Dodaj do ulubionych

mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji?

21.04.05, 11:30
jw
Obserwuj wątek
    • piklezian Re:??? 21.04.05, 12:06
      Jakie pytanie? Musisz je przecież określić.Nie studiuję czarnej magii.
    • doriszer Re: mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji 21.04.05, 12:09
      Skąd mogę wiedzieć jakie pytanie?Proszę, zadaj je najpierw, bo na tym cala
      rzecz polega...
    • tadektrun Re: mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji 21.04.05, 12:30
      NAJPIERW TRZEBA SFORMUŁOWAĆ TREŚĆ PYTANIA, ŻEBY MÓC NA NIE ODPOWIEDZIEĆ. TY TO
      UJĄŁEŚ W PODOBNYM STYLU JAK: "MAM PYTANIE ODNOŚNIE BEPIECZEŃSTWA SAMOCHODÓW".Z
      TEGO KOMPLETNIE NIC NIE WYNIKA WIĘC JAK MAMY CI POMÓC?
    • akacjamala Re: mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji 21.04.05, 12:31
      sorrki, ale nie wiem o co Ci "idzie"... :)
    • gilowiczanin Re: mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji 21.04.05, 12:37
      NIE WIEM O CO CI CHODZI, WIĘC PISZĘ OGÓLNIE:
      uważaj na:
      -kamienie
      -wielbłądy
      -robale małe i duże
      -promieniowanie UV
      -złych ludzi
      -wodę morską i pitną
      -złodziei
      -nowe kontakty
      -samochody na ulicy
      -wszystko co lata
      -dziewczynę/chłopaka
      -inne dziewczyny/facetów
      -nieznane owoce
      -ciążę
      -ceny w sklepach
      -pikantne potrawy
      ................................co tu jeszcze....uważaj na wszystko!
      • an802 Re: mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji 21.04.05, 13:45
        wow ale ty madry jestesssssssss wow nie moge nadal wyjsc z podziwu wow
      • rafalnowak4 podziwiam 21.04.05, 19:09
        gratuluję pomysłu. Na bezsensowne pytanie rewelacyjna odpowiedź.Sam
        zastanawiałem się, o co chodzi w tym pierwszym poście. :)
    • teodora789 SKONKRETYZUJ PYTANIE 21.04.05, 12:45
      -CHĘTNIE ODPOWIEM TYLKO NAJPIERW MUSZĘ ZNAĆ PYTANKO.
      • an802 Re: SKONKRETYZUJ PYTANIE 21.04.05, 13:47
        czy kradna, czy mozna wyjanac samochód i pojechac na wycieczke, czy mnie nikt
        nie zgwalci, nie porwie...
        • joannamonika1 .................. 21.04.05, 18:40
          kradną wszędzie, wynająć samochód-nie za bardzo, zgwałcić mogą też wszędzie -
          zależy od ubioru, a co do porwań....śmieszna jesteś z tymi pytaniami. Pewnie
          jesteś nastolatką.Pozdrawiam i optymizmu życzę.
          • an802 Re: .................. 22.04.05, 13:42
            chcialabym byc nastolatka:-) ale mam 25 lat slonko...a zadaje dlatego "glupie"
            pytania bo wiem ze to sie zdarzylo pare lat temu w kurorcie ...wiec nie
            komentuj na przyszlosc...
            • joannamonika1 Re: .................. 22.04.05, 16:53
              Maleńka...ja mam już dorosłe dzieciaki, więc wiem coś na ten temat.Wydaje mi
              się, że Twój post w ogóle nie powinien zajmować tu jakiegokolwiek miejsca, bo
              potrafisz tylko obrażać ludzi. Stąd więc moje podejrzenia, że jesteś jeszcze
              mało dojrzała. Dorośli nie piszą takich bzdur. Nie trudź się z odpisywaniem, bo
              za 5 godzin wylatuję na 2 tygodnie do Londynu. Z pozdrowieniami - właścicielka
              biura podróży.
            • teolog001 :):):):):):):) 22.04.05, 17:45
              A w Polsce co, nie gwałcą? Może ktoś prowokował, a potem zrobił skandal.Wiesz,
              zostań ty lepiej w domu. Zamknij dobrze drzwi i okna. Pewnie jesteś super lala
              i masz obawy.A zdrugiej strony, dziewucha 25 lat to już przeżytek :). Jednak
              jak na ten wiek dziwnie myślisz. Syndrom kury domowej.
        • justynainfo Odnośnie wynajęcia samochodu 22.04.05, 19:29
          Wynajęcie samochodu jest bardzo drogie. Jest opłacalne tylko grupie lub też
          posiadaczom wypchanego portfela. Opłaty za auto najmniejsze klasyfikują się od
          45 TD za dzień + 0,25 TD za każdy przejechany kilometr. Samochody średniej
          klasy kosztują około 65 TD za dzień + 0,35 TD za kilometr. Nie ma mowy o
          wytargowaniu niższej ceny w sezonie letnim. Warunki wynajmu określane są jasno.
          Trzea mieć ukończone 21 lat, prawo jazdy ważne co najmniej rok. Należy również
          złożyć w depozycie kwotę zbliżoną do sumy całkowitej. W razie kraksy bez
          formularza raportu o wypadkach kosztami napraw obciąża się klienta.
    • mortadellka Pytaj, może będę mogła pomóc. 21.04.05, 13:00
      Czekam na 1 zestaw pytań.
    • tiamaria1 W CZYM MOGĘ CI POMÓC? 21.04.05, 13:04
      ???
      • twitti Re: W CZYM MOGĘ CI POMÓC? 21.04.05, 13:40
        Ale wy ludzie GŁUPI jesteście! Przeciez zadała pytanie w temacie "czy w Tunezji
        jest bezpiecznie". Czy tak trudno jest sie domyslic o co chodzi? czy nie
        potraficie poprostu komus odpowiedziec? czyba ze nie macie nic do powiedzenia,
        a tylko sie czepiac?!ja wyjezdzam do Tunezji 28.04 wiec nie potrafie powiedziec
        nic na ten temat, tyle tylko, że czytałam ze Tunezja jest bezpieczna, podobno
        jest sporo policji. Ale trzeba uważaj na złodzei kieszonkowców i na naciągaczy -
        ale to tak jak wszedzie. Wiele informacji dostałam od tych miłych osób, które
        zamiast wymadrzac, poprostu mi odpowiedzieli!
        Pozdrawiam!
        • an802 Re: W CZYM MOGĘ CI POMÓC? 21.04.05, 13:44
          DZIEKUJE CI BARDZO ZA POPARCIE:-) udanych wakacji /an802/
    • an802 Re: mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji 21.04.05, 13:43
      ludzie-czy wy udajecie debili czy jestescie nimi?pytanie było proste: czy jest
      bezpiecznie w Tunezji...takie trudne?
      • madreczeka NIE NAZYWAJ INNYCH "DEBILAMI", JEŚLI .... 21.04.05, 18:37
        SAMA NIE POTRAFISZ POPRAWNIE WYSŁAWIAĆ SIĘ ,POLKO! PAMIĘTAJ: KIJ MA DWA KOŃCE.
        NAZEWNICTWO WRACA DO WŁAŚCICIELA...
        • an802 Re: NIE NAZYWAJ INNYCH "DEBILAMI", JEŚLI .... 22.04.05, 13:43
          debilami sa niestety bo nie rozumieja najprostrzych pytan - jak ty
      • malgoska90 odpowiedź 21.04.05, 18:45
        właśnie zdałaś pytanie "czy w Tunezji jest bezpiecznie". Gdybyś napisała tak
        pierwszy raz nie byłoby tego bałaganu. Odpowiadam: W Tunezji jest tak
        bezpiecznie, jak w każdym innym zakątku. Wszystko zależy od ludzi.
      • logistica oj..na każdym kroku pokazujesz swój niski poziom 22.04.05, 13:14
        mimo, iż nie masz racji. Podejrzewam, że słaba byłaś z podstaw języka
        polskiego. Jeśli już zabierasz głos, to zrób to na odpowiednim poziomie i
        kulturalnie, nie obrażając innych, którzy mają więcej mądrości od Ciebie. Nie
        wiem, czego się czepiasz, jeśli nie masz racji. DZIEWCZYNO, przecież Ty o nic
        nie zapytałaś, a rzucasz się jak osiołek na uwięzi...
        • an802 Re: oj..na każdym kroku pokazujesz swój niski poz 22.04.05, 13:45
          zadalam proste pytanie: odnisnie bezpieczenstwa w tunezji? wydaje mi sie ze u
          ciebie to juz nie kwestia byc dobrym z polskiego tylko problem z czytaniem
          masz... nie chodzilo sie do szkoły co?
          • turysta1968 Dziecinko. 22.04.05, 17:00
            Widzę, że problemy to Ty masz spore. Drzesz się tu jak kwoka, a nie masz racji.
            Czy Ty na prawdę nie znasz podstaw z języka polskiego? Pomogę Ci. Powinnaś
            napisać tak: "Mam pytanie odnośnie Tunezji.Czy w tym kraju jest bezpiecznie? "
            Widzisz, dopiero to drugie zdanie jest pytające.Nie pierwsze. Czy wszystkie 25-
            latki są takie głupiutkie?
    • majusza6 po co to zamieszanie? 21.04.05, 21:12
      Ja wogole nie rozumiem o co ten Sajgon!!! Czy nie mozna komus odpowiedziec na
      pytanie tylko krytykowac co kto napisal??????????????????? Przeciez to chyba
      logiczne o co chodzilo!!!!!!!!
      • an802 Re: po co to zamieszanie? 22.04.05, 13:46
        no wlasnie:-) widac co poniektorzy zazdroszcza innym wyjzadów zagranicznych i
        zeby sie wyrzyc krytykuja innych bo sami nie moga podrozowac:-)pozdr
        • rezydentka456 Czy Ty Się Nabijasz?! 22.04.05, 17:57
          Tu nie zaglądają osoby, które nie zakosztowały Tunezji. Myślisz,że stać Cię na
          dobre wczasy? Nie wiem. Nie jestem tego pewna patrząc krytycznie na Twoje
          posty, które obrażają ludzi na poziomie. Pewnie wykupiłaś pobyt w klasie
          turystycznej za 2 tygodnie 2.800 zł i myślisz, że jesteś panią.Zapewniam Cię,
          że jesteś w błędzie. Moimi klientami są osoby, które za tydzień, maleńka, płacą
          5.500 od osoby. O takich hotelach pewnie jeszcze nie słyszałaś...Nie poniżaj
          innych, bo w życiu nigdy nie wiadomo.
    • twitti Re: mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji 22.04.05, 08:24
      Cały ten "sajgon" wynika z tego ze ludzie nie znaja języka polskiego:) "jw"
      oznacza- jak wyżej:) czyli treść jak w tytule:)Tym, którzy rozpętali
      tą "burzę" - naprawde współczuję ilorazu inteligencji:)Kurcze,ale jesteście
      śmieszni:D
      Pozdrawiam:)
      • polonistka70 Wiem, że polonistyka tutaj jest nie na miejscu,ale 22.04.05, 12:13
        ...osoba zakładająca post rzeczywiście nie zadała pytania, bo nie potrafiła go
        poprawnie ująć. Wpisała tylko w jeden wielki ogólnik, nie podając samego
        zapytania bezpośrednio do odbiorcy.Może trudno Wam to zrozumieć, lecz
        skrót "jw" dotyczy owszem treści powyższego pytania, którego w rzeczy samej nie
        było, bo jako takie nie padło. To tak, jakby napisać "MAM PYTANIE DOTYCZĄCE
        KOBIET?", lecz o co dokładnie ktoś chce zapytać, to nie wiadomo. Na końcu nie
        powinno być nawet znaku zapytania, bo w tym przypadku to nie jest treść
        pytająca. Nie będę tu rozpisywać się dogłębnie nad popełnionym błędem w fazie
        pierwszej, bo każdy Polak uczy się tego mając 13 lat. Jednakże nie każdy
        potrafi to później wdrożyć w życie, a szkoda...bo tym samym świadczy to o
        naszym wykształceniu. Pozdrawiam.

twitti napisała:

> Cały ten "sajgon" wynika z tego ze ludzie nie znaja języka polskiego:) "jw"
        > oznacza- jak wyżej:) czyli treść jak w tytule:)Tym, którzy rozpętali
        > tą "burzę" - naprawde współczuję ilorazu inteligencji:)Kurcze,ale jesteście
        > śmieszni:D
        > Pozdrawiam:)
      • an802 Re: mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji 22.04.05, 13:47
        ooooooooo widze ze nas jest wiecej! a ta garstka debili co nie zrozumieli
        prostego pytania -to zenada!!!pozdr
    • katcharzynka Jakie ? 22.04.05, 13:05
      Może będę mogła Ci pomóc...
      • an802 Re: Jakie ? 22.04.05, 13:48
        no moje pyt jest proste? chodzi o bezpeiczenswto w tunezji? kradzieze itp
    • ziomka05 JAK NIE POTRAFISZ-NIE PCHAJ SIĘ NA AFISZ 22.04.05, 18:04
      chodzi mi konkretnie o budowanie zdań. Każdy wie, co oznacza "jw", ale skąd
      wziąć pytanie "jak wyżej", jeśli go nie ma? Może zacząć studiować okultyzm?
    • kicius6 Re: mam pytanie odnosnie bezpieczenstwa w Tunezji 22.04.05, 18:33
      Mam pytanie odnośnie bezpieczeństwa w Tunezji? Odpowiedź na zadane pytanie to:
      Nie mam pytania odnośnie bezpieczeństwa w Tunezji. Pytasz sama siebie czy masz
      pytanie odnośnie bezpieczeństwa w Tunezji...itd...itd... MASŁO MAŚLANE :)
    • maniusia11 do an do an do an do an 22.04.05, 18:36
      Jesteś blondyna?
    • justynainfo TUNEZJA TO KRAJ BEZPIECZNY I SPOKOJNY. 22.04.05, 19:17
      Mimo zamachu w kwietniu 2002 roku przy synagodze El-Ghriba na Dżerbie kraj
      uchodzi za bezpieczny. Zawsze i wszędzie należy uważać na cenne przedmioty,
      pieniądze i dokumenty, szczególnie na plaży. Sami Tunezyjczycy uchodzą za ludzi
      natrętnych, dlatego trzeba nauczyć się stanowczo odmawiać.Kobiety turystki
      pochodzące z innego kręgu kulturowego postrzegane są przez Tunezyjczyków jako
      wyzwolone i niezależne. Sprawia to, że cudzoziemki - szczególnie blondynki i
      kobiety podróżujące samotnie - mogą być nrażone na zaczepki. Dobrze jest
      unikać kontaktu wzrokowego z zaczepiającymi. W autobusach lepiej siadać obok
      innej kobiety, w taksówkach na tylnym siedzeniu. Należy też unikać noclegów w
      tanich hotelach. Na plażach zdarzają się uwodziciele, którym trudno pojąć
      ewentualne niepowodzenie.
    • ktolin ooooooooooooooooooooooo 23.04.05, 14:44
      jakie pytanie, taka odpowiedź - jw
    • ktolin śmiało...pytaj... 23.04.05, 14:45
      ................
    • niedzielnygosc czekam na pytanie - pomogę 24.04.05, 17:25
      jw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka