Gość: andzia IP: *.wum.edu.pl 28.05.14, 11:07 Witam, na stronie MZS ostrzeżenie dla podróżujących do Tunezji. Czy mimi wszystko wybieracie się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tz48 Re: ostrzezenie MZS IP: *.gorzow.mm.pl 28.05.14, 12:44 Tak ,jutro wylot z Poznania o 19,10. Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: ostrzezenie MZS 28.05.14, 13:08 Nie ma czegoś takiego jak MZS ,jest MSZ jak już. Strachliwym polecam do poczytania www.rp.pl/artykul/1112686-Przelotne-chmury-nad-Tunezja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesio Re: ostrzezenie MZS IP: 62.244.152.* 31.05.14, 23:17 Oczywiście nie ma żadnego zagrożenia - panowie opisywani w poniższym artykule wybierali się do Tunezji oczywiście w celach turystycznych.... : www.rp.pl/artykul/705176,1112597-Tunezyjczycy-aresztowali-niedoszlych-zamachowcow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek sick.orski MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 13:43 Czy tylko blondynki lataja do Tunezji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.14, 15:29 MSZ opublikowalo komunikat który w języku dyplomatycznym brzmi bardzo mocno - "odradzamy", zdecydowanie doradzamy". Sprawdzilem portale tego typu w innych krajach i nigdzie tak ostro nie zostało to sformułowane, ot zalecają zwyczajową ostrożnośc unikanie demonstracji, zgromadzeń, Sam zaniepokoiłem się trochę bo Ministerstwo to nie portal Pudelek i jeśli cos pisze to ma to wydzwiek dość mocny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.ip.netia.com.pl 28.05.14, 17:06 a jednak jakieś obawy są czekamy na dalszy rozwój sytuacji, biura podrózy uspokajają niby ale.....dajcie znać jak coś się dowiecie jak ktoś wróci niech napisze jak to na miejscu wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusionka Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.11.rewolucja-net.pl 02.06.14, 18:20 29.05 wróciłam z monastir skanes. Byłam z dzieckiem.Na własną rękę podróżowałam pociągiem zarowno do centrum Monastiru jak i do Sousse.Niczego niebezpiecznego nie zauważyłam. Wystarczy zwyczajna ostrożność jak to zwykle bywa,w tego typu krajach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadę :( Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.clubnet.pl 02.06.14, 18:24 Dzięki za info, nareszcie od kogoś to tam był w ostatnim czasie. Niestety komunikaty i info o potencjalnych zamachowcach nie pocieszają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.centertel.pl 30.05.14, 05:40 Uwazajcie na tunezyjskich podrywaczy moge duzo napisac o ich zaklamaniu i slowkach ktore nic nie znacza ..wlasnie sie przekonalam niedawno wiec naprawde uwazajcie zaklamani do granic mozliwosci nie mowie o obsludze hotelowej ale wydawalo sie o chlopaku na jakims poziomie....niestety do jednego worka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laila Re: MSZ, MSZ, MSZ - Andziu! IP: *.11.rewolucja-net.pl 02.06.14, 18:23 Napisz,konkretnie o co chodzi zawsze warto ostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ostrzezenie MZS IP: *.185-18-140.tkchopin.pl 28.05.14, 18:21 Ja lece z rodzinka 17 lipca do sentido rosa beach.Czy naprawde jest sie czego obawiac w tunezji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrorystka Ostzrezenie FYI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 18:31 Czekamy na was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: Ostzrezenie FYI IP: *.lodz.mm.pl 29.05.14, 17:55 napisałem maila do naszej ambasady w Tunisie i .... cisza. niestety wygląda na to ze nasi dyplomaci to poziom polityków drących się w Kijowie - "slawa ukrainie gierojom sława", a potem siedzących cichutko jak mysz pod miotłą..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz48 Re: Ostzrezenie FYI IP: *.gorzow.mm.pl 13.06.14, 16:12 Byłem dwa tygodnie , wczoraj wróciłem. Cisza ,spokój , czułem sie b. bezpiecznie. Turystów ze świata b.dużo tylko z polski b.bało , czy komunikat MSZ przestraszył naszych rodaków? Jedżcie śmiało , było wspaniale. Dla uściślenia byłem w Sousse -Port El Kantaoui. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta355 Re: ostrzezenie MZS 14.06.14, 21:08 Byłam na przełomie maja i czerwca tego roku w hotelu houda golf ,polaków najwięcej było.Jechaliśmy z obawą na 2-dniową wycieczke na saharę a tu miłe zaskoczenie nie zauważyliśmy niczego niepokojącego.Zwiedzaliśmy Monastir na własną rękę. Nie bójcie się jest bezpiecznie,do odważnych świat należy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola315 Re: ostrzezenie MZS 22.06.14, 20:36 A wycieczka na Saharę była wykupiona u rezydenta czy w biurze podróży jaka cena wybieram się we wrześniu a jestem ta wycieczka zainteresowana . Odpowiedz Link Zgłoś
optymista-77 Re: ostrzezenie MZS 21.06.14, 13:16 Jestem w tej chwili w Sousse. Wokół mnie sami terroryści , za każdym rogiem zamachowiec :) Oczywiście żart, jestem po wycieczce na Saharze, wszystko w jak najlepszym porządku, co ciekawe tylko polskie MSZ wydało ostrzeżenie, kiedy informuję o tym Anglików Niemców Czechów, pukają się w głowę. Jest jak w ubiegłym roku spokojnie i miło, można swobodnie się poruszać zero strachu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek sick.orski Obawa przed POdsluchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.14, 13:58 Zlecilem MSZowi wydanie ostrzezenia POniewaz zachodzila obawa, ze moglem zostac POdsluchany jedzac kebab i klnac. Nie jestem teraz pewien co POwiedzialem i w jakim kontekscie. Z uwaga, prosze, czytajcie gazety. Za ewentualna niewygode wszystkich POlskich turystow przepraszam. Szczesliwie nic sie nie stalo. Jak dotad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: ostrzezenie MZS IP: *.play-internet.pl 21.06.14, 16:22 MSZ -jak najbardziej podróżować wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jola315 Re: ostrzezenie MZS 22.06.14, 20:40 A wybiera się ktoś we wrześniu do Sousse od 18. 09 wylot z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta355 Re: ostrzezenie MZS 23.06.14, 21:09 jolu my wycieczkę kupiliśmy u rezydenta i płaciliśmy 210 dinarów a dodatkowo 20 za wielbłady i 10 za przejazd bryczkami po oazie.Za wymianę 100dolarów w hotelowym kantorze dostałam 161.200 dinarów a za 100 euro 220 dinarów.Za 1 dinara wychodzi około 2 zł.to droga wycieczka ale naprawde warta tych pieniędzy a wspomnienia bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
jola315 Re: ostrzezenie MZS 23.06.14, 21:24 A z jakiego biura podróży jechaliście, jaki hotel i miasto jeśli można zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta355 Re: ostrzezenie MZS 24.06.14, 20:41 Jechaliśmy z biurem sun&fun do hotelu houda-golf w Monastir.Hotel jak najbardziej polecam,super miejsce,świetni animatorzy i jedzenie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś