Dodaj do ulubionych

Wizyta u kosmetyczki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:48
Hej, postanowiłam pierwszy raz się wybrać do kosmetyczki i zrobić coś ze
swoją cerą. Chodzi mi o jakieś oczyszczenie twarzy bądź ew. zrobienie czegoś
z trądzikiem. Czy takie coś jest w ofercie kosmetyczki? I ile mniej więcej
kosztuje? I mam pytanie jeszcze o depilację u kosmetyczki, czy depiluje ona
ręce? Czy tylko nogi, pachy i bikini? Z gory dzieki. I oczywiscie ile
kosztuje taka depilacja rąk ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: zadowolona Re: Wizyta u kosmetyczki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.05, 14:58
      ja tez mam cere tradzikowa,chcialam cos z tym zrobic i poszlam do kosmetyczki na
      oczyszczanie.Bylo super,a poniewaz z plecami mam podobne problemy-tez je
      chcialam oczyscic,ale to juz byla katastrofa-porobilo mi sie jeszcze gorzej-cale
      plecy usiane ropnymi krostkami,ktore gojac sie zostawily blizenki...a po 2 tyg
      po oczyszczeniu twarzy,bylo to samo,co przed.krotko mowiac-okolo 200zeta
      zmarnowane.od roku lecze sie u dermatologa i jest swietnie-ropniakow nie
      ma,blizny ladnie,aczkolwiek powoli,ale znikaja.i jedynie diety cos nie moge
      zmienic..ale porada jedna-DERMATOLOG!!!
      • Gość: Margret Re: Wizyta u kosmetyczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:08
        200 zł? A za jednorazowe oczyszczanie twarzy ile zapłaciłaś? Hmm... w sumie
        moze się rozmyślę i pomyślę o dermatologu.
        • wunia83 Re: Wizyta u kosmetyczki 05.07.05, 17:06
          Zgadzam się z Zadowoloną - mi dermatolog też przez ponad rok leczenia nie
          pozwalała chodzić na czyszczenie do kosmetyczki. Tłumaczyła mi, że taki zabieg
          przyniesie tylko doraźną poprawę, ale tak na dłuższą metę to tylko rozdrażni i
          tak już nienajciekawszą cerę.

Dopiero dziś - po naprawdę kompleksowym leczeniu, po zabiegu kwasami i
          skierowana przez dermatologa - byłam na czyszczeniu, ale to już tylko z takich
          zaskórników, które jeszcze gdzieś tam mi się uchowały. Byłam w Erisie - tam
          zabieg oczyszczania podstawowego kosztuje 85zł i trwa półtorej godziny, a pełny,
          firmowy zabieg regulujący dla cery łojtokowej kosztuje 145zł.

Może zapytaj dobrego dermatologa, czy poleciłby Ci oczyszczanie, czy masz się
          wstrzymać?
          • madai Re: Wizyta u kosmetyczki 05.07.05, 17:55
            jak bylam u kosmetyczki, to wyszlam jakbym z wojny wrocila. mialam tak
            zmasakrowana twarz. moze troche mi skore oczyscila, ale nic poza tym. tymi
            pazurami drapala, wyciskala az do krwi, blizny mam do dzis.
            • issey_miyake Re: Wizyta u kosmetyczki 09.07.05, 00:55
              To prawda, lepiej wybierz się do dermatologa. Zawsze powinno zachować się tę
              kolejność. Najpierw dermatolog, a ewentualnie później (jeśli on zaleci)
              kosmetyczka. Wiadomo przecież, że kosmetologia to gałąź dermatologii i że
              dermatolog ma większą wiedzę na temat skóry niż kosmetyczka. Możesz też wybrać
              lekarza dermatologa, który jest dodatkowo kosmetologiem. To bardzo dobre
              połączenie. Taka kolejność wyboru jest bardzo bezpieczna. Pozdrawiam
              • Gość: Margret Re: Wizyta u kosmetyczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 09:07
                Dziękuję bardzo za porady, teraz to na pewno najpierw pójdę do dermatologa :)
                • martyn.inka Re: Wizyta u kosmetyczki 09.07.05, 22:38
                  przeraziłam się jak przeczytałam wasze opinie!!!!!!!! gdzie wy byłyście u
                  kosmetyczek, że was tak zmasakrowały??????????? ja robię u kosmetyczki
                  czyszczenie co kilka miesięcy + zabiegi nawilżające, maska algowa i dzięki temu
                  nie mam większych problemów z cerą. najważniejsze to wybrać się do DOBREJ
                  kosmetyczki, ona ci krzywdy nie zrobi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka