Gość: Megi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:05 Jakie kosmetyki powinnam zabrac ze sobą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bibi.mal Re: Wyjazd do Egiptu 29.07.05, 20:14 krem z filtrem wodę w spray-u jakąs dla ochłody nie zabieraj żadnych tabletek na problemy z brzuchem - bo nasze leki nie działają na bakterie wywołujące "zemstę faraona" generalnie nie bierz zbyt wiele, bo ceny na duty free są okazyjne na egipskich lotniskach, więc można poszaleć. Odpowiedz Link Zgłoś
wytrwala Re: Wyjazd do Egiptu 30.07.05, 00:27 bardzo wysoki faktor (opalanie), siostra miala 17 i 20 i wrocila z bliznami na ramieniu. Nie zapomnij o nakryciu glowy. W ogole dlaczego wybralas Egipt?? Ja po tych zamachach za Chiny bym tam nie pojechala! Tam stale sie cos dzieje. Nie ogladasz wiadomosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.magma-net.pl 30.07.05, 08:40 Bardzo dobrze wybrala:)jest co zwiedzac:) A jezeli chodzi o zamachy, to chyba trzeba normalnie zyc...w obecnym czasie,w wiekszosci miejsc jestesmy narazeni na zamachy,nie da sie ich przewidziec... Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maluszek Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 09:27 Tabletki na odrobaczenie. Oni nie myją prawej ręki po kopie a przygotowują nią jedzenie brudasy...Wrócisz najprawdopodobniej zarobaczona więc profilaktycznie trzeba zarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bibi.mal Re: Wyjazd do Egiptu 30.07.05, 09:50 No nie wiem, ja nie miałam żadnych dolegliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maluszek Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:33 Oczywiście- nie jest powiedziane, że każdy turysta wraca z robaczycą, ale jak pójdziesz do lekarza i powiesz, ze jedziesz do Egiptu- będzie wiedział jakie tabletki wypisać, wiec cos w tym jest. Acha w Polsce te tabl. są drogie, ale z polską receptą można dostać je tam na miejscu dużo taniej. Tam są bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:48 Krem z filtrem 30 wezmę. A dlaczego akurat Egipt? Mają atrakcyjne ceny przez te całe zamachy i tak jak ktoś wyżej napisał musimy normalnie żyć a nie martwić sie że coś może się przydarzyć. W Polsce tak samo mogą być zamachy. Pozdrawiam dziewczyny i dzięki za rady buźka :) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Wyjazd do Egiptu 31.07.05, 13:05 a SPF30 to nie za mało, jak na Afrykę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Wyjazd do Egiptu IP: *.acn.waw.pl 31.07.05, 14:16 weż conajmniej SPF 50 i firm ktore produkują fotostabilne filtry, żadnego Avonu, Erisa czy innych badziewii; proponuję La Roche Posay lub Vichy a z tanszych L'Oreala czy Garniera, ale koniecznie wysokie SPF (minimum 50) i PPD (minimum 19) Odpowiedz Link Zgłoś
amira_79 Re: Wyjazd do Egiptu 31.07.05, 14:18 Boże jakie odrobaczenie!!! Ale ludzie maja wyobraźnię Odpowiedz Link Zgłoś
amira_79 Re: Wyjazd do Egiptu 31.07.05, 14:26 przede wszystkim kremy z filtrami, oczywiście wybór zależy od Twojego fototypu. Ja w ubiegłym roku wzięłam (wyjazd był w sierpniu) 5 opakowań po 200ml: w tym 2 opakowania faktor 25, 2 opakowania faktor 15 i jedno z faktorem 10. Wystarczyło to spokojnie na dwie osoby. W tym roku będąc jadąc do Tunezji wzięłam: 1 z fakotrem 25, 1 z faktorem 20 i 3 z faktorem 10. Również wystarczyło. Poza tym obowiązkowo i bezwzględnie trzeba wziąć ALANTAN. Kupuje się go w aptece i używa w razie jakichkolwiek poparzeń slonecznych. Nalezy posmarować na noc miejsce bolace i rano już po problemie. Alantan zawiera pantotenol, czyli jeden z najbardziej znanych specyfików na otarcia, odparzenia i poparzenia. Poza tym ja używałam mleczka po opalaniu Ziaji z wapniem-uważam ze był świetny,poza wlasciwosciami chłodząco-kojącymi opalona skóra wygląda super nabłyszczona. A co do medykamentów na problemy żołądkowe to polecam Nifuroksazyd. Niestety trzeba iść do lekarza rodzinnego po recepte. Bralismy Nifuroksazyd profilaktycznie. W egipice jest inna flora bakteryjna i to może byc powodem biegunki, zwanej "zemsta faraona". Oczywiscie bzdura jest jakies "odrobaczanie", o którym ktoś tu pisał. Zemsta faraona nie jest zwiazana z brakiem higieny w przyrzadzaniu posiłkow tylko z innymi bakteriami ktore wystepuja w Egipcie w porownaniu do Polski. Jak bedziesz miala jakies pytanka pisz smialo,najlepiej na gg 1065543 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś