ateista-onanista 03.04.06, 10:05 Wczoraj,punktualnie o godz.21,37 wyszedłem przed dom,aby popatrzeć,jak nasi katolicy czczą pamięć o JP2 - i z wielkim zdziwieniem i radością zobaczyłem tylko jedną[sic!]świeczkę ! - na ok.50 rodzin ! Czy to możliwe ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartosz_kania Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 10:20 U mnie było podobnie. To znaczy nie zauważyłem jakiegoś znaczącego zaciemnienia a świeczek w ogóle nie było. Obserwowałem w sumie kilkaset mieszkań w okolicznych blokach. Idzie ku normalnemu Odpowiedz Link
ac78f92aa421c5e2b9 Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 10:45 Wczoraj, kiedy już się położyłem spać, tak mniej więcej o wpół do dwudziestej drugiej, katolicy zaczęli bić w dzwony! Ale trwało to zadziwiająco krótko. Tak, że nim zdążyło mnie wkurzyć, to już się skończyło. Może faktycznie powoli uczą się szanować spokój swych bliźnich, i dlatego tak krótko dzwonili. A może po prostu byli zbyt leniwi - nie chciało się dłużej pociągać za sznurki. I tak mamy szczęscie, bo gdyby Wojtyła skonał o pierwszej w nocy, to by bezczelnie dzwonili o pierwszej. Odpowiedz Link
vitmik Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 11:10 juz naprawde nie wiem czy napierd...alacie sie z samego wojtyły vel jp2 czy tez z całej otoczki dewotów i swietokradcow ktorzy zeruja na jego osobie? robi wam ktos przykrosc z powodu tego ze wystawi sobie swieczke w oknie? twoje okno? to co sie wpierd..alasz w nie swoje? dzwonili przed 22? to o co chodzi? ciszy nocnej jeszcze nie ma. w dodatku nie wierze ze jak urzadzasz imprezy jeden z drugim to po 22 wyłączacie muze. ja swieczki nie wystawilem, swiatlem sie nie bawilem ale sa granice chamstwa. oswieconych popaprancow tez to dotyczy Odpowiedz Link
kamajkore Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 11:14 > juz naprawde nie wiem czy napierd...alacie sie z samego wojtyły vel jp2 czy tez > > z całej otoczki dewotów i swietokradcow ktorzy zeruja na jego osobie? > > robi wam ktos przykrosc z powodu tego ze wystawi sobie swieczke w oknie? twoje > okno? to co sie wpierd..alasz w nie swoje? > dzwonili przed 22? to o co chodzi? ciszy nocnej jeszcze nie ma. w dodatku nie > wierze ze jak urzadzasz imprezy jeden z drugim to po 22 wyłączacie muze. > > ja swieczki nie wystawilem, swiatlem sie nie bawilem ale sa granice chamstwa. > oswieconych popaprancow tez to dotyczy vitmik chamstwo to by było jakbysmy chodzili po domach i gasili te świeczki własną śliną więc nie panikuj... Odpowiedz Link
lena_ziemkiewicz Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 11:40 No właśnie, ja bym bardzo chciała, zeby tak było: "moje okno, to co się wpierdalasz". Ale tutaj telewizja i radio publiczne napierdalały przez ponad dwie doby o Wojtyle i katolach. Totalna indoktrynacja. Jeśli katole narzucają swój światopogląd wszystkim (religia w szkołach i na maturze), to musimy jakoś odreagować. Odpowiedz Link
grek.grek Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 13:17 Vitmik, bądź szczery - nie żenuje Cię ta cała sytuacja ? Wstążeczki,światła,chóralne modły,tv-debiliada,świeczki,obrazki,cała ta wojtyłomania ? Nie uważasz,że to w najgorszym guście,że to naciągane,ckliwe i iditoyczne ? Przecież to właśnie jest krytykowane i ,jak to fantazyjnie nazwałeś, "napier ^&^& ne" ... Jeśli wyjdę na ulice w samych stringach, w żółtym kapeluszu i zielonych gumowcach to tych,którzy powiedzą,że to "żenujące",mam pojechac tekstem "co,twoje nogi i tyłek,że się wpier..lasz ?" Wiesz na czym polega róznica ? Na tym,że ja bym taką krytykę przyjął; raz,ze wiem,że sa zawsze odmienne poglądy,a dwa - wiedziałbym co robię... Jeśli katolicy oburzają się za to,że części osób nie podoba się ich Lolek-szoł to albo Wojtyłe już podnieśli do rangi Boga Ojca i nie rozumieją,że inni moga tego nie potrzebować i nie uznawać, albo zwyczajnie nie wiedzą co czynią. I jeszcze pytanie - nie dostrzegasz prostego faktu,że gdyby nie medialna szajba to nie byłoby tej całej sytuacji ? Nie dostrzegasz,ze wiele osób krytykujących Lolek-szoł krytykuje właśnie media,bezkrytycyzm i zwykłe zaślepienie ? I sądzisz ,że czarni nie mają w tym interesu,by ponieść Wojtyłe na sztandarach,zarówno jako kogoś rzekomo kochającego młodzież - po to by utrwalić swoje wpływy na kolejne pokolenia, zapewnić sobie i tym po sobie utrzymanie na kolejne lata, a druga rzecz to przycięcie papieżem uszu samozwańcowi Rydzykowi i jego hordzie,a więc jest to poniekąd kolejna odsłona w wojnie o dusze,umysły i ,co najważniejsze , zawartość portfeli Polaków toczona w łonie KK. Wojtyła zaś to zwykła karta przetargowa,as w talii jednej ze stron.A ten cały szoł ,świadomie czy nie, swoją zamaszystością, agresywnością i zasięgiem daje spory kapitał antyrydzykowym kościelnym... Takie rocznice,z takim szoł,będą jeszcze trochę lat powtarzane,i zawsze będa przypomnieniem,że papa to reprezentant jasnej strony mocy w kościele,więc antyrydzykowcy będą za jego wizerunkiem,legendą i popularity szli jak piechota za czołgiem...Ale żeby czołg jechał trzeba mu nalewać paliwa,a więc ciągle Lolka restaurować,utrzymywać za pomocą propagandy jego obłedny kult w świadomości narodu i wymuszac wręcz konformistyczne cmokierstwo,wasalizm wobec jego postaci; wyposażyć ją w koturny na których zawsze będzie przydatnym orężem w boju. O tym,że politycznie KK,Lolek i reszta jest rozgrywana równie gorliwie też wiadomo. Choćby przez fakt bycia częścią takich podchodów,w których celem jest kasa,władza i patent na uczenie Polaków co mają robić, człowiek wierzący nie powinien w tym uczestniczyć.Hołd zmarłemu można oddać w zaciszu swej,hmm,duszy... nie trzeba się z tym obnośić,jak byle buraczany mentalny badylarz,który daje dziecku 5 zł na bułkę patrząc przy okazji czy wszyscy widzieli,że dał ... Odpowiedz Link
vitmik Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 13:50 zgadza sie to co napisales tylko po co w te show mieszac samego wojtyłe, którego juz tutaj nie ma? sadze, ze on sam by nie popieral traktowanie go jak swietego, boga,bozka, cielca no a niestety tak jest. jednak to nie jest powod zeby szydzic z niego samego. Odpowiedz Link
grek.grek Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 14:50 Hmmm,a nie sądzisz,ze Wojtyła sam w te klocki pogrywał kiedy jeszcze żył ? Co by nie powiedzieć to był dobrym aktorem i świetnie korzystał z medialnego potencjału swojej osoby... Więc, czy popierałby czy nie - z przyczyn wiadomych raczej nie dowiemy się na pewno .. Myślę,że co do jednego chyba się zgodzimy - śmierć tego człowieka,abstrahując od stosunku do niego za życia, stała się kolejna płaszczyzną showtime medialnego i okazją do ugrywania czegokolwiek i przyjmowania patetycznych póz {na obie strony zresztą (vide koszulki "Nie płakałem po papieżu")}... i to chyba jest nie halo... Odpowiedz Link
vitmik Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 14:59 moze i jest troche racji w tym co piszesz. niech go osadzi historia. polacy sa nieobiektywni bo traktuja go inaczej niz inne nacje. w koncu niewielu naszych rodakow mialo wplyw na losy swiata. i chyba dlatego nasz kompleks nizszosci (niedoboru znanych i wplywowych jednostek) poteguje to co sie dzieje w polsce Odpowiedz Link
watanabe.miharu Re: Cywilizujemy się ! 03.04.06, 22:59 No, teraz głupawki nie było wśród społeczeństwa. Ale media pogłupiały jak przed rokiem, tyle, że na mniejszą skalę. Odpowiedz Link