Dodaj do ulubionych

KP a picie

01.05.16, 00:37
Czesc dziewczyny, karmie moja mala zmore juz 16 miesiecy (mija jutro). Od jakiegos czasu zadziwia mnie to, ze syn po cycaniu wola o wode. Wode mineralna w butelkach mam porozstawiana strategicznie po domu, bo sporo jej pijemy. Mlody po karmieniu potrafi naprawde wypic nawet 150 ml wody na raz (na oko , bo butle 750 ml). Tez tak macie? W domu nie jest za cieplo (ok 18 stopni), do kolacji mlody tez popija wode. Dziwne troche, ze nie napija sie piersia.??
Obserwuj wątek
    • collin79 Re: KP a picie 01.05.16, 08:25
      Moja córka 15 miesięcy także zaraz po karmieniu idzie do swojego picia ale nie wypija dużo na raz raczej dwa trzy łuki. Starsze też tak miały.
    • aannagr Re: KP a picie 01.05.16, 22:30
      Moja Najmłodsza też tak miała w tym wieku...
      A dużo (często) karmisz?

Bo ja starsze w tym wieku karmiłam bardzo dużo i nie popijały mleka wodą... A Najmłodsza piła rzadko (teraz ma rok i 7 m. i pije jeszcze mniej), łączę więc to z zagęszczeniem mleka. Wraz ze zmniejszeniem ilości karmień w mleku jest więcej składników koniecznych maluchowi - przeciwciał, tłuszczy, minerałów itd, a wody mniej jest więc potrzeba aby ją uzupełnić z innego źródła...
      • anagat1 Re: KP a picie 02.05.16, 12:16
        No czyli to to.. karmie 3 razy na dobe.Pracuje na ponad pelny etat.. Czesto nie ma mnie w domu po 10-12 godz. W nocy odstawilam.
      • babybump Re: KP a picie 02.05.16, 18:04
        Moja córka bardzo często ssie pierś, a i tak za każdym razem potem sięga po wodę i pije ok 100-150ml. Ale ona zawsze bardzo dużo wody piła.
        • anagat1 Re: KP a picie 13.05.16, 21:21
          Czyli taki dziec i tylesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka