Dodaj do ulubionych

ambitna 17 latka

02.07.15, 19:27
Mam ambitną 17 latkę, ona ma NEF upper w szkole, ale zdecydowanie dla niej za prosty, ponieważ chciała dużo mówić robiłam z nią takie bardziej "problemowe" lekcje z ksiązki innovations advanced, były plany na fce ale myślę, że chyba lepiej porządne i na wysokim poziomie repetytoprium maturalne zrobić, co byście mi mogli doradzić?
Obserwuj wątek
    • baba67 Re: ambitna 17 latka 03.07.15, 11:11
      Bardzo przyzwoity poziom ma Longman do matury rozszerzonej ale jest właśnie tak na poziomie upper NEF .Sama bardzo bym chciała znależć coś trudniejszego . Może sprobuj coś z Upstreamów one są zrobione pod egzamin naprawdę ambitne. B2 może byc ( ze względu na bardzo porządne rozwałkowanie gramy -cwiczenia koniecznie) . Gdyby było za łatwe (choć wątpie) można dac B2+.
    • englove Re: ambitna 17 latka 03.07.15, 11:24
      Najbardziej ambitne repetytorium to Express Publishing, dużo fajnych słówek i dobry TB przykładowymi wypowiedziami ustnymi do każdego speakingu.
      Z tego co wiem w szkole średniej po przerobieniu NEF upper, robi się repetytorium. Więc może NEF advanced z nią zrób.
      • baba67 Re: ambitna 17 latka 03.07.15, 11:34
        Dzięki za namiar, Jednak NEF advanced bym nie polecała bo panna firsta chce zdawać a ta seria nijak się nie ma do egzaminu. Repetytorium można pod warunkiem że się porobi jeszcze coś specyficznie pod ten egzamin .Na FCE bywają wrednawe readingi maturalne nijak się poziomem do ich nie mają(a jakoś ostatnio rozszeronych mam co roku)
      • baba67 Re: ambitna 17 latka 03.07.15, 11:49
        Autorami wspomnianego repetytorium jest ta sama para sadystów co polecanych przeze mnie Upstreamów. Właściwie róznic wielkich nie ma podejrzewam tylko się zdecydować czy bardziej skupic się na maturze czy FCE.
        • engteacherka Re: ambitna 17 latka 03.07.15, 12:06
          a może robić podręcznik do FCE, a na dodatek zadania maturalne ?
          • anglofil Re: ambitna 17 latka 03.07.15, 13:16
            No nie wiadomo czego ona jeszcze chce, ale dziękuję za namiary, muszę te upstreamy przejrzeć bo tak je chwalicie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka