Dodaj do ulubionych

koncentrat pomidorowy

IP: *.nat.tvk.wroc.pl 14.08.10, 12:14
Witam.Będąc w Tunezji kupiłam puszkę koncentratu na "próbę" .Okazało się, że
to rewelacja 300% pomidorów.Niestety kupiłam tylko 1 sztukę.Gdyby ktoś z Was
byl z Wrocławia, wybierał się do Tunezji i był tak miły, aby kupić mi z 4
takie puszeczki po 1 dinarze-byłabym wdzięczna.Z 1 puszki zrobiłam leczo,
pomidorową spagetti-wszystko wyszlo gęste i pyszne, a jestem beznadziejną
kucharką, tak więc to zasługa koncentratu!
Obserwuj wątek
    • toya666 Re: koncentrat pomidorowy 14.08.10, 14:09
      Wiem co masz na myśli, bo te koncentraty są super :) Ale chcę Ci powiedzieć, że
      w Polsce też takie są :P

A tak a propos to jakiej firmy kupiłaś ten przecier w Tunezji?
      • Gość: iva31 Re: koncentrat pomidorowy IP: *.nat.tvk.wroc.pl 14.08.10, 15:09
        Firma SICAM-tak było na puszce.To istna rewelacja.A gdzie można kupić takie w
        Polsce?
        • toya666 Re: koncentrat pomidorowy 15.08.10, 03:14
          SICAM w Polsce nie, ale spokojnie można kupić dobry koncentrat. Patrz, żeby na
          słoiczku było napisane "koncentrat 30%".

Ja w Tunezji gotuję na różnych koncentratach. Fakt, że są super, ale jak dla
          mnie nie ma różnicy pomiędzy firmami.
          • Gość: kasiuniasty Re: koncentrat pomidorowy IP: *.8-1.cable.virginm.net 23.06.14, 12:06
            Toya 666 mieszkasz w Tunazji? Jesli tak to moglabys mi powiedziec ile kosztuje tazin? I ile takie naczynie moze wazyc?
            • toya666 Re: koncentrat pomidorowy 24.06.14, 14:27
              Nie mieszkam w Tunezji, ale mój mąż jest Tunezyjczykiem i swego czasu często tam bywaliśmy, teraz troszkę rzadziej. Nie mam pojęcia ile kosztuje tażin, ale to też zależy: chcesz czysto dekoracyjne czy zamierzasz w tym 'gotować'? Te 'prawdziwe' są większe. A takie dekoracyjne są najwet wielkości popielniczki (oczywiście większe też).
        • toya666 Re: koncentrat pomidorowy 16.08.10, 14:45
          Tak a propos spożywczych zakupów w Tunezji, to raczej polecałaby zakup tuńczyka
          w puszce. To jest dopiero REWELACJA w porównaniu z tym, co jest dostępne w Polsce!
          Tutaj tuńczyk pakowany jest w dużych kawałkach do puszki (jeden kawałek - taki
          gruby plaster - wypełnia całą puszkę). A to, co jest dostępne w Polsce, to chyba
          same resztki...
      • Gość: marek ,,,`` Re: koncentrat pomidorowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.14, 21:45
        jak dlamnie najlepszy koncentrat jest z gomaru pińczow sto procent smaku pomidorów, idealne zagęszczenie no i bardzo przystępna cena w porównaniu z resztą przereklamowanych koncentratów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka