Dodaj do ulubionych

Samoopalacze

IP: 157.25.200.* 01.02.02, 10:04
Mam pytanie - czy ktoś może mi polecić jakiś środek, nadający skórze kolor
opalenizny? Nie lubię leżeć plackiem na słońcu, solarium też odpada (jestem
ciemna baba ze wsi i nie mam zaufania do takiego piekarnika). Wypadnie mi latem
jakiś wypad nad wodę - niechże to ciałko jakoś wygląda! Czy macie coś
wypróbowanego (lato tuż tuż...)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kajtek Re: Samoopalacze IP: 212.134.55.* 01.02.02, 10:27
      Juz byl bardzo obszerny post na ten temat. Zajrzyj do starych tematow, a wiele
      znajdziesz!!!
      • Gość: maxima Re: Samoopalacze IP: *.acn.waw.pl 03.02.02, 22:08
        Polecam samoopalacz firmy Shiseido. Drogi /ok 100 zl/, ale bardzo dobry i
        wydajny. Po zastosowaniu bedziesz miala naturalna opalenizne bez smug. Jeszcze
        jedno- nie wydziela nieprzyjemnego zapachy.
    • kasiulek Re: Samoopalacze 03.02.02, 22:20
      Bardzo dobry jest Sublime Bronze L'Oreal w sprayu. Oprocz tego, ze nadaje ladny
      cieply kolor, to jeszcze zawiera kwasy owocowe i stad nie zostawia smug na
      ciele, nawet na stopach, ktore zawsze sa najgorszymi miejscami do
      rownego 'pomalowania'. Minusem jest niezbyt mily zapach, jak to w przypadku
      zdecydowanej wiekszosci samoopalaczy bywa. Ale za to nie kosztuje 100 zl (jak
      wspomniane wyzej Shiseido), ale jakies 45-48 zl (cena z konca grudnia). Nie
      probowalam Sublime Bronze do twarzy, ale podejrzewam, ze powinien miec podobne
      dzialanie.
      Aha, w piatek kupilam samoopalacz do twarzy (ale chyba mozna go uzywac na
      calosc) Monoi de Tahiti Yves Rocher, ktory ma taki ladny zloty kolor, dzieki
      ktoremu latwo sie przekonac, czy jest rowno rozprowadzony. I nie dosc, ze
      pieknie pachnie kokosami, to opalenizna po nim ma bardzo zdrowy kolor, taki
      wlasnie zlocisty, a nie pomaranczowy czy zoltawy. Cene ma tez przyzwoita, jak
      to kosmetyk Yves Rocher.
      Oczywiscie, samoopalacz nalezy nalozyc na skore po peelingu, wtedy nie dosc, ze
      lepiej dziala, to jeszcze ryzyko zaciekow jest mniejsze (aczkolwiek po wyzej
      wymienionych zaciekow i tak nie ma).

Pozdrawiam!
      • Gość: Ola Re: Samoopalacze IP: 157.25.122.* 04.02.02, 10:38
        Mam pytanie do dziewczyn zachwalających samoopalacz Guerlaina Terracota.
        Proszę - pomóżcie - czy wybrać nr. 1 czy 2???? Nie mogłam dostać próbki jedynki
        a mam jasną cere... Zgodziłam się na dwójkę, efekt był ładny ale troszkę mi nie
        pasował do włosów... Nie wiem jak wyglądałaby ta jedynka może ktoś mi opisze????
      • Gość: Misia Re: Samoopalacze IP: 157.25.200.* 04.02.02, 10:38
        Peeling przed samoopalaczem jak rozumiem ma być uczyniony na twarzy? Czy może
        również na reszcie ciała? Troszkę mi straszno, bo pękają mi naczynka na twarzy
        (stąd niechęć do intensywnych kąpieli słonecznych i brak zaufania do solarium).
        Może ja jednak wypróbuję to Yves Rocher, skoro - jak mówisz - bez peelingu też
        jest ładny efekt.
    • Gość: Xena Re: Samoopalacze IP: *.acn.waw.pl 04.02.02, 11:27
      A ja mam pytanie dotyczące używania samoopalaczy. Teraz jest zima, więc zbyt
      intensywna opalenizna wygląda sztucznie i niezbyt estetycznie, dlatego chciałam
      wymieszać samoopalacz z kremem pielęgnacyjnym w celu uzyskania łagodniejszego,
      delikatniejszego efektu. Nigdy wcześniej tego nie robiłam, więc nie bardzo
      wiem, jak się do tego zabrać, a konkretnie - jakiego kremu do tego użyć. Czy to
      powinien być jak najprostszy krem nawilżający (np. nivea), czy też można użyć
      dowolnego. Ja w tej chwili używm Ives Rocher kremu-żelu do cery mieszanej Efekt
      Pudrowy na przemian z matująco-normalizującym Kolastyny i nie wiem, czy mogę z
      którymś z nich zmieszać samoopalacz. Jeśli macie jakieś doświadczenia w tym
      temacie, to prosze, napiszcie!

Pozdrawiam
      • Gość: ixi Re: Samoopalacze IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.02.02, 11:50
        Koleżanka mojej siostry,która jest instruktorką aerobiku, więc musi ładnie
        wyglądać w skąpym stroju również zimą i wypróbowała wiele samoopalaczy,
        poleciła jej Yves Roche. Niezły jest też samoopalacz z serii AA, (miałam
        próbki), ale nie daję efektu b. mocnej opalenizny, tylko taki delikatny.
      • Gość: Apia Re: Samoopalacze IP: *.turboline.skynet.be 04.02.02, 19:33
        Ja uzywam obecnie samoopalacza Diora-bardzo dobry!! Stosuje go rano, co 2,3
        dni. Podobnie jak Ty, nie chce by moja "opalenizna" wygladala nienaturalnie,
        dlatego zawsze uzywam go razem z kremem nawilzajacym. Tzn. najpierw nakladam
        krem, czekam kilkanascie sekund i nakladam samoopalacz. Efekt jest naprawde
        dobry. Moj "Dior" jest barwiony, wiec zawsze wiem gdzie go nakladam.
        • kasiulek Re: Samoopalacze - MISIA i XENA 04.02.02, 21:24
          Misiu,
          Peeling nalezy zrobic na cala skore, ktora chce sie 'pomalowac'. Na cere z
          naczynkami lepiej zrobic gommage - cos w rodzaju lagodniejszego zluszczania
          starych komorek naskorka (Yver Rocher ma taki w bialo-niebieskawej albo
          zielonkawej tubce z napisem cos tam, cos tam gommage - zaraz skocze na gore i
          napisze za chwile jak sie dokladnie nazywa).

Xeno,
          Samoopalacz mozna pomieszac z kremem, ale raczej nie zelowym, tylko o
          tradycyjnej konsystencji 'kremowej' i najlepiej nalozyc go wieczorem, odczekac
          jakis czas (0,5 - 1 h) i mozna isc spac. Wazne jest to odczekanie, bo inaczej
          poduszka wchlonie caly kosmetyk:)))

Pozdrawiam!:)))
          Samoopalona Kasiula

• kasiulek Re: Samoopalacze - MISIA i XENA 04.02.02, 22:31
            Gommage Yvesa Rochera nazywa sie Gommage Vegetal Douceur i jest w serii Les
            Gestes Essentiels. Jest bardzo wydajny i lagodny, aczkolwiek troche smierdzi,
            ale nie jakos meczaco
            • Gość: Xena Do Apii i kasiulka IP: *.acn.waw.pl 05.02.02, 00:26
              Dzięki dziewczyny za rady. Jutro poeksperymetuje z samoopalaczem.
              Pozdroofka
            • Gość: Misia Re: Samoopalacze - MISIA i XENA IP: 157.25.200.* 07.02.02, 13:20
              Ja też dziękuję za rady! I mam ostatnie pytanie - czy jak się kładzie
              samoopalacza mniej, tak bardziej delikatnie, to wrażenie opalonej skóry jest
              słabsze, niż w przypadku posmarowania się na full? Zależy mi właśnie, żeby nie
              wyglądać na bardzo opaloną. Mam bardzo jasną cerę, słońce mnie nie łapie zbyt
              łatwo. Nałożę samoopalacz, przyjdę do biura smagła jak Cyganka... Chyba będzie
              mi głupio. I właściwie - jak długo widać efekty po samoopalaczu?
    • Gość: dl Re: Samoopalacze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 21:22
      Hej :)

Takie pytanko - mam na nieszczescie skorke atopowa (ugh, nikomu tego nie zycze), przy nakladaniu samoopalacza, w niektorych miejscach kolor wogole nie "chwyta". Im wiecej nakladam tym np. nogi ciemniejsze i poteguja efekt gdzie niegdzie bladych dziurek. ;)

Czy mozecie mi cos doradzic, bo na tych "ogolnocialowych" zabiegach kosmetycznych sie nie znam. :S

Dzieki i pozdrawiam wszystkie samoopalaczki :)
      • Gość: Ev Re: Samoopalacze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 15:39
        ja chciałabym sie dowiedziec czegoś na temat samoopalacza
        H.Rubinstein,oglądałam je w Galerii Centrum,ekspedientka zachwalała ale coś
        nie mogłam się zdecydować,kusiła mnie jeszcze firmą E.Lauder. Jeśli któras z
        was je stosowała to prosze o opinie-coś musze kupić!
        • agus7 Re: Samoopalacze 11.02.02, 09:16
          A ja chciałam kupić w sobotę ten samoopalacz Yves Rocher, o którym pisał(a)
          Kasiulek - Monoi de Thaiti, niestety - pani poinformowała mnie że został
          WYCOFANY. Na moje pytanie - dlaczego?? - odparła: "nie znamy przyczyny". No to
          ładnie. A mi zależy na takim samoopalaczu nie-białym, tylko w kolorze
          opalenizny, żeby się nie męczyć z nierównym rozprowadzeniem i plamami. Pisałam
          już na innym watku, że kiedyś byłam b. zadowolona z Ambre Solaire Lumi
          Bronzeur, ale podobno był produktem sezonowym i już jest nie do dostania. Może
          jeszcze spróbuję zamówić YR pocztą, ale nie znając przyczyny wycofania go nie
          wiem czy to bezpieczne. Więc pytanie do Kasiulka - czy jesteś z niego
          zadowolona? Pozdrawiam.
          • Gość: Xena Re: Samoopalacze IP: *.acn.waw.pl 11.02.02, 11:02
            Ten samoopalacz Monoi de Tahiti najdalej w sobotę widziałam w butiku YR przy
            Geant na Puławskiej (ale nie wiem, czy jesteż z Warszawy i czy ta infirmacja w
            czymś Ci pomoże).

Co do skuteczności (wiem, że pytałaś kasiulka, ale może zainteresuje Cie moja
            opinia, bo używałam również Lumi Bronzeur) - niby jest koloryzowany, ale na
            skórze ten kolor robi sie transparentny, więc niewiele pomaga przy aplikacji (a
            Lumi Bronzuer zostawiał na twarzy złocistą warstewkę, więc widać było, czy się
            równomiernie rozsmarowało). Poza tym mnie osobiście drażni jego zapach (jest
            jakiś zbyt słodki, ale to już bardzo indywidualna kwestia zapachowych gustów),
            choc oczywiście to i tak lepsze niż typowa dla samoopalaczy chemiczna woń.
            Natomiast kolor opalenizny wychodzi rzeczywiście ciepły i delikatny, więc
            samoopalacz nadaje się na zimę, kiedy zbyt intensywna opalenizna wyglądałaby
            dość nienaturalnie - ale w lecie warto sięgnąć po coś mocniejszego.

A, i jeszcze taka uwaga - mnie przy pierwszej aplikacji Monoi de Tahiti
            wyskoczyło na twarzy drobne uczulenie. Później skóra się przyzwyczaiła i nie
            było żadnych nieprzyjemnych sensacji. Piszę o tym dlatego, że ja nie mam
            szczególnie alergicznej skóry i stosunkowo rzadko mnie coś uczula - więc jeżeli
            jesteś wrażliwcem, to lepiej wypróbuj na małym fragmencie skóry, czy nie
            dostaniesz po nim jakiejś makabrycznej wysypki.

Pozdrawiam
            • agus7 Re: Samoopalacze 11.02.02, 11:17
              Tak, Xeno, jestem z Wawy, tyle że nie byłam przy Geancie, a w centrum na Złotej
              i stamdąt moje informacje. Dzięki za dosyć szczegółowy opis samoopalacza YR, te
              info o uczuleniu mnie trochę zaniepokoiło, bo miałam zamiar używać go na buzię,
              o którą zaczęłam właśnie dosyć intensywnie dbać... więc już sama nie wiem co by
              tu kupić. Zależy mi na samoopalaczu do twarzy w kremie/emulsji w złotym, a nie
              białym kolorze. Obiło mi się o uszy, że jest coś takiego w linii słonecznej
              Estee Lauder. A może się mylę? Czy ktoś stosował?
              • Gość: kasiulek Re: Samoopalacze IP: 195.145.215.* 11.02.02, 14:56
                Agus,
                Osobiscie jestem z Monoi de Tahiti bardzo zadowolona, poniewaz oprocz ladnego
                koloru opalenizny ma jeszcze przyjemny zapach, nic w typie 'normalnego'
                samoopalacza. Poza tym posmarowalam sie nim w czwartek 'calosciowo' mieszajac
                go z balsamem do ciala - mam nogi w przepieknym zlocistym kolorze! Byc moze
                wycofali go w Polsce, bo nie bylo wystarczajacego popytu na niego. W Niemczech
                jest i w sklepach i w sprzedazy 'pocztowej'. Jezeli chcesz to Ci go kupie i
                wysle - napisz mi maila: kasiulek@poczta.gazeta.pl.

Aha, zadnego uczulenia po Monoi nie mialam, chociaz ogolni rzecz biorac mam
                skore, lagodnie mowiac, problemowa i nadwrazliwa.

I jeszcze jedno: im wiecej samoopalacza nalozymy, tym intensywniejsza
                opalenizna - tak zaobserwowalam u siebie.

• agus7 Re: Samoopalacze 11.02.02, 15:22
                  Dzięki Kasiulek za milutkiego maila i propozycję! Zamówię sobie sama pocztą, bo
                  i u nas w ofercie wysyłkowej jest, więc poradzę sobie sama. Jednak
                  zastanawiający jest fakt wycofania tego produktu ze sklepów, ale skoro jest w
                  Niemczech to pewnie nie z żadnych "niebezpiecznych" powodów... Po jednorazowym
                  zastosowaniu "na ciało" miałaś takie świetne efekty?
    • Gość: Maggie Re: Samoopalacze IP: *.devs.futuro.pl 11.02.02, 15:27
      A czy ktoras z Was uzywala samoopalacza Nivea? Chcialabym (jak wszystkie z
      nas :-)) uzyskac efekt zlocistej opalenizny na twarzy. Na te najdrozsze
      samoopalacze, co tu kryc, nie mam kasy, a Garnier zniknal z rynku (zostala
      tylko wersja "lejaca sie" z butelki z dozownikiem - obled).
      Pozdrowienia
      • yak-ona Re: Samoopalacze 11.02.02, 20:00
        uzywalam samoopalacza e.lauder i nie polecam nikomu- brudzi bluzke, zostawia
        smugi ( mimo ze stosowalam tansze np nivea) i nie wydaje mi sie ze warto za
        taka cene sie narazac-teraz zastanawiam sie nad kupnem rubinstein albo diora-
        szukam czegos lekiego i milym zapachu i dajacego efekt naprawde naturalnej
        opalenizny!
        prosze o polecenie ktoregos!!!
      • Gość: fi Re: Samoopalacze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 23:49
        Ja uzywam samoopa;acza Nivea i właściwie to jest w porządku, nadaje mojej
        twarzy kolor złocistej opalenizny, tylko zapach ma fatalny, lepszy był
        samoopalacz do twarzy Vichy
        • Gość: Słońce Re: Samoopalacze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 11:40
          I znow musze ponarzekac :-((( Nivea zupelnie mnie nie opalilo. Nie wiem, moze
          za malo zastosowalam... Ale jak bylam blada taj jestem;-(((
          • kasiulek Re: Samoopalacze 13.02.02, 11:50
            Drogie Panie Samoopalone:-)

Mam pare jeszcze rzeczy do dodania:

1. Monoi de Tahiti 'zadzialal' pieknie zlocisto juz po jednym zastosowaniu, ale
            wczesniej zrobilam peeling (notabene przy pomocy Exfotonic L'Oreala, o ktorym
            tez juz tutaj pisalam:-). Poprawilam sobie 2 dni pozniej i wyglada nadal
            ladnie. No i NIE SMIERDZI!!!

2. Samoopalacz Nivea jest generalnie w porzadku, chociaz smierdzi (niestety
            trzeba sie przyzwyczaic do tego... hmmmmm... zapaszku:-), ale opala na ladny
            kolor, taki zdrowy. Slonce, czy zrobilas sobie wczesniej peeling przed
            polozeniem samoopalacza? Ten peeling jest bardzo wazny, bo na stare komorki
            naskorka 'nie lapie'.

3. Nieustannie polecam do ciala Sublime Bronze L'Oreal (tego do twarzy nie
            probowalam - jeszcze:-), naprawde rowniutko i ladnie opala, chociaz zapach ma -
            powiedzmy - taki sobie...

Pozdrawiam!
          • kasiulek Re: Samoopalacze 13.02.02, 11:51
            Aha, jeszcze jedno: Agus, i jak, udalo Ci sie kupic Monoi?
            • Gość: Słońce Re: Kasiulku! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 21:51
              Przed uzyciem samoopalacza robilam dokladny pelling. Ale nic... ciagle jestem
              bladziuchem ;-)). Mysle ze problem lezy gdzie indziej - nie mam pojecia jaka
              ilosc samooplacza mam nalozyc, by nie przypominac Cyganki, badz spalonej na
              solarium. Stad moja zachowawcze postepowanie w stosowaniu. Nie orientujesz sie
              Kasiulku jaką zastosowac proporcje miedzy balsamem do ciala, ktorym
              rozprowadzam samooplacz, a samym samooplaczem? Z gory dzieki za porade!
              Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: fi Re: Kasiulku! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 22:38
                Mnie samoopalcz Nivea zawsze opala, nawet bez peelingu. Może faktycznie
                nakładasz go za mało - ja w proporcjach mniej więcej jak krem do twarzy, robię
                plamki na czole policzkach, brodzie i nosie i szyi, potem je rozsarowuję i na
                końcu przejeżdzam odrobiną w okolicach własów, na skroniach przy uszach. Potem
                trzeba umyć ręce i odczekać aż wsiąknie (nie próbuj np. iść spać po nałożeniu).
                Naprawdę zawsze działa!
                • Gość: Slońce Re: Fi! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 22:52
                  Tzn. mieszasz go z kremem, czy nakladasz sam? Zrozumialam, ze stosujesz
                  proporcje pół na pół, tak?
                  pzdr
                  • Gość: fi Re: Fi! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 17:27
                    Nie nie mieszam z kremem tylko nakładam go tylke ile kremu np wieczorem na
                    twarz. Ja samoopalacz nakładam zwykle rano ale pod warunkiem, że mam jeszcze
                    jakieś 1.5 godziny do wyjścia - wtedy zdąży się pożądnie wchłonąć, a potem
                    wklepuję jeszcze odrobinkę kremu na dzień bo po samoopalaczu zawsze mam
                    wysuszone policzki + makijaż. Ważne jest też by po nałożeniu samoopalcza nie
                    chlapać sobie wodą po twarzy (np. włosy raczej umyć wcześniej, to samo
                    prysznic) bo się zmywa albo mogą powstać brzydkie zacieki.
            • Gość: agus7 Re: Samoopalacze IP: 10.10.15.* 14.02.02, 11:04
              Hej Kasiulek!
              Dzisiaj wysyłam do Yves Rocher zamówienie, a Monoi de Thaiti wpisałam sobie w
              linijce "2 w cenie 1" w razie gdyby ten produkt naprawdę wycofano z Polski.
              Będę "donosić" o efektach. Pozdrawiam!
    • Gość: Maggie Re: Samoopalacze IP: *.devs.futuro.pl 15.02.02, 09:46
      Dziewczyny!
      Czy samoopalacze, ktore polecacie (mysle zwlaszcza o YR i Nivea, bo nad nimi
      medytuje:-)) nie wysuszaja skory? Ja poki co uzywam beznadziejnego samoopalacza
      Soraya (chce go skonczyc) i wlasnie zauwazylam, ze skora jest WYSUSZONA.
      Pozdrowionka.
      • oriana8 Re: Samoopalacze 15.02.02, 10:00
        Gość portalu: Maggie napisał(a):

> Dziewczyny!
        > Czy samoopalacze, ktore polecacie (mysle zwlaszcza o YR i Nivea, bo nad nimi
        > medytuje:-)) nie wysuszaja skory? Ja poki co uzywam beznadziejnego samoopalacza
        >
        > Soraya (chce go skonczyc) i wlasnie zauwazylam, ze skora jest WYSUSZONA.
        > Pozdrowionka.

Osobiście używam L'OREAL w sprayu i jest rewelacyjny. Nie wysusza skóry, nie
        robią się smugi, a co najważniejsze efekt - wygląda jak naturalna opalenizna.
        Polecam i pozdrawiam.
        Oriana
    • izabella7 Re: Samoopalacze 15.02.02, 10:13
      dziewczyny możecie też wypróbować samoopalacz Kolastyny. Zmienili formułe, jest
      teraz lekki, ładnie pachnie i bardzo tani tylko 13 zł. Odradzam samoopalacz
      Riviera
    • Gość: ell Re: Samoopalacze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 20:51
      A jak myślicie lepsze są samoopalacze w sprayu czy te w kremach,emulsjach?
      • kasiulek Re: Samoopalacze 19.02.02, 23:32
        Ja mam teraz sprawdzony w sprayu (L'Oreal Sublime Bronze, ze po raz 123456 sie
        powtorze:))), nie mam po nim ZADNYCH zaciekow, pewnie dlatego, ze zawiera kwasy
        owocowe i zluszcza stare komorki naskorka.
        Ale Monoi de Tahiti Yves Rocher do twarzy tez jest OK, chociaz w emulsji.
        • Gość: agus7 Re: Samoopalacze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 27.02.02, 14:10
          Hej Dziewczynki! Zastosowałam Monoi de Thaiti YR na buźkę, szyję i ręce dwa
          wieczory pod rząd, ale cieniutką warstewką. Efekty bardzo dobre!!! Kolega mi w
          pracy powiedział, że się opaliłam (myślał że na nartach tak mnie przysmażyło
          hi, hi). I faktycznie NIE ŚMIERDZI. W weekend spróbuję zastosować na całe
          ciało. Tylko kto mi wysmaruje plecy??? - nie podejrzewam aby mąż był chętny do
          posiadania żółtych paluszków po takiej aplikacji ;)) Aaa! I jeszcze jedno - w
          nowej gazetce YR Monoi kosztuje tylko 15 PLN!
          • raisa Re: Samoopalacze 03.03.02, 01:17
            no wlasnie jestem bardzo ciekawa ceny Monoi de Tahiti Yves Rocher ?
            Czy jest mozliwe,zeby kosztowalo 15zl?
            I ile kosztuje mniej wiecej samoopalacz Nivea i ten w spray L'oreal?

Thx za odp.
            • Gość: elma Re: Samoopalacze IP: *.ppp.get2net.dk 10.03.02, 12:09
              probowalyscie moze samopalacz firmy Biotherm ,wlasnie kupilam wyglada ladnie
              ale jak z dzialaniem?
              • Gość: inka Re: Samoopalacze IP: *.riv-dyn.charterpipeline.net 28.03.02, 08:40
                Jesli mozesz daj znac jak tam ten samoopalacz Biothermu bo jestem
                zainteresowana (i jaki rodzaj wybralas). A czy znacie moze samoopalacze z
                wysokimi filtrami przeciw slonecznymi?
                Pozdrowienia.....
                • Gość: elma Re: Samoopalacze IP: *.ppp.get2net.dk 28.03.02, 18:38
                  Gość portalu: inka napisał(a):

> Jesli mozesz daj znac jak tam ten samoopalacz Biothermu bo jestem
                  > zainteresowana (i jaki rodzaj wybralas). A czy znacie moze samoopalacze z
                  > wysokimi filtrami przeciw slonecznymi?
                  > Pozdrowienia.....
                  wybralam biotherm-gel autobronzant express corps8bez filtra) w pomaranczowej
                  butelce ,nie jestem zadowolona jakis malo efektywny.kupowalam tansze mniej
                  znanych firm i byly super w porownaniu z nim.szybko sie wchlania a ja
                  przyzwyczailam sie ze tamte pielegnowaly skore tzn ,nawilzaly a ten nic, no i
                  kolor slaby jak za ta cene taki zoltawy.pozdrawiam

• Gość: Julia samoopalacz Avon IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 12:27
      Czy któraś z Was używała samoopalacza Avon? Jest teraz promocja na samoopalacz
      w sprayu o jasnym odcieniu (zależy mi na tym, gdyż mam jasną skórę). Czy mogę
      prosić o opinie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka