Dodaj do ulubionych

Mleko juuuuż!!!

28.07.14, 11:29
Tj histeria, jak go nie ma ;P
Generalnie mała ma ciężki okres w życiu, dwulatka cierpliwości przecież nie ma, ale ja o 5 rano też nieszczególnie.
Jak można lepiej reagować? Dzisiaj o rzeczonej 5 rano taka sytuacja:
Młoda przychodzi do mojego łóżka, że chce mleko. Ja śpię z 2-miesięcznym młodym, starsza od jego urodzenia śpi z tatą w drugim pokoju, bo by stratowała mnie i jego. Mówię: chodź, przykryj się kocykiem, zaraz Ci dam. Młody zaczął się ruszać, więc żeby się nie rozbudził - odwracam się plecami od starszej i karmię młodego. (Jak oboje wstają o 5 to szlag mnie trafia i padam od 16) Kwękanie starszej przechodzi w regularny płacz. Wypraszam ją z pokoju. U taty w objęciach absolutny ryk i histeria, dziewczyna się zapowietrza, że do mamy. Zamykam drzwi i czekam aż młody uśnie. Usypia, idę do starszej, mówię, że powiedziałam, że dam zaraz, no i daję. Czyli nie strzeliłam focha, tylko dotrzymałam obietnicy, ale nie może tak wyć. Młoda się najada i zasypia z tatą, happy end, wszyscy dosypiają do 7.

Dodam, że karmię starszą najczęściej na południową drzemkę, czasami jej proponuję sama, żeby nie czuła się zapomniana w tej kwestii. Teraz zasysa przy kompie mi na kolanach i usypia wink Także histerie są bardzo rzadko, kiedy już naprawdę nie mam jak się rozdwoić. Jednoczesne karmienie odeszło szczęśliwie w niepamięć, mi strzelił kręgosłup od niewygodnej kanapy.

No to jak można lepiej reagować w podobnych sytuacjach? Będę wdzięczna za rady smile
Obserwuj wątek
    • froobek Re: Mleko juuuuż!!! 28.07.14, 12:14
      Ale jeszcze lepiej niz to, co opisałas??? Dziewczyno, idź prowadzić warsztaty umiejętności rodzicielskich! Jeśli juz miałabym tu cokolwiek jeszcze podpowiedzieć, to wykasowalabym tekst, ze nie moze krzyczeć. Toz moze smile Krzyczenie jest dla ludzi i moze bardzo pomagać.
      • panizalewska Re: Mleko juuuuż!!! 29.07.14, 08:46
        No nie, weź. Ja bardziej syczę, niż łagodnym głosikiem tłumaczę małej, no bo jakoś nie jestem w nastroju naonczas tongue_out
        Ale dobra, pocieszyłaś mnie, dzięki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka