sanpja 28.06.10, 22:31 Czasami zdarza mi się trafić na forum na pytanie "ile mogę przywieźć z .... alkoholu itp... Trafiłam niechcący na taką stronę może się przyda komuś: www.rzeszowairport.pl/strona/77/odprawa_celna.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanpja Re: Limity bezcłowe - 28.06.10, 22:31 Tylko zjechać trzeba trochę niżej strony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Limity bezcłowe - IP: *.lanet.net.pl 30.06.10, 19:48 Fajnie, dzięki. A czy limity DO TUNEZJI będą takie same? Wie ktoś? Wydaje mi się, że też jest 1 litr mocnego alkoholu na osobę. Ale czy ktoś to sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-k Re: Limity bezcłowe - 30.06.10, 21:43 Celniczka w Monastirze pytała się o papierosy i alkohol. Powiedziałem ,że mam 2 litry .Chciała żebym rozpakował bagaż . Po moim wyjaśnieniu ,że na dwie osoby, zrezygnowała. Ale widziałem parę osób rozpakowujących się. Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: Limity bezcłowe - 03.07.10, 08:16 A jeśli kupowane na bezcłówce to jest tak samo? Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Limity bezcłowe - 03.07.10, 13:36 Dokładnie, tak samo. Z tym że te limity bezcłowe, które zamieściłam, dotyczą przylotów do Polski. Trzeba by pewnie poszukać na stronie ambasady Tunezyjskiej ile można wwieźć do Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotkal1 Re: Limity bezcłowe - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 09:52 Znajomym z hotelu zarekwirowano na lotnisku alkohol, zakupiony w strefie bezcłowej. Pozostawiono tylko, tyle, ile przewiduje limit. Zabrany alkohol mogli odebrać przy wylocie, na podstawie otrzymanego zaświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś