Dodaj do ulubionych

pogoda w czerwcu?

31.01.13, 21:07
wiatm temat stary ale...w tunezji bylem raz 17 maja 2 tyg hammamet,bylo super,cieplo plaze fajne ale,pamietam ze basen byl zimny!!do tej pory w czerwcu zawsze jestem w egipcie ale czas na powrot,czy rzeczywiscie baseny moga byz zimne od 30 maja?
Obserwuj wątek
    • rozowa-swinka Re: pogoda w czerwcu? 24.03.13, 01:10
      Czy jak byłeś w maju woda w morzu była wystarczająco ciepła, żeby się pluskać?
      • Gość: infantylnosc Re: pogoda w czerwcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 10:40

Pluskać się tak. Pływać nie.
        • Gość: wojt Re: pogoda w czerwcu? IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.14, 12:22
          hej, jak w temacie, ja wybieram się w drugiej połowie czerwca - czy jest już gorąco, czy wieczory są ciepłe i jak woda w morzu i w basenach?, jak ktoś był w tym okresie to z góry dzięki za info.
          • olin1980 Re: pogoda w czerwcu? 07.01.14, 20:30
            Byłam w zeszłym roku 2 tyg.w drugiej połowie czerwca, bardzo ciepło, woda w morzu bajka w basenach też. Były trzy dni z wiatrem(na Saharze burza piaskowa), wieczorem siedząc na zewnątrz przy drinku przydał się lekki sweterek a tak cały dzień lampa ,ten wiatr ulgę przynosił ;-)
    • Gość: Iza Re: pogoda w czerwcu? IP: 91.196.30.* 10.01.14, 08:16
      hej
      bylam kilka razy zawsze poczatek czerwca, wiec tak z kazdym dniem morze coraz cieplejsze najlpesze kapiele po 18 woda bardzo nagrzana po calym dniu :)))
      z basenami faktycznie poczarkiem czerwca zimnawa jednak z kazdym dniem rowniez coraz cieplejsza okolo 15 czerwca w basenie co ma zejscie jak do morza wchodzi sie jak do zupy, rewelacja dla malych dzieci :)
      jeszcze jedna uwaga 2 lata z rzedu zauwazylam ze sa bardzo silne wiatry na plazy baaa nawet zimnawe te wiatry i ciezko jest siedziec na plazy, na basenie cieplutko, ale jak pisalam z kazdym dniem wiatr byl coraz slabszy i lepiej sie potem siedzialo na plazy niz przy basenach :))))
      wogole rok temu wczasowicze przede mna od 2 polowy maja do okolo 8 czerwca mieli pecha byly silne porwiste zimne wiatry, morze wzburzone az sine co dla mnie bylo szokiem. Wiec jesli chodzi o pogode mysle ze po 10 czerwca jest juz esktra lato, ale jesli chodzi o tlok na stolowce zdecydowanie lepiej jechac od 1 czerwca :))))
      pozd
      • Gość: wojt Re: pogoda w czerwcu di Izy? IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 22:56
        Iza - będę koło Hammametu od 22 czerwca; mając na uwadze Twoje doświadczenie powinno być bankowo gorąco, trochę martwi mnie to co piszesz o zimnych wiatrach od morza; liczyłem, ze w Afryce po 20.06 jest bankowo upał?
        • Gość: Iza Re: pogoda w czerwcu di Izy? IP: 91.196.30.* 11.01.14, 13:30
          Wojt spokojnie upal bedzie na bank :))))
          • Gość: wojt Re: pogoda w czerwcu di Izy IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 09:45
            dzięki Iza, mam nadzieje, że masz rację, bo te opowieści o zimnym wietrze od morza przypomniały mi Bałtyk - brr
            • Gość: maja Re: pogoda w czerwcu di Izy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.01.14, 15:44
              Witam serdecznie.Dwukrotnie bylam w tunezji na przelomie maja i czerwca wiec cos na ten temat tez moge napisac.W ciagu dnia bardzo cieplo niestety wieczory chlodne i polar czy lekka kurta bardzo wskazane.Poza tym trafialy sie incydenty tzn burze z ulewnymi deszczami po przejsciu ktorych od razu robilo sie cieplutkie i sloneczne lato.Jesli chodzi o czerwiec to zupelnie inna bajka.Pogoda znacznie fajniejsza tzn full sloneczka choc bez meczacych upalow owszem moze trafic sie chlodniejszy wiatr ale przynosi on jedynie ochlode w upalne dni.Woda w morzu juz ciepla w basenie oczywiscie takze.Wiatr o ktorym wspominalam ma sie nijak do wiatru nad baltykiem.Czerwiec to chyba najlepszy miesiac na wypoczynek w tunezji.Tak jak wyzej pisamal pogoda super/bez morderczych upalow/ oraz znacznie mniej turystow niz w czasie super sezonu.
              Pozdrawiam zycze wysmienitych wakacji.
              • Gość: wojt Re: pogoda w czerwcu di Izy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.14, 14:32
                ok, to dzięki za słowa otuchy wszystkim poprzednikom, mam nadzieję, że będzie cieplutko, w końcu to Afryka i druga połowa czerwca
                • Gość: turysta pogoda w czerwcu IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.14, 22:45
                  podbijam temat - ktoś był w połowie czerwca - jest już bankowo gorąco, łącznie z ciepłą wodą w basenach i morzu?
                  • polak_z_tunezji Re: pogoda w czerwcu 09.05.14, 14:33
                    W połowie czerwca jest już naprawdę ciepło mogą się nawet zdarzać upały. Woda w morzy jak i w basenach nadaje się do kąpieli. Kąpią się nawet miejscowi (a w maju jeszcze nie) to samo już o czymś świadczy.
                    • angelsik Re: pogoda w czerwcu 21.01.15, 15:49
                      My byliśmy w drugiej połowie czerwca 2 tyg w 2013 w miejscowosci BOJR CERDIA. Ja kocham upały ( zwykle jezdzimy w tym samym czasie do Egiptu) więc mi odpowiadały - raz nawet z upału zemdlałam. Obowiązkowo już mocne filtry, nakrycie głowy dla dziecka. Dni mi mega odpowiadały. Woda w basenie dla mnie chłodnawa, moje dziecko cały dzień się kąpało - jemu nie przeszkadzało. Woda w morzu do brodzenia ok, do kąpieli dla mnie też chłodna ( napewno cieplejsza niz Bałyk, ale ja jednak przyzwyczajona jestem do egipskich wód.) Raz skusiłam się wejść, oczywiscie słoneczko szybko ogrzało. Jedyne co mnie rozczarowało to wieczory i noce. Nigdy do Afryki nie braliśmy spodni i długich rękawów, więc zaskoczyliśmy się chłodem o tej porze dnia. Dobrze, ze mieliśmy z lotniska bluzy - służyły nam każdego wieczoru.
                      W Egipcie o tej porze roku czasem zasypiamy na.........balkonach, w Tunezji ta opcja odpadała, za zimno na spanko pod gołym niebem.
                      • angelsik Re: pogoda w czerwcu 21.01.15, 15:51
                        jak odjeżdżaliśmy 2 lipca z hotelu lał deszcz, to było dla mnie szokiem. Nie trwalo to długo -ok 3 h.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka