Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Egiptu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:05
Jakie kosmetyki powinnam zabrac ze sobą?
Obserwuj wątek
    • bibi.mal Re: Wyjazd do Egiptu 29.07.05, 20:14
      krem z filtrem
      wodę w spray-u jakąs dla ochłody

nie zabieraj żadnych tabletek na problemy z brzuchem - bo nasze leki nie
      działają na bakterie wywołujące "zemstę faraona"

generalnie nie bierz zbyt wiele, bo ceny na duty free są okazyjne na egipskich
      lotniskach, więc można poszaleć.
      • wytrwala Re: Wyjazd do Egiptu 30.07.05, 00:27
        bardzo wysoki faktor (opalanie), siostra miala 17 i 20 i wrocila z bliznami na
        ramieniu. Nie zapomnij o nakryciu glowy. W ogole dlaczego wybralas Egipt?? Ja
        po tych zamachach za Chiny bym tam nie pojechala! Tam stale sie cos dzieje. Nie
        ogladasz wiadomosci?
    • Gość: :) Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.magma-net.pl 30.07.05, 08:40
      Bardzo dobrze wybrala:)jest co zwiedzac:)
      A jezeli chodzi o zamachy, to chyba trzeba normalnie zyc...w obecnym czasie,w
      wiekszosci miejsc jestesmy narazeni na zamachy,nie da sie ich przewidziec...
      Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku:)
      • Gość: Maluszek Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 09:27
        Tabletki na odrobaczenie. Oni nie myją prawej ręki po kopie a przygotowują nią
        jedzenie brudasy...Wrócisz najprawdopodobniej zarobaczona więc profilaktycznie
        trzeba zarzyć.
        • bibi.mal Re: Wyjazd do Egiptu 30.07.05, 09:50
          No nie wiem, ja nie miałam żadnych dolegliwości...
          • Gość: Maluszek Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:33
            Oczywiście- nie jest powiedziane, że każdy turysta wraca z robaczycą, ale jak
            pójdziesz do lekarza i powiesz, ze jedziesz do Egiptu- będzie wiedział jakie
            tabletki wypisać, wiec cos w tym jest. Acha w Polsce te tabl. są drogie, ale z
            polską receptą można dostać je tam na miejscu dużo taniej. Tam są bez recepty.
            • Gość: Megi Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:48
              Krem z filtrem 30 wezmę. A dlaczego akurat Egipt? Mają atrakcyjne ceny przez te
              całe zamachy i tak jak ktoś wyżej napisał musimy normalnie żyć a nie martwić
              sie że coś może się przydarzyć. W Polsce tak samo mogą być zamachy. Pozdrawiam
              dziewczyny i dzięki za rady buźka :)
              • justa_79 Re: Wyjazd do Egiptu 31.07.05, 13:05
                a SPF30 to nie za mało, jak na Afrykę?
              • Gość: monika Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.acn.waw.pl 31.07.05, 14:16
                weż conajmniej SPF 50 i firm ktore produkują fotostabilne filtry, żadnego
                Avonu, Erisa czy innych badziewii; proponuję La Roche Posay lub Vichy a z
                tanszych L'Oreala czy Garniera, ale koniecznie wysokie SPF (minimum 50) i PPD
                (minimum 19)
        • amira_79 Re: Wyjazd do Egiptu 31.07.05, 14:18
          Boże jakie odrobaczenie!!! Ale ludzie maja wyobraźnię
    • amira_79 Re: Wyjazd do Egiptu 31.07.05, 14:26
      przede wszystkim kremy z filtrami, oczywiście wybór zależy od Twojego fototypu.
      Ja w ubiegłym roku wzięłam (wyjazd był w sierpniu) 5 opakowań po 200ml: w tym 2
      opakowania faktor 25, 2 opakowania faktor 15 i jedno z faktorem 10. Wystarczyło
      to spokojnie na dwie osoby. W tym roku będąc jadąc do Tunezji wzięłam: 1 z
      fakotrem 25, 1 z faktorem 20 i 3 z faktorem 10. Również wystarczyło. Poza tym
      obowiązkowo i bezwzględnie trzeba wziąć ALANTAN. Kupuje się go w aptece i używa
      w razie jakichkolwiek poparzeń slonecznych. Nalezy posmarować na noc miejsce
      bolace i rano już po problemie. Alantan zawiera pantotenol, czyli jeden z
      najbardziej znanych specyfików na otarcia, odparzenia i poparzenia. Poza tym ja
      używałam mleczka po opalaniu Ziaji z wapniem-uważam ze był świetny,poza
      wlasciwosciami chłodząco-kojącymi opalona skóra wygląda super nabłyszczona. A
      co do medykamentów na problemy żołądkowe to polecam Nifuroksazyd. Niestety
      trzeba iść do lekarza rodzinnego po recepte. Bralismy Nifuroksazyd
      profilaktycznie. W egipice jest inna flora bakteryjna i to może byc powodem
      biegunki, zwanej "zemsta faraona". Oczywiscie bzdura jest
      jakies "odrobaczanie", o którym ktoś tu pisał. Zemsta faraona nie jest zwiazana
      z brakiem higieny w przyrzadzaniu posiłkow tylko z innymi bakteriami ktore
      wystepuja w Egipcie w porownaniu do Polski. Jak bedziesz miala jakies pytanka
      pisz smialo,najlepiej na gg 1065543
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka