IP: 217.173.202.* 22.07.06, 21:43
sprawdziłam mój hotel to justinia. wiesz coś o nim? Ile kasy zabrać, jedziemy
w dwie osoby plus 1 dziecko 3 lata, na dwa tygodnie, nie planujemy szaleć.
Jak plaża, jedzenie. Miałeś problemy żoładkowe?
Obserwuj wątek
    • milek84 Re: milek84 23.07.06, 08:44
      My byliśmy tam "tylko" dwa dni w czasie objazdu po Tunezji, ale wrażenie, które
      odniosła cała grupa (nie tylko ja) było fatalne. Napisałem trochę o tym hotelu w
      opisie objazdu, ale terazz postaram się powtórzyć, co najważniejsze.
      Pierwszą wadą tego hotelu jest organizacja: przy zakwaterowaniu dostaliśmy klucz
      do czyjegoś pokoju (czyli wchodzimy a tam czyjeś rzeczy!, po chwili okazało się,
      że jakichś Rosjan, bo zjawili się w czasie, gdy próbowałem załatwić inny klucz).
      Po otrzymaniu nowego klucza, okazało się, że pokój nie jest gotowy, a
      sprzątaczkom wcale się nie spieszyło i spędziliśmy godzinę, patrząc jak wylewają
      pięć wiader na balkon (właściwie chyba tylko balkon był czysty). No i
      zapomniałbym, że przy potrąceniu stolika nocnego przez sprzątaczkę, ten się
      rozwalił :)
      No ale najlepsze jest to, że pod wieczorem ktoś nam wszedł (bez pukania!) do
      pokoju. Jak się zreflektował, że jesteśmy tam, to zaraz wyszedł, ale noc
      spędziliśmy przy zastawionych drzwiami krzeszłami.
      Poza tym z prysznica leciała tylko gorącą (parząca) wodą, klimatyzacja rzecz
      jasna działa, a widok z okna miałem na śmietnisko przed hotelem.
      Hotel Justnia ma 3*, ale nawet przeowdnicy mówili nam, że tak naprawdę to ich
      nie ma i nie zasługuje na nie.
      No ale, żeby nie było, że tylko narzekam, to teraz kilka pochwał...
      Jedzenie jak na 3* jest tam niezłe. Można sobie samemu nałożyć (nikt Ci nie
      wylicza sztuk mięsa czy coś w tym stylu). Najbardziej zapamiętałem ciasta, były
      z trzy rodzaje i były pyszne. Ja jakoś problemów żołądkowych nigdy nie mam na
      takich wyjazdach, bo aplikuję sobie "terapię coca-colową" i to działa.
      Hotel jest nieźle położony, tzn. wystarczy przejść przez ulicę i już się jest na
      plaży, co prawda w samym jej centrum i najbardziej zapełnionej części, ale to
      położonie to i tak duży plus. Jakieś 200 metrów od hotelu położony jest sklep
      Magazine General (kolejny duży plus), w pobliżu znajduje się sporo barów i
      restauracji, gdzie po przyzwoitej cenie można zjeść niezły lunch (przewodnik
      polecał nam taki bar z różowym szyldem, po wyjściu kieruj się w prawo , jeszcze
      przed Nejmą (ale po drugiej stronie) są dobre "sandwiche", np. chawarma (tak
      chyba oni to piszą) w naleśniku). Hotel jest pod koniec głównej ulicy, więc
      niedaleko też do mediny.
      Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to oczywiście napiszę. Być może moje złe
      wrażenie potęgował fakt, że tyle tych rzeczy nawarstwiło się w ciągu jednego
      dnia i przez 1-tyg lyb 2-tyg pobyt zdążyłbym o nich zapomnieć.

Co do tego ile zabrać pieniędzy... hmm... ciężko mi to ocenić, ale kilka faktów,
      które pomogą Ci to ustalić: woda mineralna 1.5l ~ 0.5DT, Coca-Cola 1.5h w MG
      1.2DT (np. w Big Market 1.4DT), sandwiche o których pisałem 2DT, pizza (w
      pizzerii kilka kroków od hotelu) - ok. 3.5 Margherita, do 4.5 inne pizze (mi
      smakowały). Właściwie ceny są tochę niższe niż w Polsce i to było miłe zaskoczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka