Dodaj do ulubionych

Pamiątki :)))

21.05.05, 08:38
Co proponujecie kupic na pamiątkę z pobytu w Tunezji??? Co mozna kupic np 14
letniej córce??? Piszecie o jakims fajnym szamponie ...mozna coś blizej???
Dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • weasel_82 Re: Pamiątki :))) 21.05.05, 09:26
      Dla 14-latki polecam maskotke wielbłąda czy gromadera, są przśliczne i
      wszelakie :D W każdym biurze podróży zobaczy podobnego, to będzie się cieszyć
      że ma własnego :) Po za tym jest sporo wyrobów ze skóry które są w porównaniu z
      polsą niemal za darmo (tylko pamiętaj się targować :P )dla szpanu możesz jej
      jakiś fajny plecaczek kupić - do koloru do wyboru.
      Są bębenki, stojące i płaskie (ręczne) , ale nie wiem czy ona to docenia :) To
      nie tylko taka fajna ozdubka do postawienia w pokoju, ale i realnie da się na
      nich grać - drewniane., są także takie małe kolorowe gliniane (600milimów-2
      dinary = do 6zł) jako taki mały niezobowiązujący gadżet dla każdego znajomego ;)
      Hm... jeśli interesuje Cię co jeszcze warto przywieść to przyprawy,świerze i
      aromatyczne, ale lepiej znaleźć jakiś sklepik gdzie na wagę sprzedają, to
      kupisz przydatną ilość za bezcen :) (tylko w Polsce popatrz jak co wygląda i
      pachnie, bo tam bez znajomości tunezyjskiego nie kupisz po nazwie ;))
      Cóż jeszcze... mają ładne perfumy :) i śliczna jest róża pustyni
      (taki "minerał" (?) z pustyni ).
      Ah, i nie pokazuj jej zdjęć bo będzie zła że jej nie zabrałeś :)

Miłego wypoczynku!!
      • twitti Re: Pamiątki :))) 21.05.05, 21:07
        Ja za to polecam wyroby ze srebra:) np branzoletke z wybitym w jezyku arabskim
        jej imieniem:) nie sa drogie - choc cena tak na prawde bedzie zalezala od
        Ciebie, a raczej od twojego targowania sie:) sliczne sa rowniez malutkie
        buteleczki ze szkla na perfumy. Szczerze mówiac jako miejsce zakupów polecam
        supermarkety z pamiatkami, gdzie jest ich olbrzymi wybór i sa tanie, w
        porownaniu z cenami na straganach. Tam na pewno wydacie wiecej. Szczegolnie
        polecam supermarket przy wejsciu do Mediny w Sousse.
        Pozdrawiam
        • weasel_82 Re: Pamiątki :))) 21.05.05, 22:35
          no tak, zupełnie o tym zapomniałam... w ogóle sporo bizuteri da się tam kupić,
          tylko trzbea uważac czy to na pewno aby prawdziwe ;) Za to kamieni mają sporo,
          więc pewnie cokolwiek kupisz z kamyczkami (wisiorki, branzoletki, pierścionki)
          pewnie będą najprawdziwsze :)
          • cleopa Re: Pamiątki :))) 22.05.05, 09:29
            Bardzo Wam dziekuje , na pewno skorzystam :))
        • marcia.back Re: Pamiątki :))) 23.05.05, 00:24
          Zgadzam się,że w supermarkecie (czy też raczej domu handlowym)przy wejsciu do
          Mediny w Sousse jest duuuży wybór fajnych rzeczy :) ale tam bardziej się opłaca
          kupwac jakies drobne upominki...w stylu bryloczki,kubeczki,jakis figurki z
          drzewa oliwnego itp drobiazgi :P
          natomiast jesli planujesz kupic jakas torebke,plecak,bębęnek itp to zeycdowanie
          polecam poszukac czegoś na straganach u Arabów!!Jeśli się wytargujesz,to
          zapłacisz nawet połowę ceny twoaru :) ja zawsze sprawdzałam najpierw ile
          upatrzona przeze mnie rzecz kosztuje w "normalnym" sklepie a potem szłam na
          suki ;) moja cena wywoławcza zawsze była o 3/4 niższa niż z cena w sklepie,mimo
          że sprzedawca podawał zawsze 5krotnie wyższą :) no i zawsze tak udało mi się
          utargować,że kupowalam to co chciałam w cenie duuużo niższej niż kupiłabym w
          sklepie ;) :) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka