Dodaj do ulubionych

Internet 3G w Tunezji

15.07.13, 11:35
Witam.
Za niedługo wybieram się do Tunezji. Chciałabym się więc dowiedzieć jak wygląda sprawa mobilnego internetu w Tunezji. Znalazłam poradnik z 2010r. czy jest on nadal aktualny? Czytałam również o podobnej możliwości w tunezyjskim ORANGE. Którą opcję wybrać?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

LINK DO PORADNIKA
Obserwuj wątek
    • Gość: DJK Re: Internet 3G w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.13, 14:07
      W Mahdii niedaleko wejscia do mediny pod koniec czerwca kupiłem starter prepaida orange Kollou. Obeszło sie nawet bez paszportu :). 20 TND - niestety na usługi jest bodajze 8 TND. Z reszta pozniej kupowałem doładowania w carrefour'rze w Mahdii - kod 14 cyfrowy. Minuta do Polski jakies 350 - 400 milimetrów (+/- 70 - 80 gr.), sms do Polski 150 milimetrów (30 gr.) :). Mozna odpalic 350 Mb za 5 TND wazne 30 dni. Mi chodziło HDSPA - w komorce z andkiem starczało spokojnie. Musiałem tylko ustawic APN - pomogł animator - odpisałem z jego SG II.
      • kocica5 Re: Internet 3G w Tunezji 15.07.13, 22:44
        Dziękuję za odpowiedź;) Problemu z zasięgiem nie miałeś? Bo gdzieś szukając informacji o tunezyjskim internecie przeczytałam, że zasięg z ORANGE łapał tylko na tarasach/balkonach, w budynkach już nie. Być może zależy to od miejscowości. Ja się wybieram do Sousse. :)
        • Gość: DJK Re: Internet 3G w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.13, 08:14
          W ZT /zone touristique/ Mahdii, w hotelu Thalassa zasieg 3G był na maxa. Nie było tez problemow w Monastyrze, ani w Sousse, gdzie bylismy bardzo tanim pociągiem zwanym tam metro. Polecam korzystanie z tego srodka komunikacji. Zarówno w Monstyrze, jak i w Sousse stacje sa w samym centrum, kilka kroków od medin. Pociągi jezdza czescien, nic co godzine. W ramadanie do zmierzchu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka