Gość: dagarts IP: *.ronus.pl 15.01.12, 20:35 Ponieważ do Tunezji wybieram się na tydzień interesuje mnie 1dniowa wycieczka na Saharę. Znalazłam ofertę tego biura www.sahelvoyages.pl/. Czy ktoś był na 1 dniowej wycieczce na Saharze, jakie ma opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toya666 Re: Sahara 1 dzień 16.01.12, 08:35 Użyj opcji "szukaj". Mnóstwo ludzi jeździło na wycieczki z tym biurem, opinii na tym forum znajdziesz dziesiątki, jeśli nie setki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagarts Re: Sahara 1 dzień IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 10:30 Czytałam opinie na temat tego biura, ale interesuje mnie konkretnie wycieczka na Saharę 1 dniowa i w tym przypadku informacji jest niewiele. Czy warto wybrać sie na 1 dzień, czy nie za bardzo meczące itp. Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Sahara 1 dzień 16.01.12, 16:35 Klik dobry:) Jeśli pobyt na kontynencie, a nie na Djerbie, 1-dniowa wycieczka na Saharę zupełnie nie ma sensu. Ja osobiście odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Sahara 1 dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 14:11 najlepiej wynająć auto z kierowcą. my w ubiegłym roku wynajęliśmy samochód z sousse do Matmaty i Douz Sahara. dwaj kierowcy oprowadzili nas wszedzie wynajęli wielblądy na miejscu (super przejażdżka po wydmach sahary). koszt na caly dzień to 450 dinarów. przy kilku osobach świetnie się opłaca. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maala02 Re: Sahara 1 dzień 18.01.12, 18:27 hmm ja odradzam 1 dniowa z kontynentu ,podróż dalekam i mecząca jan też byłam tylko tydzien ale byłam na 2 dniowej i bardzo sobie chwale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagarts Re: Sahara 1 dzień IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.12, 20:34 dziękuję za odpowiedzi, wciąż czekam na informacje od osób, które były na takiej wycieczce Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Sahara 1 dzień 26.01.12, 17:20 Sądzę, że trudno będzie się doczekać, ponieważ 1-dniowa wycieczka na Saharę nie ma sensu, to kto by na takiej był? Osobiście uważam, że 2-dniowa odbywa się zbyt pospiesznie i jest męcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridick26 Re: Sahara 1 dzień IP: *.szczecin.mm.pl 26.01.12, 21:48 My tez się wybieramy na taka i sam jestem ciekaw jak bedzie. Choc biuro ma bardzo dobre opinie i mam ndzieje ze bedzie fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagarts Re: Sahara 1 dzień IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 18:14 Czy już zarezerwowaliście wycieczkę? My się wciąż zastanawiamy. Jedzie z nami 11letni syn i dlatego sie wahamy.Co prawda był z nami w wieku 9 lat na wycieczce w Hurghadzie i jechał całą noc do Gizy i był bardzo dzielny. Od małego jest przyzwyczajony do intensywnego zwiedzania. Wiem, że wycieczka 1dniowa na Saharę jest trochę ;okrojona;, ale w ogole mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridick26 Re: Sahara 1 dzień IP: *.szczecin.mm.pl 29.01.12, 10:54 Jeszcze nie, chyba w marcu lub kwietniu to zrobimy. Nasz syn a 5 lat ale tez jest zaprawiony w bojach :) wybieramy jednodniowa bo szkoda wiecej czasu stracic na jedna wyprawe a jedziemy na tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagarts Re: Sahara 1 dzień IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.12, 12:21 A w jakich dniach będziecie w Tunezji? My od 31.05. do 07.06.. Saharę musielibyśmy zaplanować na 2 czerwca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridick26 Re: Sahara 1 dzień IP: *.szczecin.mm.pl 29.01.12, 13:03 Oooo to zdacie relację :) my będziemy od 28.06 do 5.07. Życzę powodzenia i udanego wypoczynku, a jaki hotel jeszcze spytam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagarts Re: Sahara 1 dzień IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.12, 16:53 Hotel Caribbean World Monastir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridick26 Re: Sahara 1 dzień IP: *.szczecin.mm.pl 29.01.12, 23:01 no to milego pobytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridick26 Re: Sahara 1 dzień IP: *.szczecin.mm.pl 07.06.12, 11:39 dagards daj znać jak było na Saharze :) Odpowiedz Link Zgłoś
sahelvoyages Re: Sahara 1 dzień 14.03.12, 03:44 Jadąc na Safari dwudniowe połowę pierwszego dnia poświęca się na dojazd na południe Tunezji. Właściwe zwiedzanie zaczyna się dopiero po obiedzie (nie licząc postoju po drodze w Kairuanie) . Podobnie drugiego dnia od rana zwiedzanie do obiadu a potem to już powrót z postojem w El jem. Widać wyraźnie że zwiedzanie bez dojazdów zajmuje 1 dzień. Na tym polega właśnie pomysł wycieczki Sahara Express oddzielić transfer od zwiedzania. Czyli dojazd nocnym pociągiem intensywne całodniowe zwiedzanie w całości samochodem terenowym i powrót pociągiem. Oszczędza się czas jednak kosztem intensywności i zmęczenia. Wyjazd jest polecany dla osób które przyjechały tylko na tydzień i szkoda im przeznaczać dwóch dni na wyjazd na imprezę Sahara Explorer Ze względu na intensywność i noc w pociągu nie polecamy wyjazdu dzieciom co ma odbicie również w polityce cenowej. W przeciwieństwie do wyjazdu na safari dwudniowe, dzieci na wycieczkę Sahara Express nie otrzymują zniżek. Safari jednodniowe to nowa oferta wprowadzona pod koniec lata 2011. Wyjazd odbył się do tej pory zaledwie 3 razy w małych 5-6 osobowych grupach,dlatego też mało prawdopodobne że pokażą się opinie uczestników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagarts Re: Sahara 1 dzień IP: *.ronus.pl 15.03.12, 21:57 Szkoda, że nie uwzględnia się zniżek dla dzieci. Mój syn ma 11 lat i taka zniżka to na pewno zachęta na taką wycieczkę. W tej chwili cały czas się zastanawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Sahara 1 dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.12, 10:44 Moim zdaniem jednodniowa Sahara nie ma sensu, bo sam dojazd i powrót to cały dzień, a gdzie czas na zwiedzanie, przejażdżkę dżipami po górach czy kąpiel przy wodospadzie w oazie. Ale jak ktoś chce jechać tylko żeby zaliczyć Saharę, a nie cokolwiek zwiedzić i zobaczyć i lubi hardcore to jego wybór. Ja polecam zdecydowanie Saharę, ale na 2 dni, byłam z dwójką dzieci 7 i 12 lat i dzieciaki były zachwycone, ale nawet te dwa dni były bardzo intensywne, a drugiego dnia pobudka była znacznie przed wschodem słońca. Ja będąc tydzień w Tunezji i tak pojechałabym na 2 dni lub w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridick26 Re: Sahara 1 dzień IP: *.31.69.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.12, 19:27 Jolu damy rade my jak i dziecko :) ktore jest zaprawione w bojach a dodjazd jest w nocy :) Odpowiedz Link Zgłoś