Dodaj do ulubionych

Roaccutane ?!!

IP: 81.210.22.* 29.12.04, 10:58
Wczoraj lekarz przepisał mojemu bratu ten lek na trądzik,kuracja ma kosztować
ok.4000zł(!)lek jest podobno rewelacyjny ale w internecie naczytałam się o
nim wiele złego,może spowodować poważne komplikacje łącznie z próbą
samobójstwa.Słyszałyście coś o tym leku? czy któraś z was go stosowała i
pomógł?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Roaccutane ?!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.12.04, 11:55
      użyj wyszukiwarki.
      ogólnie to nie cukierek. ale jeśli nic innego nie pomaga, to warto.
      • vitalia Re: Roaccutane ?!! 29.12.04, 17:09
        Nie warto!!!!
        Czytałam na forum zdrowie ,jak dziewzyna riozwalła sobie hormony tym
        świństwem.Teraz żałuje że to brała ,ale niestety po fakcie.
    • Gość: Vautrinka Re: Roaccutane ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:47
      Oczywiście, że warto! Sama się o tym przekonałam. Każdy lek brany w nieodpowiednich ilościach, bez konsultacji z lekarzem może okazać się trucizną. Roaccutane nie jest w tym ani gorszy, ani lepszy. Ważne, by osoba, która go przyjmuje była pod stałą kontrolą lekarską, robiła regularne badania, przestrzegała zaleceń, wtedy nic nie powinno się dziać.
      • karola_20 Re: Roaccutane ?!! 30.12.04, 01:58
        Ponoc pomaga, sama mialam ochote go zastosowac ale mnie zwyczajnie na to nie
        stac. Czytalam ze dziala przez kilka lat (3-4) a potem problem znowu wraca.
    • Gość: ewa Re: Roaccutane ?!! IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 30.12.04, 09:51
      Mój brat stosował ta kurację. Trwało to troche dłużej niz pół roku, koszty
      duże, ale efekty rzeczywiście powalające. Ma cerę jak niemowlę, a przed
      leczeniem wyglądał masakrycznie, przyszcz na przyszczu...
      Niestety lek ten powoduje pewne spustoszenie w organiźmie, dlatego ja sie np.
      na niego nie zdecydowałam, ale cos za coś.
      Pozdrawiam
      • miziek Re: Roaccutane ?!! 30.12.04, 11:57
        Heeeeej, nie demonizujmy :]
        Przede wszystkim brat musi zrobić badania krwi, przed, w trakcie i po kuracji.
        Ja brałam roaccutane przez 4 misiące, najmniejszą dawkę (przez miesiąc 10mg
        dziennie, potem 10mg co dwa dni, potem 10mg dwa razy w tyg), efekty super,
        ŻADNYCH SPUSTOSZEŃ W ORGANIŹMIE NIE MA :) Przed rozpoczęciem kuracji brałam
        przez bodajże 3 tyg leki osłonowe, w trakcie kuracji też. I.. żyję, mam się
        dobrze i ślicznie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka