Gość: nnatalia IP: *.chello.pl 18.07.10, 16:03 ktoś leci 4.08 na djerbę do hotelu abir?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lto Re: djerba 4.08 abir hotel IP: 85.222.87.* 18.07.10, 18:41 Ja lece 11 sierpnia ze Scan Holiday i tez nic nigdzie nie moge znaleźć. zero informacji opinii o tym hotelu, w biurze podróży mowia ze fajnie ze super ale przerazają mnie wypowiedzi moich znajomych którzy byli na Djerbie i mowią ze nie ma tam nic do roboty, jest sporo wycieczek fakultatywnych ale nie mozna znaleźć informacji jaki sie na nie zapisać, jakie są ich ceny itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnatalia Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.chello.pl 18.07.10, 19:04 ja znalazłam dużo opinii w necie o tym hotelu np. www.oceniacz.pl/hotel/1538/abir/opinie www.wakacje.pl/hotele/tunezja/hotel-abir-10222.html pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297941-d1141960-Reviews-Hotel_Abir-Djerba.html i jeszcze na paru innych stronach,ale zgadzam się że nie ma tam zbyt dużo miejsc wartych odwiedzenia, my wybierzemy się chyba na jedna wycieczkę 1-dniową na kontynent i jedną po wyspie albo na tą wyspę flamingów. a resztę przeznaczymy na odpoczynek, w tamtym roku byliśmy w Turcji - Bodrum, byliśmy na 2 wycieczkach i tyle zdecydowanie wystarczy jak na 7 dni pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.ms.gov.pl 19.07.10, 11:19 Ja byłam teraz 23 czerwca w tym hotelu na Djrebie ze scanem Hotel pełen francuzów i animacje po francusku. Oczywiście można się dogadać po angielsku czy niemiecku. Hotel jak hotel zależy co kto oczekuje, hotel Trzy gwiazdkowy, sprzątają codziennie no co ważne codziennie wymiana ręczników, nie za duży, mnie osobiście się podobało. Basen koło hotelu, nie było sytuacji, że brakowało leżaków. Do plaży trzeba dojść, w sumie nie jest daleko. koło basenu z tyłu za hotelem jest droga, która prowadzi na plaże, 5 min i jesteś na plaży. Na początku poleciełam na około. Na plaży leżaki płatne, chyba 1,5 denara. Wkoło hotelu pełno kafejek i sklepy. Można się wybrać żółtą taxówką do Midun, to jest najbliższe miasteczko, a tam targ oraz sklepy, taxi - 2 - 2,5 denara. To prawda na Djerbie jak nie wiesz co gdzie to nie ma co robić. Jak chcesz jechać na wycieczke to od razu w autokarze do hotelu dostaniesz gdzie i za ile można zwiedzić (ja osobiście wypożyczałam samochód - 80 denarów za dzień). Był to mój drugi raz na Djerbie i pierwszym razem byłam na Saharze - jednodniowa (80 denarów) z wycieczką, po drodze mieszkania w skale Berberów, miejsce gdzie kręcono gwiezdne wojny, Matmata, Duz....było fajnie ale męcząco dlatego teraz wzjełam samochód. Byliśmy we czworo więc jakby bardziej nam się opłacało. Benzyna z tzw beczek tania, więc można było jeździć i jeździć. Jedzienie raczej codziennie to samo, ale można się najeść. Polecam fermę krokodyli, flemingi i koniecznie przeprawę na ląd :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnatalia Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.chello.pl 19.07.10, 19:22 dzięki za odpowiedzi. na pewno wybierzemy się na jedną wycieczkę na kontynent. a powiedz mi Aneta czy są na djerbie jakieś lokalne biura podróży z którymi warto się gdzieś wybrać? w zeszłym roku w Turcji zmaleliśmy takie i to jeszcze polskie:) miało ceny o połowę niższe niż triada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.chello.pl 19.07.10, 22:33 Myślę że napewno są, ale ja się tym nie interesowałam. Koło hotelu bezpośdnio nie widziałam, ale w Midun napewno. Acha, w hotelu jest sklepik, nie kupujcie nic bo dorogo, najlepiej w sklepach. Strasznie dowcipni panowie tam sprzedają, główne powiedzenie jak powiesz, że jesteś z polska to "dobra zupa z bobra a jeszcze lepsza z pieprza" W tunezji polaków kojarzą z Czachami, nie wiedzieć czamu. Polska i Czechy to to samo dla nich. jka masz jekieś pytania, to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lto Re: djerba 4.08 abir hotel IP: 217.153.108.* 20.07.10, 17:12 a mniej wiecej ile pieniędzy i w jakiej najlepiej zabrac najlepiej? bo zastanawiam sie czy brac euro, dolary czy dinary tunezyjskie. Nie wiem w jakiej ilości czego zeby starczyło na wycieczki:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnatalia Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.chello.pl 20.07.10, 19:30 dinarów nie można ani wwozić ani wywozić z tunezji, także najlepiej zabrać euro lub dolary i wymienić na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.ms.gov.pl 21.07.10, 10:43 Denarów tunezyjskich nie kupisz w u nas. Ja osobiście wymieniałam euro, w czerwcu płacili 1,84 z 1 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.ms.gov.pl 21.07.10, 12:50 Nie wiem ile, rzecz indywidualna, ale np: taxi do midun 2,5DT w jedną stronę, wejście na ferme krokodyli 12DT, woda 1,5DT, wypożyczenie samochodu z klimą 80DT jeden dzień, sahara jednodniowa 80DT albo 90DT, kawa jakieś od 1DT do 2DT, fajki np od 2,5DT do 4DT, leżaki na plaży od osoby 1,5DT........ itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 13:29 Tak tylko napiszę dla wyjaśnienia. Walutą tunezyjską jest Dinar a nie Denar !!! 1 Dinar = 1000 milimów. Strasznie droga woda na Djerbie. My kupowaliśmy w Tunisie po 0,350 TND ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lto Re: djerba 4.08 abir hotel IP: 85.222.87.* 22.07.10, 11:58 Przepraszam ze jak? nie można przywozić ani wywozić dinarów do Tunezji? Pierwszy raz coś takiego słyszę, moja sasiadka kupowała dinary w Polsce zawiozła tam i przywiozła z powrotem, no ale dobra wezmę 200 euro i może 100 dolarów powinno wystarczyć:) dzieki wszystkim za info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.147.3.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.10, 14:52 ja z mężem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnatalia Re: djerba 4.08 abir hotel IP: *.chello.pl 03.08.10, 21:55 o to miło:) bo myślałam że będziemy tylko my i sami francuzi:D Odpowiedz Link Zgłoś