Dodaj do ulubionych

ostrzezenie MZS

IP: *.wum.edu.pl 28.05.14, 11:07
Witam, na stronie MZS ostrzeżenie dla podróżujących do Tunezji. Czy mimi wszystko wybieracie się.
Obserwuj wątek
    • Gość: tz48 Re: ostrzezenie MZS IP: *.gorzow.mm.pl 28.05.14, 12:44
      Tak ,jutro wylot z Poznania o 19,10.
      • olin1980 Re: ostrzezenie MZS 28.05.14, 13:08
        Nie ma czegoś takiego jak MZS ,jest MSZ jak już. Strachliwym polecam do poczytania www.rp.pl/artykul/1112686-Przelotne-chmury-nad-Tunezja.html
        • Gość: Wiesio Re: ostrzezenie MZS IP: 62.244.152.* 31.05.14, 23:17
          Oczywiście nie ma żadnego zagrożenia - panowie opisywani w poniższym artykule wybierali się do Tunezji oczywiście w celach turystycznych.... :

www.rp.pl/artykul/705176,1112597-Tunezyjczycy-aresztowali-niedoszlych-zamachowcow.html
    • Gość: radek sick.orski MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 13:43
      Czy tylko blondynki lataja do Tunezji?
      • Gość: wicek Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.14, 15:29
        MSZ opublikowalo komunikat który w języku dyplomatycznym brzmi bardzo mocno - "odradzamy", zdecydowanie doradzamy". Sprawdzilem portale tego typu w innych krajach i nigdzie tak ostro nie zostało to sformułowane, ot zalecają zwyczajową ostrożnośc unikanie demonstracji, zgromadzeń, Sam zaniepokoiłem się trochę bo Ministerstwo to nie portal Pudelek i jeśli cos pisze to ma to wydzwiek dość mocny...
      • Gość: Danka Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.ip.netia.com.pl 28.05.14, 17:06
        a jednak jakieś obawy są czekamy na dalszy rozwój sytuacji, biura podrózy uspokajają niby ale.....dajcie znać jak coś się dowiecie jak ktoś wróci niech napisze jak to na miejscu wygląda.
        • Gość: kusionka Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.11.rewolucja-net.pl 02.06.14, 18:20
          29.05 wróciłam z monastir skanes. Byłam z dzieckiem.Na własną rękę podróżowałam pociągiem zarowno do centrum Monastiru jak i do Sousse.Niczego niebezpiecznego nie zauważyłam. Wystarczy zwyczajna ostrożność jak to zwykle bywa,w tego typu krajach
          • Gość: jadę :( Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.clubnet.pl 02.06.14, 18:24
            Dzięki za info, nareszcie od kogoś to tam był w ostatnim czasie. Niestety komunikaty i info o potencjalnych zamachowcach nie pocieszają...
      • Gość: justi Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.centertel.pl 30.05.14, 05:40
        Uwazajcie na tunezyjskich podrywaczy moge duzo napisac o ich zaklamaniu i slowkach ktore nic nie znacza ..wlasnie sie przekonalam niedawno wiec naprawde uwazajcie zaklamani do granic mozliwosci nie mowie o obsludze hotelowej ale wydawalo sie o chlopaku na jakims poziomie....niestety do jednego worka..
        • Gość: laila Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.11.rewolucja-net.pl 02.06.14, 18:23
          Napisz,konkretnie o co chodzi zawsze warto ostrzec.
    • Gość: max Re: ostrzezenie MZS IP: *.185-18-140.tkchopin.pl 28.05.14, 18:21
      Ja lece z rodzinka 17 lipca do sentido rosa beach.Czy naprawde jest sie czego obawiac w tunezji?
      • Gość: terrorystka Ostzrezenie FYI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 18:31
        Czekamy na was.
        • Gość: wicek Re: Ostzrezenie FYI IP: *.lodz.mm.pl 29.05.14, 17:55
          napisałem maila do naszej ambasady w Tunisie i .... cisza. niestety wygląda na to ze nasi dyplomaci to poziom polityków drących się w Kijowie - "slawa ukrainie gierojom sława", a potem siedzących cichutko jak mysz pod miotłą.....
          • Gość: tz48 Re: Ostzrezenie FYI IP: *.gorzow.mm.pl 13.06.14, 16:12
            Byłem dwa tygodnie , wczoraj wróciłem. Cisza ,spokój , czułem sie b. bezpiecznie. Turystów ze świata b.dużo tylko z polski b.bało , czy komunikat MSZ przestraszył naszych rodaków? Jedżcie śmiało , było wspaniale. Dla uściślenia byłem w Sousse -Port El Kantaoui.
    • jolanta355 Re: ostrzezenie MZS 14.06.14, 21:08
      Byłam na przełomie maja i czerwca tego roku w hotelu houda golf ,polaków najwięcej było.Jechaliśmy z obawą na 2-dniową wycieczke na saharę a tu miłe zaskoczenie nie zauważyliśmy niczego niepokojącego.Zwiedzaliśmy Monastir na własną rękę. Nie bójcie się jest bezpiecznie,do odważnych świat należy.
      • jola315 Re: ostrzezenie MZS 22.06.14, 20:36
        A wycieczka na Saharę była wykupiona u rezydenta czy w biurze podróży jaka cena wybieram się we wrześniu a jestem ta wycieczka zainteresowana .
    • optymista-77 Re: ostrzezenie MZS 21.06.14, 13:16
      Jestem w tej chwili w Sousse. Wokół mnie sami terroryści , za każdym rogiem zamachowiec :)
      Oczywiście żart, jestem po wycieczce na Saharze, wszystko w jak najlepszym porządku, co ciekawe tylko polskie MSZ wydało ostrzeżenie, kiedy informuję o tym Anglików Niemców Czechów, pukają się w głowę. Jest jak w ubiegłym roku spokojnie i miło, można swobodnie się poruszać zero strachu. Pozdrawiam
      • Gość: radek sick.orski Obawa przed POdsluchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.14, 13:58
        Zlecilem MSZowi wydanie ostrzezenia POniewaz zachodzila obawa, ze moglem zostac
        POdsluchany jedzac kebab i klnac. Nie jestem teraz pewien co POwiedzialem i w jakim kontekscie. Z uwaga, prosze, czytajcie gazety. Za ewentualna niewygode wszystkich
        POlskich turystow przepraszam. Szczesliwie nic sie nie stalo. Jak dotad.
    • Gość: Jan Re: ostrzezenie MZS IP: *.play-internet.pl 21.06.14, 16:22
      MSZ -jak najbardziej podróżować wszystko ok.
      • jola315 Re: ostrzezenie MZS 22.06.14, 20:40
        A wybiera się ktoś we wrześniu do Sousse od 18. 09 wylot z Katowic
        • jolanta355 Re: ostrzezenie MZS 23.06.14, 21:09
          jolu my wycieczkę kupiliśmy u rezydenta i płaciliśmy 210 dinarów a dodatkowo 20 za wielbłady i 10 za przejazd bryczkami po oazie.Za wymianę 100dolarów w hotelowym kantorze dostałam 161.200 dinarów a za 100 euro 220 dinarów.Za 1 dinara wychodzi około 2 zł.to droga wycieczka ale naprawde warta tych pieniędzy a wspomnienia bezcenne.
          • jola315 Re: ostrzezenie MZS 23.06.14, 21:24
            A z jakiego biura podróży jechaliście, jaki hotel i miasto jeśli można zapytać
            • jolanta355 Re: ostrzezenie MZS 24.06.14, 20:41
              Jechaliśmy z biurem sun&fun do hotelu houda-golf w Monastir.Hotel jak najbardziej polecam,super miejsce,świetni animatorzy i jedzenie dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka