleka,np w nocy,to pikus-maja wode podgrzana, proszek odmierzony,co za filozofia potrzasnac butelka?-czy naprawde, procz checi pozbycia sie 300dolcow, zapotrzebowanie na cos takiego by istnialo?
      • mad_die Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 09:58
        myślę że tak, jesli ktoś ma obok kitchenaid'a i aparat do nespresso to czemu by jeszcze tego ustrojstwa nie dostawić?
        zawsze to kolejny gadżet, którym się można "przyjaciołom" pochwalić wink
        no i nic mieszać nie musisz, tylko guzik wciskasz smile podobnie jak z odpięciem stanika czy odsłonięciem piersi - jeden ruch wink
        • mad_die Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 09:59
          aaaaaaaaaaaa powinni to sprzedawać z jakąś rurką lub poduszką pod wylotem - wtedy w ogóle już nic bys nie musiała robić - tylko położyć dziecko obok i wcisnąć guzik! to by była rewolucja!
          • luliluli Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 15:01
            Jestem pewna, że taka wersja karmienia to tylko kwestia czasuwink
          • misior_biorn Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 18:04
            Mad_die, masz rację.
            Aczkolwiek byłby to wtedy jeden bezsensowny gadżet, a tak, to można jeszcze osobno sprzedać podtrzymywaki do butelek, o takie.

https://ecx.images-amazon.com/images/I/51sc50hB2XL._AA300_.jpg

https://ecx.images-amazon.com/images/I/518N-uz5zOL.jpg
            • ona1983.10 Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 19:57
              Dziewczyny po co zakładacie takie posty? Smiejecie się z karmiących butelką, a potem dziwicie się że ludzie wyzywają dkp od nawiedzonych itp. Wam pewnie nie jest miło kiedy ludzie wytykają matki kp, (z obrzydzneiem komentują jak widzą karmienie) więc nie ma sensu wyszydzać pomysłowości butelkowców. Forum chyba służy mamą karmiący dkp, a nie nazywa sie "Podrzyjmy łacha z KB i wynalazków do tego służących". Jakoś kiepsko to wygląda.
              • asjula1 Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 20:25
                Oj tam, przesadzasz.
                Po prostu obserwujemy nowinki techniczne, słuzące do możliwie bezdotykowej obsługi dzieckawink
                Ja czekam jeszcze na automat przewijająco - myjącywink
                A co do ekspresu d mleka - dla mnie bomba. Gdybym jeszcze nie miała podejrzenia, ze mleko jako błyskawicznie nasiąkające "otoczeniem" może w tych kapsułkach mieć plastikowy posmak... Ale może nie.
                Co do podtrzymywacza do butelek - strasznie to wygląda, w tym rzecz. Można tę butelkę dawać w jakiś przyjemniejszy chyba sposób, co? O bezpieczeństwie nie wspomnę. Jakoś wierzyć mi się nie chce, że mama daje butlę w tym trzymaczu po to, żeby siedzieć obok i patrzeć, czy się aby dziecko nie krztusi.
                • ona1983.10 Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 21:21
                  moze i przesadzam, ale mnie osobiście drażnią takie posty - niby tutaj titu titu o bliskości z dzieckiem itp, ale posmiać się z innych to czemu nie smile Najlepsze jest to, że sporo mam tutaj swoje pociechy karmiła również butelka więc powinna być chociaż ciut wyrozumiała. Ty Asjula tez z tego co kojarze odstawiłaś od piersi totalne maleństwo? Więc sama dobrze wiesz jak to czasem życie pisze scenariusze, troche inaczej niz bysmy sobie tego życzyli. Więc nie ma co się podsmiewać bo nie wiadomo czego życie nas jeszcze doswiadczy.

Co do podtrzymywacza to ja bym nie zastosowała ze wzgledu na bezpieczenstwo, moje dziecko pijąc z piersi potrafiło się tak zakrztusić, że dzwoniłam na pogotowie bo uratować we 2 nie mogliśmy (i wiedzielismy niby co robic). Pewnie takie podtrzymywacze to chyba do blizniat albo i wiekszej ilosci dzieci wymyslone bo po co innego by byly? Zapewne jak 2je chce jednoczesnie jesc to pewnie to stosują.
                  • asjula1 Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 22:41
                    No dokładnie. Pierwszego syna od 3-go miesiąca karmiłam laktowitem, który, jak może któraś kojarzy, trzeba było GOTOWAĆ.
                    Dlatego też takie urzadzenie wydaje mi się przewspaniałym rozwiązaniem, jeśli ma się juz to nieszczęście, że karmi się butelka i o ile mleko nie zalatuje plastikiem z tego.
              • misior_biorn Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 21:33
                Ona, wiesz, nie była moją intencją nabijanie się ogólnie z KB, tylko właśnie pokazanie absurdu takich wynalazków. Masz rację, że może to kogoś urazić i może odebrać to forum, które bardzo lubię w taki raczej negatywny sposób.
                Równie bardzo ostatnio zirytował mnie fakt, gdy pani w sklepie z akcesoriami dla dzieci wciskała kobiecie w ciąży nie jeden, a dwa rogale do karmienia (rozmiar mini i mega) jako niezbędne akcesorium kobiety karmiącej (piersią). Co prawda odważyłam się tylko na sympatyczny komentarz "bez tego też pani da radę" i więcej w kwestii nie zrobiłam, no ale chcę przez to powiedzieć, że niepotrzebne gadżeciarstwo potrafi się wkraść wszędzie, ale nie wszędzie jest tak nachalnie promowane jak w przypadku karmienia butelką, i to nie dlatego, że mamy karmiące butelką są gorsze i tym samym warte wyśmiania, a dlatego, że firmy jak Nestle próbują robić kasę na wszystkim, kosztem często zdrowia i nie tylko dużej grupy ludzi.

Akurat to espresso dla niemowląt to oprócz, że ma na celu naciąganie rodziców na koszta, co niekoniecznie jest tematem związanym z DKP, ma jeszcze inny negatywny wydźwięk, mianowicie, że karmiąc butelką mama może sobie kupić taki oto bajerancki ekspres do szpanowania i jestem pewna, że są osoby, którym to pomoże w decyzji odstawienia "a, nie chciałam się bawić w proszki, ale ta maszynka mnie urzekła".

"Trzymaki" na mleko już są po prostu smutne (choć nie wiem, może gdy ktoś ma wieloraczki niezbędne) i chyba faktycznie nie na miejscu na forum DKP.

Powtórzę - NIE nabijam się z matek. Bulwersuje mnie płytki marketing i sprzedawanie pokarmu dla niemowląt jako luksusowej zabawki.
                • ona1983.10 Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 21:52
                  prawda jest taka, że zyjemy w czasach gdzie pogoń za pieniądzem jest powszechna bez względu na to jakiej dziedziny to dotyka. Pogoń za wygodą i wynazkami (co oczywiście ma przynieść korzysc majątkową konkretnym osobą) jest spotykana na każdym kroku. Wiadomo, że nikt kto chce z godnościa karmić swoje dziecię nie zakupi takiego podtrzymywacza (no chyba, że ma wiecej niz jednego ssaka i jest samym) bo można karmic butelką z równie wielką miłością i godnoscią co kp. Znam matki o niebo lepsze karmiące butelka dzieci niż kp odwalające tą czynnosc bez emocji (są i takie, które bez skrupułów szarpały malenstwem zaraz po nakarmieniu piersią) dlatego staram się nie naświewać. Będac na weekendzie majowym w bardzo popularnym miesci mialam okazje napatrzeć się na rózne formy karmienia dzieciaków i nie ukrywam, że milej mi sie patrzylo na spiacego maluszka z piersią w buzi (noszenego w nosidelku przez mame) anizeli malenstwo w gondoli lezace i pijace butelki (takie nie prztulone przez mame) no ale cóz to było moje odczucie i nic mi do tego jaką droge obrała matka.
                • mrs.t Re: Mała biała dla niemowlaka 04.05.12, 22:56
                  interpretacja ona jak zwykle tyle ciekawa, co bledna a( a przynajmniej daleko idaca w dziwnym kierunku)

jakikolwiek smiech (rozumiem ze patrzysz na emotikonki) wydaje mi sie tu przez lzy

nie wiem co w tym poscie jest smiesznego dla uchachania sie z matek kb

• luliluli Re: Mała biała dla niemowlaka 05.05.12, 09:26
                Zakładamy takie posty, żeby się pośmiać z dziwnych pomysłówsmile
                I tak jak trzymadło do butelki (czy linkowana kiedyś czapeczka ze stelażem na smoczek) jest idiotycznym pomysłem, tak samo jest nim wrzucony w inny wątek namiot do karmienia (piersią!!!), czy - ostatnio widziana przeze mnie - koszula do porodu z wycięciami na palotki KTG oraz wiązaniem jak do operacji cc...
                Trzeba mieć naprawdę masę złej woli, żeby posądzać takie wątki o - generalnie - "nabijanie się z mam KB"...
                Gdybyś wciąż nie widziała różnicy, to dokładnie wyjaśnię - nabijamy się z durnych pomysłów, a nie z niekarmienia piersią.

A tu wrzucam koszulę, o której pisałam wyżej - rozwaliła mnie* zupełniebig_grin
                moda.allegro.pl/sukienki-do-porodu-i2285842406.html
                *(żeby nie zostać posądzoną o nabijanie się z mam, które nie urodziły naturalnie dodam, że urodziłam ostatecznie przez cc, a przez sporą część porodu leżałam przypięta do KTG - po tym wyznaniu chyba mogę się już zacząć nabijać z takiej koszuli?wink).
                • misior_biorn Kiecka do rodzenia 07.05.12, 14:23
                  No ja rodziłam CC i KTG tez bylo w uzyciu, wiec jak znalazl smile
                  Stosownie to moich preferencji smakowych zamowilabym sobie stylowy wzór z kawą big_grin
                  https://lh4.googleusercontent.com/--XrdEfu9UO8/T45VM1VOXlI/AAAAAAAAQPg/QNysGeDDrZs/s500/coffee.jpg
                  • ciociacesia a ja wole cos krótszego 07.05.12, 16:22
                    jak siadałam w koszuli dlugiej to zaraz mialam mokry tyl, wiec przerzucilam sie na t-shirta
    • illegal.alien Re: Mała biała dla niemowlaka 07.05.12, 19:40
      Gdybym karmila butelka, powaznie rozpatrzylabym zakup takiego wynalazku. A gdyby kapsulki z mlekiem pasowaly do ekspresu do kawy, to w ogole kupilabym calosc.
      Czemu nie ulatwiac sobie zycia?
      Na szczescie karmie piersia, wiec nie mam takiego problemu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka