pretensja_19 17.10.06, 20:49 Probowalam juz WSZYSTKIEGO...a moze jeszcze nie????... Wlasnie przechodze zaostrzony stan..zaczerwienienia, swedzenie, pieczenie, luszczenie, prawie na calym ciele..ratunku!!!!!! ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiabed Re: AZS 18.10.06, 11:42 może sprawdza się w Twoim przypadku mydelka z Ekosensu, maslo karite i olej z wiesiolka (wymieszany np z maslek karite) + jeszcze do tego oelj lniany (na wilgotna skore, na noc). Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: AZS 18.10.06, 11:49 aha - dalam mojej siostrze, ktora tez ma azs, probki kosmetykow z logony i lavery oraz mydelko z logony - seria pur. poczekam az wyprobuje. wiesz, a tak wracajac do mydelek z ekosensu - to moze te z baketriami beda dobre?moga zapobiegac ewentualnym zakarzeniom wtornym. poczytaj opisy na stronce www.ekosens.pl Moja siorka smarowala sobie skore takze kremem z seri baby dream z rossmana - nawilzajacym. Nie zaostrzal jej zmian. Jest tani, dosc mocno nawilzajacy i polnaturalny. a probowalas moze leczenia homeopatycznego? pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
barbegazi Re: AZS 18.10.06, 14:10 Hej.Moje dzieci tez maja AZS. U nas sprawdzał się wiesiołek - kapsułki do łykania "Oeparol" z olejem z wiesiolka, mozna tez ten olej rozsmarowac na skorze. No i przestalismy uzywac masci i kremow z parafina jak przeczytalismy że : "Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum Olej mineralny, parafina, olej parafinowy Produkty destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbuje kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni." Mamy kosmetyki firmy ATOK - w sumie niedostepne w Polsce - to czeska firma produkujaca świetne kosmetyki organiczne na bazie olejow roslinnych (nie parafiny).Do kąpieli dodawalismy krochmal(z maki ziemniaczanej oczywiscie). Polecam tez okłady z płatków owsianych (ugotowana papka do mycia albo jako okład. Tylko ze na efekty czeka się troszkę dłużej niż po sterydach...ale warto Odpowiedz Link Zgłoś
barbegazi Re: AZS 18.10.06, 14:15 Jeszce mi się przypomniało że jest do kupienia np. w aptece cos takiego jak woda termalna(najlepsze moim zdaniem sa firmy La Roche-Posay albo Avene).Mozna spryskiwac nią podrażnione miejsca - przyśpiesza gojenie, jest bogata w mikroelementy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: AZS 18.10.06, 18:33 mnie sie przypomnialo jeszcze cosik - wewnetrznie mozna sprobowac stosowac preparaty cynku, krzemu witamin z grupy B. Olej z wiesiolka mozna kupic w plynie - taniej i moze nawet lepiej, bo ten w kapsulkach jest poddawany jakiejs obrobce technologicznej. polecam oleje z firmy oleofarm np. w aptekach mozna kupic masc cholesterolowa, podobno niektorym pomaga. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamumilu Re: AZS 19.10.06, 22:21 poczytaj na temat grzybicy układu pokarmowego - to może być przyczyna - po kuracji i diecie może wszystko minie - tak wyleczyłam moje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
linda6 Re: AZS 30.10.06, 06:20 U mojego synka który ma AZS sprawdza się olej lniany doustnie, kremy z cynkiem (Nivea ma taki dla dzieci ale raczej nie naturalny). Ładnie wyciszała zmiany homeopatyczna maść z róży firmy Wala (Wala Rosatum) ale jest mało wydajna. Kąpiele w płynie dla niemowląt Ziajka. Stany zaostrzenia niestety podleczał skutecznie tylko Elidel (dla dorosłych odpowiednikiem jest chyba Protopic). Odpowiedz Link Zgłoś
brroger Re: AZS 30.10.06, 08:31 Ja wyleczylem moje dzieciaki zmieniajac im po prostu diete. Zadnego mleka krowiego i jego pochodnych, tylko soja lub ryzowe, zmniejszylem ilosc spozywanego miesa, wiecej owocow, do kapieli dosypuje soli i olejki, np. sanddorn (rokitnik, zmniejszylem rowniez podawanie sokow, ktore zawieraja konserwanty i mase cukru. AZS to choroba przewodu pokarmowego i tam nalezy szukac leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynakajas Re: AZS 10.10.18, 14:27 Chorujesz na UMIARKOWANE LUB CIĘŻKIE ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY? Zapraszamy zainteresowanych rodziców lub opiekunów dzieci i młodzieży (od 12ego roku życia) oraz dorosłe osoby cierpiące na atopowe zapalenie skóry do wypełniania formularza zgłoszeniowego do tego badania. Dla osób które się zgłoszą istnieje możliwość otrzymania nowoczesnej terapii w ramach projektu badawczego. Więcej informacji na temat badania: 800 170 370 (bezpłatna infolinia) 22 572 59 11 Odpowiedz Link Zgłoś