Dodaj do ulubionych

Do fizuli - pilne!!!

22.01.13, 20:50
Już fiammia pisała o moim problemie - mam 5 niowego ssaka i nie chce mi ssac piersi Prawdopodbnie strzykawka i palec zrobily swoje. Jestem zalamana. Jutro chce spotkac sie z doradca. Ale pytanie mam takie - czy znasz kogos z Trojmiasta kto by mi pomogl. Nie wyobrazam sobie nie karmic. Czas tu dziala na niekorzysc sad Widze ze Antos lepiej ssal kilka dni temu a teraz totalny zlew na wszystko sad Pomocy bo ja sama odjadę... a ze mną moja rodzina sad
Obserwuj wątek
    • fizula Re: Do fizuli - pilne!!! 22.01.13, 23:14
      Wielkie gratulacje dla Ciebie- i głaskanie dla Antosia! Prześliczne wybraliście mu imię.
      Przede wszystkim- nie bój się, będziesz karmić- przecież nie wyobrażasz sobie, że mogłoby być inaczejsmile
      Przez strzykawkę na palcu Twój skarb był karmiony? To bardzo dobrze i to daje dobre rokowania. Oczywiście odciągasz systematycznie w tym trudnym czasie?
      Masz takie maleńkie dzieciątko, że spokojnie jeszcze wszystkiego się nauczycie.
      Nie potrafię Ci polecić konkretnej konsultantki laktacyjnej, bo nie znam.
      Tu różne namiary na poradnie:
      laktacja.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=16%3Aporadnie-laktacyjne&catid=7&Itemid=14
      W tej sytuacji nie przegap bycia mamą takiego maleństwa i chwytaj dzień: warto kłaść sobie takiego człowieka dość rozebranego na klatce piersiowej i dopieszczać, utulać takiego młodego człowieka. Można mu w tej pozycji proponować karmienie, ale bez naciskania- ważniejsze jest Wasze bycie razem.
      • agasobczak Re: Do fizuli - pilne!!! 23.01.13, 05:34
        Dzięki za odzew...
        no wlasnie nie odciagalam regularnie. Nie ogarniam wszystkiego. Musze zrobic jakis plan trzymac si ego i byc konsekwentna a tu wszystko jakos nie ogarniete sad ja chodze i rycze i nic ztego nie mam tylko zlosc domownikow.
        Dzieci sa niedopieszczone, na wszystkich warcze... sad
        Wczoraj sie kontaktowalam z doradca. dzis postaram sie tam pojechac.
        Mlody bedac na brzuchu szuka cyca ale tak jakby go nie potrafil chwycic. Szyka buzia tzresie sie nad nim ale nie chce chwycici zassac. sad
        • mad_die Re: Do fizuli - pilne!!! 23.01.13, 16:44
          Nakieruj go trochę, podtrzymaj glówkę, nie przyciskaj, nic na siłę, ale poprowadź go.
          Zamiast latać gdzies po mieście, to zaproś doradcę do siebie do domu, żeby zobaczyła co i jak.
          Domowników olej (tych starszych wink i zagoń do roboty) i zalegnij w łóżku! Razem z najmlodszym, niech pielgrzymki niedopieszczonych młodszych domowników do Twego łózka chodzą - z piciem, jedzeniem, ksiazeczkami, rysowankami, zabawkami itp smile
          Spójrz na to:
          nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=75:when-latching&catid=5:information&Itemid=17
          i na to:
          https://www.biologicalnurturing.com/images/Recipe.jpg
          Pokarm odciągnij, jak możesz, idealnie byłoby co 3h choć trochę odciągnąć. Ale zrozumiałe jest, że nie możesz mieć na to czasu i głowy.
          Na leżąco też spróbujcie się karmić, tak żeby ta głowizna mu nie latała wink
          Z poduchą do karmienia, spod pachy też dobrze idzie - masz większą kontrolę i widzisz jak maluch łapie/ssie.
          Dbaj o siebie! I o dziecko - duzo bądźcie ze sobą, ciało do ciała, na golasa. Ja wiem, że zima i te sprawy, ale w lózku jest ciepło smile
          I na pewno będzie dobrze!
          • agasobczak Re: Do fizuli - pilne!!! 23.01.13, 16:48
            Dzieki smile robimy ... nie ma spekatakularnych efektow ale cos nie cos sie zmienia... starszak mi stymuluje... na przyklad dzis obaj siedzieli przy peirsi. Starszak ssala Mlodszemu splywalo i ten przelykal. Na kilka sekund zassal is ie zniecierpliwil... ale cos niecos sie zmienia...
            Ps. Mam pytanie JAK nosic takiego noworodka w chuscie? aby mial piers pod nosem? Znam kieszonke - tylko to??? mamy zalecenie od Magdy na golasa sie chustowac...
    • mamahanutki Re: Do fizuli - pilne!!! 24.01.13, 00:28
      Tu: chyba większa baza doradców:

pediatria.mp.pl/wazneadresy/show?id=71012

• agasobczak Re: Do fizuli - pilne!!! 24.01.13, 13:59
        Stas podejmuje pierwsze próby ssania. Ale pewnie ja za dużo wymagam bo bym chciała JUŻ mieć super efekty.
        Pytania ...
        - założyć nakładki czy czekać na naturalność?
        - Położna dziś powiedziała aby nie karmić ze strzykawki tylko dac butlę niech się napracuje (?) kurka....

Dziś go trochę przegładzam (jak widać jednka ma to w nosie) ...
        • eiresmyk Re: Do fizuli - pilne!!! 24.01.13, 16:15
          a wedzidelko jak?
          • agasobczak Re: Do fizuli - pilne!!! 24.01.13, 21:40
            Wędzidelo chyba ok bo ssał pierwszego dnia SUPER smile
            • eiresmyk Re: Do fizuli - pilne!!! 24.01.13, 22:19
              To niestety nie musi znaczyc, ze wszystko ok z wedzidelkiem, to ZAWSZE warto sprawdzic przy jakichkolwiek problemach, dotyczy to coraz wiekszej liczby dzieci niestety i zaczynaja to wiazac z przyjmowaniem przez matki kwasu foliowego.
              • agasobczak Re: Do fizuli - pilne!!! 24.01.13, 22:41
                hm... ja nie przyjmowalam sad zaskoczyla nas ta ciaza ale sprawdze to wedzidelko... na pewno. Ma cofnieta szczeke... moze to problem...
                • kukluk Re: Do fizuli - pilne!!! 06.02.13, 00:15
                  Bardzo polecam Iwonę Guć. Ciepła, wspierająca, sama długo karmiąca. Namiar znajdziesz w sieci.
                  • agasobczak Re: Do fizuli - pilne!!! 06.02.13, 08:43
                    Problem już jest zażegnany smile)) Pani Iza z Gdańska z Kropli Miłości super... smile
                    • mae24 Re: Do fizuli - pilne!!! 06.02.13, 09:00
                      moje gratulacje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka