Dodaj do ulubionych

PRZEDLUZALYSCIE WLOSY?

IP: *.acn.pl 20.04.03, 11:37
Czesc:)

Chcialabym sie dowiedziec czegos na temat przedluzania wlosow.Szukalam w
sieci, ale de facto nie wiewiele jest. Ile to kosztuje?gdzie polecacie w
Warszawie?Jakie macie wrazenia?

dzieki wielkie,

Emma
Obserwuj wątek
    • Gość: figa Re: PRZEDLUZALYSCIE WLOSY? IP: *.tele2.pl 21.04.03, 11:17
      Ja przedłuzałam włosy 3 razy. Miało byc tylko raz, ale sie uzależniłam od
      swojego wyglądu z długą i gęsta fryzurą. Robiłam to w Warszawie w salonie Dome
      na ul. Widok u p. Ilony, którą moge polecic z czystym sumieniem. Ani jeden
      kosmyk nie odpadł, co sie niekiedy zdarza, nie było widac splotów, wszystkie
      były równe, tak że naprawde było w porządku. Przyjemnosc ta niestety nie nalezy
      do tanich, razem z farbowaniem trzeba sie liczyc z wydatkiem ok. 1200-1400 zł.
      Starcza teoretycznie na 3, 4 miesiące, ale jak włosy wolno rosną, to można
      przetrzymac miesiac czy nawet 2 dłużej.
      Trzeba sie uzbroic w cierpliwiosc, w zakładzie spedza sie minimum 4 godziny.
      Przy zakładaniu troszke boli, bo skóra glowy sie nieco naciąga, ale- moim
      zdaniem- warto sie pomeczyc, zwłaszcza, jak ma sie rzadkie włosy, bo efekt jest
      spektakularny. Ściąganie boli jeszcze bardziej, bo trzeba kołtuny rozplątać,
      ale jak sie regularnie szczotkuje, to można temu nieco zapobiec.
      Pozdrawiam.
    • Gość: figa Re: PRZEDLUZALYSCIE WLOSY? IP: *.tele2.pl 21.04.03, 11:21
      W warszawie najlepiej pojsc do salonu Dome na ul. Widok( nr chyba 20, ale głowy
      nie dam)do pani Ilony. Jest najlepsza. Przedłużanie kosztuje ok. 1200- 1400 zł
      (farbowaniem). Wystarcza na 3,4 mieisace, ale jak włosy rosną powoli, to nawet
      na pół roku. Potem trzeba sciągnąc, bo sie robią kołtuny i widać sploty.Wlasne
      włosy nie sa potem uszkodzone. Polecam.
      • Gość: EWOK Re: PRZEDLUZALYSCIE WLOSY? IP: 213.241.18.* 22.04.03, 12:29
        A jak się takie włosy przedłużone traktuje? Normalnie się czesze i myje? Jeśli
        czeszę włosy kilkanaście razy dziennie to będę się musiała ograniczać? Czy
        trzeba koniecznie farbować? Czy bez farbowania będą różnice w kolorze? Czy do
        przedłużenia używa się sztucznych włosów czy własnych klientki?
        • Gość: figa Re: PRZEDLUZALYSCIE WLOSY? IP: *.chello.pl 23.04.03, 08:16
          Gość portalu: EWOK napisał(a):

> A jak się takie włosy przedłużone traktuje? Normalnie się czesze i myje?
          Jeśli
          > czeszę włosy kilkanaście razy dziennie to będę się musiała ograniczać? Czy
          > trzeba koniecznie farbować? Czy bez farbowania będą różnice w kolorze? Czy
          do
          > przedłużenia używa się sztucznych włosów czy własnych klientki?

Traktuje sie je tak samo jak własne. Jedyne ograniczenia- trzeba je czesac
          specjalną szczotką bez kulek na końcach( do kupienia w salonie) i nie wolno
          uzywać metalowej lokówki. Poza tym- norma- te same szampony i odżywki- żeby
          sie dobrze rozczesywały.

Są do wybory- proste lub kręcone. Te proste są w rzeczywistości lekko falujące
          i po wymodelowaniu lub nakręceniu na wałki bardzo długo sie trzymają w nadanej
          formie, nie potrzebują żadnych pianek i lakierów.

Co do farbowania- jeżeli dobierzesz swój naturalny kolor, to oczywiscie nie
          musisz farbować odrostów. Wybór kolorów jest nieograniczony, bo różne odcienie
          można mieszac i fryzjerka powinna dobrać Ci taki, jaki sobie zażyczysz. Włosy
          przedłużane są sztuczne, ale wyglądają jak prawdziwe i są od nich dużo
          lżejsze, więc nie ma się wrażenia noszenia ciężkiej peruki.

Mówie cały czas o firmie DOME, sa podobno takie, które wykorzystują włosy
          naturalne, ale nawet sie tym nie interesowałam, bo brzmiało mi to dość
          makabrycznie...
          Pozdr.
    • Gość: Emma Re: PRZEDLUZALYSCIE WLOSY? IP: *.acn.pl 21.04.03, 15:59
      Dzieki wielkie za odpowiedzi :) Moze nawet bym sie zdecydowala, ale niestety to
      stanowczo za duzly wydatek jak na 3 miesiace...Chyba zawsze juz bede nosila
      krotkie wlosy.. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka