Dodaj do ulubionych

Przestroga

29.11.14, 19:53
Miałem ostatnio taki przypadek. Przychodzi znajomy z innej klatki w bloku, w którym ja mieszkam. Informuje mnie, że jego sąsiadka, samotna starsza pani (już po 80-tce) strasznie krzyczy w swoim mieszkaniu, że już nie może wyrobić. Nie może podejść do drzwi, bo nie może wstać z klęczek, a już nie wyrabia. Znajomy słysząc jej krzyki jakoś porozumiał się przez zamknięte drzwi, że prosi o przyjazd zięcia, który ma zapasowe klucze i pomógł jej wstać.
To teściowa mojego znajomego, którego mało spotykam ale mam do niego telefon. Zadzwoniłem do niego, powiadomiłem o sprawie. On mieszka poza Warszawą więc dopiero przyjechał po kilku godzinach. Co się okazało? Teściowa jego była u spowiedzi, dostała za karę jakieś modlitwy, i to dłuższe, więc uklękła i zaczęła je odmawiać. Niestety, nie mogła już wstać z klęczek. Nogi odmówiły posłuszeństwa. Mogła się tylko przewrócić na podłogę i tak leżeć (leżenie krzyżem, to bardzo dobra pozycja do modlitw). Skończyło się wszystko dobrze, w końcu przyjechało pogotowie i jakoś pomogli.
Wynika z tego, że trzeba grzeszyć z namysłem myśląc o spowiedzi i karze. Nie mogą być to cięższe grzechy aby modlitwy nie były zbyt długie. Jak ma się tyle lat i jeszcze takie chęci do grzechów, najlepiej od razu odmawiać modlitwy w pozycji leżącej, nic się wtedy nie stanie.
Jak jesteśmy w lepszej formie spowiadajmy się na zapas, z grzechów jeszcze nie popełnionych.
Będzie później jak znalazł.

Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Przestroga 29.11.14, 23:38
      Dajesz po bułach Kociak .Najlepsza pozycja do medytacji to leżąca krzyżowa.Czyli na plecach .I z pilotem od telewizora w ręce .Oczywiście nie włączonym.Kto się dzisiaj modli na kolanach.To przeżytek.Dla innowierców chcących opuszczenie winy na Jasnej Górze .Polecam swoją osobę .Mam blisko, przeprowadzę po miękkiej glebie .Nikt nie skaleczy kolan.Pozdrawiam.
      • kolter Re: Przestroga 30.11.14, 18:54
        taniarada napisał(a):

> Dajesz po bułach Kociak .Najlepsza pozycja do medytacji to leżąca krzyżowa.Czyl
        > i na plecach .I z pilotem od telewizora w ręce .Oczywiście nie włączonym.Kto s
        > ię dzisiaj modli na kolanach.To przeżytek.Dla innowierców chcących opuszczenie
        > winy na Jasnej Górze .Polecam swoją osobę .Mam blisko, przeprowadzę po miękkiej
        > glebie .Nikt nie skaleczy kolan.Pozdrawiam.

Na kolana prawisz a niby czemu przed malowana deską na kolana ??
        Czemu plujesz na swojego boga oddając się prymitywnemu bałwochwalstwu ?
      • kociak40 Re: Przestroga 30.11.14, 19:38
        ".Mam blisko, przeprowadzę po miękkiej glebie." - taniarada

Są trzy drogi, z których nie należy zbaczać: do nieba, do piekła i do czyśćca.
        Wszystkie inne prowadzą na manowce.
        • pocoo Re: Przestroga 02.12.14, 07:52
          Jak ja lubię "manowce"...
          • kociak40 Re: Przestroga 02.12.14, 11:21
            pocoo napisała:

> Jak ja lubię "manowce"...

Dobrze jest wtedy żyć wspomnieniami ponad stan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka