04.02.13, 08:37
Czy któraś z Was ma migreny? Jak sobie radzicie przy karmieniu piersią? Bierzecie czasami trypatany? Ja staram sie unikać, ale jak ide do pracy to niestety jakoś trzeba przetrwać 8 godz. Karmię wtedy normalnie tzn. po powrocie z pracy i do snu. Niestety u nas bez cycusia nie ma spania wink
Obserwuj wątek
    • iciako Re: migrena 04.02.13, 11:40
      ja mami karmię
      u mnie jeśli tylko zaczyna się jakiekolwiek ćmienie w głowie to łykam paracetamol
      i to pomaga
      choć niestety nie zawsze - wtedy ibuprom i to pomaga
      a jak już to nie pomoże to leżenie i wyłączenie z życia
      cały czas przy tym kp
      ale u mnie wchodzi w grę lek przeciwbólowy na samym początku jakiegokolwiek ćmienia/pulsowania/bólu
      • nezu-chan Re: migrena 04.02.13, 13:58
        Ja podobnie. Paracetamol przy pierwszym ćmieniu, czasem jeszcze kawa lub cola.
        Tyle że u mnie po urodzeniu synka migreny bardzo się osłabiły (albo ja już jestem tak zestresowana że łykam ten paracetamol na czas, jakoś sporo tego wychodzi). W ciągu 18 miesięcy życia i karmienia synka taki porządny atak z wymiotami i resztą był tylko dwa razy, a tak to tylko ćmienie powstrzymane w porę. Przed urodzeniem małego pomagały tylko tryptany, albo silniejsze przeciwbólowe, z takiego apapu który teraz łykam tylko bym się śmiała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka