Dodaj do ulubionych

wielka demonstracja

22.04.06, 16:19
Dzis ulicami warszawy przeszla olbrzymia antyklerykalna demonstracja jak
podaja wiarygodne zrodla uczestniczylo w niej setki tysiecy ludzi,rozpoczela
sie antyklerykalna rewolucja!!!!!chodzmy na barykady....a ster powinni wziasc
w swoje rece kompetentni ludzie np Jerzy Urban,prof Joanna Senyszyn czy posel
Piotr Gadzinowski w jednosci sila jest nas wielu!!!!!rozpoczela sie walka!
Obserwuj wątek
    • fred_jaskiniowiec Re: wielka demonstracja 22.04.06, 16:22
      walka bedzie dluga i ciezka ale poradzimy sobie!!!!!
    • stszymon 250 oszołomów 22.04.06, 16:45
      250. oszołomów a nie olbrzymia antyklerykalna demonstracja

Nie podoba sie to powiem po chłopsku : wyjazd z kraju.
      • nelsonek Sam jestes oszolom. 22.04.06, 17:09
        Demokracja polega na tym, ze KAZDY (bez wyjatku) ma niezbywalne prawo do wyrazania swoich opinii na forum publicznym (roznego rodzaju marsze sa swego rodzaju wyrazaniem tychze opinii). Oczywiscie nie trzeba sie z tymi pogladami zgadzac. A kazde stwierdzenie typu: "jak sie nie podoba to wypad" nie trzyma sie kupy i podawane jest przez ludzi, ktorzy nie maja kontrargumentow. Jak sie tobie nie podobaja geje czy lesby to WON do Watykanu. Tam jest 100% katolikow.

Ja widzialem niedawno cala rzesze oszolomow. Lecieli oni do kosciolka oplakiwac pewna ikone ciemnogrodu.

A co do ilosci demonstrujacych: troche nie dziwie sie, ze bylo ich "az" 250. smile
      • watanabe.miharu Re: 250 oszołomów 22.04.06, 21:19
        stszymon napisał:

> Nie podoba sie to powiem po chłopsku : wyjazd z kraju.

Goń się Szymon. Polska nie jest wyłączną własnoscią katolików.
      • adam81w Re: 250 oszołomów 22.04.06, 21:22
        to jest wlasnie myslenie faszystkowskie . jesli ktos nie mysli tak jak ja to
        niech spada z Polski . a ja nigdy bym tak do katolika nie powiedzial czy do
        kogos wierzacego w boga ze poniewaz ja chce w kraju moim tylko ateistow to
        niech ten katolik spada z POlski . nie powiedzialbym tak.
        • stszymon to siedzieć cicho 22.04.06, 21:25
          i nie mącić nam spokojnej i czysciutkiej wody.
          • adam81w ty sie kiedys nauczysz kultury ? 22.04.06, 21:42
            o czym ty piszesz z siedzeniem cicho ? to ze nikogo z Polski nie wyganiam nie
            oznacza ze nie mam prawa mowic co mi sie w Polsce podoba a co nie.

Ps kim jestescie wy ?
    • aktsieta no i fajnie 22.04.06, 17:08
      przyjemnie posłuchać takich wiadomości
      • adam81w Re: no i fajnie 22.04.06, 17:19
        bylo nas wiecej niz 250 . nie wierzcie oszolomowi . z 1000 osob conajmniej .
        Moja relacja . smile
        I po demonstracji . Przyznam ze byla udana . Przyszlo mnostwo ludzi .Spod sejmu
        na plac zamkowy szlismy ponad 2 godziny , gdzie czekali na nas faszysci z nopu
        w liczbie okolo 100 lysych . Gdy przechodzili kolo nas ale to byl festwial
        nienawisci nas na nich i ich na nas . Krzyczelismy , pokazywalismy im faki .
        Bylo zarabiscie jednym slowem . W dodatku wszystko odbylo sie kulturalnie i
        bezpiecznie . Ciekawa rzecza niech bedzie to ze z niewiadomego dla mnie powodu
        nasza demonstracje ochranialy w wiekoszsci kobiety policjantki smile . Wsrod nas
        szli ludzie mlodzi , starzy , rodziny z dziecmi . Szedlem z transparentem "
        Wziasc pieniadze kosciolowi , dac lekarzom " razem z Kaska , ktora pozdrawiam i
        poznanym na demonstracji Michalem , ktorego tez pozdrawiam . Ludzie wogole byli
        bardzo pozytywnie do siebie nastawieni , szczegolnie niektorzy smile . Z wielu
        rozmow miedzy nami obcymi sobie ludzmi bila chec podzielenia sie swoimi
        pogladami na ktore w naszym wyznaniowym kraju zadko mozemy sobie pozwolic .
        Zdarzalo sie tez tak ze w autach ktore jechaly kolo nas na pasie obok opuszczay
        sie szyby , ludzie gratulowali nam i prosili o ulotki . Podczas demonstracji
        zatrzymalismy sie dwa razy pod palacem namiestnikowskim , gdzie nasza delegacja
        chciala wreczyc kaczynskiemu nasze pismo protestu . Kaczynski jednak olal nas .
        Widac komu sluzy . Drugi raz zatrzymalismy sie juz na placu Zamkowym . Jestem
        strasznie zadowolony z tej demonstracji . Po powrocie do domu sprawdzam portale
        internetowe w poszukiwaniu informacji o naszej demonstracji . Gazeta ech nic
        nie ma . Zaczyna mnie denerwowac to medium . Onet dal notke smile brawo . interia
        nic . wp daje notke . brawo . Ciekawe czy powiedza cos w dziennikach tv ?
        • kociak40 Re: no i fajnie 22.04.06, 18:41
          Brawo, popieram, choć nie jestem ateistą to doskonale rozumiem, że największym
          wrogiem Boga jest kler. Prawdziwy szatan, z ktorym trzeba walczyć.
          Już wkrótce przyjedzie z wizytą sam szef, już budują mu ołtarze.
          • adam81w Re: no i fajnie 22.04.06, 19:44
            tylko policja zapobiegla starciom dwoch skrajnych organizacji racji i
            narodowcow z nopu. tak sie zaczela informacja o pochodzioe antyklerykalnym w
            wiadomosciach tvp .no co za ludzie? jak mozna tak fakty przekrecac . nikt by
            sie tam nie pobil . pokrzyczelismy troche to wszystko . a ze policja byla no ba
            musiala byc na kazdej demonstracji ma obowiazek byci ochraniac wiec nie wiem z
            jakiej racji dziekowac tutaj policji . kurde noie mozna bylo zaczac tej
            informacji " w warszawie dobyl sie marsz antyklerykalny .... " . trzeba bylo
            ludzi ogladajacych wiadomosci zniechecac do tego marszu ? marsz byl spokojny i
            bezpieczny . jak mowie byl;y rodziny z dziecmi. a faszystow z nop spotkalismy
            dopiero na placu zamkowym . troche stalismy . oni stali w oddali . oni
            odeszli . pokrzyczelismy i to wszystko . o co robic afere ?
            • bez_senna Re: no i fajnie 22.04.06, 22:18
              No bo w sumie obawa, że spotkanie z panami patriotami z NOP-u się może źle
              skończyć, była mocno uzasadniona. Chociaż oni tam byli w zupełnie innej sprawie.
              A tak w ogóle to są może jakieś zamiary na powtórzenie akcji w innych częściach
              kraju?
              • adam81w Re: no i fajnie 23.04.06, 13:30
                bez senna no napewno za jakis czas znow to zostanie powtorzone ale nie wiem czy
                szybki czas . wiem ze 10 czerwca ma byc jakas demosntracja antypisowska smile
                a obawa ze cos sie moze stac uczestnikom marszu byla napedzana chyba tylko
                przez osoby nieprzychylne marszowi . wmawialy one ze co to sie nie moze stac na
                tej demonstracji , grozily , zastraszaly , pisaly do zobaczenia na demosntracji
                a bylo bezpiecznie . nawet specjalnie nikt ani z jednej ani z drugiej strony
                nie wyrywal sie do bojek . serio . tylko sobie pokrzyczelismy .
                fajnie bylo krzyczec " precz z faszyzmem " w kierunku Spersyfikonowanego zla w
                postacaich tych ludzi z nopu czy onru. Wszystko bylo jasne kto jest dobry a kto
                zly.
                • bez_senna Re: no i fajnie 23.04.06, 17:01
                  > Wszystko bylo jasne kto jest dobry a kto zly.

Prawie jak po lekturze katechizmu smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka