Dodaj do ulubionych

Baza pod make up

IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 06.11.02, 15:21
Czy baza pod make up i podkład powinny być tej samej firmy? Jakie są wasze
opinie i rady?
Pozdr
Obserwuj wątek
    • kotmanka Re: Baza pod make up 06.11.02, 16:46
      moim zdaniem skromnym nie ma to zadnego znaczenia, byleby w miare je dobrac pod
      innym wzgledem - np decydujac czy chce sie efekt rozswietlajacy czy matowy,
      wszystko trzeba jednak samemu wyprobowac
      a moze sama baza wystarczy - ja uzywam bazy sheer illuminator bialej chanel
      wlasciwie bez podkladu, tylko plus jasny roz, i bardzo sobie chwale
      • marghot Re: Baza pod make up 07.11.02, 08:02
        Przyznam, że bazy nigdy nie stosowałam. Czy nadaje ona (podobnie jak podkład),
        jakiegoś koloru twarzy? Dość odstraszająco wyglądają bazy w kolorze białym -
        nie wpływa to na bladość cery?
        • Gość: Xena Re: Baza pod make up IP: *.acn.waw.pl 07.11.02, 11:01
          Bazy pod podkład mają działanie głownie "korekcyjne" i kolor powinno sie dobrać
          w zalezności od tego, czego cera potrzebuje. Biały kolor - rozświetla, zielony -
          neutralizuje zaczerwienienia, niebieski - do cery zóltawej, poszarzałej (dobry
          dla palaczek) itd. Tego koloru na skórze w zasadzie nie widać (widać zaś efekt -
          przynajmniej teoretycznie), ale jeśli nie nałozy się na baze podkładu, może to
          trochę nienaturalnie wygladać.
          Zajrzyj też może do wątku "Bazy pod podkład":
          www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=211&w=2964760&a=2964760
          • Gość: Marghot Re: Baza pod make up IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 07.11.02, 11:06
            Xena,
            dzięki za link - bardzo mi pomogły wypowiedzi dziewczyn :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka