01.05.12, 20:58

Jak podaje prasa (jako ciekawostkę) w Polsce odprawiana jest msza św. w której udział biorą zwierzęta. Oto cytat z anonsu prasowego:

"Krowy, konie, psy i koty, żółwie i papugi, chomiki i szczury - taka sceneria mszy świętej jest rzadkością, ale w Opolu właśnie taka odbędzie się w najbliższą niedzielę już po raz dziewiąty.
Co roku odbywa się w kościele bł. Czesława w Opolu. Msza odbywa się zawsze w dzień św. Franciszka z Asyżu, patrona ochrony przyrody. By uniknąć stresu i niepotrzebnych konfliktów błonia podzielone są na sektory dla psów, kotów i innych zwierząt domowych. Przygotowany jest też punkt weterynaryjny."

Wynika z tego, że zwierzęta z uwagą słuchają słowa bożego, zwłaszcza krowy. Chomiki i szczury (tak sądzę) bardzo przeżywają śmierć męczeńską Jezusa otwarzaną w Mszy Św.
Dla pieniędzy księża są skłonni handlować Bogiem bez żadnej obiekcji. Przerażające postępowanie sług bożych.
Obserwuj wątek
    • mniszka51 Re: Handel 01.05.12, 23:30
      zjedzą ciało i wypiją krew
    • kociak40 Re: Handel 02.05.12, 15:28

Szkoda, że zwierząt nie święcą w kościle-sanktuarium jaki jest koło mego miejsca zamieszkania. Jak zamieniono kościół na sanktuarium (jeszcze na wieczor był kosciół, a rano już sanktuarium) bardzo liczyłem na cuda. Tych jakoś nie ma. Mam niedobrego kocura - Kubę Behamota (cały czarny jak diabeł i dlatego został wyrzucony jako 2 misięczny kociak przez jakąś dewotkę i ja go przygarnąłem), może msza by pomogła aby nie demolował mi mieszkania?
      Zawsze miałem słabość do diabłów i teraz mam takiego czarnego w domu ale mógłby trochę być "grzeczniejszy".
      • mniszka51 Re: Handel 02.05.12, 18:38
        podaj link do inforacji
        • kociak40 Re: Handel 02.05.12, 22:29

O tej mszy w Opolu była informacja na portalu Gazeta.pl
          Nie spisałem adresu. Po Twoim zapytaniu o link, na portalu wpisałem "Msza dla zwierząt" i wyszukało się kilkanasie linków. Takie msze odbywają się także w Warszawie, krakowie itd.

Dla przykładu:
          warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,7109596,Msza_dla_zwierzat_z_okazji_ich_swieta.html
          • dunajec1 Re: Handel 03.05.12, 01:03
            Widzisz kociak, Ty to jakis takis jestes , nie chcesz zrozumiec prostej rzeczy, sa ludzie i to katolicy co chca zeby msza byla za zwierzaki i za to placa, pieniadz nie smierdzi,co tam Najwyzszy ma do gadania na ziemi, nic.
            Ale ja to mysle ze jak oszust odprawia msze po ludzku , to Najwyzszy jest za tlumacza i tlumaczy bydletom na ichni jezyk, tak ze jest dobrze a bedzie lepiej, moze juz niedlugo i na oltarze zaczna wynosic zwierzaki? Przeciez wiemy z bibli, jak Mojzesz rozmawial z Bogiem (moze) jego lud zrobil cielca za bostwo i modlili sie do cielca, kosciol katolicki za tego cielca ma mamone i zrobi wszystko zeby ja zdobyc.
            • kociak40 Re: Handel 03.05.12, 13:26

"Widzisz kociak, Ty to jakis takis jestes , nie chcesz zrozumiec prostej rzeczy, sa ludzie i to katolicy co chca zeby msza byla za zwierzaki i za to placa, pieniadz nie smierdzi" - dunajec1

Ja dobrze to rozumiem, mnie nic nie musisz tłumaczyć. Jak czemuś się "dziwię" to w formie ironicznej. Dajmy na to, taka krowa. Krowa perspektywy ma mgliste, na życie wiekuistne i trzeba to wzmocnić mszą św. Księdzu krowa w kościele nie wadzi, on tylko kadzi.
              • skuter44 Biznes wchodzi do KK 23.06.12, 13:59
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,136189133,136189133,Kosciol_Katolicki_zabiera_sie_za_gospodarke.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka