Dodaj do ulubionych

podreczniki na 6 lat

17.08.05, 01:17
bede uczyc dzieci w klasach od 0-6, jak dobrac podreczniki, aby mialo to
jakas ciaglosc? to szkola wiejska, poziom niezbyt wysoki, wiec ksiazki raczej
nie powinny byc przeladowane - no i cena w tym srodowisku to rzecz wazna.
dzieki za wszelkie rady :))
Obserwuj wątek
    • setif Re: podreczniki na 6 lat 19.08.05, 16:53
      Kiedyś były takie serie, ale wydaje mi się, że obecnie wydawnictwa mają kursy
      dla klas 1-3 oraz 4-6. Ja kilka lat temu uczyłam z serii "Way Ahead" Macmillan.
      Zdaje mi się, że Longman ma takie serie, np. English Parade, Blue Skies. Też
      kiedyś pracowałam na wsi i wiem, jak trudno jest dobrać taki podręcznik, który
      może służyć młodszemu rodzeństwu. Większość podreczników, nie dość, że ma
      ćwiczenia, to dodatkowo coś tam uzupełnia się w podręczniku. Niestey, rynek ma
      swoje prawa, inne niż mieszkańcy wsi.
      • nafka Re: podreczniki na 6 lat 20.08.05, 18:09
        dzieki za rady, po wycieczce do ksiegarn mysle o zastawach SPARKS+WINNERS albo
        SET SAIL+WELCOME, czy macie wyrobione opinie nt. tych podrecznikow?
        • setif Re: podreczniki na 6 lat 20.08.05, 21:23
          Nie wiem skąd jesteś, ale pod koniec roku szkolnego oraz pod koniec wakacji
          wydawnictwa organizują spotkania z nauczycielami i dają podręczniki. To
          najlepszy sposób na zapoznanie się z ofertą. Jeśli jeszcze wydawnictwa nie mają
          Cię w swojej bazie, zajrzyj na ich strony internetowe, tam często podawane są
          daty spotkań w różnych miastach. Ewentualnie możesz skontaktować się z
          przedstawicielem.
          • nafka Re: podreczniki na 6 lat 21.08.05, 12:30
            tak, wybieram sie na takie spotkania niebawem, pytalam tylko o doswiadczenia z
            tymi ksiazkami, bo to zawsze inaczej kiedy ktos caly rok z ksiazka juz
            przejdzie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka