Dodaj do ulubionych

Idealist Estee Lauder

IP: *.radio.com.pl 15.04.02, 14:18
Wiem, czytałam na wizażu.pl, ale chciałabym poczytać wasze opinie - jakie
efekty to daje, jak było przed jak jest po i czy naprawdę warto wydać tyle
pieniędzy. Chciałabym próbkę, ale nikoniecznie w najnowszej promocji, w której
przy zakupie czegoś dostaje się kosmetyczkę z próbkami. Czy salony firmowe EL
są chćetne w dawaniu próbek ludziom z ulicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Idealist Estee Lauder IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 14:45
      Reniu,
      ja dostałam próbkę w Sephorze. Trzeba być dość namolnym, ale warto. Dostałam
      próbeczkę 2 ml, wystarczyła na 3 użycia. Idealisr jest super, nigdy nie miałam
      tak ślicznej buzi: gładka, miła w dotyku (jak skórka brzoskwini), matowa.
      Sama myślę, czy go nie kupić. Drogi, ale chyba warto....
      • Gość: Asiunia Re: Idealist Estee Lauder IP: *.prs.pl 15.04.02, 15:22
        Jak macie takie mozliwosci kupujcie w strefie wolnoclowej. Roznica w cenie
        zabojcza. W perfumerii 50 ml 280,-, na lotnisku 100 ml! 297,-.
        Asia
        • Gość: Izabella Re: Idealist Estee Lauder IP: *.vgernet.net 15.04.02, 18:51
          Moim zdaniem kosmetyk ten jest przereklamowany. Pierwsze uczucie jest naprawde
          szokujace gdzy skora jest gladka, mila w dotyku i jak ktoras tu juz napisala
          jak brzoskwinka ale po kilku dniach uzywania moja skora stala sie sucha i nie
          bylo juz takeigo samego wrazenia jak po pierwszym uzyciu.Ja mam wrazenie ze
          kosmetyk ten wysuszyl mi skore, kupilam go pod wplywem dobrej reklamy i
          informacji na opakowaniu ale bylo to wyrzucenie pieniedzy w bloto.Ale to tylko
          moje zdanie.
          • Gość: Mila Re: Idealist Estee Lauder IP: *.tnt9.me2.uunet.de 15.04.02, 22:46
            I ja mialam nienajlepsze odczucia. Twarz faktycznie na poczatku jakas taka
            nienaturalnie gladka i matowa ale przez caly czas mialam wrazenie, ze
            poskapilam jej jakiejs porzadnej dawki nawilzacza. Troche taki powierzchowny
            bajerek, jak na moj gust. Kupilam w jakiejs ofercie E. Lauder z rok temu i
            nadal lezy bo wole uzyc porzadnego kremu pielegnacyjnego. M.
            • agus7 Re: Idealist Estee Lauder 16.04.02, 09:03
              Mój entuzjazm w kwestii Idealista - po początkowym zachwycie nimi kilkukrotnym
              wysmarowaniu buzi przy wykorzystaniu testerów w sklepach - też nieco osłabł.
              Mam suchą skórę i obecnie moim celem jest jej maksymalne nawilżenie. idealist
              faktycznie daje wrażenie super gładkiej skóry, ale tak naprawdę jest on uważany
              jako coś na kształt serum a nie krem, czyli wniosek - wymaga zastosowania
              drugiej warstwy innego kremu. A wtedy nie spełni chyba już swojej "idealnej"
              funkcji... Poza tym za jakimś czwartym posmarowaniem w sklepie, kiedy juz byłam
              praktycznie zdecydowana na jego zakup zaczął mi się "wałkować" na twarzy. Poza
              tym ta cena... nawet w strefie bezcłowej wychodzi ok. 150 zł za 30 ml. Efekt?
              Kupiłam Multi Active Jour Clarinsa, zachwalany w wątku o fantastycznym kremie
              dla 30-latki. Będę testować i informowac o efektach. Pozdrawiam!
            • Gość: Asiunia Re: Idealist Estee Lauder IP: *.prs.pl 16.04.02, 09:32
              Calkowiecie zgadzam sie z moimi przedmowczyniami. Ja rowniez zauwazylam, ze
              Idealist nadmiernie wysusza, pomimo tego, ze stosowalam na niego krem
              nawilzajacy. Teraz uzywam go na wyjscia, gdzie bezwzglednie musze wygladac
              pieknie i mlodo:-)
              Asia
          • thea Re: Idealist Estee Lauder 16.04.02, 12:29
            No prosze, a juz myslalam, ze to tylko moje wrodzone malkontenctwo nie pozwala
            na docenienie wszelkich zalet tego cudownego preparatu ;-)
            Moj poczatkowy zachwyt minal po kilku dniach stosowania - rzeczywiscie skora
            jest b. mila w dotyku, ale mam wrazenie ze to uczucie mija rownie szybko jak
            sie pojawia, a to moim zdaniem zdecydowanie za malo jak na tak drogi kosmetyk.
            Wymaga stosowania dodatkowo kremu nawilzajacego (po ok. tygodniu stosowania
            mialam uczucie nieprzyjemnego "sciagniecia" i wysuszenia skory, a mam cere
            mieszana, wiec az dziwne), a wszelkie efekty dzialania (niestety rowniez te
            pozytywne) mijaja natychmiast po zaprzestaniu stosowania.
            Rozczarowalam sie baaaardzo :(
            Wracam do sprawdzonego i skutecznego TT Clinique!
            • Gość: TT Re: Idealist Estee Lauder IP: 195.187.56.* 16.04.02, 13:36
              Jak dlugo stosujesz TT Clinique? Ja stosuje mniej wiecej od miesiaca i
              niestety, spektakularnych efektow na razie nie zauwazylam:-( Cere mam kaprysna,
              tlusta i "nierowna", licze przede wszystkim na jej zmatowienie i wygladzenie.

Pzdr
      • Gość: Krizia Re: Idealist Estee Lauder IP: 195.187.56.* 16.04.02, 09:50
        To wszystko prawda ale...musisz wiedziec, ze taki wspanialy efekt utrzymuje sie
        tylko w trakcie stosowania preparatu. Gdy tylko go odstawisz (skonczy sie
        opakowanie), skora wraca do stanu poprzedniego. Reasumujac, gdy zechcesz
        zachowac efekt, w praktyce bedziesz od Idealista uzalezniona.

Pzdr
        • Gość: Mila Re: Idealist Estee Lauder IP: *.tnt10.me2.uunet.de 16.04.02, 10:26
          Dziewczyny, ciesze sie, ze zdobylysmy sie na odwazna i rzeczowa krytyke
          kosmetyku uwazanego powszechnie za jakies cudo bez wad. Czasem dobrze
          stwierdzic, ze krol jest nagi chociaz niezle rozreklamowany.:))). Idealist
          nastawiony jest na krotkotrwaly efekt i w tym jest pewnie dobry ale koniec
          koncoe i tyk dobry ( sic) krem trzeba kupic. A propos: Agus, czy kupilas
          Clarinsa juz Protection Plus? Napisz koniecznie jak sie sprawdza.
          Pozdrowienia! Mila
          • agus7 Re: Idealist Estee Lauder 16.04.02, 10:53
            No właśnie nie jestem pewna CO kupiłam... :))) bo nie kupowałam osobiście,
            tylko przez siostrę i "paczuszkę cudów" odbiorę dzisiaj, więc dopiero jutro
            przyjdę do pracy przygotowana do odpowiedzi na pytania :) 50 ml Clarinsa
            kosztowało 37 EURO. Sama jestem ciekawa czy to będzie "Protection Plus" czy
            nie... i czy spodoba sie mojej skórze. Pozdrawiam.
            • Gość: aga71 Re: Idealist Estee Lauder IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.04.02, 13:45
              No to niezlego cwieka mi zabilyscie, dziewczyny, bo dzisiaj wlasnie wybieralam sie po Idealista. A teraz juz nie wiem, nadmierne wysuszenie (zapewne spowodowane silikonami) wcale mi nie odpowiada, bo moja skora i tak robi sie coraz barzdiej sucha. Przyznam, ze Idealista chcialam kupic gl. ze wzgledu na jego rzekome dzialanie kojace (likwidacja zaczerwienien), ale jesli wysusza to to jest chyba bujda na resorach :-(

I co ja mam teraz zrobic?!

Aga
              • agus7 Re: Idealist Estee Lauder 16.04.02, 13:55
                Aga, nie przejmuj się! Ja też już byłam zdecydowana na Idealista i rozmyśliłam
                się w ostatniej chwili! Idź do perfumerii jeszcze ze dwa razy (najlepiej bez
                makijażu) i posmaruj się zanim wydasz 200 zł. Przyznam szczerze że mnie bardzo
                kusił prezencik dodawany teraz przez Estee Lauder do zakupów pow. 250 albo 230
                zł (zależnie od sklepu), ale... na razie się powstrzymałam. Ciekawe na jak
                długo... :) Swoją drogą ten wątek jest faktycznie zaskakujący - po samych
                superlatywach tu widać pierwsze nieśmiałe słowa krytyki dot. produktu
                (przynajmniej z nazwy) Idealnego... Pewnie gdyby kosztował połowę ceny to
                jednak bym go kupiła, ale na razie - tak jak mówię - przystopowałam.
                • Gość: Apia Re: Idealist Estee Lauder IP: *.turboline.skynet.be 16.04.02, 21:11
                  Ja tez strasznie chcialam miec ten krem. Wyprobowalam
                  go w tutejszym sklepie kosmetycznym i bylam
                  zachwycona!! Postanowilam kupic sobie go na lotnisku,
                  ale pod warunkiem, ze jego cena nie przekroczy 50?.
                  Niestety cena byla wyzsza. Choc bardzo kusilo, nie
                  kupilam-taka bylam dzielna! Stwierdzilam, ze to
                  przesada wydac na krem taka sume pieniedzy, tym
                  bardziej, ze moja cera jest w stosunkowo dobrym stanie
                  i wystarczy jej solidne nawilzanie. Teraz
                  zainteresowalam sie kremem bardzo podobnym do
                  Idealista, ale o wiele tanszym. Pisala o nim Basia na
                  wizazu. Jest to krem Biothermu Source Therapie.
                  Niestety, na razie jest on osiagalny jedynie w USA.
                  Czekam wiec niecierpliwie na jego wprowadzenie na rynki
                  europejskie.
                  • kasiulek Re: Idealist Estee Lauder 16.04.02, 21:38
                    Po zuzyciu 30 ml Idealista podpisuje sie pod postami innych dziewczyn: Idealist
                    byl zachwycajacy na poczatku, buzka jak przyslowiowa pupcia niemowlaka, ale po
                    jakims czasie wysuszyl mi buzie. O wiele lepszy okazal sie dodatek do Idealista
                    (kupowalam w zestawie promocyjnym), czyli krem do cery bardzo suchej Estee
                    Lauder (cos takiego z 100% w nazwie).
              • Gość: Basia Re: Idealist Estee Lauder IP: *.rasserver.net 16.04.02, 21:43
                Ja również uważam, że Idelaist został bardzo przereklamowany, i jak wiadomo
                nie ma idelanego ksometyku dla każdej z nas, bo wszystkie jesteśmy inne, stąd
                są osoby nim zachwycone i takie które uznają go za bubel. Ogólnie nie jest to
                zły kosmetyk, ale czy wart aż tak wysokiej ceny?? Chyba nie. Jesli ktoś szuka
                kosmetyku o efekcie złuszcającym to na pewno lepsze efekty uzyska dzięki
                kwasom AHA i BHA,osoby z suchą cerą musza Idealista traktować tylko jako taką
                bazę i dodatkowo nakładać krem nawilżający, co sprawia że tym bardziej jest to
                bardzo drogi wydatek. Agnieszka pisała , że szuka czegoś łagodzącego
                podrażnienia, jesli to jest twym głównym oczekiwaniem to wg mnie już lepiej
                kupić inny spośród wielu dostępnych na rynku preparat o typowo łagodzących
                właściwościach i do teho skoro masz suchą cerę dokupić intesywny krem
                nawilżający i na pewno wyjdzie to taniej. Nie chcę przez to zniechęcać do
                Idealista, jeśli tylko taka suma nie stanowi dla nas problemu to czemu nie,
                ale jeśli musimy sobie przez to czegoś odmawiać, to chyba nie warto, na rynku
                mamy naprawdę wiele innych także dobrych i tańszych opcji. Nie warto też
                wydawać takiej sumy pieniędzy dla chwilowego efektu aksamitnej skóry, co
                prawda efekt jaki dają kwasy hydroksylowe czy retinol też nie jest stały, ale
                chyba bardziej sobie można pozwolić na regularne stosowania preparatów z tymi
                składnikami niż na regularne kupowanie Idealista..
                • Gość: Anka A MOŻE KTOŚ SPRZEDA IDEALISTA??? IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 08:29
                  Dziewczyny, jeśli któraś z Was chce sprzedać Idealista, proszę o kontakt:
                  cichonskaa@poczta.onet.pl
                • agus7 Re: Idealist Estee Lauder 17.04.02, 09:13
                  Hej Dziewczyny!

Oto jestem po pierwszym użyciu Multi Active Jour CLARINSA - z Protection Plus,
                  a jakże! :) Wybrałam wersję do suchej skóry, zgodnie z moją ideologią
                  nawilżania cery. Trudno mi powiedzieć czym się różni nowa wersja kremu od
                  starej, bo tamtego bez PP nigdy ne używałam.

Trudno oceniać krem po jednym użyciu, ale... jest gęsty w konsystencji,
                  kremowy, czuje się na buzi że i nawilża i odżywia, cera jest w dotyku gładka i
                  mięsista (wiem że to też efekt moich dotychczasowych działań nawilżających, ale
                  tego kremu pewnie też). Kolor kremu nie całkiem biały, z lekkim odcieniem
                  powiedzmy brzoskwiniowego.

Minus muszę dać za opakowanie - może to i eleganckie, ale niezbyt praktyczne -
                  taki jajowaty ciężki słój, na dodatek mam problemy z zakręcaniem go :) ale na
                  razie nie narzekam - wszak jak zauważyłyśmy powyżej - nie ma produktów
                  idealnych :)
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: Kim Re: Idealist Estee Lauder IP: 213.77.91.* 17.04.02, 10:54
                    Informacja dla osób szukających ukojenia i nawilżenia: bardzo lubię Solution
                    Destressante Chanela: kosztuje ok 170 PLN, na szczęście miałam sporo próbek,
                    więc na razie nie kupiłam pełnej opcji,ale polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka