miriam_73 16.09.04, 21:52 Dziś nasi Starsi Bracia rozpoczęli Nowy Rok 5765... Przy okazji - mam śliczny link, który bardzo lubię, zerknijcie sobie. Tam naprawdę można poczuc sie w Domu )) www.aish.com/a/wall.asp Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogolone_jajka Re: A propos religi... 16.09.04, 21:57 Wybacz, ale nie rozumiem dlaczego mam się czuć jak w domu oglądając Żydów przy jakimś rumowisku skalnym??????????????? Odpowiedz Link
miriam_73 Re: A propos religi... 16.09.04, 22:03 Kubuś, sorry, ale nie chce mi się z Tobą dyskutować na ten temat. Nie dzisiaj. To, jak określasz, rumowisko, to Kotel, pozostałości Świątyni. Dla wierzących - szczególne miejsce. Le shana tova! Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: A propos religi... 16.09.04, 23:34 Dla wierzących - > > szczególne miejsce. Dla Żydów może i szczególne. Dla reszty kupa kamieni. Odpowiedz Link
pereop Re: A propos religi... 17.09.04, 09:32 ogolone_jajka napisał: > Dla wierzących - > > > > szczególne miejsce. > > Dla Żydów może i szczególne. Dla reszty kupa kamieni. > mylisz się dla historyka i archeologa jest to bardzo ważne miejsce Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: A propos religi... 17.09.04, 09:54 > mylisz się dla historyka i archeologa jest to bardzo ważne miejsce Oczywiście masz rację. Chodziło mi o 95% mieszkańców naszego globu. Odpowiedz Link