Dodaj do ulubionych

Kurdelebele; cuda przestają działać

11.04.05, 12:14
www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=61019
www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1495&news_id=52007&scroll_article_id=52007&layout=1&page=text&list_position=1

jak to wszystko w takim tempie pójdzie, to sie okaze, że cudu nie było żadnego

I DOPIERO SIE POROBI
Obserwuj wątek
    • milka755 Re: Kurdelebele; cuda przestają działać 11.04.05, 12:26
      Na niektórych cuda nie działają.
      • chadzia-badzia Re: Kurdelebele; cuda przestają działać 11.04.05, 12:32
        No bo procedura "cudactwowa" została źle przeprowadzona. Najpierw trzeba kiboli
        odczarować a dopiero potem będa się ich cuda imały.
        • mohernacymbale Re: Kurdelebele; cuda przestają działać 11.04.05, 12:35
          TO się nazywa "odczynianie" (taki fachowy termin wróżkarski)
      • wilma.flinstone Milko 11.04.05, 12:36
        Nie wiem, byc moze uznalas to za swoja misje, zeby nas tu przekonac iz nie
        wszyscy katolicy to kibole, mocherowe babcie, jarmarczno-odpustowe dusze, ktore
        modla sie do "Sw. Trojcy", w ich mniemaniu: Pan Jezus, Maryja i sw. Jozef... I
        ja Ci wierze. I z jednej strony, z ludzkiej ciekawosci, chcialabym zeby ktos
        obliczyl procentowy udzial normalnych ludzi w tym morzu nie do konca
        normalnych. Z drugiej jednak strony - chyba bym nie chciala, bo liczba ta
        moglaby sie okazac porazajaco niska...
        • milka755 Re: Milko 11.04.05, 13:02
          To nie ma być żadna misja. Jednak jeśli ktoś da się przekonać to dobrze, jeśli
          nie - trudno.
          Też nie cierpię ludzi, którzy "kochają" Boga a nie widzą drugiego człowieka.

Czy dobrze rozumiem, że nie jestem mile widziana na tym forum?
          • wilma.flinstone Re: Milko 11.04.05, 18:29
            Ostatnie zdanie to juz twoja nadinterpretacja. Po prostu chcialam ci
            powiedziec, ze ja/my wiemy, ze sa normalni katolicy w tym kraju, tyle ze
            przeciwstawianie ich istnienia rzeszom bezmyslnych polglowkow, ktorzy wierza na
            zasadzie l'arte pour l'arte, albo i nawet nie to, jest zupelnie bezcelowe,
            albowiem, juak zapewne wiesz, jedna jskolka...
            • milka755 Re: Milko 11.04.05, 18:32
              Hmmm, przykre to...ale prawdziwe.
    • wujek.tranwaj Re: Kurdelebele; cuda przestają działać 11.04.05, 12:52
      A kibice Cracovi bili sie pod okienkiem papieskim.
      • juriusz Re: Kurdelebele; cuda przestają działać 11.04.05, 16:06
        widziałem nawet kilku kibiców Cracovii jak piwa żłopali (pewnie zmęczyli się
        rzucaniem kamieniami w Legię) na przystanku, na szczęście nie wsiedli mi do
        autobusu. Ale to prawdziwy sukces i pojednanie, tylko na 2 stadionach się pobili...
    • watanabe.miharu naiwnosc prasy 11.04.05, 16:12
      Gazety pisały z zachwytem o owym pojednaniu.. a mnie już wtedy chciało się z
      nich śmiać. Jak bardzo trzeba być naiwnym, żeby sądzić, iż kiboli ktoś/coś
      pogodzi? Przecież wiadomo, że to było zrobione dla picu, na pokaz. A prasa w to
      uwierzyła, haha... frajerzy
    • niedzwiedziczka Re: Kurdelebele; cuda przestają działać 11.04.05, 19:58
      Ja tam nie iwerzyłam,że to pojednanie długo potrwa. Teraz czekam na pierwsze
      oznaki "ożywienia" radia maryja. Eh, życie! A miało być tak pięknie, wywiady
      miały być...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka