chelseaa 05.11.05, 17:55 Takie śmieszne pytanie na sobotni wieczór Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 18:04 Mnie niestety ochrzcili.Matka jeszcze wtedy byla gorliwą katoliczką Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 18:28 Wybierasz się w jakąś podróż chelseaa ? Odpowiedz Link
szajba666 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 19:07 nie których to we wrzątku Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 19:08 ghost25 napisał: > Wybierasz się w jakąś podróż chelseaa ? > a jaki związek z tym wątkiem ma Twoje pytanie ? Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 19:49 chelseaa napisała: > ghost25 napisał: > > > Wybierasz się w jakąś podróż chelseaa ? > > > a jaki związek z tym wątkiem ma Twoje pytanie ========================================================= Dokładnie taki sam,jak twoje pytanie lecz przeciwnie zwrócony. Also sprache Ghost25 Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 20:19 Na to wygląda , że wszyscy tu piszący zostali ochrzczeni . Odpowiedz Link
nick_penis Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 20:46 chelseaa napisała: > Na to wygląda , że wszyscy tu piszący zostali ochrzczeni . Rzeczywiście, zapewne większość tutaj piszących została ochrzczona. Chrzest w Polsce traktuje się bowiem jak obcięcie pępowiny niemowlęciu - następuje niejako automatycznie, bez zastanowienia. Ja także zostałem ochrzczony (zapewne z inicjatywy mojej Mamy, przy doskonałej obojętności w tym zakresie mojego Taty). Tylko co z tego wynika? W jakim celu zamieszczasz tutaj takie sondaże? Na marginesie: Chrzest Jajka okazał się o dupę rozbić, boć dokonał on niedawno aktu apostazji. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 20:53 >>>W jakim celu zamieszczasz tutaj takie sondaże? żeby wiedzieć więcej o Was Odpowiedz Link
nick_penis Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 20:55 Pracujesz u Wassermana czy u Ziobro? Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 21:03 wiedzieć to rozumieć , kumasz to ? Odpowiedz Link
wcalenietakimaly Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 21:07 Ja, ale zamierzam przyjac chrzest. Odpowiedz Link
nick_penis Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 21:35 chelseaa napisała: > wiedzieć to rozumieć , kumasz to ? Nie, nie kumam. Z dotychczasowych Twoich postów wynika raczej, że ani wiedzieć, ani rozumieć, a tylko WIERZYĆ. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 22:10 Z dotychczasowych Twoich postów wynika raczej, że ani wiedzieć, > > ani rozumieć, a tylko WIERZYĆ. > dobrze , że chociaż coś wynika Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 22:27 chelseaa napisała: > Z dotychczasowych Twoich postów wynika raczej, że ani wiedzieć, > > > > ani rozumieć, a tylko WIERZYĆ. > > > dobrze , że chociaż coś wynika ======================================================================= Według mnie niewiele chelseaa,wynika. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 22:31 ghost25 napisał: > chelseaa napisała: > > > Z dotychczasowych Twoich postów wynika raczej, że ani wiedzieć, > > > > > > ani rozumieć, a tylko WIERZYĆ. > > > > > dobrze , że chociaż coś wynika > ======================================================================= > > Według mnie niewiele chelseaa,wynika. > ghost .., dobranoc , prześpij się , wytrzeżwiej , co wolisz , albo najlepiej przestań się czepiać , bo stajesz się nudny . Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 22:44 chelseaa napisała: > ghost25 napisał: > > > chelseaa napisała: > > > > > Z dotychczasowych Twoich postów wynika raczej, że ani wiedzieć, > > > > > > > > ani rozumieć, a tylko WIERZYĆ. > > > > > > > dobrze , że chociaż coś wynika > > ======================================================================= > > > > Według mnie niewiele chelseaa,wynika. > > > ghost .., dobranoc , prześpij się , wytrzeżwiej , co wolisz , albo najlepiej > przestań się czepiać , bo stajesz się nudny . ================================================================================= A ty jesteś nie tylko nudna ale źle wychowana i tyle wynika z twoich postów. Nie zarzucaj mi,że mam wytrzeżwieć bo sama chyba jesteś na "haju" Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 05.11.05, 23:34 ghost25 napisał: A ty jesteś nie tylko nudna ale źle wychowana i tyle wynika z twoich postów. > Nie zarzucaj mi,że mam wytrzeżwieć bo sama chyba jesteś na "haju" > '''''''' ghost , nie gniewaj się , ja Ci tylko napisałam to , co Ty często powtarzasz Vitmikowi (Vituś , znowu piłeś , czy coś takiego ) nie jestem na "haju" , jeszcze mi się to nie zdarzyło Odpowiedz Link
bloodysunday99 Re: Kochana prosta chelseaa... 07.11.05, 11:25 chelseaa napisała: > wiedzieć to rozumieć , kumasz to ? Nie. Jest zasadnicza roznica miedzy "wiedziec" a "rozumiec". Ja np. wiem ze moja mamusia mi chlostala dupe smycza jej glupiego pudla trzy razy w tygodniu, jednak nie rozumiem dlaczego. Ty jednak chyba nie "kumasz" ze rozumiec to pojac, a nie recytowac z pamieci. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kochana prosta chelseaa... 10.11.05, 16:44 ale jaja , dopiero dziś zauważyłam ten post ) taka prowokacja , a ja tu cicho siedzę i czytam te nudne posty )) bloodysunday99 napisała: > chelseaa napisała: > > > wiedzieć to rozumieć , kumasz to ? > > Nie. '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' sama pytasz , sama odpowiadasz ) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Jest zasadnicza roznica miedzy "wiedziec" a "rozumiec". Ja np. wiem ze moj > a > mamusia mi chlostala dupe smycza jej glupiego pudla trzy razy w tygodniu, jedna > k > nie rozumiem dlaczego. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''' to dziwne , bo już jesteś dużą dziewczynką , więc powinnaś to rozumieć. dla wyjaśnienia , gdybyś nie zrozumiała ) chodzi mi o mechanizmy psychologiczne . '''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > Ty jednak chyba nie "kumasz" ze rozumiec to pojac, a nie recytowac z pamieci. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''' na pamięć to ja umiem zaledwie jeden wiersz )) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' <<<<"Kochana prosta chelseaa..." Hmm..., rozumiem , że wyznanie miłości to to nie jest )) Żywię jedynie nadzieję że pisząc : prosta ,myślisz : prostolinijna , a nie prostacka )) A jeśli myślisz inaczej , to Twój problem . ps. swoja drogą , dlaczego tylko 3 razy w tygodniu ? )) Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kochana prosta chelseaa... 11.11.05, 08:17 chelseaa napisała: > ale jaja , dopiero dziś zauważyłam ten post ) > taka prowokacja , a ja tu cicho siedzę i czytam te nudne posty ) ======================================================================== Mam nadzieję,że myślisz o postach większości piszących na tym forum. A co myślisz o swoich? ======================================================== > to dziwne , bo już jesteś dużą dziewczynką , więc powinnaś to rozumieć. > dla wyjaśnienia , gdybyś nie zrozumiała ) chodzi mi o mechanizmy > psychologiczne ============================================================ Dla ścisłości bloodysunday99 to osobnik płci męskiej. Odpowiedz Link
chelseaa wprost do ghost`a 11.11.05, 10:34 ghost25 napisał: > chelseaa napisała: > > > ale jaja , dopiero dziś zauważyłam ten post ) > > taka prowokacja , a ja tu cicho siedzę i czytam te nudne posty ) > ======================================================================== > > > Mam nadzieję,że myślisz o postach większości piszących na tym forum. > A co myślisz o swoich? > > > ======================================================== niedawno napisałeś : " Powiem Ci,że mnie to nie kręci - przestanę w ogóle odpowiadać na Twoje zaczepki uważam,że to nie jest odpowiednie miejsce do prowadzenia tego typu polemik." pamiętasz ? '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > > to dziwne , bo już jesteś dużą dziewczynką , więc powinnaś to rozumieć. > > dla wyjaśnienia , gdybyś nie zrozumiała ) chodzi mi o mechanizmy > > psychologiczne > > ============================================================ > > > Dla ścisłości bloodysunday99 to osobnik płci męskiej. > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' widziałeś go ? jeśli tak , to dlaczego wyskakuje: bloodysunday99 napisała ? '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' A poza tym post nie był skierowany do Ciebie . Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 11:02 niedawno napisałeś : " Powiem Ci,że mnie to nie kręci - przestanę w ogóle odpowiadać na Twoje zaczepki uważam,że to nie jest odpowiednie miejsce do prowadzenia tego typu polemik." pamiętasz ? ================================================================================ Pamiętam,ale przypomnij mi, gdzie napisałem,że teraz ja nie będę Ciebie zaczepiał. pamiętasz ? ------------------------------- Dla ścisłości bloodysunday99 to osobnik płci męskiej. > > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > widziałeś go ? > > jeśli tak , to dlaczego wyskakuje: bloodysunday99 napisała ? ------------------------------------------------------------------- - Czy odpowiadając mnie np. również nie wyskakuje Ci ghost napisała? - i co z tego,że nie był skierowany do mnie.Mam taką ochotę i odpowiadam zabronisz mi ? spróbuj może Ci się uda. Odpowiedz Link
chelseaa Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 11:19 ghost25 napisał: > Pamiętam,ale przypomnij mi, gdzie napisałem,że teraz ja nie będę Ciebie zaczepi > ał. > > pamiętasz ? --------------------- pamiętam , ale wiem co kombinujesz )) masz proste oprogramowanie )) '''''''''''''''''''' > - Czy odpowiadając mnie np. również nie wyskakuje Ci ghost napisała? ''''''''''''''''''' wyskakuje: ghost napisał . A poza tym Ty piszesz jak facet i reagujesz jak facet )) A może się mylę ? ) '''''''''''''''''' > Dla ścisłości bloodysunday99 to osobnik płci męskiej. > > > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > > widziałeś go ? > > > > jeśli tak , to dlaczego wyskakuje: bloodysunday99 napisała ? > ------------------------------------------------------------------- jeszcze raz : skąd wiesz , że bloodysunday99 to on a nie ona ? '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > - i co z tego,że nie był skierowany do mnie.Mam taką ochotę i odpowiadam > zabronisz mi ? spróbuj może Ci się uda. > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ))) o.k. , widzę , że masz taką potrzebę - lepiej ghost upierdliwy , niż ghost sfrustrowany )) Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 11:54 chelseaa napisała pamiętam , ale wiem co kombinujesz )) masz proste oprogramowanie ) ------------------------------------------------------------------------ co za przenikliwość.Dowartościowałaś się już ? ---------------------------------------------------------------- > wyskakuje: ghost napisał . > A poza tym Ty piszesz jak facet i reagujesz jak facet )) > A może się mylę ? ------------------------------------------------------------------ Ależ skąd,Ty się w oóle nie mylisz.Ja zaś tak. -------------------------------------------------------------------- > jeszcze raz : skąd wiesz , że bloodysunday99 to on a nie ona ? ---------------------------------------------------------------------- a skąd mogę wiedzieć,że chelseaa to nie facet ? ------------------------------------------------------------------------- > ))) o.k. , widzę , że masz taką potrzebę - lepiej ghost upierdliwy , niż > ghost sfrustrowany ) --------------------------------------------------------------------------- he he he .... dobre.Wybór należy do Ciebie. Zapomniałem....... i vice versa. P.S - Bawię się doskonale,przez cały czas.Zawodzi Cię intuicja. Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 12:03 chelseaa napisała pamiętam , ale wiem co kombinujesz )) masz proste oprogramowanie ) ------------------------------------------------------------------------- Oprogramowanie mogę zmienić,jeżeli sobie życzysz.Dobrze,że napisałaś,że mam proste oprogramowanie,gorzej by było, gdybyś mi napisała że jestem prostakiem. Jestem Ci niewymownie wdzięczny za Twoją subtelność i takt. Odpowiedz Link
chelseaa Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 12:12 > >> > > wyskakuje: ghost napisał . > > A poza tym Ty piszesz jak facet i reagujesz jak facet )) > > A może się mylę ? > > >>> Ależ skąd,Ty się w oóle nie mylisz.Ja zaś tak. > >>> >>> w czym się pomyliłeś ? jeszcze raz : skąd wiesz , że bloodysunday99 to on a nie ona ? > > > > a skąd mogę wiedzieć,że chelseaa to nie facet ? >> wolałbyś , żebym była chłopcem ? )) a poza tym znów nie odpowiedziałeś na pytanie o bloody . > > ))) o.k. , widzę , że masz taką potrzebę - lepiej ghost upierdliwy , n > iż > > ghost sfrustrowany ) > he he he .... dobre.Wybór należy do Ciebie. > Zapomniałem....... i vice versa. > > P.S - Bawię się doskonale,przez cały czas >>ja też , dzięki temu ,że dostarczasz mi swoimi postami sporo rozrywki >>Zawodzi Cię intuicja. >> co do Twojej płci ? Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 12:48 chelseaa napisała: > jeszcze raz : skąd wiesz , że bloodysunday99 to on a nie ona ? --------------------------------------------------------------------- Kiedy z nim wymieniałem posty,sam o tym mówił. ------------------------------------------------------------------------ > >> wolałbyś , żebym była chłopcem ? ) Lubię chłopców,szczególnie mojego syna i synów od brata. Nie jestem homoseksualistą,żałuję byłbym bogatszy o tyle wrażeń. -------------------------------------------------------------------------- > > P.S - Bawię się doskonale,przez cały czas > > >>ja też , dzięki temu ,że dostarczasz mi swoimi postami sporo rozrywk ---------------------------------------------------------------------------- Miło to usłyszeć.Które sprawiają Ci największą frajdę ?. Tak bardzo bym chciał dostarczyć Ci jeszcze więcej rozrywki. ------------------------------------------------------------------------------ > >>Zawodzi Cię intuicja. > > >> co do Twojej płci ? ------------------------------------------------------------------------------- Do płci nie.Za to zawodzi Cię ogólnie. Odpowiedz Link
chelseaa Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 15:09 ghost25 napisał: > chelseaa napisała: > > > jeszcze raz : skąd wiesz , że bloodysunday99 to on a nie ona ? > > > Kiedy z nim wymieniałem posty,sam o tym mówił. > > gdyby zaznaczył przy rejestracji pole: mężczyzna , nie musiałby się tłumaczyć , zgadza się ? Jak to ludzie czasem sami sobie komplikują życie .. > > >> wolałbyś , żebym była chłopcem ? ) > > Lubię chłopców,szczególnie mojego syna i synów od brata. > Nie jestem homoseksualistą,żałuję byłbym bogatszy o tyle wrażeń. > naprawdę żałujesz ? interesujące.. ) > > > > P.S - Bawię się doskonale,przez cały czas > > > > >>ja też , dzięki temu ,że dostarczasz mi swoimi postami sporo rozrywki > Miło to usłyszeć.Które sprawiają Ci największą frajdę ? > Tak bardzo bym chciał dostarczyć Ci jeszcze więcej rozrywki. > chciałeś napisać : Tak bardzo bym chciał Ci dokopać bardziej ? ) > > >>Zawodzi Cię intuicja. > > >> co do Twojej płci ? > Do płci nie.Za to zawodzi Cię ogólnie. Nie wiem o czym konkretnie piszesz , nie znasz mnie przecież . Ale wierzaj mi , intuicja wskazała mi nie raz poprawną odpowiedż . Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 16:22 chelseaa napisała: > > gdyby zaznaczył przy rejestracji pole: mężczyzna , nie musiałby się > tłumaczyć , zgadza się ? Jak to ludzie czasem sami sobie komplikują życie .. =============================================================================== Zniżyłaś się do sprawdzania komuś danych rejestracyjnych ? Nadajesz sie do pracy w wywiadzie,niekoniecznie koscielnym. ------------------------------------------------------------------------------- > > >>ja też , dzięki temu ,że dostarczasz mi swoimi postami sp > oro rozrywki > > > Miło to usłyszeć.Które sprawiają Ci największą frajdę ? > > > Tak bardzo bym chciał dostarczyć Ci jeszcze więcej rozrywki. > > chciałeś napisać : Tak bardzo bym chciał Ci dokopać bardziej ? ) ============================================================================= To Twoja subiektywna ocena. ------------------------------------------------------------------------------- > > Lubię chłopców,szczególnie mojego syna i synów od brata. > > Nie jestem homoseksualistą,żałuję byłbym bogatszy o tyle wrażeń. > > > naprawdę żałujesz ? interesujące.. ================================================================================= Prawda ? zwłaszcza w kontekście Twojego pytania. ================================================================================ .S - Bawię się doskonale,przez cały czas > > > > > > >>ja też , dzięki temu ,że dostarczasz mi swoimi postami sp > oro rozrywki > > > Miło to usłyszeć.Które sprawiają Ci największą frajdę ? > > > Tak bardzo bym chciał dostarczyć Ci jeszcze więcej rozrywki. > > chciałeś napisać : Tak bardzo bym chciał Ci dokopać bardziej ? ) =============================================================================== To tylko Twoja subiektywna ocena ================================================================================ > Nie wiem o czym konkretnie piszesz , nie znasz mnie przecież . > Ale wierzaj mi , intuicja wskazała mi nie raz poprawną odpowiedż ================================================================================ Przepraszam, a Ty mnie znasz ? Wybacz ale zapewniam Cię,że mężczyźni też też mają intuicję. Proponuję zaprzestać tego rodzaju polemik na tym forum,gdyż odbiegają one od tematyki tego forum.Jeżeli masz tego typu uwagi to proszę napisać e-maila na pocztę,którą mamy wszyscy.Tam możemy prowadzić tego rodzaju polemiki,mogę Ci nawet podać w e-mailu numer komunikatora i porozmawiamy sobie do woli. Nie zaśmiecajmy tego forum tego rodzaju rozmowami,one służą tylko nam nikogo więcej nie interesują.Howgh! Odpowiedz Link
chelseaa Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 17:38 ghost25 napisał: > chelseaa napisała: > > > > gdyby zaznaczył przy rejestracji pole: mężczyzna , nie musiałby s > ię > > tłumaczyć , zgadza się ? Jak to ludzie czasem sami sobie komplikują życie > > Zniżyłaś się do sprawdzania komuś danych rejestracyjnych ? > Nadajesz sie do pracy w wywiadzie,niekoniecznie koscielnym. > > naprawdę , tym razem przegiąłeś ... > > > Nie wiem o czym konkretnie piszesz , nie znasz mnie przecież . > > Ale wierzaj mi , intuicja wskazała mi nie raz poprawną odpowiedż > Przepraszam, a Ty mnie znasz ? Wybacz ale zapewniam Cię,że mężczyźni też > też mają intuicję. przecież nie przeczę , tylko faceci na ogół nie mówią : miałem intuicję , ale np. : miałem nosa itp. > Proponuję zaprzestać tego rodzaju polemik na tym forum,gdyż odbiegają one od > tematyki tego forum. sam rozpocząłeś tę rozmówkę ) Jeżeli masz tego typu uwagi to proszę napisać e-maila > na pocztę,którą mamy wszyscy.Tam możemy prowadzić tego rodzaju polemiki,mogę C > i > nawet podać w e-mailu numer komunikatora i porozmawiamy sobie do woli. i myślisz , że napisałabym do Ciebie ? ) szczególnie po inwektywach , jakie mi zaserwowałeś ? > Nie zaśmiecajmy tego forum tego rodzaju rozmowami,one służą tylko nam > nikogo więcej nie interesują.Howgh! no właśnie ) sam rozpocząłeś tę rozmówkę , chyba tylko po to , żeby do takiej dojść konkluzji . typowe ... > > > > > Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 17:54 chelseaa napisała: i myślisz , że napisałabym do Ciebie ? ) szczególnie po inwektywach , jakie mi zaserwowałeś ? ====================================================================== Mogłabyś wymienić te inwektywy ? ======================================================================== > no właśnie ) > sam rozpocząłeś tę rozmówkę , chyba tylko po to , żeby do takiej dojść > konkluzji . typowe . ========================================================================= Typowe ? Konkretnie ? Już przedtem uważałem,że na tym forum nie ma miejsca na tego rodzaju polemiki.Doszłaś do wniosku,że jestem sfrustrowany.Błąd. Ja jestem ogólnie cool. Odpowiedz Link
chelseaa Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 18:20 > chelseaa napisała: > > > i myślisz , że napisałabym do Ciebie ? ) > szczególnie po inwektywach , jakie mi zaserwowałeś ? ghost : Mogłabyś wymienić te inwektywy ? a to ? : > Zniżyłaś się do sprawdzania komuś danych rejestracyjnych ? Nadajesz sie do pracy w wywiadzie,niekoniecznie koscielnym. poza tym były inne , ale nie chcę wymieniać , bo pewnie znowu zadałbyś pytanie , czy mogłabym podać wątek , z którego pochodzą ) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > > no właśnie ) > > sam rozpocząłeś tę rozmówkę , chyba tylko po to , żeby do takiej dojść > > konkluzji . typowe . > > > > Typowe ? Konkretnie ? Już przedtem uważałem,że na tym forum nie ma miejsca na > > tego rodzaju polemiki.Doszłaś do wniosku,że jestem sfrustrowany.Błąd. > Ja jestem ogólnie cool. żle mnie zrozumiałeś . pisałeś , że masz ochotę odpowiadać na moje posty . gdybyś stłumił tę ochotę/potrzebę , wówczas byłbyś sfrustrowany a ja już wolę kiedy ghost jest upierdliwy (czyt. w formie), czyli cool ), niż sfrustrowany . teraz rozumiesz ? Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 18:51 ghost : Mogłabyś wymienić te inwektywy ? a to ? : > Zniżyłaś się do sprawdzania komuś danych rejestracyjnych ? Nadajesz sie do pracy w wywiadzie,niekoniecznie koscielnym. poza tym były inne , ale nie chcę wymieniać , bo pewnie znowu zadałbyś pytanie , czy mogłabym podać wątek , z którego pochodzą ============================================================================== Inwektywa to obrażający zarzut,zniewaga słowna,obelga. Gdzie Ty się dopatrzyłaś u mnie posługiwania się inwektywami ? Sama mówiłas o tym,że nie było w rejestracji zaznaczone m. Ja tego nikomu nie sprawdzałem. Kto mnie nazwał masochistą?.Ja Ci odpowiedziałem wtedy anegdotę G.B.Schaw może to była inwektywa ? Mówisz,że mam proste oprogramowanie,to komplement ? czy zarzut ? czy inwektywa ? Wiesz dlaczego powiedziałem Ci tę anegdotkę ? ========================================================================== Chelseaa,ja z Tobą nie zamierzam romansować,nie zamierzam jedynie zaśmiecać tego forum tego rodzaju dyskusjami.Dlatego zaproponowałem Ci dalszą polemikę za pomocą e-maili. Nie przyjmuj tego teraz za moją zarozumiałość.Ja się jeszcze nigdy nikomu nie poddałem.Ty też ze mną będziesz mieć problemy.Ale sama tego chciałaś,teraz musisz być konsekwentna. Ghost nie jest ani sfrustrowany ani upierdliwy. Będę bardziej uroczy do Ciebie.Myślę,że nic nie będzie Cię bardziej drażnić. Pozdrawiam Odpowiedz Link
chelseaa Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 19:08 ghost25 napisał: > > > ghost : Mogłabyś wymienić te inwektywy ? > > a to ? : > > > Zniżyłaś się do sprawdzania komuś danych rejestracyjnych ? > Nadajesz sie do pracy w wywiadzie,niekoniecznie koscielnym. > > poza tym były inne , ale nie chcę wymieniać , bo pewnie znowu zadałbyś > pytanie , czy mogłabym podać wątek , z którego pochodzą > > ============================================================================== > > > Inwektywa to obrażający zarzut,zniewaga słowna,obelga. > Gdzie Ty się dopatrzyłaś u mnie posługiwania się inwektywami ? > Sama mówiłas o tym,że nie było w rejestracji zaznaczone m. > Ja tego nikomu nie sprawdzałem. > > Kto mnie nazwał masochistą?.Ja Ci odpowiedziałem wtedy anegdotę G.B.Schaw > może to była inwektywa ? Mówisz,że mam proste oprogramowanie,to komplement ? > czy zarzut ? czy inwektywa ? cytujesz wypowiedzi wyrwane z kontekstu , poza tym o ile sobie przypominam wypowiadałam sie w trybie przypuszczającym . a jeśli chodzi o proste oprogramowanie , to coraz bardziej zaczyna sie ono potwierdzać , bo stosujesz chwyty poniżej pasa . dlaczego zacytowałeś tę anegdotę ? > > Chelseaa,ja z Tobą nie zamierzam romansować, Ghost , ani ja na Ciebie nie lęcę )) Nie obawiaj się nie zamierzam jedynie zaśmiecać > tego forum tego rodzaju dyskusjami.Dlatego zaproponowałem Ci dalszą polemikę > za pomocą e-maili. po to ,żebyś to póżniej wykorzystał na tym forum ? wiesz , nie ze mną te numery > > Nie przyjmuj tego teraz za moją zarozumiałość.Ja się jeszcze nigdy nikomu nie > poddałem.Ty też ze mną będziesz mieć problemy o jakich problemach piszesz ? Ale sama tego chciałaś,teraz > musisz być konsekwentna. > > Ghost nie jest ani sfrustrowany ani upierdliwy. > Będę bardziej uroczy do Ciebie.Myślę,że nic nie będzie Cię bardziej drażnić. > > Pozdrawiam mam tylko nadzieję , że nie będziesz robił nic wbrew sobie ) Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 19:17 > Chelseaa,ja z Tobą nie zamierzam romansować, Ghost , ani ja na Ciebie nie lęcę )) Nie obawiaj się ========================================================================= Ja się nie obawiam.A dlaczego miałabyś na mnie lecieć.Widziałaś mnie ? =========================================================================== > a jeśli chodzi o proste oprogramowanie , to coraz bardziej zaczyna sie ono > potwierdzać , bo stosujesz chwyty poniżej pasa ============================================================================ Może jakies przykłady ? Łatwiej będzie mi się odnieść. ================================================================================ > po to ,żebyś to póżniej wykorzystał na tym forum ? > wiesz , nie ze mną te numery ================================================================================ Jesteś już bardzo zdenerwowana i chyba sfrustrowana. Dobranoc chelseaa,muszę już kończyć. Miłych snów,żeby ci się nie przyśniły jakies duchy. Odpowiedz Link
chelseaa Re: wprost do ghost`a 11.11.05, 19:28 ghost25 napisał: > Ja się nie obawiam.A dlaczego miałabyś na mnie lecieć.Widziałaś mnie ? o.k. , odpowiem równie subtelnie jak Ty , żeby nie było nieporozumień - - też nie chcę z Tobą romansować A dlaczego opowiedziałeś wtedy tę anegdotę Shawa , bo się jeszcze nie dowiedziałam . A może w kontekście powyższych słów już nie jest aktualna ? ) Jeśli chodzi o przykłady stosowania technik poniżej pasa , oto jeden z nich , typowy chwyt erystyczny : > Jesteś już bardzo zdenerwowana i chyba sfrustrowana. > > Dobranoc chelseaa,muszę już kończyć. > > Miłych snów,żeby ci się nie przyśniły jakies duchy. ~~~~~~~~~~ nie chadzam tak wcześnie spać ) Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 12.11.05, 10:56 chelseaa napisała: > o.k. , odpowiem równie subtelnie jak Ty , żeby nie było nieporozumień - > - też nie chcę z Tobą romansować ; -------------------------------------------------------------------------- chelseaa,po co się powtarzasz,to już ustaliliśmy ------------------------------------------------------------------------------ > A dlaczego opowiedziałeś wtedy tę anegdotę Shawa , bo się jeszcze nie > dowiedziałam . A może w kontekście powyższych słów już nie jest aktualna ? ---------------------------------------------------------------------------------- Opowiedziałem,bo wiedziałem,że się nie domyślisz.Widzisz jak Cię to nurtuje. Od tego czasu jestem Ci wrogiem ? -------------------------------------------------------------------------------- > Jeśli chodzi o przykłady stosowania technik poniżej pasa , oto jeden z nich , > typowy chwyt erystyczny : > > > Jesteś już bardzo zdenerwowana i chyba sfrustrowana. > > > > Dobranoc chelseaa,muszę już kończyć. > > > > Miłych snów,żeby ci się nie przyśniły jakies duchy. =============================================================================== Słuchaj mam zbyt proste oprogramowanie i nie rozumiem,którego chwytu erystycznego użyłem w tym przypadku ? - stwierdzając,że jesteś zdenerwowana ? - to być może subiektywna ocena ale moja ocena,wyrażam w niej swoje przypuszczenie - Dobranoc muszę już kończyć ? - od kiedy to grzeczność można traktować jako chwyt erystyczny ? potwierdza to moje przypuszczenie o Twoim zdenerwowaniu - Miłych snów,żeby Ci się nie przyśniły duchy ? czyli np.Ghost25 jaki to chwyt erystyczny ? - Ja też nie chadzam tak wcześnie spać.Musiałem oddać komputer synowi a potem córce. Wiedzieć to znaczy rozumieć.Często też aby zrozumieć trzeba najpierw coś wiedzieć chelseaa. Odpowiedz Link
chelseaa Re: wprost do ghost`a 12.11.05, 18:52 ghhost25- > Opowiedziałem,bo wiedziałem,że się nie domyślisz.Widzisz jak Cię to nurtuje. > Od tego czasu jestem Ci wrogiem ? > > wróg nierzadko bardziej pomaga w życiu , niż przyjaciel , tylko zwykle nigdy się o tym nie dowiaduje A co do tej anegdoty , to mylisz się że się nie domyślam . Chciałam tylko tych domysłów mieć potwierdzenie .Wyczuwam Twoje intencje . > Wiedzieć to znaczy rozumieć.Często też aby zrozumieć trzeba najpierw coś > wiedzieć chelseaa. ja wiem , że Ty wiesz , że ja wiem , tylko nie chcesz się do tego przyznać Odpowiedz Link
ghost25 Re: wprost do ghost`a 13.11.05, 00:46 chelseaa : wiesz jaki jestem smutny,coraz krótsze masz wypowiedzi,co się stało ? zepsuło Ci się oprogramowanie ? =============================================================================== A co do tej anegdoty , to mylisz się że się nie domyślam . Chciałam tylko tych domysłów mieć potwierdzenie .Wyczuwam Twoje intencje =============================================================================== Naprawdę ? to powiedz co się domyślasz ? Jakie dostałaś odemnie potwierdzenie? Żadnego niestety. Das ist mein geheimnis chelseaa ? ot co ? To jest moja słodka tajemnica i możesz mieć tylko przypuszczenia nic ponadto możesz sie oczywiście domyślać na ile starczy Ci wyobrażni,ale nic nie wiesz napewno. Rozumiesz to ? ================================================================================== > ja wiem , że Ty wiesz , że ja wiem , tylko nie chcesz się do tego przyznać ============================================================================== Ja Ci się przyznam chelseaa,ja wiem,że nic nie wiem - a co Ty wiesz ? ================================================================================ Życzę Ci miłych snów i przyjemnej niedzieli. Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kochana prosta chelseaa... 11.11.05, 08:36 chelseaa napisała: > wiedzieć to rozumieć , kumasz to ? =============================================== Oczywiście,zgadzam się z Tobą. Odpowiedz Link
omat_koboska Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 08:34 Ja nie jestem, bo rodzice nie mogli się dogadać w jakiej wierze mnie wychować i pozostawili decyzję mnie. A ja nie mogę się jakoś zdecydować. I żyję. Odpowiedz Link
mr_pope Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 14:55 Dwie osoby napisały tutaj, że niestety zostały ochrzczone. Korzystając z okazji chciałbym spytać dlaczego niestety? Zostały wam po chrzcie jakieś blizny? Siadło Wam to na psychice? O co chodzi? Odpowiedz Link
j.ch Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 18:09 Grupa sprawująca władzę, nazywająca siebie kościołem i oszukująca, że rządzi ludźmi z woli Jezusa, stworzyła obrzęd w którym dorośli ludzie dowodzą swojego poddaństwa poprzez umieszczenie swojego dziecka pod strumieniem wody i publiczne oświadczenie, że to dziecko też będzie poddane woli kościoła. Jeśli takie coś nazywa się chrztem, to Jezus nie był ochrzczony. Gdyby kościół istniał w czasach Jezusa, wykląłby Jezusa jako poganina. Przecież polanie wodą przez kogoś, kto nie jest księdzem katolickim, z punktu widzenia kościoła nie jest chrztem. Nawet jeśli ten polewający ma akurat na imię Jan i nawet jak mówi, że chrzci. A tak swoją drogą, czy Jan Chrzciciel był ochrzczony, bo nie pamiętam... I nie wiem, kto mógłby go ochrzcić. Pozdrawiam, J. Ch. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 21:19 j.ch.: > A tak swoją drogą, czy Jan Chrzciciel był ochrzczony, bo nie pamiętam... I nie > wiem, kto mógłby go ochrzcić. > '''''''' ciekawe pytanie coś znalazłam w sieci: "Nie mamy żadnego powodu przypuszczać, ażeby który z uczniów miał udział w tym chrzcie, albo, żeby Jan był ochrzczony. Dlaczego? Ponieważ w owym czasie nie należeli oni do klasy, która była zwaną "grzesznicy". Ani Jan Chrzciciel do niej nie należał, ponieważ starał się postępować według Prawa Bożego na ile mógł. Uczniowie również nie byli grzesznikami. Starali się bowiem postępować według zasad Zakonu i nie przestępowali go świadomie. Z tego powodu widzimy przyczynę, dlaczego nigdzie nie mamy wzmianki, ażeby który z Apostołów był chrzczony z wyjątkiem Apostoła Pawła. Pismo święte nie mówi, ażeby Jan Chrzciciel był chrzczony. Gdy Jezus przyszedł do Jana Chrzciciela, ażeby być od niego ochrzczonym, Jan się wzbraniał, mówiąc: Jak to, ja mam Cię chrzcić? Ty nie jesteś grzesznikiem. Ty nie masz grzechów do zmycia, ani nie przestępowałeś Zakonu, ja nie nawołuję takich jak Ty. Jeżeli który z nas ma być ochrzczony, to raczej ja, niż Ty, ponieważ jesteś święty, niewinny, niepokalany, odłączony od grzeszników. Ja nie jestem tak doskonały, a jednak nie potrzebuję być ochrzczony." Odpowiedz Link
j.ch Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 21:45 chelseaa napisała: > coś znalazłam w sieci: > "Nie mamy żadnego powodu przypuszczać, ażeby który z uczniów miał udział w tym > chrzcie, albo, żeby Jan był ochrzczony. Dlaczego? Ponieważ w owym czasie nie > należeli oni do klasy, która była zwaną "grzesznicy". Ani Jan Chrzciciel do > niej nie należał, ponieważ starał się postępować według Prawa Bożego na ile > mógł. Uczniowie również nie byli grzesznikami. Starali się bowiem postępować > według zasad Zakonu i nie przestępowali go świadomie." Widać zatem, że jest słowo "chrzest" oznacza zupełnie co innego współcześnie, tak jak je wypromował Kościół Katolicki, a czym innym był w czasach Jana Chrzciciela. Przydałoby się inne słowo na te dwie czynności. Obecnie instytucja, która nazywa siebie Kościołem, potępia nieochrzczonych niezależnie od tego, czy "starają się postępować" w określony sposób. Malutkie dziecko nie ma szans wykazać się tym, że się jakoś "stara" postępować i że w związku z tym być może "nie potrzebuje chrztu". Dziecko nie ma szans "postępować według praw zakonu". Więc ta obecnie narzucana dzieciom ceremonia nie jest chrztem, jeśli Jan Chrzciciel chrzcił. Albo odwrotnie, jeśli teraz są chrzty, to Jan Chrzciciel robił coś innego. Pozdrawiam wszystkich niezależnie od tego, czy i przez jakie ceremonie w życiu przeszli, J. Ch. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 22:05 J.CH.: > Obecnie instytucja, która nazywa siebie Kościołem, potępia nieochrzczonych > niezależnie od tego, czy "starają się postępować" w określony sposób ''''''''' ani chrzest nikogo nie zbawia , ani tym bardziej Kościół nikogo nie potępia , bo nie jest to jego misją . Chrystus nigdy w ciągu swojego życia nie rzucił na nikogo przekleństwa , czy np. Judasz został potępiony ? Nie wiemy tego . Odpowiedz Link
j.ch Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 22:41 chelseaa napisała: > ani chrzest nikogo nie zbawia , ani tym bardziej Kościół nikogo nie potępia Kościół nie potępia... możliwe. Robią to tylko jego przedstawiciele. > Chrystus nigdy w ciągu swojego życia nie rzucił na nikogo przekleństwa , > czy np. Judasz został potępiony ? Nie wiemy tego . Ależ oczywiście. To, że Kościół samozwańczo podaje się za instytucję działającą w imieniu J. Chrystusa, a w gruncie rzeczy nie ma nic z nim wspólnego, to wiem. To, że Kościół robi rzeczy, których Jezus nigdy nie zrobił, to wiem. Można by powiedzieć, że Kościół ma takie samo prawo działać w imieniu Jezusa, jak ja, ale to nieprawda, bo ma mniejsze. J. Ch. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 22:51 j.ch napisał : Można by > powiedzieć, że Kościół ma takie samo prawo działać w imieniu Jezusa, jak ja, al > e > to nieprawda, bo ma mniejsze. ,,,,, a co takiego robisz w imieniu Chrystusa ? Odpowiedz Link
j.ch Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 07.11.05, 15:55 j.ch napisał: > Można by > powiedzieć, że Kościół ma takie samo prawo działać w imieniu Jezusa, jak > ja, ale to nieprawda, bo ma mniejsze. chelseaa napisała: > a co takiego robisz w imieniu Chrystusa? Działam we własnym imieniu. I na moje oko moje działanie jest bliższe nauczaniu Chrystusa, a w każdym razie w ogromnym stopniu jest z nim zgodne. Mógłbym przejawić tyle pychy, żeby oszukiwać, że Jezus mnie do czegoś upoważnił. Ale nie ma takej potrzeby, bo okazywać miłość można nie powołując się na kogokolwiek. Żaden z pracowników i sympatyków instytucji Kościoła Katolickiego nie został przez Jezusa upoważniony do jakichkolwiek działań w jego imieniu. Co więcej ogromna ilość takich działań, jakie są obecnie wykonywane, została przez Jezusa wyraźnie zabroniona, a przynajmniej to jest napisane w Biblii. Sądzę, że to niewyobrażalna arogancja, żeby postępować wbrew naukom Jezusa i twierdzić, że działa się w jego imieniu... Pozdrawiam, J.Ch. Odpowiedz Link
rrhadane Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 18:24 Mój mąż przez ponad 30 lat uważał, że nie jest. Bardzo to przeżywał, bo z jakichś wypowiedzi dzieci na kolonii doszedł do wniosku, ze nie dędąc ochrzczonym jest diabłem. No i po tych 30 latach okazało się, że babcia go ochrzciła w tajemnicy przed rodzicami. Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 18:48 No to wg. mnie diabłem jest babcia,dawno już pisałem o tym,że nigdzie w Bibli w ST,który kk uznaje, nie jest zapisany nakaz chrztu dzieci i niemowląt Pierwsi chrześcijanie do II wieku nie chrzcili dzieci. Ojciec kościoła Tertulian w 185 r napisał traktat o chrzcie.gdzie wypowiedział się jednożnacznie przeciw chrzczeniu dzieci i niemowląt. Gdyż zgodnie z naukami Jezusa,najpierw wiara,potem zrozumienie i przyjęcie go (nie przez pośrednictwo rodziców ) a potem dopiero chrzest. Ale kościołowi z wiadomych przyczyn śpieszyło się żeby od kolebki po grób mieć niekwestionowany jedyny nadzór nad swoimi owieczkami. Jeżeli ktoś nie będzie zbawiony ( wg.chrześcijan)którzy jako jedyni uzurpują sobie prawo przez ich kościół do zbawienie : TO BĘDZIECIE WY WŁAŚNIE CHRZEŚCIJANIE WBREW NAUCE WASZEGO GURU PRZYJĘLIŚCIE CHRZEST JAKO DZIECI CZYLI BEZ PRZYJĘCIA WYKŁADNI WASZEGO GURU.......................... I BĘDZIECIE SIĘ WRAZ Z WASZYM KOŚCIOŁEM SMAŻYĆ W PIEKLE A JA, BLOODY,GRGKH,JOSARNA,SERHAMESAR I INNI ATEIŚCI Z TEGO FORUM BĘDZIEMY OCHOCZO DOKŁADAĆ DO PIECA ABYŚCIE MIELI STAŁĄ TEMPERATURĘ....... AMEN. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 19:51 > I BĘDZIECIE SIĘ WRAZ Z WASZYM KOŚCIOŁEM SMAŻYĆ W PIEKLE > LOL > A JA, BLOODY,GRGKH,JOSARNA,SERHAMESAR I INNI ATEIŚCI Z TEGO FORUM BĘDZIEMY > OCHOCZO DOKŁADAĆ DO PIECA ABYŚCIE MIELI STAŁĄ TEMPERATURĘ....... AMEN. > > ghost , myślisz ,że Cię do głównego kotła dopuszczą ? > Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 20:18 ghost25 napisał: > A co nie zasługuję ? > > > myślę , że zasługujesz na coś innego Odpowiedz Link
rrhadane Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 20:31 ghost25 napisał: > A co nie zasługuję ? > > Oj, aż usłyszałam to rozczarowanie... a tak serio - oczywiscie, ze chrzest niemowlat to czynność magiczna, jest takich wiele w chrześcijańskich kościołach nieprotestanckich, myślę, że stąd, iż chrześcijaństwo było dla pogan (w znaczeniu nieżydów) trudne do przyjęcia, niezrozumiałe. Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 20:58 rrhadane napisała: > ghost25 napisał: > > > A co nie zasługuję ? > > > > > Oj, aż usłyszałam to rozczarowanie... > a tak serio - oczywiscie, ze chrzest niemowlat to czynność magiczna, jest > takich wiele w chrześcijańskich kościołach nieprotestanckich, myślę, że stąd, > iż chrześcijaństwo było dla pogan (w znaczeniu nieżydów) trudne do przyjęcia, > niezrozumiałe. ================================================================================= ghost25 napisał: > A co nie zasługuję ? > > Oj, aż usłyszałam to rozczarowanie.. ======================================================= Rozczarowanie ? czyje ? moje ? Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 21:34 rrhadane napisała: >> a tak serio - oczywiscie, ze chrzest niemowlat to czynność magiczna chrzest to nie magia , lecz symbol podobnie jak obrączka ślubna Odpowiedz Link
rrhadane Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 22:09 chelseaa napisała: > rrhadane napisała: > > >> a tak serio - oczywiscie, ze chrzest niemowlat to czynność magiczna > > chrzest to nie magia , lecz symbol podobnie jak obrączka ślubna Mówię o chrzcie niemowląt - obrączka slubna symbolizuje coś, co dzieje sie z wiedzą i wolą zainteresowanych osób. Dla protestantow chrzest to symbol, ale zdaje się, że nie o tym tu rozmawiamy. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 06.11.05, 22:38 rrhadane napisała: Mówię o chrzcie niemowląt - obrączka slubna symbolizuje coś, co dzieje sie z > wiedzą i wolą zainteresowanych osób. '''''''''''' tak jak chrzest nie czyni nikogo chrześcijaninem , podobnie obrączka ślubna nie sprawia , że ktoś automatycznie staje się małżonkiem , ale już noszenie obrączki jest pokazaniem światu , że ktos nie wstydzi przyznać sie do swojego partnera . > Dla protestantow chrzest to symbol, ale zdaje się, że nie o tym tu rozmawiamy. > symbol społeczności z Chrystusem Odpowiedz Link
nelsonek Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 10.11.05, 19:11 tak jak obraczka jest noszona za wiedza i zgoda samych zainteresowanych (niewazne czy ktos rzeczywiscie jest mezem czy zona) tak na chrzest sam zainteresowany zgody nie wyrazil (mowie oczywiscie o niemowletach - i mniejsza o to kim zostanie w prszyszlosci katolikiem, muzlulmaninem czy ateista) Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 10.11.05, 19:54 nelsonek napisał: > tak jak obraczka jest noszona za wiedza i zgoda samych zainteresowanych (niewaz > ne czy ktos rzeczywiscie jest mezem czy zona) tak na chrzest sam zainteresowany > zgody nie wyrazil '''''''''''''''''''''''''''''''''''''' obrączka to nie kajdany , tak samo chrzest . z każdego zobowiązania można się wycofać . '''''''''''''''''''''''''''''''''''''' >>zainteresowany > zgody nie wyrazil ''''''''''''''''''' a jak miałby to niby zrobić ? )) Odpowiedz Link
nelsonek Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 13.11.05, 13:35 > obrączka to nie kajdany , tak samo chrzest . z każdego zobowiązania można się > wycofać . problem w tym, ze do niczego sie nie zobowiazalem, a do obrzadku zostalem ZMUSZONY. nie bylo mojej zgody na to. jesli chodzi o slub to nikt mnie do niczego nie zmuszal. > a jak miałby to niby zrobić ? [wyrazic zgode na chrzest - przyp] nie mial ZADNEJ okazji. zostal postawiony przed faktem dokonanym, w przypadku slubu (a wiec zakladania obraczki) robi to dobrowolnie. Wielu katolikow wypowiada sie "a coz Ci szkodzi iz zostales ochrzczonyniemowlakiem bedac?" W zasadzie racja, niby straszliwych efektow w psychice to nie zostawia, napletek jak byl taki i jest... Z drugiej strony chodzi o zasade. Jesli wszelkie obrzedy czy zaklecia w ktorenie wierzymy nie maja nawet symbolicznego znaczenia to czy jesli np. UniwersalnyKosciol Marsjanistyczny do ktorego przypadkiem nalezalby ojczym pozniejszegokatolika upudrowal mu pupe (jako noworodkowi) weglem drzewnym mamroczac "OMarsjaninie Przeswietny" w kostiumiku z Wojen Gwiezdnych to tez nie ma sprawy? przeciez z kazdego "zobowiazania" mozna sie wycofac. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 13.11.05, 14:38 nelsonek napisał: > problem w tym, ze do niczego sie nie zobowiazalem, a do obrzadku zostalem ZMUSZ > ONY. nie bylo mojej zgody na to. jesli chodzi o slub to nikt mnie do niczego ni > e zmuszal problem w tym , że to nie mój tylko Twój problem . Twoi rodzice chcieli dobrze , Ty uznałeś po latach , że została pogwałcona Twoja wolność wyboru i skomlesz na tym forum , a ja właściwie nie wiem o co Ci chodzi . Co ja mam do tego ? To są sprawy między Tobą , Twoimi rodzicami i Bogiem . Odpowiedz Link
nelsonek Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 13.11.05, 20:09 forum jest do tego by przedstawiac swoje opinie. zwlaszcza, ze celem tego forum jest wymiana wszelkich opinii na temat kosciola, religii, bogow, bostw, wierzen i innych zabobonow. zatem miejsca nie pomylilem, tylko Ty sie oburzasz, ze ktos smie miec inne zdanie niz Ty i chrzanisz cos od rzeczy, ze to moj problem. nie tylko moj. ja mam swoja opinie, Ty masz swoja. i w czym problem? masz obowiazek odpisywania czy jak? boga nie ma, wiec z cala pewnoscia nie sa to sprawy miedzy mna a bogiem. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 13.11.05, 21:57 nelsonek napisał: tylko Ty sie oburzasz, ze ktos smie miec inne zdanie niz Ty i chrzanisz cos od rzeczy, ze to moj problem , nie tylko mój no to poszukaj kogoś , kto ma podobny problem > boga nie ma, wiec z cala pewnoscia nie sa to sprawy miedzy mna a bogiem. jeśli wg Ciebie Boga nie ma , to Twój problem nie ma rozwiązania , a jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu . Odpowiedz Link
nelsonek Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 13.11.05, 22:18 nie ja zakladalem ten watek, nie ja zaczalem temat chrztu niemowlat. zatem miejsce wybralem dobre. tylko Ty zaczelas sie czepiac. Twoja sprawa. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 13.11.05, 22:37 nelsonek napisał: > nie ja zakladalem ten watek, nie ja zaczalem temat chrztu niemowlat. zatem miej > sce wybralem dobre. tylko Ty zaczelas sie czepiac. Twoja sprawa. > Tez juz jestem zmęczona , dobranoc .. Odpowiedz Link
nelsonek Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 13.11.05, 22:21 > jeśli wg Ciebie Boga nie ma , to Twój problem nie ma rozwiązania , a jeśli > nie ma rozwiązania to nie ma problemu . jaki moj problem? to jest problem wscieklej indoktrynacji kosciola. jesli jakis problem nie ma rozwiazania nie oznacza, ze problemu nie ma. to tylko Twoja pokretna logika. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 13.11.05, 22:39 nelsonek napisał: > > jeśli wg Ciebie Boga nie ma , to Twój problem nie ma rozwiązania , a jeśl > i > > nie ma rozwiązania to nie ma problemu . > > jaki moj problem? to jest problem wscieklej indoktrynacji kosciola. > jesli jakis problem nie ma rozwiazania nie oznacza, ze problemu nie ma. to tylk > o Twoja pokretna logika. olej indoktrynację , ulżyj sobie Odpowiedz Link
nelsonek Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 14.11.05, 09:25 a ja sobie ulze piszac na tym forum. Odpowiedz Link
chelseaa Inicjacja wg Tertuliana 06.11.05, 20:48 ghost : Ojciec kościoła Tertulian w 185 r napisał traktat o chrzcie.gdzie wypowiedział > się jednożnacznie przeciw chrzczeniu dzieci i niemowląt. na pewno ? '''''''''''Inicjacja chrześcijańska "Tertulian napisał pierwszy „traktat" o chrzcie. W trzech częściach rozwija podstawowe zasady rozumienia tego sakramentu. Najpierw przedstawia ogólne znaczenie chrztu w stosunku do obrzędów pogańskich. Następnie rozwija teologiczną refleksję o wodzie jako specyficznym składniku obrzędu i jako nici przewodniej historii zbawienia, począwszy od pierwotnych wód stworzenia. W drugiej części zajmuje się tematem specyficzności chrztu chrześcijańskiego, odmiennego nie tylko od obrzędowych obmyć Starego Testamentu, lecz także od chrztu Jana. Punktem ogniskowym chrztu jest Jezus Chrystus. Ze względu na niego chrzest jest konieczny i wywołuje skutki wiecznego zbawienia. W trzeciej części opracowuje tematykę liturgiczną i zajmuje się także chrztem dzieci, który uważa za konieczny. W całym traktacie mówi o wierze jako elemencie, który towarzyszy i określa zbawczą wartość sakramentu(23)." '''''''''''''''' o Tertulianie : Najpóżniej w 207 r. zrywa z Kościołem : jego surowe i ponure , niegodzące się na żaden kompromis usposobienie doprowadziło go do montanistów.Ale wkrótce staje na czele własnego stronnictwa tertulianistów ("Patrologia" Berthold Altaner) Odpowiedz Link
ghost25 Re: Inicjacja wg Tertuliana 06.11.05, 20:56 Napewno,nie mam teraz tej książki w domu ale kiedy będę miał zacytuję ci dokładnie słowo w słowo ten ustęp gdzie przeciwstawia się chrztu dzieci. Przytoczona przez ciebie na koniec informacja o przejściu do grona tzw, montanaistów ma wg. ciebie osłabić argumenty tego co powiedział ? Co masz na myśli,że zasługuję na coś innego niż na dostęp do głównego kotła w piekle,sugerujesz,że dostanę tam lepsze stanowisko ? Odpowiedz Link
chelseaa Re: Inicjacja wg Tertuliana 06.11.05, 21:29 ghost25 napisał: > Napewno,nie mam teraz tej książki w domu ale kiedy będę miał zacytuję ci > dokładnie słowo w słowo ten ustęp gdzie przeciwstawia się chrztu dzieci. '''''''''''' to z jakiego żródła korzystałeś , z Racjonalisty ? '''''''' > Przytoczona przez ciebie na koniec informacja o przejściu do grona tzw, > montanaistów ma wg. ciebie osłabić argumenty tego co powiedział ? to nie ma znaczenia , bo tekst o chrzcie pochodzi jeszcze z okresu katolickiego , chciałam tylko zwrócić uwagę na jego usposobienie , ot tak sobie > > ''''''' > Co masz na myśli,że zasługuję na coś innego niż na dostęp do głównego > kotła w piekle,sugerujesz,że dostanę tam lepsze stanowisko ? uważasz , że w ogóle zasługujesz na piekło ? > > > > > Odpowiedz Link
vitmik Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 07.11.05, 07:36 znałem kolesia ktory przy wodce rzekł: ja moge isc do piekła chocby dzisiaj na drugi dzien przejechala go ciezarowka jak wracal na bani z tej imprezy. lepiej nie smiac sie z piekla Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 07.11.05, 07:58 Ależ, Vituś ja wierzę,w piekło - pozwól,że posłużę się cytatem: - Lepiej jest rządzić w piekle, niż być pokojowym w niebie. - Każdy łotrzyk, gdyby zechciał, mógłby zostać mężem stanu Fielding Henry Odpowiedz Link
michal2708 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 07.11.05, 11:47 A ja nie jestem ochrzczony! I jestem z tego powodu bardzo dumny! btw. A do założenia obrączki ślubnej nie potrzebowałem xiędza. Zrobiła to moja żona. Było fajnie. I dużo taniej, ale to temat na oddzielny wątek Odpowiedz Link
ghost25 Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 07.11.05, 13:35 michal2708 napisał: > A ja nie jestem ochrzczony! I jestem z tego powodu bardzo dumny! > > btw. A do założenia obrączki ślubnej nie potrzebowałem xiędza. Zrobiła to moja > żona. Było fajnie. I dużo taniej, ale to temat na oddzielny wątek ============================================================================= Przyjmij moje gratulacje.Ja zaś ghost25,was błogosławię i życzę wam wszystkiego najlepszego na wspólnej drodze życia. Żyjcie długo i szczęśliwie i zawsze mile wspominajcie wujka ghosta25. Odpowiedz Link
seth.destructor Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 08.11.05, 00:03 Mogę zająć się dostawą paliwa? Mam kontakty na Bliskim Wschodzie... Odpowiedz Link
nauma Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 07.11.05, 23:37 Mało nieochrzczeńców... Ja jestem nieochrzczony. Odpowiedz Link
oginn Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 10.11.05, 19:17 Po wypisaniu się z KK jestem nieochrzczony. Odpowiedz Link
omat_koboska Re: Kto z Was nie jest ochrzczony ? 11.11.05, 09:56 Ja zostałem wychowany przez rodziców o różnych wyznaniach i nie mogli się dogadać w jakiej wierze mnie wychować, więc zostawili tą decyzję mnie. Na razie się nie zdecydowałem. Nie jestem więc ochrzczony. Odpowiedz Link