Dodaj do ulubionych

paznkocie żelowe

18.11.06, 19:00
Mam pytnie,
kilka dni temu zrobiłam sobie dopełnienie.
Nie jestem zbyt zadowolona z efektu końcoweo, ale ja nie o ym.
Na drugi dzień z jednego paznokcia żel po prostu odpadł od tipsa,
z drugiego już zaczyna schodzić. Kobitka, która mi robiła pazurki
stwierdziła, że to moja wina,bo mam za słabe paznokcie,ale jakim cudem, skoro
też żel odpada z tipsów, a nie z moich paznokci naturalanych.
Czy mam prawo do reklamacji??? Czy to naprawdę moja wina?
Zaznaczam, że nic "niebezpiecznego" z tymi paznokciami nie robiłam:/ nawet
naczyń mnie myłam, nie narażalam ich na żadne niebezpieczeństwo:-)

Z góry dzięki za podpowiedzi,
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • slodzik1986 Re: paznkocie żelowe 18.11.06, 21:13
      wiesz niby mozna zareklamowac jesli dała Ci gwarancje ale powiem Ci jak to
      wygląda w rzeczywistosci, robi Ci paznokcie, sa fajne a potem jak odpdaja to
      mowi Ci, że to Twoja wina, skoro uznala ze masz za slabe paznokcie mogla Ci to
      powiedziec przed nalozeniem tipsow, chciała po prostu zarobic na Tobie.
      • niunka24 Re: paznkocie żelowe 19.11.06, 01:21
        eh...
        dzięki za odpowiedź.
        Ale jeśli żel odpadł od tipsa, to chyba nie wina moich paznokci?
        • margaretka2002 Re: paznkocie żelowe 19.11.06, 02:17
          Zel moze odpasc, kiedy tips odrosnie a nie robilas regeneracji przez 5 tygodni,
          albo robilas cos drastycznego z rekami. W innych przypadkach to wina
          dziewczyny - prawdopodobnie nie dosc dlugo trzymalas paznokcie w lampie.
    • ann2 Re: paznkocie żelowe 19.11.06, 01:30
      To na pewno nie jest Twoja wina!! Cos zostalo zrobione nie tak! Czy kobitka,
      ktora Ci robila te paznokcie ma jakies doswiadczenie?? Najlepiej korzystac z
      uslug kogos poleconego, sprawdzonego. Moim zdaniem cos jej nie wyszlo tylko sie
      do tego nie przyzna! Zel nie ma prawa tak sobie odpasc od tipsa jesli jest
      dobrze polozony. Ja juz baaaardzo dlugo- kilka lat- mam paznokcie zelowe, robie
      z nimi wszystko, wszystkie prace domowe łacznie ze zmywaniem i nigdy nie uzywam
      rekawiczek! NIGDY mi zel nie odpadl! Ale moze ja sie nie znam....:)
      Pozdrawiam!
      • niunka24 Re: paznkocie żelowe 19.11.06, 13:17
        dzięki:-)
        następnym razem pójdę do kogoś innego, ale zła jestem teraz jak diabli:/
        pozdrawiam!!!
        • josk21 Re: paznkocie żelowe 19.11.06, 14:08
          Witam przy okazji tego tematu chciałabym sie zapytać, co trezba zrobić aby
          płytka paznokcia się wydłużyła i rosła na długość.
          Kilka lat temu przestałam obgryzać paznokcie, niestety nie urosły mi już takie
          ładne jak chciałam, moja płytka paznokcia jest krótka i szeroka, a na dodatek
          rośnie mi tylko paznokieć, apłytka sie nie wydłuża, od nie dawna zaczełam uzywać
          Nail teku, ale jeszcze za wczenie aby mówić o efektach, czy może ktoś wie co
          trzeba zrobić, lub jak obcinać, aby płytka zrobiła się długa?
          pozdrawiam
          • niunka24 a ile można nosić żelowe paznokcie? 19.11.06, 16:37
            Czy trzeba robić przerwy? jeśli tak, jak często i na jak długo? te moj już
            kiepsko wyglądają:(( ale przecież nie będę co tydzień robić nowych!:(
            zastanawiam się, czy poczekać i zrezgnować z nich czy mogę je znów za kilka
            tygodni uzupełnic
            pozdrawiam,
            • ann2 Re: a ile można nosić żelowe paznokcie? 20.11.06, 12:46
              Paznokcie zelowe mozna nosic non stop bez potrzeby robienia przerw! Znam
              stylistki ktore nosza okolo 10 lat.
              A uzupelniac powinno sie co okolo 3-4 tygodnie w zaleznosci od tego jak szybko
              rosna paznokcie.
              Znajdz sobie sprawdzony salon i tam stylistka powie Ci co teraz powinnas zrobic
              bo moze bedzie wolala zrobic Ci od nowa jesli te sa tak kiepsko wykonane.
              pozdrawiam!
              • niunka24 Re: a ile można nosić żelowe paznokcie? 20.11.06, 14:14
                ann2, dziękuję.
                bo jak usłyszałam, że MUSZĘ sobie zrobić przerwę na 2- miesiące, to trochę się
                zmarwtilam:/
                są jednak wygodne, dobrze się w nich czuję....
                masz rację, nie ma to jak sprawdzony salon,nawet za większą kasę
                pozdrawiam!
                • snow.queen Re: a ile można nosić żelowe paznokcie? 20.11.06, 17:00
                  Ja noszę od ok. 10 lat. Najpierw żelowe, potem akrylowe, teraz znów żel.
                  Uzupełniam co dwa tygodnia, moje pazurki muszą być nieskazitelne, nie toleruję
                  odrostów :-)
                  Dodam, że pod żelem paznokcie odrastają zdrowe, nic mi się nigdy z pazurkami
                  złego nie działo.
                  • niunka24 Re: a ile można nosić żelowe paznokcie? 20.11.06, 17:03
                    a miałaś wcześniej problemy z paznokciami?
                    10 lat bez przerwy?
                    dzięki za odpowiedź:)
    • adziok Re: paznkocie żelowe 20.11.06, 20:55
      Jeżeli żel tak sobie po prostu odpadł od tipsa odpowiedź jest jednoznaczna -
      tips został nieprawidłowo zmatowiony przed nałożeniem żelu.
      Pojęcie za "słabych" paznokci nie istnieje. Słabe mogą być po przepiłowaniu
      płytki naturalnej ale nie słabe same z siebie do przedłużenia na tipsie żelem
      czy akrylem. Jakieś absurdy wmawia ci ta kobieta.
      • adziok Re: paznkocie żelowe 20.11.06, 20:59
        Aha, i co do robienia przerw w noszeniu przedłużonych paznokci obojętnie jaką
        metodą, również jest to jakieś novum dla mnie. Noszę je od lat, tym bardziej,
        że sama sobie je robię i nic mi nie wiadomo na temat konieczności robienia
        przerw w ich "użytkowaniu" ;p
        pozdrawiam :)
        • niunka24 Re: paznkocie żelowe 21.11.06, 02:12
          widzę,że tu dużo ekspertek:)
          dzięki. ja mam je pierwszy raz i jestem zielona.
          Ale laska, nakładając mi tipsa uznala,że nałożyła go źle i o zdarła, naruszając
          zapewne płytkę paznokcia, następnie nałożyła nowy. to aż bolało:/
          no i na drugi dzien żel odpadł całkiem, teraz mam jeden paznokieć "łysy", ale
          poczekam z nim aż będę musiała uzupełniać tamte, bo już nie mam siły na,
          eksperyenty, trudno. wygląda kiepsko, ale i tak jestem w domu cały czas, więc
          aż tak nie przeszkadza....
          zdziwiło mnie tylko,że to moja wina,że żel odpadł od tipsa.
          a co do przerw, od noszenia tipsów zbyt mocno nie niszczą się paznokcie????
          nie warto dać im "odetchnąć"?:))
          jeszcze raz dzięki za pomoc!
          • irish_sun Re: paznkocie żelowe 21.11.06, 18:48
            Nie trzeba robic zadnych przerw w noszeniu paznokci! Paznokcie nie
            musza "odpoczac" bo one sie nie mecza przez noszenie tipsow! One sa wrecz jakby
            chronione przez pokrywajacy je zel! jesli wszystko jest robione dobrze to nic
            sie nie dzieje i nie ma powodow zeby robic przerwy!
            pozdrawiam
          • adziok Re: paznkocie żelowe 22.11.06, 18:47
            Nie no, miałaś pecha trafiając na tę babę :/
            Zrywając ci, już w pewnym stopniu naklejonego tipsa, prawdopodobnie zerwała
            przy okazji klkanaście wastw naturalnego paznokcia, dlatego mogło to wpłynąć na
            to, że czułaś ból. Paznokieć w takim przypadku jest nadwrażliwy i tym samym
            bardziej czuły i tkliwy na ból. A jeszcze do tego wpieranie ci, że to twoja
            wina, że odpadł żel to już całkowity brak samokrytyki co do swoich umiejętności
            tej baby :/ Żel odpadł tylko i wyłącznie z jej winy!!!!!!!!!!!!!!!!!! I do tego
            jeżeli widać na tipsie lśniący, gładki ślad zamiast matowej powierzchni, to na
            pewno jest to efekt złego opracowania go.
    • ann2 Re: paznkocie żelowe 23.11.06, 12:46
      A moze napisz skad jestes, to ktos moze bedzie Ci mogl polecic jakas sprawdzona
      stylistke paznokci!
    • anelin1 Re: paznkocie żelowe 23.11.06, 14:22
      oczywiście że masz prawo do reklamacji.Jeżeli po jednym dniu odpodl Ci żel to
      oznacza że zostal zle nalożony i osoba która to nakladala powinna to poprawić
      nie pobierając za to żadnej oplaty
      • niunka24 Re: paznkocie żelowe 23.11.06, 23:00
        dzięki za wszystkie odpowiedzi.
        poszukam jakiegoś fachowca...bo te paznokcie już,po tygodniu wyglądają kiepsko,
        żel zaczyna odpadać z innych też:((

pozdrawiam!!!
    • myniek1 Re: paznkocie żelowe 24.11.06, 11:08
      A ja sobie więcej żeli nie zrobię. Przez lata nosiłam akryle, nic się nie
      działao, paznokcie zdrowe, mnawet po zdjęciu były tylko lekko wysuszone i za
      chwilę wracały do formy. Po żelu mam okropne, porozdwajane, brzydkie. Sa bardzo
      miękkie i straciły kształt. A nosiłam je tylko 3 mce. Nikomu nie polecm ŻELU!
      • niunka24 akryl 24.11.06, 15:02
        u nas prawie się już nie robi akrylu...wszyscy mni go odradzali:/
        nie wiem sama...moze racja, lepiej akryl??? odradzają, bo może tańszy i się
        kosmtyzkom nie opłaca?:)

pozdrawiam;)
        • monique85 Re: akryl 05.12.06, 22:41
          Winą tego,że odpadły Ci paznokcie nie jest ani żel,ani akryl,ale TYLKO i
          wyłącznie niekompetencja stylistki!!!Żadna masa sama z siebie tak poprostu nie
          odpada, u Ciebie z tego co piszesz przyczyną było niedokładne zmatowienie i
          odtłuszczenie tipsa,a później jeszcze jego zerwanie co spowodowało zmiszczenie
          paznokci,TO NIE SAMA MASA LECZ JEJ ZERWANIE JEST PRZYCZYNĄ ZNISZCZONYCH
          PAZNOKCI!!!A paznokcie wcale nie muszą "odpoczywać" bo one się wcale
          nie "męczą".Paznokieć jest martwy,żywa jest jedynie macierz czyli ten biały
          księżyc.Nie miło się czyta opinie,że żel czy akryl jest be bo odpada,nieprawda!
          Odpada jedynie nieprawidłowo zrobiony!Ja robie paznokcie już ponad dwa lata i
          klientki przychodzą na uzupełnienia po 5,6 tygodniach ze wszystkimi 10
          pazurkami i nic im nie odpada..no chyba że zdarza się jaka sytuacja ekstremalna
          pt"zatrzasnęłam paznokcia w drzwiach od samochodu"
          pozdrawiam
          • niunka24 Re: akryl 05.12.06, 23:29
            dzięki dziewczyny. te stare paznokcie wszystkie mi odpadły w koncu:)
            i dobrze, teraz nie mam nic, a jak już nazbieram kasy, to pójdę do DOBREJ
            manikurzystki, która zrobi mio te pazurki porządnie;))
            na razie wyglądają okropnie;((((
        • myniek1 Re: akryl 06.12.06, 11:05
          Zel nakłada się łatwiej i nie śmierdzi. Znajoma dobra maniciurzystka powiedzia
          la mi, że od akrylu odchodzi się z wygody po prostu.
          Na szczęście jest kilka miejsc gdzie bez problemu mi nałozą.
          • hanka1980 Re: akryl 14.12.06, 21:04
            ja mam pytanie jakiej firmy akryl jest wg Was najlepszy
            i czy to prawda ze powinno sie używać kompletami czyli tej samej firmy liquid i
            akryl i primer
            • jonaska Re: akryl 21.01.07, 10:57
              powinno się...
              ja polecam Christrio,SNP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka