Dodaj do ulubionych

Wakacje z SUN&FUN

13.08.13, 06:40
Wykupiliśmy rodzinne wakacje od 22 sierpnia, wersja AL - wiadomo dzieci. Okazuje sie, ze firma Sun&Fun zakpiła sobie z nas. 22 wieczorem wylatujemy z Polski. W Tunezji jesteśmy w nocy na lotnisku. Telepiemy dzieci do hotelu. Idziemy spać głodni.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Wakacje z SUN&FUN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 07:21
      Nie firma tylko przewoznik a to sa 2 rozne sprawy.Bez przesady nie bedziecie sie telepali tylko przewioza was klimatyzowanym autokarem a co do jedzenia to niestety jak sie jedzie z dzieciakami to trzeba prowaiant miec ze soba i nie musz to byc kanapki a wystarcza jakies batony czy ciasteczka.W przypadku malitkich pociech mleko w proszku + mineralna do rozpuszczenia mleka.Ludzie skoro wybieracie sie z dziecmi w tak daleka podroz pomyslcie troche to nie jest koniec swiata a jeden dzien bez obiadu jeszcze nikomu nie zaszkodzil.Lecac np do turcji zawsze przybywa sie na miejsce w godzinach nocnych lub wrecz porannych i nie slyszalam zeby ktos z tego powodu stracil zycie.
      Wiecej optymizmu i pogody ducha bo w przeciwnym wypadku jeszcze nie wylecicie a juz sobie popsujecie urlop.
      Pozdrawiam
      • Gość: Rafal Re: Wakacje z SUN&FUN IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.13, 09:18
        Można zrezygnować jeszcze i jechać do Taplar bez przygód z samolotami
    • Gość: ja Re: Wakacje z SUN&FUN IP: *.204.49.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.08.13, 11:47
      Ojej to zjedz w domu ,a ty pewnie jak all masz to już tydzień przed nie jadłaś co za prostactwo.
      • red_nadia Re: Wakacje z SUN&FUN 13.08.13, 12:54
        no dziwni jestescie... wycieczka zapałcone od 22 za hotel, żarło na kilka osób to daje niezłą sumę i dla Was to taka norma?
        • Gość: a Re: Wakacje z SUN&FUN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 13:46
          Jak rezerwowałaś Nadia to nie wiedziałaś, że przelot o takiej porze?
          Nieodmiennie mnie to dziwi, od lat się mówi, że biura tak właśnie organizują podróż, a niektórzy nadal myślą, że "nabili ich w butelkę".
          Czekam jeszcze na święte oburzenie, że "wykopali nas z pokoju jak się skończyła doba hotelowa" ;)
          • Gość: gosc Re: Wakacje z SUN&FUN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 14:53
            Przyznam ze taka wlasnie jest norma i faktycznie juz przy rezerwacji sa wstepne godziny przelotu ktore praktycznie zgadzaja sie z rzeczywista godzina w dniu odlotu.Np z poznania od pocztaku bylo wiadomo ze wylot jest po 22-giej i nie widze na forum wpisow wkurzonych turystow.Sorry a jaka ty masz walowke na mysli?Tak jak pisalem wyzej wystarczy zjesc kolacje w domu na droge ewentualnie cos drobnego a nawet jesli nie to tylko pojdzie wam na zdrowie.Jestem pewien ze na sniadanie stawicie sie w pelnym komplecie i wtedy obijecie sobie ta przekleta noc kiedy nic nie bylo do zjedzenia.
            Zycze wiele usmiechow i radosci.Pozdrawiam serdecznie.
            • red_nadia Re: Wakacje z SUN&FUN 13.08.13, 15:51
              Tak kupiłam AL, ale spox najem sie w domu:)) Co mi zostało w końcu. Nie wiem od jakiego poczatku to było wiadomo, ja do dziś nie mam potwierdzenia lotu, wieć to póki co plany biura:) Chyba pracownicy biur to piszą, bo trudno uwierzyc, ze ludzie płaca a potem radośnie zapychają sie kanapkami w domu:)))
              • Gość: maja Re: Wakacje z SUN&FUN IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.08.13, 17:13
                Po przeczytaniu postow potwierdzam ze wlasnie tak jest.Jesli pisza to pracownicy biur podrozy trudno ale ja jestem turystka ktora wrocila z tunezji w polowie czerca i przezylam dokladnie to samo poza tym na lot powrotny do w-wy czekalam na lotnisku monastir ok 2,5 godz.Gorzej mieli turysci z katowic ktorzy czekali ok.24 godz.Niestety potwierdzam takie sa praktyki biur i to nie tylko sun&fun.Praktycznie wszystkie urlopy spedzam poza polska i przyzwyczailam sie do takich praktyk biur.Ciesze sie jesli wszystko odbywa sie w miare terminowo.Nadiu glowa do gory wazne zeby wakacje byly udanie w pozostale to tzw pryszcz. Nie chodzi tu o zapychanie sie kanapkami z domu troche luzu a urlop bedzie udany-choc za polskimi kanapkami na bank zatesknicie juz po tygodniowym pobycie na obczyznie.Pozdrawiam
              • doremido6 Re: Wakacje z SUN&FUN 16.08.13, 00:35
                Po pierwsze na umowie powinna być godzina wylotu. Jeśli nie ma to przynajmniej dobę wcześniej będziesz wiedziała. I zrób sobie kanapki na drogę. To nic dziwnego, że ludzie biorą prowiant. Bez względu o której lecę, zawsze mam swoje jedzenie i picie. Jeździłam co roku z dzieckiem i zawsze miałam wszystko co mogło być potrzebne. Również książeczki czy zabawki do umilania nieprzyjemnej podróży. Trzeba samemu zadbać o swoje potrzeby, a nie zwalać na biuro, że późny wylot i nie ma jedzenia w hotelu. Albo... wybrać hotel z 24 godzinnym all. Tak jak ja w tym roku. :)
    • k.baldowska Re: Wakacje z SUN&FUN 13.08.13, 20:35
      Nadio Ty się módl, żebyś nie miała takich przygód jak ostatni klienci Sun&Fun. Całą dobę czekali na samolot :( i naprawdę nie mieli co jeść i pić z dziećmi
      • Gość: gość Re: Wakacje z SUN&FUN IP: 194.126.165.* 13.08.13, 21:41
        ciekawa jestem czym to było spowodowane :(, czy to było w dniu strajku na lotniskach ?, w innym temacie tu na forum, ktoś wspominał o takim poóźnieniu, ale napisał też, że zostali przewiezieni z powrotem do hotelu, ja lecę 15 sierpnia właśnie z Katowic do Hammametu, będzie to mój 5 lot samolotem, 4 wcześniejsze Bułgaria i Egipt zgodnie z planem, a drugi raz lecę na wczasy z sun@fun, w zeszłym roku było super i wierzę, że w tym też tak będzie, a opóźnienia lotów mogą się zdarzyć i jest to niezależne od Biura Podróży ...

a wracając do pierwszego postu, to cóż ... pewnie gdyby wylot był nad ranem też byłabyś niezadowolona, no bo dzieci trzeba w środku nocy obudzić, po przylocie na miejsce i transferze do hotelu czekać na rozpoczęcie doby hotelowej na tak zwanych walizkach, bez pokoju i często bez opaski all. Prawda jest taka, że jak ktoś chce to każdy powód jest dobry, żeby narzekać, ja mam wylot o 23.30 i szczerze wolę tak niż zrywać się w środku nocy i jechać na lotnisko a potem jeszcze czekać na pokój. Też jadę z dzieckiem - a w nocy z zasady nie jemy, więc tu akurat problemu nie widzę najmniejszego, a nawet gdyby ktoś zgłodniał zawsze coś w bagażu podręcznym się znajdzie. Proponuję wyjazdy indywidualne samochodem wtedy można zaplanować podróż tak jak się chce, decydując się na wyjazd zorganizowany trzeba się dostosować nie ma innej opcji.
        • Gość: Rafałek Re: Wakacje z SUN&FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 08:19
          To co robi autorka wątku to jest jednak czepianie się, albo to jej pierwszy wylot na wakacje za granicą i spodziewa się Bóg jeden wie czego.
          Faktycznie wylot o 4-6 rano jest bardziej uciążliwy podobnie jak wylot o 18-20 po południu. Ale czy to koniec świata? Dzieci wiedzą, że trzeba wstawać w nocy i nie powiem entuzjazmu nie ma ale są wakacje. Co do czekania na walizkach za pokojem to dramatu nie ma (mieliśmy takie sytuacje) i mimo braku pokoju zawsze można było iść coś zjeść i spokojnie poczekać na pokój. Lecąc po południu na miejscu jest się często po 22giej. Tu pokój czeka ale z jedzeniem gorzej - tylko czy wszyscy są tak głodni by mimo zmęczenia jeść? W większości ośrodków można zjeść do 24-1 w nocy.
          Hotele są otwarte na potrzeby gości. Zawsze można było zamówić pakiet śniadaniowy przy wyjeździe na fakultet lub wczesny wylot. Ostatnio otwarto nam restaurację o 4 rano i fakt - szału nie było i pieczywo od kolacji ale głodni nie jechaliśmy. Tak więc nie szukajmy dziury w całym i wykażmy własną inwencję.
          Jest też jeszcze inna sprawa. Czy Autorka wątku wyobraża sobie co by się stało gdyby wszyscy wylatywali o powiedzmy 10 przed południem, by być w optymalnej porze na miejscu? No i co to jest ta optymalna pora? Do tego trzeba pamiętać, że takie loty są wahadłowe i w drugą stronę też chciało by się polecieć o "ludzkiej" godzinie.
          Podsumowując - przerażają mnie osoby które już przed wakacjami mnożą problemy, które od pierwszych dni szukają dziury w całym. Osoby które przesuwają meble by znaleźć kurz lub wkładają głowy i aparaty tam gdzie nigdy słońce nie dochodzi i robią fotki, mierzą fugi itd. Już na starcie psujecie sobie sami wakacje.
          • red_nadia Re: Wakacje z SUN&FUN 16.08.13, 12:06
            A mnie proszę pana przerażaja osoby, które płaca za 7 dostają 5 dni i jeszcze uważają, ze nie należy, w złym tonie wręcz jest niezadowolenie z powodu zwykłego kantu. Nie ma w przypadku takiej mentalności wyegzekwowania możliwosci zmiany standardów postępowania biura. Nie jestem pierwszy raz za granicą, do tej pory jeździliśmy z Neckermannem i TUI. Jeśli zapłaciłam z 7 dni to byłam 7. Po raz pierwszy jade z Sun&Funa i na pewno ostatni, a wątek założyłam ku przestrodze nastepnych turystów.
            • red_nadia Re: Wakacje z SUN&FUN 16.08.13, 12:08
              Reasumując jeśli kupuję 7 dni domagdam sie 7 - nie 5 i nie 8. Nie jestem frajer.
    • Gość: bdg Re: Wakacje z SUN&FUN IP: 46.187.175.* 13.08.13, 20:37
      witam lecę tydzien po Pani w te same okolice,glowa do gory bedzie dobrze
    • Gość: Krak<=>Tunezja Re: Wakacje z SUN&FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 22:17
      Witam lece z rodziną wlasnie 15 sierpnia do Monastiru a potem autobusem do Mahdii, szczerze powiem ze lece pierwszy raz w te strony. Nie dziwie sie ze samolot jest o 18:45 z krakowa, natomiast autorka postu ma prawo do zdenerwowania gdyż bylismy informowani wczesniej ze lot odbedzie sie z samego rana, a tu masz klops 18:45. Pewnie bylo by troche lepiej gdyby doswiadczeni pracownicy biur podróży o przewidywanych godzinach wylotu informowali wczesniej turystów. Na domiar złego takie pozne godziny wylotu to dzien w plecy, i nie o wałówke tu przeciez chodzi, z 7 dniowego wyjazdu pozostaje tak naprawdę do zagospodawrowania 5 dni. Tyla z mojej strony, życze wszystkim udanego urlopu.
      • zorajde Re: Wakacje z SUN&FUN 14.08.13, 00:11
        I o to chodzi ! Każda urwana noc razy ileś turystów razy ileś turnusów to jest zarobek !!
        • Gość: Rafałek Re: Wakacje z SUN&FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 08:22
          Przestań latać na wakacje z biurami. Nikt nie czyta i nie dowiaduje się o terminy przy zakupie wakacji, podpisuje durne umowy nie czytając ich a potem raban, bo każdy chce ich oszukać.
          Nam ostatnio biuro przesunęło termin powrotu, co może się wydać dziwne to dostaliśmy extra 12 godzin (cały dzień) i nikt się po 2 tygodniach nie cieszył - każdy tęsknił za domem.
    • marghot Re: Wakacje z SUN&FUN 14.08.13, 10:17
      wiesz, zmiana godzin lotu, to nei wina biura, a przewoźnika
      ja kupując wakacje nie znałam godzin wylotów. Podano mi je na ok. 5 m-cy przed wakacjami, teraz uległy zmianie na powiedzmy moją neikorzyść.
      Rozumiem rozczarowanie, bo człowiek robi sobie jakiś tam plan, który przed wylotem trzeba zmodyfikowac np. inaczej rozpisać urlop w pracy
      Ale nie wkurzałabym się na Twoim miejscu niepotrzebnie i nie nastawiała negatywnie. Po co z góry psuć sobei wakacje ;)
      • gazetaforum Re: Wakacje z SUN&FUN 16.08.13, 14:11
        byłam z s&f w lipcu i jestem bardzo zadowolona z organizacji ogólnie jak i z rezydenta
        Do tej pory najgorsze biuro jakie jest w mnie to Ecco Holiday
    • red_nadia zmienili godzine odlotu!! 20.08.13, 15:01
      jest o 23.50:)
      • gazetaforum Re: zmienili godzine odlotu!! 20.08.13, 22:27
        Zmiana odlotu to akurat nie wina biura
        • red_nadia Re: zmienili godzine odlotu!! 21.08.13, 00:53
          gazetaforum napisała:

> Zmiana odlotu to akurat nie wina biura

Czy pamiętasz za co takie biuro bierze pieniadze?
          Za to, zeby umieć załatwić.
          Nie umieć zrobic dobrze, to ja tez umiem, dlatego zapłaciam im, zeby było OK. I jest źle. Czyja to w takim razie wina? moja? Czy po prostu nieudolne biuro wzięło wynagrodzenie za cos czego nie w końcu nie umiało wynagcjować?
          • Gość: gosc Re: zmienili godzine odlotu!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.13, 07:16
            Bicia piany ciag dalszy......
            • Gość: anka.ma Re: zmienili godzine odlotu!! IP: *.wroclaw.mm.pl 21.08.13, 20:28
              Wrocław 21.08. - zamiast o 9.30 wylot o 22.50 - koszmar i dezinformacja ze strony SUN&FUN na lotnisku. Do tego zamiast do Tunisu lot do Monastyru i 3-godzinny transfer. KOSZMAR!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka