Dodaj do ulubionych

Religijność Polaków

03.05.12, 21:00
Witajcie,

Czy jestescie religijni?
Prosze o wypelnienie ankiety - jest mi potrzebna do wykladu na kursie katolickim.
Ankieta sklada sie z 9 krotkich pytan, wymagajacych krotkich odpowiedzi. Zajmie Wam chwilke, a mi bardzo pomoze. Tutaj jest link:

moje-ankiety.pl/respond-24702.html
Z gory dziekuje.
Iwona
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Religijność Polaków 03.05.12, 21:19
      Tak kawus, jestesmy religijni bo musimy, bo "..co ludzie powiedza", juz nam tyle namieszali w glowie oszusci (czyt. ksieza) od 1000-a lat ze prawie sie nieda inaczej, ale jeszcze pare pokolen i to sie im skonczy, religia jako taka nie kapnie calkiem ale straca wladze i purpure te spasione wieprze.
      A co do ankiety, zeby wejsc to trzeba jakies haslo wpisac , jakie to haslo?
      • kawainka Re: Religijność Polaków 03.05.12, 21:44
        Przepraszam za to haslo-juz go zlikwidowalam-nie trzeba go wpisywac.
        Z gory dziekuje za wypelnienie ankiety.
        iwona

• dunajec1 Re: Religijność Polaków 04.05.12, 01:58
          No wypelnilem Ci ta ankiete , ale jakas nieprzekonywujaca ona jest, ale co tam, chcialas to masz.
    • hanka78 Re: Religijność Polaków 06.05.12, 14:44
      Stosunek do jakiego kościoła przepraszam?
      Po pierwszym pytaniu można by wnieść że do "chrześcijańskiego" ... tylko mały problem - bo takiego nie ma.... więc? Zapewne autorowi tej pseudo naukowej ankiety chodziło o KK - i można by o tym coś nadmienić.... czyż nie?
      Bo chyba oczywiste że anglikanie (czyli również chrześcijanie) maja z założenia negatywny stosunek do katolicyzmu i wice wersa.

No ale czego tu się więcej spodziewać po "katolickich uczonych"
      • hanka78 Re: Religijność Polaków 06.05.12, 14:49
        hanka78 napisała: Po pierwszym pytaniu można by wnieść że do "chrześcijańskiego" - oczywiście chodzi tu o drugie pytanie...
    • broceliande Re: Religijność Polaków 09.05.12, 16:46
      Wypełniłamsmile
    • skuter44 Religijność Polaków 30.07.12, 19:35
      Mamy wyniki badań CBOS-u.
      W nawiązaniu do finansowania kościoła przytaczam dane z majowego sondażu CBOS:
      88 proc. badanych uważa, że państwo powinno finansować lub współfinansować zabytki kościelne, ale zaledwie 38 proc. chce, żeby państwo opłacało składki duchownych. 47 proc. z nas deklaruje, że przekazałoby Kościołowi katolickiemu 0,3 proc., ale niewiele mniej - 42 proc. - nie dałoby swojego ułamka procentu żadnemu Kościołowi. Aż 72 proc. Polaków twierdzi, że Kościół jest bogaty lub ''raczej bogaty''.

(to skopiowałem z innego forum)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka