Dodaj do ulubionych

żegnam się

10.07.15, 08:18
żegnam się po 2l i 2 tyg .
Postanowiłam ...tak JA postanowiłam że koniec jak na razie ok w czoraj cały dzień młoda bez piersi noc również metoda na cytrynę didi fuj mówi .(noc była trochę gorsza bo płacz ale ciągle pamiętała że didi fuj)
Alee....piersi nachodzą staram się trochę odciągać nie wiem jak mam postępować bo ze starszą nie było problemów z przepełnionymi piersiami .
Obserwuj wątek
    • szonik1 Re: żegnam się 11.07.15, 22:16
      A co oznacza "didi fuj?"
      • fizula Re: żegnam się 13.07.15, 10:52
        Rozumiem, że to Twoja decyzja.
        Gratuluję wytrwania przy dziecku tyle czasu.
        Niemniej szkoda dziecku tyle pięknego czasu i dobra danego dziecku zohydzać na koniec mówiąc o nim "fuj" i udowadniając jakie zepsute, niedobre.
        Moim zdaniem tego typu "metody" procentują na przyszłe pokolenia, że coraz mniej kobiet karmi, coraz mniej mężczyzn wspiera w karmieniu.
        Na prawdę chcesz, żeby Twoje dziecko uważało, że ssanie/piersi/mleko jest "fuj"?
        Trzeba odciągać do odczucia ulgi (czyli nie za dużo i nie za często), okłady z zimnych rozbitych liści kapusty, herbatka z szałwi, żebyś się nie nabawiła zapalenia piersi na koniec, alebo jeszcze czegoś gorszego- jeśli wytrwasz w Twojej decyzji całkowitego odstawienia dziecka.
        A przecież życie nie jest czarno-białe: można przecież rozważyć chociaż zostawienie 1-2 karmień na dobę, umówić się z dzieckiem.
        • niunka221 Re: żegnam się 13.07.15, 13:27
          dzięki .ale tak to moja świadoma przemyślana od dawna decyzja .Owszem karmienie to piękny czas smile jeżeli jest ono bezproblemowe ,nasze od początku nie było usłane różami ale ciesze się strasznie że wytrwałyśmy do 2 latek smilei sądzę że mała wypiła już wystarczająco dużo a to że mówi że didi jest fuj to raczej chodzi o pierś a nie o samo mleczko ale nie o tym miałyśmy tutaj pisać.

Nasze karmienie zakończone i nie żałuję malej jakoś też tego nie brakuje .
          A że mleka mam od groma i szałwia nie pomagała jestem na Bromergonie ,strasznie mnie otępia przez kilka godzin ale widzę już zmianę w piersiach także jestem dobrej myśli ze w koncu mleko przestanie wypelniać moje piersi.

aaa a co maja metody oduczania do kamienia na przyszłość?dla mnie nic.
          Kobiety wybierają wygodę(co dla kogo jest wygodą) .Wolny kraj i każda mama ma wybór .Niestety FIZULA świata nie zmienimy a tym bardziej kobiet .pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka