18.10.14, 15:38
Odwiedzili mnie ŚJ.
Chętnie z nimi rozmawiam, ale powala mnie ich brak logiki.
Podobno Bóg stworzył ich i mnie na obraz i podobieństwo swoje.
Żałosne.

Przez domofon podali temat .
Prawdziwe i prawe rządy. Z początku myślałem że to kampania wyborcza.
Dostałem oczywiście strażnicę.
No i zdziwko .
Artykuł który mi panie gorąco polecały to " Dlaczego mamy się modlić o przyjście Królestwa bożego ? "

Panie mi tłumaczyły że to jest bliskie i nieuniknione .

To po co się o to modlić ?????

Po przyjrzeniu się dokładnemu stronie ( strażnica z 01-10-2014 ) zauważyłem faceta na białym koniu w białej szacie , ale mierzący z łuku do kogoś. Strzała też biała, a więc chyba niewinna.

No taki współczesny wojak. Pacyfista.
Obserwuj wątek
    • marina0321 Re: Wizyta 18.10.14, 16:09
      aeki napisał:

> Odwiedzili mnie ŚJ.
      > Chętnie z nimi rozmawiam, ale powala mnie ich brak logiki.

W której religii masz logikę?
    • kolter Re: Wizyta 18.10.14, 17:26
      aeki napisał:

> Odwiedzili mnie ŚJ.
      > Chętnie z nimi rozmawiam, ale powala mnie ich brak logiki.
      > Podobno Bóg stworzył ich i mnie na obraz i podobieństwo swoje.
      > Żałosne.

Lubisz po nich jechać ,a nie rozumiesz ze owe podobieństwo odnosi się generalnie tylko do pozytywnych cech w człowieku .Więc końcu ich wysłuchaj uważnie to może dotrze to do ciebie,albo przestań o im otwierać drzwi
      • kociak40 Re: Wizyta 18.10.14, 22:23
        "przestań o im otwierać drzwi " - kolter
      • aeki Re: Wizyta 19.10.14, 10:31
        Nie chodzi o jechanie.
        Interesuje mnie pytanie, jak można być tak bezmyślnym.
        Przedstawiać gazetkę, gdzie jest informacja o nieuniknionym, szybko zbliżającym się nadejściem królestwa bożego a jednocześnie nawoływanie o modły o to.

Podobieństwa w biblii nie są wyartykułowane.

Uważnie ich wysłuchuje.

Dlaczego mam nie otwierać im drzwi ???
        • marina0321 Re: Wizyta 19.10.14, 11:15
          aeki napisał:

> Interesuje mnie pytanie, jak można być tak bezmyślnym.
          > Przedstawiać gazetkę, gdzie jest informacja o nieuniknionym, szybko zbliżającym
          > się nadejściem królestwa bożego a jednocześnie nawoływanie o modły o to.

To jeszcze nic. W Kościele Katolickim kanonizują swoich na świętych, ale przedtem każą ludziom się modlić o tą kanonizację. Po dokonaniu tego prozesu prowadzą modlitwy dziękczynne za to, że Bóg przyjął ich do swoich szeregów. Tego nigdy nie potrafiłam zrozumieć nawet wtedy, kiedy jeszcze byłam gorliwą katoliczką.

Tak samo było przed kanonizacją jakiejś tam nawiedzonej Faustyny. Kościół już zdecydował uznać ją za świętą, ale przedtem kazał ludziom się modlić o jej kanonizację. Należałam wtedy do grupy modlitewnej i przypadło mi też w tej modlitwie brać udział. Nie rozumiałam tego, ale nie miałam odwagi zadawać pytań, żeby nie spotkać się z nieznaną, może pogardliwą reakcją modlących, którzy sami na pewno więcej nie rozumieli, niż ja, ale udawali, że wszystko pojmują. Właściwie odpowiedzi na podobne pytania znałam - "mamy wierzyć, a nie myśleć."

• the-great-inuk Do zobaczenia... 19.10.14, 11:26
            marina0321 napisał(a): To jeszcze nic...

Jeśli będziesz dalej tak myśleć, to skończysz w piekle...

Ot, co...

Postscriptum

Może się tam spotkamy?
            • marina0321 Re: Do zobaczenia... 19.10.14, 11:34
              the-great-inuk napisała:

> marina0321 napisał(a): To jeszcze nic...

> Jeśli będziesz dalej tak myśleć, to skończysz w piekle...

Piekło ludzie sami stwarzają tu na Ziemi.
            • kolter Re: Do zobaczenia... 19.10.14, 12:10
              the-great-inuk napisała:

> marina0321 napisał(a): To jeszcze nic...
              >
              > Jeśli będziesz dalej tak myśleć, to skończysz w piekle...
              >
              > Ot, co...
              >
              > Postscriptum
              >
              > Może się tam spotkamy?

Tak w skrócie;piekło to kiepsko prze transliterowane greckiego hadesu lub hebrajskiego szeolu .W ani jednym ani drugim wypadku nie ma mowy o jakimś wiecznym potępieniu a tylko mowa o zwykłym dołku /grobie .Wyleziesz ze swojego i ją w jej postraszysz ??
              • the-great-inuk Re: Do zobaczenia... 19.10.14, 17:29
                kolter napisał:
                .Wyleziesz ze swojego i ją w jej postraszysz ??
                ===================

To był Polański ...
                W latach 70-tych wszyscy Polacy byli bardzo dumni, że mają tak znakomitego reżysera i aktora, tylko mało kto go w kinie widział.
                Moja siostrzyczka była z wizytą u mnie i w tutejszym kinie zobaczyła po raz pierwszy sławnego polskiego aktora... Od tego czasu chyba tylko jeszcze jeden raz byłem w kinie...
                Na starość zmieniają się upodobania...

Ot, co...
          • kolter Re: Wizyta 19.10.14, 12:07
            marina0321 napisał(a):

> To jeszcze nic. W Kościele Katolickim kanonizują swoich na świętych, ale przedtem każą ludziom się modlić o tą kanonizację. Po dokonaniu tego prozesu prowadzą
            > modlitwy dziękczynne za to, że Bóg przyjął ich do swoich szeregów. Tego nigdy
            > nie potrafiłam zrozumieć nawet wtedy, kiedy jeszcze byłam gorliwą katoliczką.

Ciekawe jaką pozycję w niebie ma zwykły Kowalski nie ksiądz i nie były papież który mianował całe kolegium kardynalskie które go potem świętym zrobiło ??

> Tak samo było przed kanonizacją jakiejś tam nawiedzonej Faustyny. Kościół już z
            > decydował uznać ją za świętą, ale przedtem kazał ludziom się modlić o jej kanon
            > izację. Należałam wtedy do grupy modlitewnej i przypadło mi też w tej modlitwie
            > brać udział. Nie rozumiałam tego, ale nie miałam odwagi zadawać pytań, żeby ni
            > e spotkać się z nieznaną, może pogardliwą reakcją modlących, którzy sami na pe
            > wno więcej nie rozumieli, niż ja, ale udawali, że wszystko pojmują. Właściwie o
            > dpowiedzi na podobne pytania znałam - "mamy wierzyć, a nie myśleć."

Socjotechnika ;naiwny daniel musi mieć poczucie ze i jego modłów czasem Jehowa wysłuchuje.
          • the-great-inuk Re: Wizyta 19.10.14, 17:41
            marina0321 napisał(a):
            kiedy jeszcze byłam gorliwą katoliczką.
            ===============

A co spowodowało, że przestałaś wierzyć/poczęłaś wątpić w naukę św.K.K.?

Przecie wiele, uczonych ludzi, bardziej inteligentnych od nas obojga, wierzy głęboko w naukę k.k.

I co Ty na to?
            • kolter Re: Wizyta 19.10.14, 18:45
              the-great-inuk napisała:

> marina0321 napisał(a):
              > kiedy jeszcze byłam gorliwą katoliczką.
              > ===============
              >
              > A co spowodowało, że przestałaś wierzyć/poczęłaś wątpić w naukę św.K.K.?

No a co powoduje ze o katolickim bełkocie piszesz per "św" ?

> Przecie wiele, uczonych ludzi, bardziej inteligentnych od nas obojga, wierzy głęboko w naukę k.k.

> I co Ty na to?

Durnota widać panuje w każdym środowisku;

" prof. Jakubik. Psychopaci są mitomanami. Nie odróżniają prawdy od fałszu, chcą być w centrum zainteresowania. Nie nadużywają alkoholu i narkotyków. Są konfliktowi, nie przestrzegają zasad. Jeśli psychopatę zacznie się akceptować, on to natychmiast wykorzysta i będzie nami manipulował. - Ludzie często są nieświadomi, że w ich otoczeniu znajduje się taka osoba. Mówią, że jest "trudna". Szacuje się, że od 3 do 5 procent populacji to psychopaci. Nie mają zaburzonej inteligencji technicznej. Znam profesorów różnych dziedzin z takim zaburzeniem. Psychopatia występuje w każdej grupie społecznej - dodaje profesor. Jest pewien: - Psychopata nie czuje się chory. Psychopatii nie da się leczyć. Były próby stosowania lobotomii, elektrowstrząsów czy podawania leków. Nie pomaga absolutnie nic.

Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35055,16817199,Nic_mi_nie_zrobicie__jestem_wasza_coreczka.html#ixzz3GbtBfzvQ
        • kolter Re: Wizyta 19.10.14, 12:03
          aeki napisał:

> Nie chodzi o jechanie.
          > Interesuje mnie pytanie, jak można być tak bezmyślnym.
          > Przedstawiać gazetkę, gdzie jest informacja o nieuniknionym, szybko zbliżającym
          > się nadejściem królestwa bożego a jednocześnie nawoływanie o modły o to.

To wcale nie oznaka bezmyślności ,ale raczej strachu/niepewności ze nie nastanie to za ich życia, bo czyż dzień boga nie liczy tysiąc lat ??

> Podobieństwa w biblii nie są wyartykułowane.
          >
          > Uważnie ich wysłuchuje.
          >
          > Dlaczego mam nie otwierać im drzwi ???

Nie wysłuchujesz , bo chyba nie rozumiesz ze człowiek jest podobny do boga tylko z powodu pewnych pozytywnych cech , np empatii
          • taniarada Re: Wizyta 19.10.14, 13:46
            Świadkowie Jehowy muszą być bardzo posłuszni ,by starszy zboru nie wykluczył .A chrześcijanie nie .Mogą nawet grzeszyć.I druga ciekawostka dlaczego chodzą parami.By mogli osobno złożyć oddzielne sprawozdanie starszemu zboru.Trzecie to gdy jeden świadek widzi u drugiego niestosowne zachowanie ,ma obowiązek donieść o tym owemu zboru.Czyli zakapować.Pozdrówka.
            • marina0321 Re: Wizyta 19.10.14, 13:58
              taniarada napisał(a):

> Świadkowie Jehowy muszą być bardzo posłuszni ,by starszy zboru nie wykluczył .

Czyk w Kościele Kat. nie jest pdobnie? Ile osób KK już ekskomunikował, m.in. Brygidę Bardot?

> A chrześcijanie nie .Mogą nawet grzeszyć.

Mogą, ale muszą się ze swoich grzechów spowiadać; czyli ich grzechy są pod kontrolą Kościoła.

> I druga ciekawostka dlaczego chodzą par
              > ami.By mogli osobno złożyć oddzielne sprawozdanie starszemu zboru.

Tylko parami, a w KK przemieszczają się stadami (msza, pielgrzymki i inne spędy).

> Trzecie to gdy
              > jeden świadek widzi u drugiego niestosowne zachowanie ,ma obowiązek donieść o
              > tym owemu zboru.Czyli zakapować.Pozdrówka.

To jest lepsze, niż obowiązek ukrywania pedofilów w KK.

"Wiszisz źdźbło w oku brata, a nie widziasz belki w swoim" - znasz to?
              • kolter Re: Wizyta 19.10.14, 17:04
                marina0321 napisał(a):

> > I druga ciekawostka dlaczego chodzą parami.By mogli osobno złożyć oddzielne sprawozdanie starszemu zboru.
                >
                > Tylko parami, a w KK przemieszczają się stadami (msza, pielgrzymki i inne spędy ).

Tak tych prymitywów z ambony uczą kłamstw na temat konkurencji ,ale gdyby matoł pokroju tandeciary choć raz w życiu ewangelię poczytał, to smile :

(1) Następnie wyznaczył Pan jeszcze innych siedemdziesięciu dwóch i wysłał ich po dwóch przed sobą do każdego miasta i miejscowości, dokąd sam przyjść zamierzał.
            • kolter Re: Wizyta 19.10.14, 16:59
              taniarada napisał(a):

> Świadkowie Jehowy muszą być bardzo posłuszni ,by starszy zboru nie wykluczył

Pieprzysz od rzeczy za to nie wykluczają.

>A chrześcijanie nie .Mogą nawet grzeszyć.

No tak dlatego np katolik adolf hitler nigdy nie został ekskomunikowany .
              jakieś osrane to wasze chrześcijaństwo smile.

I druga ciekawostka dlaczego chodzą par
              > ami.By mogli osobno złożyć oddzielne sprawozdanie starszemu zboru.Trzecie to gd
              > y jeden świadek widzi u drugiego niestosowne zachowanie ,ma obowiązek donieść o
              > tym owemu zboru.Czyli zakapować.Pozdrówka.

Jak rozumiem pleban po kolędzie z tego samego powodu prowadza ze sobą aż dwóch kapusi ?
          • pocoo Re: Wizyta 19.10.14, 20:35
            kolter napisał:

> Nie wysłuchujesz , bo chyba nie rozumiesz ze człowiek jest podobny do boga tylk
            > o z powodu pewnych pozytywnych cech , np empatii
            >
            "Ulepił bóg człowieka na obraz i podobieństwo swoje..." Oj ,fantazja.
            A anioły ,te posłuszne i te zbuntowane?
            Najbardziej "pozytywną" cechą boga jest sadyzm."Kogo miłuje,tego karze".

• kolter Re: Wizyta 19.10.14, 20:56
              pocoo napisała:

> "Ulepił bóg człowieka na obraz i podobieństwo swoje..." Oj ,fantazja.
              > A anioły ,te posłuszne i te zbuntowane?
              > Najbardziej "pozytywną" cechą boga jest sadyzm."Kogo miłuje,tego karze".

zarażasz optymizmem
              • pocoo Re: Wizyta 20.10.14, 09:04
                kolter napisał:
                > zarażasz optymizmem
                >
                Każdy wierzący wie,że cierpienie bóg nagradza.
                Jak dobrze,że mam (z woli boga?) rogatą duszę.
                • kociak40 Re: Wizyta 20.10.14, 21:18
                  "Jak dobrze, że mam (z woli boga?) rogatą duszę." - pocoo

I z czarnej chmury pada biały śnieg.
                  • pocoo Re: Wizyta 21.10.14, 09:02
                    kociak40 napisał:

> "Jak dobrze, że mam (z woli boga?) rogatą duszę." - pocoo
                    >
                    > I z czarnej chmury pada biały śnieg.

Masz rację.
                    "Niech się dzieje wola nieba,z nią się zawsze zgadzać trzeba".
                    Oj,ojojoj.
                • kolter Re: Wizyta 21.10.14, 12:09
                  pocoo napisała:

> kolter napisał:
                  > > zarażasz optymizmem
                  > >
                  > Każdy wierzący wie,że cierpienie bóg nagradza.
                  > Jak dobrze,że mam (z woli boga?) rogatą duszę.

Twoja dusz nie jest rogata ale raczej ugodzona rogiem
              • taniarada Re: Wizyta 21.10.14, 09:32
                kolter napisał:

> pocoo napisała:
                >
                > > "Ulepił bóg człowieka na obraz i podobieństwo swoje..." Oj ,fantazja.
                > > A anioły ,te posłuszne i te zbuntowane?
                > > Najbardziej "pozytywną" cechą boga jest sadyzm."Kogo miłuje,tego karze.
                > zarażasz optymizmem
                >
                A ty nie, zgorzkniały stary cap .Negowanie wszystkiego to twoja domena .Jak jakiś nawiedzony.Pakujesz się z buciorami ,nawet łap nie umyjesz.Już ci kiedyś pisałem ,że mam w rodzinie Świadków Jehowy.Ale mów do słupa ...........
                • kolter Re: Wizyta 21.10.14, 12:08
                  taniarada napisał(a):

> kolter napisał:
                  >
                  > > pocoo napisała:
                  > >
                  > > > "Ulepił bóg człowieka na obraz i podobieństwo swoje..." Oj ,fantazja.
                  > > > A anioły ,te posłuszne i te zbuntowane?
                  > > > Najbardziej "pozytywną" cechą boga jest sadyzm."Kogo miłuje,tego kaze.
                  > > zarażasz optymizmem
                  > >
                  > A ty nie, zgorzkniały stary cap .

Nie pytam jak kumple spod budki z piwem ciebie wabią

>Negowanie wszystkiego to twoja domena .

Negowanie czego konkretnie napisz ,bo znowu pieprzysz od rzeczy smile)

>Jak jakś nawiedzony.Pakujesz się z buciorami ,nawet łap nie umyjesz.Już ci kiedyś pisałem ,że mam w rodzinie Świadków Jehowy.Ale mów do słupa ...........

Kłamać to ty sporo tu nieuku nakłamałeś , mało mnie obchodzi czy masz ich w rodzinie czy nie skoro nic o nich nie wiesz
    • kot_mrau Re: Wizyta 21.10.14, 20:18
      a ja jak mnie odwiedzają ŚJ to szczuję ich kotem moim i mówię im, że szatana i boga nie ma i żeby się odpierdolili od tego adresu na zawsze na wieki wieków amen
      • rafiner Re: Wizyta 23.10.14, 09:35
        Świadkowie Jehowy — poznaj nas bliżej!

Mieszkamy w różnych krajach i mówimy różnymi językami, ale łączą nas wspólne cele. Przede wszystkim chcemy przysparzać czci Jehowie — Bogu, o którym mówi Biblia, Stwórcy wszechrzeczy. Poza tym ze wszystkich sił staramy się naśladować Jezusa Chrystusa i z dumą nosimy miano chrześcijan. Każdy z nas regularnie poświęca czas na to, żeby pomagać innym w poznawaniu Biblii oraz dzielić się dobrą nowiną o Królestwie Bożym. I właśnie dlatego, że dajemy świadectwo, czyli rozmawiamy z ludźmi o Bogu Jehowie i Jego Królestwie, jesteśmy nazywani Świadkami Jehowy.[url=http://www.jw.org/pl/]Tekst linka[/url]
        • the-great-inuk Re: Wizyta 23.10.14, 13:44
          Ty się naucz w końcu wstawiać linki !

Ja tu nie jestem etatowym naprawiaczem Twoich linków...

Ot, co...
          • kot_mrau Re: Wizyta 23.10.14, 16:37
            Baaaaaaardzo kiepski dowcip, żeby nie napisać chamski!!!!
        • kociak40 Re: Wizyta 23.10.14, 15:15
          "Przede wszystkim chcemy przysparzać czci Jehowie — Bogu, o którym mówi Biblia, Stwórcy wszechrzeczy." - rafiner

A po co temu Bogu Jehowie wasza cześć? Taki próżny jest ten Bóg i łasy na oddawanie dla siebie czci? Taka próżność jest wadą u ludzi, a co dopiero u Boga.
          • kot_mrau Re: Wizyta 23.10.14, 19:35
            a ja z uporem maniaka: boga i szatana nie ma, człowiek ma wolną wolę.

/miau
          • rafiner Re: Wizyta 24.10.14, 08:41
            (Objawienie 4:11) „Godzien jesteś, Jehowo, Boże nasz, przyjąć chwałę i szacunek, i moc, ponieważ tyś stworzył wszystko i z twojej woli wszystko zaistniało i zostało stworzone”.
            • kolter Re: Wizyta 24.10.14, 09:32
              rafiner napisał:

> (Objawienie 4:11) „Godzien jesteś, Jehowo, Boże nasz, przyjąć chwałę i szacunek, i moc, ponieważ tyś stworzył wszystko i z twojej woli wszystko zaistniało i zostało stworzone”.

Nie słuchasz nakazu Jehowy , który nie jest za tym żeby korzystać z internetu do pozyskiwania nowych danieli ? Na zebraniach bracia nie mówili Ci ze nie zaleca się głoszenia w internecie ?
              • rafiner Re: Wizyta 24.10.14, 11:35
                Świadkowie Jehowy — poznaj nas bliżej!

Mieszkamy w różnych krajach i mówimy różnymi językami, ale łączą nas wspólne cele. Przede wszystkim chcemy przysparzać czci Jehowie — Bogu, o którym mówi Biblia, Stwórcy wszechrzeczy. Poza tym ze wszystkich sił staramy się naśladować Jezusa Chrystusa i z dumą nosimy miano chrześcijan. Każdy z nas regularnie poświęca czas na to, żeby pomagać innym w poznawaniu Biblii oraz dzielić się dobrą nowiną o Królestwie Bożym. I właśnie dlatego, że dajemy świadectwo, czyli rozmawiamy z ludźmi o Bogu Jehowie i Jego Królestwie, jesteśmy nazywani Świadkami Jehowy.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą [url=http://www.jw.org/pl/]Tekst linka[/url]
                • kolter Re: Wizyta 24.10.14, 12:26
                  rafiner napisał:

> Świadkowie Jehowy — poznaj nas bliżej!

No ciebie już znam, jesteś spamerem .Ale nadal nie wiem czemu sprzedajesz ten bałach w necie ,wbrew zaleceniom swojej organizacji ?
        • kot_mrau Re: Wizyta 23.10.14, 16:38
          no i róbcie tak dalej byle z dala od mojego adresu.
          • kolter Re: Wizyta 23.10.14, 19:18
            kot_mrau napisał:

> no i róbcie tak dalej byle z dala od mojego adresu.

Masz pecha ,bracia od Jehowy maja rejony do każdej chaty pukać mają ze 3-4 razy w roku smile)))
            • kociak40 Re: Wizyta 23.10.14, 21:25
              Mają szerokie perspektywy - mieć wąskie horyzonty.
              • kot_mrau Re: Wizyta 23.10.14, 21:51
                i jak zwykle wąskie niezrozumienie szerokiego tematu typowe dla kociak40

/miau
                • kociak40 Re: Wizyta 23.10.14, 22:07
                  kot_mrau napisał:

> i jak zwykle wąskie niezrozumienie szerokiego tematu typowe dla kociak40
                  >
                  Moje poczucie humoru jest zbyt trudne dla ciebie. Jesteś zbyt prymitywny. Chcąc "dyskutować" ze mną, przeceniasz swoje możliwości.
                  • kot_mrau Re: Wizyta 23.10.14, 22:18
                    Prowadź nas miszczu kociaku40, Nauczaj nas miszczu kociaku40, Chroń na miszczu kociaku40. Rozkwitamy w twojej chwale. Osłania nas twoje miłosierdzie. Twoja mądrość przerasta nasze zrozumienie. Żyjemy tylko po to, żeby ci służyć. Nasze życie należy do ciebie.

/miau
                    • kociak40 Re: Wizyta 23.10.14, 22:25
                      kot_mrau napisał:

> Prowadź nas miszczu kociaku40, Nauczaj nas miszczu kociaku40, Chroń na miszczu
                      > kociaku40. Rozkwitamy w twojej chwale. Osłania nas twoje miłosierdzie. Twoja mą
                      > drość przerasta nasze zrozumienie. Żyjemy tylko po to, żeby ci służyć. Nasze ży
                      > cie należy do ciebie.
                      >
                      Piramidalne bzdury pochodzą z ludzkich głów, a nie z piramid.
            • rafiner Re: Wizyta 24.10.14, 08:44
              Nie powtarzaj nie sprawdzonych wiadomości. (Przysłów 10:18) Gdzie ktoś kryje nienawiść, tam są wargi fałszywe, a kto puszcza w obieg złą wieść, ten jest głupi. (Izajasza 5:20, 21) Biada tym, którzy mówią, że dobre jest złe, a złe jest dobre, którzy ciemność przedstawiają jako światło, a światło jako ciemność, którzy gorycz przedstawiają jako słodycz, a słodycz jako gorycz! 21 Biada tym, którzy są mądrzy we własnych oczach i roztropni wobec własnego oblicza! Łatwo wysnuć błędne wnioski, jeżeli nie zna się wszystkich faktów.
              • kociak40 Re: Wizyta 24.10.14, 21:46
                "Godzien jesteś, Jehowo, Boże nasz, przyjąć chwałę i szacunek, ... " - rafiner

Przytaczasz tylko cytaty, które sam człowiek napisał. Wytłumacz po co temu Bogu Jehowie potrzebny jest twój szacunek i chwała? Jest tak próżny ten Bóg, tak łasy na ludzkie pochwały?
              • kociak40 Re: Wizyta 24.10.14, 21:58
                "Świadkowie Jehowy — poznaj nas bliżej!
                Mieszkamy w różnych krajach i mówimy różnymi językami, ale łączą nas wspólne cele." - rafiner

Tym celem jest Królestwo do którego chcecie się dostać. Narzuciliście swoją wolę temu Bogu Jehowie i On ma tak postępować jak Wy chcecie. Już wybraliście zarząd do tego Królestwa, podzieliliście ludzkość na tych, którzy dostąpią tego zaszczytu, a którzy nie itd. Wasza Centrala w USA nie tylko Wami steruje ale i samym Bogiem Jehową.
                • taniarada Re: Wizyta 24.10.14, 23:15
                  Bogiem jest starszy zboru .To gość wykształcony. Reszta nijaka .Byłem na paru weselach Świadków Jehowy.Nie było rewelacji .Ślub bez kościoła raczej ubogi.I zobacz kociak40 .Teściu katolik ,teściowa jehowa .Tak się fajnie rymuje .I potrafili się zgodzić przez 40 lat .Teściu dwa lata temu umarł .I tu zaskoczenie .Teściowa zawsze w tylnych rzędach ,by ją kropielnica nie dosięgła .A w dniu pogrzebu w pierwszym rzędzie.Proboszcz zachował się trochę nie ładnie .Bo wychwalał teścia ,a teściową ganił .To mi się nie spodobało .Nigdy między sobą nie wypominali religii i żyli .Można ?Trochę się odkryłem i ktoś to wykorzysta ,ale mi to lata .Zawsze się pytam jak ktoś prowadzi zajadłą propagandę nagonki na kościół i katolików .To się pytam.Jakie twoje pochodzenie i skąd twój ród.Nikt mi nie odpowie.Ile zebrałem bluzgów to moje.
                  • kociak40 Re: Wizyta 24.10.14, 23:57
                    "Teściu katolik ,teściowa jehowa ....." - taniarada

Ja znam osobiście małżeństwo (tak z "oka" wiek 40-50 lat) gdzie kiedyś oboje byli czynnymi ŚJ. Obecnie tylko ona jest ŚJ, a on już wystąpił. Ona chodzi agitować, roznosi pisemka, a on ogląda programy popularno-naukowe, interesuje go tylko nauka, teoria względności itd.
                    Żyją zgodnie, szanują swoje obecne przekonania. Tylko ta pani trochę narzeka, że w tym przyszłym Królestwie ŚJ ona nie będzie miała męża.
                    • pocoo Re: Wizyta 25.10.14, 08:27
                      kociak40 napisał:
                      > Ja znam osobiście małżeństwo (tak z "oka" wiek 40-50 lat)...
                      > Żyją zgodnie, szanują swoje obecne przekonania. Tylko ta pani trochę narzeka, ż
                      > e w tym przyszłym Królestwie ŚJ ona nie będzie miała męża.

W Królestwie będzie tylko radość.Jak przez 1000 lat pani będzie z przyjemnością wielką sprzątała ścierwo niewiernych po Armagedonie to i męża jej się odechce.A może Jehowa da jej z przydziału nowego?"Alleluja chwała Jehowie".
                  • kolter Re: Wizyta 25.10.14, 08:48
                    taniarada napisał(a):

> Bogiem jest starszy zboru .

Tak jak wasz wojtyła.

>To gość wykształcony. Reszta nijaka .

No popatrz znam starszego ma ino technikum,a na sali siedzi kilku magistrów .

>Byłem na paru weselach Świadków Jehowy.Nie było rewelacji .Ślub bez kościoła raczej ubogi.

Nie obrzygali sali , panna moda nie dała dupy świadkowi , nuda faktycznie .

>I zobacz kociak40 .Teściu katolik ,teściowa jehowa .

No zobacz tandeciara nazywa teściowa imieniem swojego boga smile)

>I potrafili się zgodzić przez 40 lat .

Nikt jadem katolicyzmu nie zatruł .

>Teściu dwa lata temu umarł .I tu zaskoczenie .Teściowa zawsze w tylnych rzędach ,by ją >kropielnica nie dosięgła .A w dniu pogrzebu w pierwszym rzędzie.Proboszcz zachował się trochę nie ładnie .Bo wychwalał teścia ,a teściową ganił .

Kłamiesz jak to idiota , nie bywałaby w kościele jako SJ

>To mi się nie spodobało .

Znowu kłamiesz , nigdy nie było takiej sytuacji .

>Zawsze się pytam jak ktoś prowadzi zajadłą propagandę nagonki na kościół
                    > i katolików .

Nikt poza wami samymi , pierwszymi największymi krytykami waszej sekty jesteście wy sami .

>To się pytam.Jakie twoje pochodzenie i skąd twój ród.Nikt mi nie
                    > odpowie.Ile zebrałem bluzgów to moje.

No a kto Ci nabluzgał , kłamco patologiczny ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka