Dodaj do ulubionych

Norel -kremy do twarzy

14.08.04, 16:35
Ostatnio mam fazę na sprawdzanie kosmetyków których nikt nie tknie bo ich nie
reklamują. Kupiłam rewelacyjne serum Matisa (100 zł w esentia) i kremy Norel.
Co prawda może odstraszać co poniektórych owo "40' na pudełku ale są to kremy
juz od 25 roku. Jak dla mnie cudo. Krem na noc ciut cięższy,ale nie szkodzi
mieszanej , tłustej cerze. Ten na dzień idealny na pochmurną pogodę (bo w ich
filtry nie wierzę) . Składy przebogate. Zważywszy na skromnie opakowanie i
brak reklamy te 35-40 zł to cena samego produktu:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kss Re: Norel -kremy do twarzy IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 14.08.04, 19:42
      Czy kupiłaś ten krem w normalnym sklepie kosmetycznym? Pozdrawiam
      • coralin Re: Norel -kremy do twarzy 14.08.04, 21:27
        Tak. W zwykłych drogeriach są . Nie rzucają się w oczy. Sa 2 skromne serie-
        zielona 20 i fioletowa 40. Mnie skusiło, że przy braku reklamy kosztują 35-40
        zł wiec jak na produkt polski super tanie nie są.
        • Gość: Kss Re: Norel -kremy do twarzy IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 14.08.04, 22:51
          Dzieki za informację. Już słyszałam wiele dobrego na temat tych kremów od
          koleżanki ( a ona od kosmetyczki)
          • coralin Re: Norel -kremy do twarzy 14.08.04, 23:12
            Gość portalu: Kss napisał(a):

> Dzieki za informację. Już słyszałam wiele dobrego na temat tych kremów od
            > koleżanki ( a ona od kosmetyczki)

Z tego co kojarzę Norel robił do tej pory produkty do ciała . Mają odwagę
            wejść na 'zapchany' rynek kremów do twarzy z wcale nie tanią ofertą. Dax,
            Miraculum oraz Soraya są tańsze o połowę i wiecej . Norel cenowo jest bliski
            Dermice, L'Orealowi i tym droższym produktom Eris. A przeciez reklamy prawie
            żadnej . To daje do myślenia. Kupiłam w ciemno z podziwu za odwagę i nie
            sądziłam, że będą aż tak dobre. Ale opakowanie jak z głebokiego PRL:)
    • Gość: balbina_alexandra Re: Norel -kremy do twarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 20:14
      Witaj Coralin :)
      Widziałam obie serie Norela - tę 40 i 20 - w Drogerii Natura jak i w aptece. Na
      początek chcę sobie kupić emulsję do demakijażu i żel do mycia. NIe oglądałam
      kremów prawdę powiedziawszy - ale skoro mówisz ze warto... Jestem ciekawa jak z
      ich składem, nie mają w składzie żadnych popularnych zapychaczy?

Uściski serdeczne :)
      • coralin Re: Norel -kremy do twarzy 14.08.04, 21:34
        CZEŚĆ:))

Krem na noc kupiłam jeszcze w czerwcu, jest trochę ciężkawy na parne noce ale
        porów nie zatkał mi nigdy. Ten na dzień kupiłam wczoraj(na dzień ostały mi się
        same kremy z wysokim filtrami, a w domu to po co mi) i jestem zachwycona.
        Miałam kolejny raz kupić coś prostego aptecznego(w stylu Physiogelu), ale
        jednak chcę jakiś witaminek, roślinek żeby pielęgnowały cerę. Dziś łażę non
        stop do lustra i nadziwić sie nie mogę :) Balbinka napisać Ci skład z pudełka?
        • balbina_alexandra Re: Norel -kremy do twarzy 14.08.04, 21:47
          No coś Ty, nie rób sobie kłopotu :))) u mnie te kremy są łątwo dostępne, w
          poniedziałek idziemy sobie z dziewczynami do kina, pod kinem jest drogeria -
          wejdę i sprawdzę, zwłaszcza że i tak muszę sobie coś do mycia kupić. Zachęciłaś
          mnie :) obejrzę sobie :) na razie mam i krem na dzień i na noc, a i mam jeszcze
          jakiś nieodpieczętowany kremik La Roche z promocyjnego opakowania :))) ale
          sprawdzę, bo na zimę będzie trzeba kupić coś porządniejszego :)

Całusy :)))
          • coralin Re: Norel -kremy do twarzy 14.08.04, 21:58
            A miałaś żel Eris do skóry wrażliwej? Mnie kremy Eris nie służą i koszmarnie
            zatykaja pory ale ten zel jest super(używam go raz dziennie jak dawniej
            Physiogelu-wieczorem wole coś mocniejszego). Przyjrzałam sie składowi tego
            kremu na dzień Norel i te wszystkie dobroczynne składniki z opisu(np. na
            esentia) są na pierwszych pozycjach w składzie a nie jak to jest w zwyczaju na
            10-15. Jest kwas askorbinowy (mam uczulenie),ale na końcu. Miałam nosa do tego
            kremu . Pozdrawiam powakacyjnie:)) Napiszę dłuższego maila jak doprowadzę chatę
            do porządku.
            • balbina_alexandra Re: Norel -kremy do twarzy 17.08.04, 08:50
              Obejrzałam sobie wczoraj te kremy i masz rację - dużo dobrego na początku
              składu, to dość rzadki okaz. Zapychaczy nie mają. Zapowiadają się całkiem
              nieźle, choć przyznaję, ze ta 40 na pudelku może nieźle przerazić :)))) Chyba
              sobie sprawię na zimę taki kremik... A do mycia znam tego Erisa, uzywałam go
              jak był jeszcze w takim starym opakowaniu :) ale przekornie weszłam do apteki i
              nabyłam żel Dermedi, który strasznie lubię :)))

Ja CI chyba pierwsza maila napiszę bo mam teraz sporo czasu :)
              Buziaki!
              • seria Re: Norel -kremy do twarzy 17.08.04, 13:14
                Podobnie jak Coralin mam faze na niereklamowane kremy z dobrym składem.
                Niedawno trafiłam na krem właśnie firmy Norel (ciekawy zbieg okoliczności) o
                nazwie Norkol – regenerujący. Jest ciężkawy ale wydajny, uelastycznia skórę i w
                przeciwieństwie do niektórych droższych „lżejszych” długo czuje się efekt.
                Kosztował mniej niż 20 złotych.
              • paputerek Dermedic? 17.08.04, 14:50
                Balbinka, czy chodzi o żel do twarzy dermedic? ja niestety nie mogę dostać
                próbki a boje się, ze będzie się kleił (jak np.krem-żel Dermica).
                Jaki jest?
                pzdr
                • Gość: balbina_alexandra Re: Dermedic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 17:34
                  Miałam na myśli żel do mycia buzi Dermedic Acne Expert - to już moje kolejne
                  opakowanie, osobiscie go bardzo lubię. Ma bardzo gęstą konsystencję, ładnie
                  pachnie, nie podrażnia ani nie uczula. Świetnie oczyszcza skórę i usuwa
                  makijaż. Nalezy uważać żeby przypadkiem nie dostał się do oczu, bo szczypie! No
                  jest dość lepisty i kleisty jak na żel, nie pieni się w tradycyjny sposób, ale
                  ja jestem bardzo z niego zadowolona. Służy mi, mam zawsze więcej niż jeden
                  preparat do demakijażu, bo skóra coraz suchsza, ale krotki lubią wyskoczyć,
                  dlatego raz dziennie myję twarz czymś antybakteryjnym.
                  Próbki tego żelu na pewno istnieją, ja sama kiedyś dostałam taką małą tubeczkę
                  przy zakupach na esentii...

Pozdrawiam
                  • paputerek Re: Dermedic? 18.08.04, 08:03
                    a ja myślałam o żelu (kremie) do twarzy. wiem, że niedawno się pojawił.
                    Żel do mycia twarzy dermedica mam ale mi jego konsystencja średnio odpowiada,
                    cięzko go zmyć z buzi. Zdecydowanie wolę Effaclar LRP.
                    Testowałam setki preparatów do mycia twarzy i ten uważam za najlepszy, naprawde
                    dobra jaet także antybakteryjna pianka do cery szczególnie wrażliej z ATW (b.
                    delikatna)
                    pzdr:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka