17.10.06, 20:49
Probowalam juz WSZYSTKIEGO...a moze jeszcze nie????...
Wlasnie przechodze zaostrzony stan..zaczerwienienia, swedzenie, pieczenie,
luszczenie, prawie na calym ciele..ratunku!!!!!! ;(
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: AZS 18.10.06, 11:42
      może sprawdza się w Twoim przypadku mydelka z Ekosensu, maslo karite i olej z
      wiesiolka (wymieszany np z maslek karite) + jeszcze do tego oelj lniany (na
      wilgotna skore, na noc).
    • asiabed Re: AZS 18.10.06, 11:49
      aha - dalam mojej siostrze, ktora tez ma azs, probki kosmetykow z logony i
      lavery oraz mydelko z logony - seria pur. poczekam az wyprobuje.
      wiesz, a tak wracajac do mydelek z ekosensu - to moze te z baketriami beda
      dobre?moga zapobiegac ewentualnym zakarzeniom wtornym. poczytaj opisy na
      stronce www.ekosens.pl

Moja siorka smarowala sobie skore takze kremem z seri baby dream z rossmana -
      nawilzajacym. Nie zaostrzal jej zmian. Jest tani, dosc mocno nawilzajacy i
      polnaturalny.

a probowalas moze leczenia homeopatycznego?

pozdrawiam serdecznie!
    • barbegazi Re: AZS 18.10.06, 14:10
      Hej.Moje dzieci tez maja AZS. U nas sprawdzał się wiesiołek - kapsułki do
      łykania "Oeparol" z olejem z wiesiolka, mozna tez ten olej rozsmarowac na
      skorze. No i przestalismy uzywac masci i kremow z parafina jak przeczytalismy
      że :
      "Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum
      Olej mineralny, parafina, olej parafinowy
      Produkty destylacji ropy naftowej.

Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbuje kurz i bakterie.
      Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne
      wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze
      sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują
      tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy
      starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie
      stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny
      rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz
      zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki
      rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej
      powierzchni." Mamy kosmetyki firmy ATOK - w sumie niedostepne w Polsce - to
      czeska firma produkujaca świetne kosmetyki organiczne na bazie olejow
      roslinnych (nie parafiny).Do kąpieli dodawalismy krochmal(z maki ziemniaczanej
      oczywiscie). Polecam tez okłady z płatków owsianych (ugotowana papka do mycia
      albo jako okład. Tylko ze na efekty czeka się troszkę dłużej niż po
      sterydach...ale warto
    • barbegazi Re: AZS 18.10.06, 14:15
      Jeszce mi się przypomniało że jest do kupienia np. w aptece cos takiego jak
      woda termalna(najlepsze moim zdaniem sa firmy La Roche-Posay albo Avene).Mozna
      spryskiwac nią podrażnione miejsca - przyśpiesza gojenie, jest bogata w
      mikroelementy.Pozdrawiam
    • asiabed Re: AZS 18.10.06, 18:33
      mnie sie przypomnialo jeszcze cosik - wewnetrznie mozna sprobowac stosowac
      preparaty cynku, krzemu witamin z grupy B.

Olej z wiesiolka mozna kupic w plynie - taniej i moze nawet lepiej, bo ten w
      kapsulkach jest poddawany jakiejs obrobce technologicznej. polecam oleje z firmy
      oleofarm np.
      w aptekach mozna kupic masc cholesterolowa, podobno niektorym pomaga.
      pozdrawiam
    • mamumilu Re: AZS 19.10.06, 22:21
      poczytaj na temat grzybicy układu pokarmowego - to może być przyczyna - po
      kuracji i diecie może wszystko minie - tak wyleczyłam moje dziecko
    • linda6 Re: AZS 30.10.06, 06:20
      U mojego synka który ma AZS sprawdza się olej lniany doustnie, kremy z cynkiem
      (Nivea ma taki dla dzieci ale raczej nie naturalny). Ładnie wyciszała zmiany
      homeopatyczna maść z róży firmy Wala (Wala Rosatum) ale jest mało wydajna.
      Kąpiele w płynie dla niemowląt Ziajka. Stany zaostrzenia niestety podleczał
      skutecznie tylko Elidel (dla dorosłych odpowiednikiem jest chyba Protopic).
      • brroger Re: AZS 30.10.06, 08:31
        Ja wyleczylem moje dzieciaki zmieniajac im po prostu diete. Zadnego mleka
        krowiego i jego pochodnych, tylko soja lub ryzowe, zmniejszylem ilosc
        spozywanego miesa, wiecej owocow, do kapieli dosypuje soli i olejki, np.
        sanddorn (rokitnik, zmniejszylem rowniez podawanie sokow, ktore zawieraja
        konserwanty i mase cukru.
        AZS to choroba przewodu pokarmowego i tam nalezy szukac leczenia.
    • katarzynakajas Re: AZS 10.10.18, 14:27
      Chorujesz na UMIARKOWANE LUB CIĘŻKIE ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY?

Zapraszamy zainteresowanych rodziców lub opiekunów dzieci i młodzieży
      (od 12ego roku życia) oraz dorosłe osoby cierpiące na atopowe zapalenie skóry
      do wypełniania formularza zgłoszeniowego do tego badania.

Dla osób które się zgłoszą istnieje możliwość otrzymania nowoczesnej terapii
      w ramach projektu badawczego.

Więcej informacji na temat badania:
      800 170 370 (bezpłatna infolinia)
      22 572 59 11
    • natuszkaa Re: AZS 11.04.19, 15:58
      u mnie spoko działa zestaw z ziaji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka