kasia983 19.05.05, 01:08 Gadu,gadu Papiez i Papiez dla blizniego cos zrobcie!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Re: Tylko gadanie 19.05.05, 08:59 > Gadu,gadu Papiez i Papiez dla blizniego cos zrobcie!!!!! A po co? Wszak gadanie ładniej wygląda i się lepiej sprzedaje. No i jest o niebo łatwiejsze. Lepiej wydać kasę na wielką mszę na Błoniach czy przyjazd papieża niż nakarmić głodne dzieci.... Odpowiedz Link
nick_penis Re: Tylko gadanie 19.05.05, 11:55 0golone_jajka napisał: > A po co? Wszak gadanie ładniej wygląda i się lepiej sprzedaje. No i jest o nieb > o łatwiejsze. Lepiej wydać kasę na wielką mszę na Błoniach czy przyjazd papieża > niż nakarmić głodne dzieci.... > A co to ma wspólnego z głodnymi dziećmi? Kto chce je karmić, niechaj karmi. Najważniejszy jest Purpurowy Show! Odpowiedz Link
ell.a Poradź nam na własnym przykładzie 19.05.05, 11:58 > Gadu,gadu Papiez i Papiez dla blizniego cos zrobcie!!!!! Podziel się swoimi osiągnięciami w dziełach pomocy bliźniemu. pzdr Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Poradź nam na własnym przykładzie 19.05.05, 14:36 to czarne łobuzy mają na ustach pomoc. my mali ateiści nigdy o tym nie mówiliśmy. a tak poza tym na wośp jurk owsiaka oprzez pare lat zbierałem z dzieciakami pieniążki i poro się tego uzbierało. ale KArTOfLE owsiaczka nie lubią. Odpowiedz Link
ell.a Re: Poradź nam na własnym przykładzie 19.05.05, 14:40 > to czarne łobuzy mają na ustach pomoc. my mali ateiści nigdy o tym nie > mówiliśmy. A ten post to sobie wymyśliłam hi hi? > a tak poza tym na wośp jurk owsiaka oprzez pare lat zbierałem z dzieciakami > pieniążki i poro się tego uzbierało. To fantastyczne, że sponsorowałes grupe pensje grupie Owsiaka z pieniędzy, które jakoby miały być WYŁĄCZNIE na dzieci. > ale KArTOfLE owsiaczka nie lubią. Wciąż nie mogę sie doczekac na odpowiedź co to jest. pzdr Odpowiedz Link
fehu1 Re: Poradź nam na własnym przykładzie 19.05.05, 19:20 Wiesz co idiotko, jak nie wiesz jak dziala fundacja Owsiaka to sie najpierw dopytaj a potem pisz pierdoly.A ktora to koscielna cos ufundowala. oprocz tego ze pozabierali czarni budynki szkolne i szpitale, ktore nie komuna im zabrala ale car Mikolaj. Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Poradź nam na własnym przykładzie 19.05.05, 19:57 fehu-odpuść se. z KArTOfLAMI nie pogadasz. Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Poradź nam na własnym przykładzie 19.05.05, 19:59 czarne q...y jadą z dobroczynnością na pieniążkach z dotacji państwowoych.cały ten zasrany cariatas. gdyby musieli dołóżyc coś z ukradzionych ludkom-uuu. Odpowiedz Link
boykotka Re: Droga Elli 19.05.05, 20:05 No cóż, kiedyś miałam sposobnośc ( chyba przy okazji ostatniej WOŚP) oglądać sprawozdanie finansowe WOŚP. Czy mogłabyś tak dla porównania przedstawić nam jakiekolwiek sprawozdanie instytucji kościelnej ?? Zresztą, to może za trudne. Przejdźmy się do szpitala ( może być Bielański) Na oko 1/2 sprzętu na oddziale dziecięcym pochodzi z WOŚp. Natomiast z fundacji kościelnych nic nie zauważyłam. Pewnie nie chcą się afiszować. Cóż za skromność !!! Odpowiedz Link
ell.a Re: Droga Elli 20.05.05, 08:32 > No cóż, kiedyś miałam sposobnośc ( chyba przy okazji ostatniej WOŚP) oglądać > sprawozdanie finansowe WOŚP. > Czy mogłabyś tak dla porównania przedstawić nam jakiekolwiek sprawozdanie > instytucji kościelnej ?? > Zresztą, to może za trudne. > Przejdźmy się do szpitala ( może być Bielański) Na oko 1/2 sprzętu na oddziale > dziecięcym pochodzi z WOŚp. Natomiast z fundacji kościelnych nic nie > zauważyłam. Pewnie nie chcą się afiszować. Cóż za skromność !!! Tak to rzeczywiście za trudne. Zwłaszcza, że fundacje kościelne nie są specjalnie medialne. Na ogół zajmuja się pomocą w inny sposób. Ale oczywiście każdy ma prawo poznać ich rozliczenia. Nie muszą o swojej działalności wrzeszczec na całą Polskę. W każdym razie na pewno nie zajmują sie tak wspaniałą działalnościa jak demolki pociągów czy własnośći prywatnej. A co do Owsiaka to występując przeciwko Kościołowi nasyła swoich zbieraczy na tereny Kościołów. Ten ma dopiero łeb! Czerpać pieniądze dzięki Kościołowi i strugać biedaczka prześladowanego przez Kościół. Mistrz manipulacji. Odpowiedz Link
fehu1 Re: Droga Elli 23.05.05, 19:27 jestes niepoiformowana, dewotko. to kosciolkowi wchodzili z puszkami na teren WOŚP, to oni zabraniali uczestniczenia w niej mlodziezy.Za to co tu wypisujesz to ci sie w pysk nalezy, wiesz?A wiesz dlaczego? Bo ignoranta nie przekonasz w dyskusji Odpowiedz Link
ell.a Re: Poradź nam na własnym przykładzie 20.05.05, 08:21 > Wiesz co idiotko, jak nie wiesz jak dziala fundacja Owsiaka to sie najpierw > dopytaj a potem pisz pierdoly.A ktora to koscielna cos ufundowala. oprocz tego > ze pozabierali czarni budynki szkolne i szpitale, ktore nie komuna im zabrala > ale car Mikolaj. Wiesz co, jak nie wiesz co to kultura to wracaj do podstawówki albo na drzewo. A jak się chcesz dowiedzieć o kościelnych fundacjach to wyszukaj w necie. Jedno jest pewne. Kościelne fundacje nie demoplują pociągów. Odpowiedz Link
fehu1 Re: Poradź nam na własnym przykładzie 23.05.05, 19:30 nawet szkoda slow, mial dupekzoledny racje,A co ztymi pociagami?widac ze masz jakies nieokreslone jazdy, piekna. Polecic ci dobrego psyciatre? Odpowiedz Link
nick_penis TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 19.05.05, 20:11 ... żeby zarzucać Owsiakowi złodziejstwo. Kto, kiedy, jaki dowód najmniejszych nadużyć WOŚP przedstawił??? To jest typowe polactwo - udup.ać, kiedy coś jest dobre i szlachetne, ale nie moje. Odpowiedz Link
boykotka Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 19.05.05, 20:23 Z ciekawości wpisałam na gogle dwa prawie identyczne hasła 1. Sprawozdanie WOŚP,www.wosp.org.pl/fundacja/finanse/bilans2003.php 2. Sprawozdanie Caritas : www.lublin.caritas.pl/sprawozdanie_finansowe.htm Proszę nie porównywać kwot ( Caritas to tylko oddział - chyba lubelski) ale obszerność sprawozdań. Odpowiedz Link
ell.a Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 20.05.05, 08:36 > ... żeby zarzucać Owsiakowi złodziejstwo. Kto, kiedy, jaki dowód najmniejszych > nadużyć WOŚP przedstawił??? To jest typowe polactwo - udup.ać, kiedy coś jest > dobre i szlachetne, ale nie moje. Tak, to rzeczywiście straszne zarzucać coś idolowi fanów hasła "róbta co chceta". A to, że przez lata twierdził, że fundacja finansuje wyłącznie dzieci a jej pracownicy pracują charytatywnie podczas gdy zestawienia finansowe przedstawiają średnio 5-tys pensje to oczywiście drobiazg. Można to było przeczytac w prasie ogólnopolskiej. Ocenzurować ją chyba trzeba koniecznie! Wara od idola Owsiaka! Odpowiedz Link
boykotka Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 20.05.05, 10:44 ell.a napisała: > A to, że przez lata twierdził, że fundacja finansuje wyłącznie dzieci a jej > pracownicy pracują charytatywnie podczas gdy zestawienia finansowe > przedstawiają średnio 5-tys pensje to oczywiście drobiazg. Tylko te 13 etatów generuje przychód 30 000 000 zł rocznie. Chyba warto ?? Odpowiedz Link
ell.a Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 20.05.05, 10:49 > Tylko te 13 etatów generuje przychód 30 000 000 zł rocznie. Chyba warto ?? To nie o to chodzi, że nie warto. Chodzi o prawdę i robienie idola z faceta, który nie jest kryształowy jak go niektórzy chcieliby widzieć. Po prostu jego motywacje w świetle faktów są mętne. A sprawka pensji i podróży wyszła dopiero teraz. I okazuje się, że ludzie, którzy mu ufali zostali okłamani. To jest wg ciebie w porządku? Twoje poczucie sprawiedliwości to akcepyuje? I to nie Owsiak te przychody generuje a ludzie dający pieniądze, najczęściej zbierane na terenach Kościoła, po którym Owsiak się przejeżdża. pzdr Odpowiedz Link
boykotka Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 20.05.05, 12:37 ell.a napisała: > To nie o to chodzi, że nie warto. > Chodzi o prawdę i robienie idola z faceta, który nie jest kryształowy jak go > niektórzy chcieliby widzieć. Po prostu jego motywacje w świetle faktów są > mętne. > A sprawka pensji i podróży wyszła dopiero teraz. Moja droga sprawozdania z fundacji Owsiaka drukowane są od początku. Każdy je może przeczytać - więc nie mówcie mi, ze "coś" wypłynęło teraz. Raczej wiadomo jest, że część ludzi będzie pracować za darmo a część będzie za pensje. Bez względu na to ile sobie życzą za te usługi, to i tak procent jaki przeznaczany jest na akcje pomocy jest tak duży, iż np. w przesiewowym badaniu słuchu u noworodków Polska jest na 1-szym miejscu w świecie. Porównując teraz efekty, jakie mamy z opodatkowanej cześci przekazywanej na słuzbę zdrowia z naszych portfeli do tego co Owsiak uzyskuje z publicznej zbiórki pieniędzy nie da się dojść do wniosku, że "oszołom" Owsiak potrafi te pieniądze lepiej zagospodarować i wydać. Poza tym, gdyby WOŚp nie była utrzymywana w takiej formie jak w obecnej - czym różniłaby się od zwykłego opodatkowania na służbę zdrowia ?? >I okazuje się, że ludzie, którzy mu ufali zostali okłamani. To jest wg ciebie w porządku? Twoje poczucie sprawiedliwości to akcepyuje? W którym momencie zostaliśmy okłamani ?? Sprawozdania są publikowane (chyba ??) od początku WOŚP, jeżeli ktoś nie ma ochoty do nich zaglądać, to już inna sprawa. Ordynacja podatkowa Państwa Polskiego wyraża się dość jasno w podobnym zakresie : nieznajomośc prawa nie zwalnia podatnika z jego stosowania. Owsiak wylicza się z każdej złotówki. Zostawmy może kościół w spokoju. Czy państwo polskie może poszczycić się podobną dokładnością ?? Albo min. zdrowia ?? Min. Kaczmarek zafundował nam za grube miliony fabrykę osocza, która stoi w tej chwili bezproduktywna. Czy ktoś nazywa go złodziejem ?? Jak przeliczyć te stracone miliony na to co jak Wy nazywacie jest "złdziejstwem" Owsiaka ?? > I to nie Owsiak te przychody generuje a ludzie dający pieniądze, najczęściej > zbierane na terenach Kościoła, po którym Owsiak się przejeżdża. Z tego co ja wiem Owsiak nie ma wpływu na to gdzie są zbierane pieniądze. Finały WOŚP wypadaą w niedzielę. Ale z tego co wiem młodzi ludzie od jakiś 5- ciu lat nie zbierają pieniędzy pod kościołami. Byli przeganiani przez księzy. Wojna między Owsiakiem a kościołem jest dla mnie osobiście bez sensu. Nie mam zamiaru opowiadać się za żadną stroną. Nie umniejsza to jednak faktowi, że w przypadku WOŚP w kazdej chwili mogę stwierdzić, na co są wydawane pieniądze ze zbiórki. Wiem nawet, że przeciętan pensja wynosi +/- 5000zł Jeżeli chodzi o kościół - nie mam tych informacji, nie wiem na co sa wydawane pieniądze, za ile utrzymują się księza ??. Po za tym nawet gdybyśmy wzięli pod uwagę moralny aspekt wypłacanych pensji przez Owsiaka - przecież to jest źródło generowania nowych miejsc pracy. Odpowiedz Link
ell.a Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 20.05.05, 13:24 > Moja droga sprawozdania z fundacji Owsiaka drukowane są od początku. Każdy je > może przeczytać - więc nie mówcie mi, ze "coś" wypłynęło teraz. Raczej wiadomo > jest, że część ludzi będzie pracować za darmo a część będzie za pensje. Otóz nie wiadomo. Czytałam wiele wywiadów z Owsiakiem gdzie mówił, że pieniądze są wyłącznie orzeznaczane na dzieci. I to jest wg ciebie ok? Bez > względu na to ile sobie życzą za te usługi, to i tak procent jaki przeznaczany > jest na akcje pomocy jest tak duży, iż np. w przesiewowym badaniu słuchu u > noworodków Polska jest na 1-szym miejscu w świecie. Ale ludzie mają prawo wiedzieć, że dając pieniądze Owsiakowi dają je nie tylko na dzieci jak ich zapewniał. Porównując teraz efekty, > jakie mamy z opodatkowanej cześci przekazywanej na słuzbę zdrowia z naszych > portfeli do tego co Owsiak uzyskuje z publicznej zbiórki pieniędzy nie da się > dojść do wniosku, że "oszołom" Owsiak potrafi te pieniądze lepiej > zagospodarować i wydać. Co do służby zdrowia to masz rację. > Poza tym, gdyby WOŚp nie była utrzymywana w takiej formie jak w obecnej - czym > różniłaby się od zwykłego opodatkowania na służbę zdrowia ?? Nie rozumiesz o co mi chodzi. Prowadzenie fundacji jest chwalebne. Wielkość pensji jest dyskusyjna ale ogólnie sam fakt pensji jest ok. Natomiast zatajanie tego faktu nie jest ok. A przez lata Owsiak zatajał. > W którym momencie zostaliśmy okłamani ?? Sprawozdania są publikowane (chyba ??) Sprawozdania opublikowane zostały w prasie ogólnopolskiej dopiero w tym roku. Przez tyle lat działania fundacji nie miało to miejsca a nie każdy miał internet. Za to Owsiak w wywiadach twierdził, że wszyscy pracują charytatywnie. W tym momencie ludzie zostali okłamani. Ordynacja podatkowa Państwa Polskiego wyraża się dość jasno w podobnym > zakresie : nieznajomośc prawa nie zwalnia podatnika z jego stosowania. > Owsiak wylicza się z każdej złotówki. Zostawmy może kościół w spokoju. Czy > państwo polskie może poszczycić się podobną dokładnością ?? Albo min. > zdrowia ?? Min. Kaczmarek zafundował nam za grube miliony fabrykę osocza, która > > stoi w tej chwili bezproduktywna. Czy ktoś nazywa go złodziejem ?? Jak > przeliczyć te stracone miliony na to co jak Wy nazywacie jest "złdziejstwem Ja nie nazywam Owsiaka złodziejem a kłamcą. To wielka różnica. > Z tego co ja wiem Owsiak nie ma wpływu na to gdzie są zbierane pieniądze. > Finały WOŚP wypadaą w niedzielę. Ale z tego co wiem młodzi ludzie od jakiś 5- > ciu lat nie zbierają pieniędzy pod kościołami. Byli przeganiani przez księzy. No to masz nieścisłe informacje. Od lat aż do tej pory zbierający wchodzą na tereny Parafialne. Widzę to co roku i w tym roku tez widziałam. I jak myślisz dlaczego w niedzielę a nie w sobotę? W niedzielę łatwiej dorwać ludzi w kościele i tyle. I chyba mi nie powiesz, że Owsiak nie wie gdzie pieniądze są zbierane? Zwłaszcza, że fundacja była popierana przez Kościół do czasu sprawy przystanków. Z faktów wynika, że Owsiak prowadzi zbiórkę na terenach parafialnych całkowicie świadomie. I to jest naprawdę przewrotne. Poza tym z koncertami orkiestry tez jest nie za wesoło. Władze miasta przeznaczają na ich organizację ogromną kasę zamiast przekazać ją np. dla dzieci. > Wojna między Owsiakiem a kościołem jest dla mnie osobiście bez sensu. Nie mam > zamiaru opowiadać się za żadną stroną. Nie umniejsza to jednak faktowi, że w > przypadku WOŚP w kazdej chwili mogę stwierdzić, na co są wydawane pieniądze ze > zbiórki. Wiem nawet, że przeciętan pensja wynosi +/- 5000zł Jeżeli chodzi o > kościół - nie mam tych informacji, nie wiem na co sa wydawane pieniądze, za ile > > utrzymują się księza ??. Po za tym nawet gdybyśmy wzięli pod uwagę moralny > aspekt wypłacanych pensji przez Owsiaka - przecież to jest źródło generowania > nowych miejsc pracy. No z tą ilością nowych miejsc pracy to chyba przesadziłaś. Zresztą orkiestra od zawsze była przedstawiana jako spontaniczny i bezinteresowny ruch, głównie młodzieży. Prawda jest inna i każdy ma prawo tę prawdę znać. A najbardziej wkurzający jest fakt, że Owsiak kreuje się na głównego i jedynego (bo głośnego w związku z jego chodami w mediach) ofiarnego wspomożyciela narodu. No a z tą ofiarnością to już niekoniecznie i tyle. pzdr Odpowiedz Link
boykotka Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 20.05.05, 14:02 ell.a napisała: > Otóz nie wiadomo. Czytałam wiele wywiadów z Owsiakiem gdzie mówił, że pieniądze są wyłącznie orzeznaczane na dzieci. I to jest wg ciebie ok? > Ale ludzie mają prawo wiedzieć, że dając pieniądze Owsiakowi dają je nie tylko na dzieci jak ich zapewniał. Rozumiem Elli, ze jesteś głęboko wierzącą osobą, że wierzysz w cuda lecz ekonomia ma się nijak do cudów. Z tegoż też powodu np. księza biorą opłaty za posługi kapłańskie typu chrzest, ślub lub pochówek. Nie jest to jednak napisane w piśmie swiętym, sadzę, że wrecz odwrotnie. Wobec powyższego moge przyznać Ci całkowitą rację pod warunkiem, że Ty uznasz moją i zaczniesz kapłanów nazywać tak samo. ( zostawmy może względy moralne po za sobą ) Tzn, że nie pracują za darmo a co za tym idzie są (wg. Twojego toku myślenia) złodziejami. > Nie rozumiesz o co mi chodzi. Prowadzenie fundacji jest chwalebne. Wielkość > pensji jest dyskusyjna ale ogólnie sam fakt pensji jest ok. Natomiast zatajanie tego faktu nie jest ok. A przez lata Owsiak zatajał. Moje tłumaczenie tego faktu jest mniej więcej takie samo jak po wyżej, z tym tylko że Owsiak nie zatajał niczego, natomiast ja nadal nie wiem jakie pensje mają księża. > No to masz nieścisłe informacje. Od lat aż do tej pory zbierający wchodzą na > tereny Parafialne(....) Zastrzegłam sobie, że kompletnie mnie ten spór nie interesuje. Świadczy tylko i wyłącznie o tym, że ludzie którzy winni dawać przykład nie potrafią go dawać. > A najbardziej wkurzający jest fakt, że Owsiak kreuje się na głównego i jedynego(bo głośnego w związku z jego chodami w mediach) ofiarnego wpomożyciela > narodu. No a z tą ofiarnością to już niekoniecznie i tyle. To Ty to tak postrzegasz. Dla mnie bardziej wqrwiający jest fakt, że Caritas Polska próbuje isć w szranki z Owsiakiem a do pięt mu nie dorasta. Nie mniej wqrzające są Radio Maryja i Świątyna Opaczności sponsorowane przez KK. Tam to dopiero jest pole do manewru do malwersacji. Wspmnę jeszcze chwalebną "Stellę Maris" ) To Cię nie zainteresuje ?? Tylko Owsiak ?? Owsiak publikuję swoje sprawozdania. I w żadnym przypadku w porównaniu ze wszystkimi instytucjami, które wymieniłam; NIKT NIE MA PRAWA NAZWAĆ GO ZŁODZIEJEM. Bo nie wiem jakiego określenia miałabym szukać na pozostałych - przeze mnie wymienionych. Odpowiedz Link
ell.a Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 20.05.05, 14:32 > Rozumiem Elli, ze jesteś głęboko wierzącą osobą, że wierzysz w cuda lecz > ekonomia ma się nijak do cudów. Z tegoż też powodu np. księza biorą opłaty za > posługi kapłańskie typu chrzest, ślub lub pochówek. Nie jest to jednak napisane > > w piśmie swiętym, sadzę, że wrecz odwrotnie. Wobec powyższego moge przyznać Ci > całkowitą rację pod warunkiem, że Ty uznasz moją i zaczniesz kapłanów nazywać > tak samo. Przede wszystkim nie znasz Pisma św. skoro tak twierdzisz. Polecam ci do poczytania teksty o dziesięcinie, utrzymaniu świątyni i kapłanów i o ofiarnym dawcy. Po prostu nie mając argumentów w sprawie kłamstwa Owsiaka chwytasz się wątków pobocznych. Bo każdy katolik wie, że utrzymuje księży i zawsze dając pieniądze wiedział, że są przeznaczane także na ich potrzeby. Natomiast Owsiak kłamał, że pieniądze są tylko na potrzeby dzieci a nie pracowników. Moje tłumaczenie tego faktu jest mniej więcej takie samo jak po wyżej, z tym > tylko że Owsiak nie zatajał niczego, natomiast ja nadal nie wiem jakie pensje > mają księża. Tzn nie ma żadnego tłumaczenia. Kłamstwo jest kłamstwem. Zaakceptuj fakty. Ta sprawa nijak ma się do pensji księży bo księża nie reklamuja się w tv i w prasie jako zbieracze pieniędzy WYŁĄCZNIE na potrzeby dzieci. > Zastrzegłam sobie, że kompletnie mnie ten spór nie interesuje. Świadczy tylko i > > wyłącznie o tym, że ludzie którzy winni dawać przykład nie potrafią go dawać. To racja. I nie dziw się w związku z tym, że takie postępowanie Owsiaka zaognia sytuację. > To Ty to tak postrzegasz. Dla mnie bardziej wqrwiający jest fakt, że Caritas > Polska próbuje isć w szranki z Owsiakiem a do pięt mu nie dorasta. Bardzo naiwne stwierdzenie. Caritas działała jak Owsiaka na świecie nie było i będzie działać jak o Owsiaku wszyscy zapomną. I Caritas nie konkuruje z Owsiakiem ani nie idzie z nim w szranki bo nie musi. Zajmuje się inną działalnością i tyle. I Owsiak na pewno nie będzie Caritas dyktował jak ma prowadzić swoja działalność. Nie mniej > wqrzające są Radio Maryja i Świątyna Opaczności sponsorowane przez KK. Niby dlaczego chcesz za ludzi decydować na co daja pieniądze. Jak ci się KK nie podoba to się nie wtrącaj i tyle. Tam to > dopiero jest pole do manewru do malwersacji. Wspmnę jeszcze chwalebną "Stellę > Maris" ) To Cię nie zainteresuje ?? Tylko Owsiak ?? Owsiak publikuję swoje > sprawozdania. I w żadnym przypadku w porównaniu ze wszystkimi instytucjami, > które wymieniłam; NIKT NIE MA PRAWA NAZWAĆ GO ZŁODZIEJEM. Bo nie wiem jakiego > określenia miałabym szukać na pozostałych - przeze mnie wymienionych. Interesuje mnie w tym wątku działalność charytatywna. I to, że ludzie którzy nic nie robią chcą dyktować katolikom jak i co mają robić w tej dziedzinie.Tak się ten wątek zaczął. Zamiast gadać to cos zróbcie. Tylko, że ta osoba sama chyba nic nie zrobiła. a Owsiak wypłynął później własnie jako jedyny i kryształowy wspomożyciel. Ja absolutnie nie oceniam Owsiaka w kontekście złodziejstwa, zrozum to wreszcie, ale kłamstwa. Ale złodziejstwo jest złodziejstwem bez względu na jego stopień. Nie można go traktować "w porównaniu". Afera Stella Maris to bulwersujący temat na inną dyskusję. Pzdr Odpowiedz Link
boykotka Re: Nic dodać nic ując :) 20.05.05, 14:38 ell.a napisała: > Niby dlaczego chcesz za ludzi decydować na co daja pieniądze. Jak ci się KK nie podoba to się nie wtrącaj i tyle. I wice wersa w stosunku do Owsiaka. Pozdr Odpowiedz Link
ell.a Re: Nic dodać nic ując :) 20.05.05, 14:44 > > Niby dlaczego chcesz za ludzi decydować na co daja pieniądze. Jak ci się > KK > nie podoba to się nie wtrącaj i tyle. > > I wice wersa w stosunku do Owsiaka. To najpierw go namów żeby nie kwestował na terenach parafialnych w czasie Mszy św. Bo jak na razie to mnie zaprasza do wtącania się. pzdr Odpowiedz Link
boykotka Re: Nic dodać nic ując :) 20.05.05, 15:02 ell.a napisała: > To najpierw go namów żeby nie kwestował na terenach parafialnych w czasie Mszy św. Bo jak na razie to mnie zaprasza do wtącania się. > pzdr Rozumiem, ze winnyśmy ustalić pewien kanon bo się w zyciu nie zrozumiemy. Wzgledy ekonomiczne raczej nie wejdą do tego kanonu - bo Ci nie pasuą - zresztą brak realnych porównań ze strony KK Wzgledy terytorialne też ( Choć to nie ja powiedziałam " pozwólcie dzieciom moim odwiedzać mnie w domu moim) Względy moralne też nie, bo jak tu przyzać rację osobie, która nie chodzi do KK ?? Nie mamy wspólnego mianownika. I nie będziemy go mieć. Ponieważ kościół nie przedstawia ŻADNYCH danych natomiast od Owsiaka wymaga się by "się wyspowiadał" z każdej złotówki. Tylko nie rozumiem na jakiej podstawie ??? Nie posiadasz ŻADNYCH uzasadnionych danych by nazywać Owsiaka kłamcą ( oprócz swojej niewiedzy i naiwności) I jeszcze jedno. Proszę spróbuj mi udowodnić kwestję, że WOŚP zbiera pieniądze na terenie kościoła. Moje słowo jest RÓWNIE DOBRE JAK TWOJE a ja twierdzę, że nie zbiera. Odpowiedz Link
boykotka Re: I jeszce jedno. 20.05.05, 15:42 Ze sprawozdania finansowego za 2002 r WOŚP wynika, że fundacja uzyskała 2mln 600tyś przychodów finansowych tytułem uzyskanych odesetek z lokat. Tymczasem w 2002 roku na wynagrodzenie przeznaczyła 904tyś a w 2003 998tyś - znaczy to tylko i wyłącznie, że WOŚP nie przezacza środków pozyskanych z ofiar na wynagrodzenia lecz z innych źródeł. Zapewne po to zatrudnia dyrektorów finansowych. Tak więc Owsiak NIE KŁAMAŁ, że wszystkie zebtane pieniądze przeznaczył na chore dzieci. Co było do udowodnienia Pozdrawiam Odpowiedz Link
ell.a Re: I jeszce jedno. 23.05.05, 14:41 > Ze sprawozdania finansowego za 2002 r WOŚP wynika, że fundacja uzyskała 2mln > 600tyś przychodów finansowych tytułem uzyskanych odesetek z lokat. Tymczasem w > 2002 roku na wynagrodzenie przeznaczyła 904tyś a w 2003 998tyś - znaczy to > tylko i wyłącznie, że WOŚP nie przezacza środków pozyskanych z ofiar na > wynagrodzenia lecz z innych źródeł. Zapewne po to zatrudnia dyrektorów > finansowych. Tak więc Owsiak NIE KŁAMAŁ, że wszystkie zebtane pieniądze > przeznaczył na chore dzieci. > Co było do udowodnienia > Pozdrawiam Nic takiego nie wynika z tych danych. A skąd twoim zdaniem ma te odsetki? Wyłącznie z inwestycji pieniędzy z ofiar. Twoja naiwność jest naprawdę porażająca. Ale cóż dla ciebie znaczy milion, który mógłby byc przeznaczony na dzieci zamiast na grupę Owsiaka. Kłamał. Co jest udowodnione. pzdr. Odpowiedz Link
ell.a Re: Nic dodać nic ując :) 23.05.05, 14:37 boykotka napisała: > ell.a napisała: > > > > To najpierw go namów żeby nie kwestował na terenach parafialnych w czasie > > Mszy św. Bo jak na razie to mnie zaprasza do wtącania się. > > pzdr > Rozumiem, ze winnyśmy ustalić pewien kanon bo się w zyciu nie zrozumiemy. > Wzgledy ekonomiczne raczej nie wejdą do tego kanonu - bo Ci nie pasuą - zresztą > > brak realnych porównań ze strony KK Rzeczywiście, tylko że na niekorzyść Owsiaka. Pieniądze na WOŚP daja głównie członkowie Kościoła na terenach parafialnych. > Wzgledy terytorialne też ( Choć to nie ja powiedziałam " pozwólcie dzieciom > moim odwiedzać mnie w domu moim) Tylko, że te dzieci nie chcą wejść żeby się z jezusm spotkać. Wystarcza im nagabywanie wiernych. > Względy moralne też nie, bo jak tu przyzać rację osobie, która nie chodzi do > KK ?? Jeżeli osoba ma argumenty to przyznaję jej rację . Ty nie masz argumentów i czynisz uniki przed kłamstwem Owsiaka. > Nie mamy wspólnego mianownika. I nie będziemy go mieć. Ponieważ kościół nie > przedstawia ŻADNYCH danych natomiast od Owsiaka wymaga się by "się wyspowiadał"> z każdej złotówki. Tylko nie rozumiem na jakiej podstawie ??? Ano na takiej, że każdy ma prawo tego od niego żądać. Najpierw piszesz, że Kościól ma skąpe dane teraz, że wcale... Poza tym od Kościoła mają prawo żądać danych WYŁĄCZNIE ci, którzy mu pieniądze dają. Reszta nie ma prawa się wtrącać. Od Owsiaka zaś wszyscy bo na terenach kościelnych zbiera. > > Nie posiadasz ŻADNYCH uzasadnionych danych by nazywać Owsiaka kłamcą ( oprócz > swojej niewiedzy i naiwności) Otóż mam bo niejednokrotnie czytałam i słyszałam jego zapewnienia, że nikt nie czerpie z fundacji korzyści materialnych . Kłamca i tyle. > I jeszcze jedno. Proszę spróbuj mi udowodnić kwestję, że WOŚP zbiera pieniądze > na terenie kościoła. Moje słowo jest RÓWNIE DOBRE JAK TWOJE a ja twierdzę, że > nie zbiera. Za każdym razem widzę zbieraczy nagabujących ludzi zdążających do świątyni lub wychodzących po Mszy św. Wchodzą na tereny parafialne lub czyhają zaraz za bramą. Zbiórka opiera się prawie wyłącznie na Mszach św. Twoje słowo nie jest równie dobre jak moje bo w obronie swojego idola poświęcasz prawdę. pzdr. Odpowiedz Link
boykotka Re: Nic dodać nic ując :) 23.05.05, 16:55 ell.a napisała: > Jeżeli osoba ma argumenty to przyznaję jej rację . Ty nie masz argumentów i > czynisz uniki przed kłamstwem Owsiaka. Za to Ty sypiesz nimi z rękawa Idź sie doucz, bo to że umiesz pisać i czytać o niczym jeszcze nie świadczy )) Czy dla Ciebie argumentem będzie przyznanie Ci racji ?? Innych nie potrafisz zrozumieć ) Bidulko ) Udowodniłam Ci ze powtarzasz frazesy i bedę Ci to Udowadniać na każdym kroku. Jesteś niedouczona a zabierasz głos w dyskusji Powiem Ci w sekrecie - za specjalnie nie przepadam za Owsiakiem. Ale mniej jeszcze przepadam za niedouczonymi pannami, które stać tylko i wyłącznie na klepanie frazesów. Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Nic dodać nic ując :) 23.05.05, 18:28 ulica w oklicy kościoła nie jest terenem PARAFIALNYM. KArTOfLI boli olbrzymia kasa uciekająca im prz okazji wośp. i o to biega. a co mają KArTOfLE przeciw hasłu RÓBTA CO CHCETA? co jest w nim złego? Odpowiedz Link
fehu1 Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 23.05.05, 19:43 Boykotko, akurat moge ci odpowiedziec z czego finansowana jest fundacja. Wszystkie pieniadze wplacane sa do banku. Wystarczy ze poleza miesiac. Policz ile procent narasta , chociazby tylko oprocentowanie wynosilo 10% wkladu.Tak jak jest to praktykowane w kazdym biznesie. to z tego procentu jest finansowana fundacja.I cala Impreza tez. Fakt, ze aktorzy nie biora za wystepy duzo, ale koszty organizacyjne sa ogromne.To sie wszystko bierze z oprocentowania.Z pieniedzy, ktore daja ludzie - fundacja nie bierze nic. A ze nie podoba sie kosciolowi? Zbyt duza konkurencja? No i wszystkie zebrane pieniadze trafiaja do szpitali dla dzieciakow.I tak jak pytalas, co dal kosciol w jakimkolwiek szpitalu? a moze jakies przedszkole zalozyl dla biednych dzieciakow? To powiedzcie mi gdzie takie jest.bo najtansze to 250zl miesiecznie na 4 godziny, Odpowiedz Link
antypajac Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 24.05.05, 10:32 Fakt. Zawsze znajdą się jacyś ludzie zdegenerowani moralnie co tak piękną ideę jak pomoc niemowlakom i małym dzieciom będą szkalować. Takie przeróżne dziwaczne argumenty przeciwko Owsiakowi to tylko dowód na to jak szkodliwe jest w Polsce kołtuństwo katolickie. Gość śmiał wypowiedzieć się do młodzieży "róbta co chceta", a nie np. "msza święta jest o godz. 9.00". Trzeba zauważyć że hierarchom katolickim strasznie nie podoba się jeżeli ktoś bez ich aprobaty prowadzi akcje charytatywne i oni nie mają w tym żadnego udziału. Potem w dzienniku telewizyjnym pan prezenter powtarza głupoty za jakimś tłustym biskupem że Owsiak demoralizuje młodzież. Odpowiedz Link
milka755 Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 24.05.05, 14:07 antypajac napisał: > Fakt. Zawsze znajdą się jacyś ludzie zdegenerowani moralnie co tak piękną ideę > jak pomoc niemowlakom i małym dzieciom będą szkalować. > Takie przeróżne dziwaczne argumenty przeciwko Owsiakowi to tylko dowód na to > jak szkodliwe jest w Polsce kołtuństwo katolickie. > Gość śmiał wypowiedzieć się do młodzieży "róbta co chceta", a nie np. "msza > święta jest o godz. 9.00". Trzeba zauważyć że hierarchom katolickim strasznie > nie podoba się jeżeli ktoś bez ich aprobaty prowadzi akcje charytatywne i oni > nie mają w tym żadnego udziału. Potem w dzienniku telewizyjnym pan prezenter > powtarza głupoty za jakimś tłustym biskupem że Owsiak demoralizuje młodzież. Powiem Wam, żeby nie było, że wszyscy katolicy mają coś do Jurka Owsiaka, że ja osobiście, oraz wielu, wielu moich znajomych, uważamy, że Owsiak robi cholernie dobrą robotę...a piszę to na klawiaturze wylicytowanej na ostatniej Orkiestrze...)) Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 24.05.05, 15:18 milkusiu, wg KArTOfLI ty nie jesteś katoliczką. niestety. jakas taka różowa oślizłgła nie wiadopmo co,ale nie bój się. te gamonie to populacja wymierająca. Odpowiedz Link
milka755 Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 24.05.05, 16:34 Powiedzmy, że jestem katoliczką, z kontrowersyjnymi poglądami na pewne sprawy... Ogólnie to mam nadzieję, że jestem po prostu dobrym człowiekiem i ludzie mnie lubią Odpowiedz Link
antypajac Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 24.05.05, 16:09 Ja nie jestem uprzedzony. Przecież katolicy nic do Jurka Owsiaka nie mają. Mają do niego swoje chore pretensje wszelkiej maści kołtunerie katolickie. To wypowiedzi niektórych upośledzonych umysłowo biskupów o Owsiaku są nagłaśniane przez dziennik telewizyjny. Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 24.05.05, 17:10 ale wszystkie te walniete w umysł biskupy to byli mianowani przez największego autoryteta, słoneczko tatr, njwiększego polaka wszystkich czasów. Odpowiedz Link
fehu1 Re: TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM GNOJEM 24.05.05, 17:27 Ale za to bedziemy mieli nowego swietego i nowe swieto koscielne Odpowiedz Link