nowi-jka 18.10.10, 08:12 szukam jakiegos zamknietego forum gdzi emozna byłoby podyskutować o wierze poradzicie coś?? potrezbuje dyskusji ale na otartych za duzo jadu i przypadkowych osób a ja potzrebuje rozmów osób z wiara b.głęboką Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feel_good_inc Re: zamkniete forum o wierze 18.10.10, 08:41 nowi-jka napisała: > szukam jakiegos zamknietego forum gdzi emozna byłoby podyskutować o wierze > poradzicie coś?? No to bardzo źle trafiłaś, bo to forum jest otwarte i siedzą tu głównie ludzie, którzy już dawno przestali wierzyć w bajki. > potrezbuje dyskusji ale na otartych za duzo jadu i przypadkowych osób a ja potz > rebuje rozmów osób z wiara b.głęboką Można by godzinami pisać o tym, jak bardzo się mylisz Ale jeżeli już koniecznie chcesz brnąć w to dalej, to na gazecie są fora w stylu "szaleńcy boży" czy "chrześcijaństwo", gdzie znajdziesz fanatycznych wierców. Odpowiedz Link
aeki Re: zamkniete forum o wierze 18.10.10, 17:00 Potrzebujesz dyskusji ? czy mielenie tego samego na inny sposób ?? Odpowiedz Link
kociak40 Re: zamkniete forum o wierze 18.10.10, 17:59 "szukam jakiegos zamknietego forum gdzi emozna byłoby podyskutować o wierze" - nowi-jka Takie zamknięte forum (z tego co wiem) najbliższe Warszawy, to Pruszków-Tworki. 85% uczestników to ludzie bardzo wierzący i mający juz objawienia. Można tam spotkać róznych świetych, proroków, a nawet i samego Boga. Dyskusja jest bardzo mile widziana i są do tej dyskusji bardzo dobre warunki. Cisza, spokój, dużo zieleni, odwiedziny w czwartki i niedziele. Odpowiedz Link
nowi-jka Re: zamkniete forum o wierze 19.10.10, 08:03 własnie nie szukam tego co moge spotkac tutaj po co tutaj wchodzicie skoro słowo wiara tak was parzy?? jak ktos szuka odpowiedzi na pytanei trudneijsze niz co na obiad lub czy ta bluzka pasuje do tej spódnicy to do Tworek? - strasznie waskie myslenie Odpowiedz Link
broceliande Re: zamkniete forum o wierze 19.10.10, 13:12 A jest jeszcze takie KiR? Zamknięte było. Były dyskusje o wierze, nawet fajne, tylko rzucanie się na Islam mi się nie podobało. Jest też Wychowanie w wierze, dla mnie raczej przerażające. Odpowiedz Link
kociak40 Re: zamkniete forum o wierze 19.10.10, 17:38 "jak ktos szuka odpowiedzi na pytanei trudneijsze niz co na obiad lub czy ta bluzka pasuje do tej spódnicy to do Tworek? - strasznie waskie myslenie " -nowi-jka A jakie to trudniejsze pytania masz do zadania, na ktore szukasz odpowiedzi? Na podstawowe pytanie - Czy jest Bóg, czy Go nie ma? Odpowiedzi nie otrzymasz jednoznacznej, bo taka jest niemożliwa. Odpowiedz Link
nowi-jka Re: zamkniete forum o wierze 20.10.10, 11:58 ze jest to ja wiem, oczywiste przeciez Odpowiedz Link
feel_good_inc Re: zamkniete forum o wierze 20.10.10, 14:30 nowi-jka napisała: > ze jest to ja wiem, oczywiste przeciez Też zostałaś dotknięta Jego Makaronową Wypustką? Odpowiedz Link
kociak40 Re: zamkniete forum o wierze 20.10.10, 17:57 nowi-jka napisała: > ze jest to ja wiem, oczywiste przeciez Jeżeli uważasz, że to oczywiste, to pozostaje jeszcze jakiego Boga wybrać. Religii na świecie jest dość sporo i są rózni Bogowie. Wszyscy wyznawcy "udowadniają", że ich wybór jest tylko własciwy. Zapewne Ty uważasz, że ten Bog jest własciwy, bo w takiej wierze się urodzilaś, a przecież Bóg nie może zależeć od naszego miejsca urodzenia i wychowania w danej wierze. Bóg może być tylko jeden i z tym jest problem. Odpowiedz Link
0golone_jajka o JAKIEJ wierze? 22.10.10, 23:59 My tu głęboko wierzymy, że bogów nie ma. Ale coś mi się widzi, że Tobie nie o taką wierę chodzi. Ale nie sprecyzowałaś o jaką. Jest sporo forów o buddyzmie, judaizmie, chrześcijaństwie...na muzułmańskie się jakoś nie natknąłem na Gazecie... Tu zaś dyskutujemy O KAŻDEJ WIERZE, ale chyba najlepiej znamy się na braku jakiejkolwiek wiary, a zaraz potem na katolizyzmie, w którym większość z nas wyrosła i który większość z nas odrzuciła po osiągnięciu odpowiedniego poziomu intelektualnego... Odpowiedz Link
kociak40 Re: o JAKIEJ wierze? 23.10.10, 00:31 "który większość z nas odrzuciła po osiągnięciu odpowiedniego poziomu intelektualnego..." A kto ma oceniać ten poziom intelektualny? Kto ma decydować, że już osiągnięty jest ten poziom? Jeśli każdy sam ma to oceniać, to niewiele jest warta taka ocena. Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: o JAKIEJ wierze? 23.10.10, 01:02 Cóż, to raczej sprawa dość indywidualna i każdy musi ocenić to sam. Są tacy, co wiarę porzucają z lenistwa, ale znaczna część podchodzi do tego właśnie przez intelekt, wiedzę, zrozumienie. Odpowiedz Link
kociak40 Re: o JAKIEJ wierze? 23.10.10, 23:36 "Cóż, to raczej sprawa dość indywidualna i każdy musi ocenić to sam." Jakiś czas temu udzielał się dość intensywnie na tym forum, nie jaki grgkh. On bardzo wysoko sam oceniał swój intelekt, więcej, nawet sam pisał o sobie, że nikt mu nie dorównuje w logice i intelekcie. Obecnie już jakoś go nie ma, znikł z tego forum (co bardzo mnie zmartwiło). Podejrzewam, że obecnie jest w trakcie leczenia z tej swojej samooceny. Bywa i tak. Odpowiedz Link
edico Na tym forum 20.11.10, 01:02 Możesz dyskutować o każdej wierze i każdych świętach. Nikt nikogo tutaj nie zamyka. Jedynym warunkiem jest zachowanie dyskursu na logicznych czy cywilizowanych zasadach. W przeciwnym razie spotkasz się z ignorancją i tyle. Odpowiedz Link