Dodaj do ulubionych

rozjaśnione

02.05.05, 11:40
Witam>mam problem, rozjaśniłam włosy.najpierw rozjaśniaczem, a potem żółć
stonowałam blądem.nie podoba mi sie mój nowy kolor włosów, chcę mieć mój
poprzedni kolor włosów, czyli średni bląd.złe sie czuje w nowym kjoorze.co
mam robić?czekać jedynie na odrosty?Bardzo proszę o szybką poradę.
Obserwuj wątek
    • dominnika Re: rozjaśnione 02.05.05, 17:11
      Niestety powrót do naturlanego koloru będzie bardzo trudny,poniewaz włosy
      rozjasniłas rozjasniaczem,a to spowowduje,że jeżeli teraz na ten kolor dasz
      jakiś ciemneijszy to albo on w ogóle ,,nie wejdzie" ,albo wejdzie i będzie
      obrzydliwei wyglądał, albo myje sie po kilku myciach i kolor blond bedzie
      pzreświtywał. Miałam podobną sytuacje do twojej. Poszłam do fryzjera-zrobiła mi
      popielate pasmek ,które i tak się zmyły,potem włosy zafarbowałam(profesjonalną
      farbą na brąz)-kolor blond prześwitywał,zafarbowałam drugi raz,było trochę
      lepiej(ale do ideału daaaaaaaaaaaleko),do tej pory zafarbowałam włosy jeszce
      raz (tez na brąz ,prof.farbą ) i kolor dalej przeswituje,moze nie wygląda to
      tak okropnie,ale na pewno ładnie nie. Jakie wyjście mi pozostało-albo farbować
      włosy aż przykryję te blond albo je obciąć. I wątpię abys ty miała inny wybór.
      Zostaje jeszce dekoloryzacja-ale włosy na [ewno będa tak
      znisczone,wysuszone ,ze pozostanie już tylko obięcie.
      • gossia1 Re: rozjaśnione 02.05.05, 19:33
        Ja miałam rozjaśniane włosy dwa razy z czarnego (farbowanego) do janego blondu
        a potem jeszcze dekoloryzacja aby wyszły jasny blond, czyli razem trzy razy
        rozjaśniane, a więc włos totalnie zniszczony. Oczywiście te po dekoloryzacji
        nadawały się do śmietnika - guma, ale zostały mi jeszcze te moje dwa razy
        utlenione no i po całkowitym wysuszeniu moich włosów doszłam do wniosku, że to
        nie mój kolor i polożyłam brąz. Zaczął się zmywać więc położyłam granatowo
        czarny i narazie po 2 tygodniach jest ok. Generalnie z rozjaśnionych farby się
        zmywają
        • mati711 Re: rozjaśnione 04.05.05, 23:23
          witaj jestem fryzjerem niestety wiele osob robi blad na bardzo rozjasnione
          wlosy odcienie zwyklych farb wychodza koszmarnie ja polecam zrobic
          przyciemnienie wlosow w dobrym salonie fryzjerskim ktory uzywa dobrch farb np
          matrix,kadus,lanza lub tak jak ja loreal professionnel wlosy przyciemnia sie w
          ten sposob ze czesc farby z serii np majirel o mocnej sile krycia miesza sie z
          odcieniem natury o zlotym lub zimnym refleksem i pozniej nie ma mowy o zmywaniu
          sie koloru na brzydki tak jak to sie dzieje przy pokryciu zwyklymi farbami
          jeszcze nie daj boze np ciemnym blondem ktory jes zielony pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka